Žilina – Skalica 1:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
1:0 (0:0)
MFK Skalica
sk Pátek 06.05.2016, 20:00 • NTC Poprad • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 31. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MŠK Žilina a MFK Skalica. Stretnutie sa začne o 20:00 a odohrá sa v NTC Poprad kvôli výmene trávnika na štadióne pod Dubňom.

    Žilinčania stále bojujú o pohárovú Európu. Momentálne sa nachádzajú na 5. pozícii so ziskom 45 bodov a gólovým skóre 55:38. Na štvrtú Trnavu strácajú tri body a pred Dunajskou Stredou majú náskok dva body. Aktuálne majú všetky tímy pred sebou ešte tri zápasy, v ktorých sa hrá teda o deväť bodov. Žiline sa v poslednej dobe príliš nedarilo. Vyhrala nad Dunajskou Stredou 4:1 a nad Ružomberkom 0:2, no následne remízovala so Senicou 0:0, prehrala s konkurentom v bojoch o miestenku do európskych súťaží Trnavou 3:0 a naposledy remízovala na domácom štadióne so Slovanom Bratislava 0:0. Po zápase so Skalicou má Žilina na pláne ťažký zápas v Trenčíne s domácim AS a následne „šošoni“ cestujú do Michaloviec.

    Zatiaľčo sa Žilina snaží získať miesto v Európskej lige pre budúcu sezónu, Skalica tuho bojuje o záchranu v našej najvyššej futbalovej súťaži. Záhorákom momentálne patrí 12. priečka so ziskom 21 bodov a skóre 27:58. Na jedenáste Michalovce majú Skaličania stratu 4 body. Skalici sa naposledy taktiež veľmi nedarilo. Zdolala Podbrezovú 2:1, prehrala s Trnavou vysoko 5:1, porazila Zlaté Moravce 1:0, ale naposledy podľahla Slovanu 2:0 a Myjave 1:2. Okrem tohto duelu má Skalica na programe ešte ťažké stretnutia s Dunajskou Stredou a Trenčínom, v ktorých musí bodovať čo najviac, aby sa zachránila vo Fortuna lige a do druhej ligy poslala Michalovce alebo Zlaté Moravce.

    V tejto sezóne sa Žilina so Skalicou stretla zatiaľ po dvakrát a z dvojzápasu vychádzajú úspešnejšie Skaličania. Tí najprv 19. septembra remízovali so Žilinou 2:2 a následne 26. februára ju doma zdolali 1:0.

    Všetko podstatné z priebehu zápasu sa dozviete v on-line prenose na webe Onlajny.eu. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Mazáň, Švejdík, Králik, Mabouka – Pečovský (C) – Diaz, Škvarka – Hlohovský, Haskič, Špalek.
    Náhradníci: Mandous – Hučko, Michlík, Káčer, Vallo, Hancko, Letić.

    MFK Skalica: Krnáč – Záhumenský, Dobrotka (C), Hudák, Hlavatovič – Neoveský, Hlinka, Piroska, Šebesta – Mazan, Jakubek.
    Náhradníci: Fišan – Čermák, Ciprys, Majerník, Masaryk, Vrablec, Hillary..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného jediného fortunaligového stretnutia zahrávali hráči MŠK Žilina, ktorí sú písaní ako domáce mužstvo.
     
    2
    Dobrotka zasahoval hlavičkou na ľavej strane na obrannej polovici ihriska. Aut vhadzovali Žilinčania, ale následne sa nedostali veľmi ďaleko.
     
    3
    Hlohovský hľadal prihrávkou vpred Haskiča, ktorý vracal na ľavú stranu Škvarkovi. Skaličania bránili osobne a nedovolili súperovi dostať sa do šestnástky.
     
    4
    Záhoráci zahrávali štandardku. Pripravili si ju prihrávkou nakrátko. Následne ďaleko spoza šestnástky pálil Marek Hlinka, ale jeho delovka mierila vedľa brány.
     
    5
    Piroska zahrával ďalšiu štandardnú situáciu pre svoj tím. Tentokrát Žilinčania bezpečne odhlavičkovali loptu preč z pokutového územia.
     
    6
    Šošoni si po rohovom kope vypracovali príležitosť. V nej bol Róbert Mazáň, ktorý pálil z voleja z hranice malého vápna, ale bránu veľmi prestrelil.
     
