konec
St. Louis Blues
6:1 (2:1, 3:0, 1:0) Stav série: 2:1
Dallas Stars
Středa 04.05.2016, 03:40 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:06 David BACKES - 6:1
     
    58:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A domácí přidávají šestou branku do sítě hostujícího Dallasu! Kapitán DAVID BACKES potvrzuje skvělou formu v letošním play-off již pátou brankou. Přijal přihrávku na pravé křídlo a parádní střelou švihem prostřelil Kariho Lehtonena, dnes tento domácí forvard skóruje podruhé! Asistence: Carl Gunnarsson.
     
    57:50
    A uvidíme opět hru čtyři na čtyři, jelikož Troy Brouwer (STL) se provinil sekáním vůči Radku Faksovi. S vyloučeními se poměrně roztrhl pytel.
    56:59 Zákrok Johnse a šarvátka mezi Reavesem a McKenziem
     
    56:59
    Stephen Johns (DAL) dostává dvě trestné minuty za vražení na hrazení. Ryan Reaves (STL) a Curtis McKenzie (DAL) poté pětiminutové tresty za bitku. St. Louis si tedy zahraje přesilovou hru.
     
    54:02
    Poměr sil na ledě se vyrovná, 41 sekund uvidíme hru čtyři na čtyři. Cody Eakin (DAL) v útočném pásmu totiž hákoval Kevina Shattenkirka.
     
    52:42
    Výsledkem strkanice je vyloučení Coltona Parayka (STL) za hrubost, Dallas si tedy zahraje přesilovou hru.
    50:38 Nejlepší zákrok zápasu v podání Kariho Lehtonena
     
    50:38
    A další skvělý zákrok Kariho Lehtonena! Alex Pietrangelo zachytil výhoz Eakina a okamžitě nahodil na branku. K dorážce se dostal Paul Stastny, nicméně hostující brankář ho vychytal betonem!
     
    49:25
    Dobré šance na obou stranách! Nejprve v oslabení nepřekonal Jason Demers Briana Elliotta, v protiútoku měl však ještě větší šanci Tarasenko. Ten byl sám před Lehtonenem, na nějž ovšem v tomto případě nevyzrál!
     
    49:07
    Hostující útočník Jamie Benn (DAL) se v sérii prozatím trápí. Důsledkem toho a současného stavu zápasu byla současná frustrace, kdy se provinil krosčekem. Přesilovka pro Blues.
    42:28 Lehtonen si částečně spravil náladu efektním zákrokem
     
    42:28
    Tak nyní si Kari Lehtonen svůj zákrok náležitě vychutnal! Po akci Paula Stastného se ke kotouči propracoval Alexander Steen, jehož dělovou ránu finský gólman lapil tzv. semaforem!
     
    38:57
    Jason Spezza dojel puk v útočném pásmu, ale posléze ho obránce Jay Bouwmeester (STL) podrazil. Domácí se tedy nyní budou muset bránit ve čtyřech.
    38:03 Alexander STEEN - 5:1
     
    38:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jen deset vteřin stačilo Bluesmanům k využití přesilové hry a vstřelení páté branky v tomto utkání! Dallas sice vyhrál buly, ale soupeř okamžitě vyrazil napadat. A to se vyplatilo. Vladimir Tarasenko nahrál do mezikruží na nepokrytého ALEXANDERA STEENA, jehož nepříliš povedenou střelu Kari Lehtonen propustil za svá záda! Tuto inkasovanou branku si za rámeček rozhodně nedá. Asistence: Vladimir Tarasenko a Jaden Schwartz.
     
    37:53
    Francouzský útočník Antoine Roussel (DAL) se snažil nahodit puk do útočného pásma, místo toho ale bez jakékoliv teče dopravil hrací předmět do hlediště. Dostává tedy dvě trestné minuty za zdržování hry.
     
    33:25
    Do přečíslení se nyní dostali Ryan Reaves a Scottie Upshall! Prvně jmenovaný vzal odpovědnost sám na sebe, ale jeho zakončení lapil Kari Lehtonen!
     
    28:47
    Jason Demers (DAL) se provinil podražením Brodziaka a Dallas čeká opět hra v oslabení.

    Současně jsou za následnou strkanici vyloučeni také Ryan Reaves (STL) a Vernon Fiddler (DAL).
     
    24:47
    Trable hostujícího celku nekončí. Jamie Benn (DAL) se provinil podražením ve středním pásmu a hosté se budou muset bránit ve čtyřech.
    23:50 Vladimir TARASENKO - 4:1
     
    23:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to je totální rozklad Dallasu, Bluesmani naopak předvádí parádní koncert! Nádhernou kombinaci domácích zahájili Robby Fabbri s Patrikem Berglundem. Druhý jmenovaný z mezikruží posunul touš na levé křídlo, kde byl připravený VLADIMIR TARASENKO. A tento ruský kanonýr dokázal Lehtonena propálit, je to 4:1! Asistence: Patrik Berglund a Robby Fabbri.
     