    7
    Diaz utekal s loptou po ľavej strane ihriska. Nastrelil priamo do hráča MFK a pravdepodobne to urobil aj zámerne s tým, že jeho tím získa rohový kop.
     
    8
    Mabouka dával po pravom kraji ihriska dopredu Diazovi, ktorý za loptou bežal, čo mu len sily stačili, ale lotpa sa ocitla iba na kopačkách Skaličanov.
     
    9
    Obrovská šanca pre Skalicu! Hostia zrýchlili hru. Mazan dával na pravý kraj Hlavatovičovi, ktorý sa rozbehol do šestnástky a prihrávkou pred malé vápno našiel Michala Jakubeka. Ten zakončoval naozaj z tesnej blízkosti, no iba sa zrazil s brankárom Volešákom, ktorý loptu uchopil!
     
    11
    Ošetrenie Michala Jakubeka využili tímy na to, aby sa osviežili, ale následne budeme svedkami vynúteného striedania v tíme MFK.
     
    12
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Michal Jakubek, prichádza Pavol Masaryk.
     
    13
    Hlohovský prihrával pred šestnástkou Špalekovi, ktorému však lopta z kopačky odskočila a následne sa už zmocnili lopty Skaličania.
     
    15
    Hostia zo Skalice si pripravili pozíciu na realizovanie štandardky. Aktérom bol Piroska, ktorý poslal na hlavičkové zakončenie Masaryka, ale ten nebol úspešný.
     
    16
    Priamy kop zahrávali aj Žilinčania. Hlohovský posielal loptu ku žrdi, kde bežal Králik, ale k zakončeniu sa nedostal. Následne zahrávajú žlto-zelení rohový kop.
     
    17
    Hráči MŠK získali loptu a momentálne si pripravujú ďalšiu útočnú akciu pomaličky z vlastnej polovice.
     
    18
    Pečovský posunul na pravú stranu Maboukovi, ktorého pohyb bol mierne zbrzdený. Žilinský hráč následne poslal center do šestnástky, z ktorého následne vzišiel rohový kop pre MŠK.
     
    19
    V pokutovom území sa v hlavičkovej možnosti ocitol stopér Žiliny Ondřej Švejdík, ktorého zakončenie smerovalo do stredu bránky, a tak s ním Krnáč nemal veľké problémy.
     
    20
    Hlohovský a ani Diaz nepretlačili loptu dopredu na Haskiča. Následne účinne sklzom zasiahol Piroska a po odraze od Diaza získali Skaličania autové vhadzovanie.
     
    22
    Škvarka centrom na ľavú stranu ihriska hľadal Mazáňa. Pred ním však dobre zasiahol Hlavatovič.
     
    23
    Nermin Haskič sa uvoľňoval v pokutovom území a šiel veľmi dravo do koncovky. Možno preto sa dopustil aj nedovoleného zákroku a jeho prienik musel byť prerušený hlavným arbitrom.
     
    24
    Pečovský centrom z priestoru pri rohovej zástavke našiel perfektne v šestnástke Haskiča, ktorý skákal vysoko, ale zakončil nakoniec iba vedľa pravej žrde.
     
    25
    Hlavatovič výborným centrom z pravej strany v šestnástke Daniela Šebestu, ktorý hlavičkoval z tesnej blízkosti, no iba do trávnika a následne sa lopta odrazila cez bránu. Šanca to však bola obrovská!
     
    27
    Ďalšie zakončenie Skalice. V šestnástke sa k nemu dostal Masaryk, ktorý strieľal z hranice vápna, ale Volešák jasne zasiahol.
     
    28
    Mabouka z územia pri rohovej vlajke poslal dva centre do šestnástky. Ani na jeden z nich však nedokázali jeho spoluhráči odpovedať.
     
    30
    Žilinčania momentálne kontrolujú hru a nedovoľujú Skaličanom veľmi sa pričiniť v útočnej fáze.
     
    31
    Masaryk posielal center do vnútra pokutového územia. Tam však Žilinčania prečíslili a nenechali Skaličanov pri lopte.
     
    34
    Žilinčania sa snažia aj naďalej útočiť. Ich útoky prechádzajú najčastejšie po pravej strane cez Mabouku, ktorý zvyčajne centruje. Tentokrát taktiež nebol úspešný.
     
    35
    Po Piroskovom centri sa na pravej strane dostal k lopte Hudák. Ten poslal ešte mäkkú loptu do vnútra šestnástky, ktorú pätičkou krásne zasiahol Dobrotka. Volešák sa musel poriadne naťahovať!
     
    37
    Žilinčania si nerozumeli v predných radoch a dopustili sa ofsajdu. Odkopávať bude skalický brankár Martin Krnáč.
     
    40
    Mazáň posielal točenú loptu do pokutového územia, kde sa ju snažil zasiahnuť Haskič. Skaličania boli opäť pozorní a ubránili sa.
     
    41
    Piroska rozohrával ďalší center, po ktorom lopta doputovala na hranicu šestnástky. Strieľal následne Hlinka, ale jeho delovka bola nepresná.
     
    43
    Mabouka posielal po pravom kraji ihriska dopredu Nikolasa Špaleka, ktorý utekal za loptou do šestnástky, ale Krnáč si postrážil svoj priestor.
     
    44
    Hlohovský sa dostal do súboja s Hlavatovičom. Úspešnejší bol skalický futbalista. MFK získal autové vhadzovanie.
     
    45
    Masaryka obral o veľkú šancu pozorný obranca Žiliny Králik. Diváci zatlieskali dobrému zákroku obrancu MŠK.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Masaryk sa snažil prebiť do zakončenia cez Králika, ale cez žilinského hráča sa nedostal. Je tu možno ešte čas pre Žilinu na posledný útok.
     
    45+1
    Po rohovom kope Hlohovského vypadla lopta Krnáčovi, ale z dorážky sa už následne Žilinčania nepresadili.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ako by som zhodnotil prvý polčas? Žilina držala loptu viac na svojich kopačkách, no boli to práve Skaličania, ktorí boli v pár tutovkách. Nepremenili však ani jednu z nich, a tak je stav po 45 minútach nerozhodný 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov sa nerozhodol meniť svoju úvodnú jedenástku, a tak sa pokračuje v pôvodných zostavách. Dúfajme, že v druhom polčase uvidíme nejaký gól.
     
    48
    Mabouka sa snažil z prvej reagovať na center od svojho spoluhráča a usmerniť loptu do šestnástky. Nepodarilo sa mu to.
     
    50
    Špalek prihrával už v pokutovom území Škvarkovi, ktorý však jeho prihrávku nedokázal správne zužitkovať.
     
    51
    Švejdík sa snažil rozvinúť akciu cez Hlohovského na ľavej strane, ale sklzom zasiahol skalický hráč.
     
    52
    Mabouka posunul na pravú stranu Škvarkovi, ktorý ihneď registroval Nermina Haskiča nabiehajúceho do šestnástky. Loptu mu prihral a Haskič sa ocitol v obrovskej šanci! Triafal iba do Krnáča!
     
    54
    Ďalšia príležitosť pre Žilinu. Videli sme ďalší z Maboukových centrov do pokutového územia, tentokrát jeden z tých úspešných. Po ňom sa k strele dostal Škvarka, ale tvrdou delovkou mieril tesne vedľa pravej žrde.
     
    55
    Švejdík krátkym centrom po osi ihriska našiel Škvarku, ktorý sa však pri lopte dlho nezdržal.
     
    56
    Skaličania sa dostali do istého protiútokiu. Hlavatovič preniesol hru na pravú stranu ihriska, kde si nabehol Piroska, ktorý aj následne ešte poľahky zakončoval. Volešák podržal svoj tím.
     
    57
    Na žilinský rohový kop odpovedal jednoznačnou hlavičkou skalický hráč Dávid Hudák. Loptu poslal preč z nebezpečného územia.
     
    59
    Haskič sa stretol v krátkom súboji s Neoveským, ktorý ho jemne podkopol. Hlavný rozhodca žiaden faul nevidel, a tak sa pokračuje v hre, ktorá je však naozaj bez konfrontácií a škaredých zákrokov.
     
    60
    V druhom polčase sa zatiaľ tím, ktorý diktuje hru nezmenil. S loptou sú väčšinu času na kopačkách hráči MŠK Žilina a Skaličanov len zriedka púšťajú do protiútokov.
     
    62
    Skaličania vyčkávajú na chybu Žilinčanov vo formácii 4-4-2 a snažia sa niekedy prekvapiť defenzívu Žiliny. Tak ako teraz, keď bol blízko k strele Masaryk, ale loptu správne nezakončil.
     