    22:34
    A hosté znovu sahají ke střídání brankářů, Niemiho od této chvíle nahradí Kari Lehtonen!
    22:34 Troy BROUWER - 3:1
     
    22:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo si vytvořilo dvoubrankové vedení! TROY BROUWER předvedl opravdu parádní akci, když se kličkou zbavil obránce Krise Russella. Díky tomu se dostal sám před gólmana Anttiho Niemiho, kterého překonal kličkou do forhendu – je to 3:1! Asistence: Jay Bouwmeester a Alex Pietrangelo.
    18:41 Odvolaná branka Jasona Demerse
     
    18:41
    Rozhodčí signalizovali gól, ale ten nakonec podle opakovaných záběrů nepadl! Cody Eakin nahrál do předbrankového prostoru Jasonu Demersovi, který z prvního pokusu trefil jen Elliotta. Z následné dorážky však zasáhl břevno domácí svatyně, tudíž stav zůstává nezměněn!
    16:10 David BACKES - 2:1
     
    16:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru poměrně rychle a dostává se do vedení 2:1! Ruský kanonýr Tarasenko si nejprve chtěl narazit puk s Backesem, což se ale nepovedlo. Krátce nato se však na modré čáře dostal k puku Kevin Shattenkirk, který jej napálil na bránu. Před ní dokázal kotouč ještě tečovat kapitán DAVID BACKES, který tak dává na 2:1! Asistence: Kevin Shattenkirk a Vladimir Tarasenko.
     
    15:45
    Po komerční přestávce uvidíme i první početní výhodu v režii St. Louis. Vernon Fiddler (DAL) se totiž provinil sekáním, za které dostává dvě trestné minuty.
     
    13:08
    Domácí forvard Scottie Upshall (STL) se protlačil do střelecké šance, kterou ale neproměnil. Posléze se však před brankou provinil faulem – dvě minuty za vysokou hůl. Dallas čeká první přesilová hra.
     
    08:09
    Velice dobře to nyní udělal Robby Fabbri, jenž je na nováčka v tomto play-off opravdu zdravě drzý! Skvěle obral o puk obránce Jasona Demerse a zjevil se sám před brankářem Niemim, jehož ale bekhendem nepřekonal.
    05:41 Alexander STEEN - 1:1
     
    05:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No a již nyní se dočkává vyrovnání, Dallas v St. Louis nevedl ani minutu! Fantastická práce celé druhé útočné formace, kdy Brouwer vybojoval puk pro Stastného, který jej ještě posunul do lepší pozice na ALEXANDERA STEENA. Tento švédský forvard si s nabídnutou situací poradil výborně a střelou zápěstím upravil na 1:1! Asistence: Paul Stastny a Troy Brouwer.
    04:44 Colton SCEVIOUR - 0:1
     
    04:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku, ke konci páté minuty se Dallas dostává do vedení 1:0! Obrana Bluesmanů nyní zaspala, nechala volného COLTONA SCEVIOURA a vůbec se jí to nevyplatilo. Nejprve pálil z mezikruží, nicméně Joel Edmundson jeho střelu zblokoval. Sceviour se však posléze dostal k dorážce, kterou již dokázal dopravit za bezmocného Briana Elliotta! Asistence: Jason Spezza a Johnny Oduya.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 6. Steen (Stastny, Brouwer), 17. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 23. Brouwer (Bouwmeester, Pietrangelo), 24. Tarasenko (Berglund, Fabbri), 39. Steen (Tarasenko, Schwartz), 59. Backes (Gunnarsson) – 5. Sceviour (Spezza, Oduya)


    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen "A", Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes "C" – Upshall, Brodziak, Reaves.
    Trenér: Ken Hitchcock.

    Dallas Stars: Niemi (od 23. Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Ja. Benn "C", Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Sceviour – Roussel, Faksa, Hemský – McKenzie, Fiddler "A", Moen.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Dwyer, Furlatt – Cormier, Miller

    Diváci: 19 323
    St. Louis 4 3 Dallas
    #1 Sobota 30.04.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 2:1
    #2 Neděle 01.05.2016 • 21:00
    Dallas - St. Louis 3:4 po prodl.
    #3 Středa 04.05.2016 • 03:40
    St. Louis - Dallas 6:1
    #4 Pátek 06.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3 po prodl.
    #5 Sobota 07.05.2016 • 19:05
    Dallas - St. Louis 1:4
    #6 Úterý 10.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3
    #7 Čtvrtek 12.05.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 1:6
    bahis siteleri