    64
    Škvarka prenechal možnosť vhadzovať aut Maboukovi. Žilinčania sa aj naďalej držia na útočnej polovici.
     
    65
    Žilina dala gól!
    Šošoni sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Ich čoraz väčší tlak na skalickú obranu vyvrcholil a je z toho presný zásah! Po Maboukovej prihrávke do vnútra šestnástky sa k lopte dostal NERMIN HASKIČ, ktorý odrazenou strelou od Krnáča otvoril skóre!
     
    66
    Žltú kartu dostáva Martin Dobrotka (MFK Skalica).
     
    67
    Škvarka posunul loptu Hlohovskému, ktorý ešte ľahkým centrom do vnútra pokutového územia hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov, ale tentokrát už žilinský tím nevystrelil.
     
    69
    Hlohovský rozohrával štandardku pre svoj tím. Loptu nastrelil do pokutového územia, ale Skaličania sa ubránili.
     
    71
    Škvarkovi chvíľu trvalo, kým sa postavil z trávnika po strele so skalickým hráčom. Je však v poriadku, v hre sa pokračuje a čoskoro uvidíme striedanie.
     
    72
    Tutovka pre Žilinu! Škvarka skvelo z pravej strany naservíroval do malého vápna Nerminovi Haskičovi, ktorý však loptu v sklze tesne minul! Len o centimetre mal na dosah druhý gól!
     
    72
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Jakub Michlík.
     
    73
    Masaryk bežal za loptou po ľavej strane. Jasne ho však vygumoval Švejdík, ktorý loptu upratal za postrannú čiaru.
     
    74
    Špalek si šikovne obstrelil Šebestu a loptu chcel poslať pred bránku niektorému zo svojich spoluhráčov. Ďalší skalickí hráči však priestor ubránili.
     
    75
    Skalica vyrazila do protiútoku! Masaryk prihrával popred Švejdíka na Pirosku, ktorý sa ocitol v obrovskej šancu, ale bránu prestrelil! Takto sa naozaj o záchranu nehrá.
     
    76
    Skaličania síce strelili gól z kopačky Hudáka, ale skalický obranca bol v ofsajdovom postavení.
     
    78
    Neoveský sa dostal k strele spoza pokutového územia. Jeho pokus však bol veľmi nepresný.
     
    79
    Nermin Haskič bol v ďalšej dobrej šanci. Bežal po ľavej strane. K dispozícii mal na opačnej strane Špaleka. Rozhodol sa však sám strieľať, a to nebolo najlepšie rozhodnutie, keďže mieril vedľa a Špalek bol naozaj v lepšej pozícii.
     
    80
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Miroslav Káčer.
     
    81
    Po štandardke Žiliny sa do hlavičkovej možnosti dostal Dávid Hudák, ale nemieril presne.
     
    82
    Záhumenský hľadal centrom v šestnástke Masaryka, ktorý však nebol uvoľnený a Žilinčania si teda s loptou poradili.
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Ondrej Neoveský, prichádza Radoslav Ciprys.
     
    84
    Čerstvo naskočený Ciprys vysúval do prieniku Masaryka, ktorý si na prvý pohľad nabehol dobre, ale čiarový rozhodca ukázal ofsajd.
     
    85
    Šebesta neprihral svojmu spoluhráčovi. Možno aj napriek dobrému obrannému zákroku Viktora Pečovského.
     
    86
    Špalek centrom na hrot našiel Káčera. Ten však bol v značnej ofsajdovej pozícii.
     
    87
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Nermin Haskič, prichádza Bojan Letić.
     
    88
    Piroska centrom v šestnástke našiel Hudáka, ktorému hlavička nevyšla podľa predstáv, a tak následne iba pokrútil ramenami.
     
    88
    Žilina vyrazila do prečíslenia štyroch proti trom. Loptu potiahol po strane Špalek a posielal ju pred bránku. Skalický obranca však loptu odkopol.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90+1
    Žilinčania boli v šestnástke Skalice, ale Švejdík a následne Letić nedokázali už poslať loptu do bránky.
     
    90+2
    Pečovský vysunul do zakončenia Letića, ktorý strieľal z ľavej strany v šestnástke, ale bránu minul. Je tu ešte odkop od Krnáča.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme teda videli gól. Strelil ho v 65. minúte Haskič. Skalica bola aj po druhý polčas pod drvivým tlakom a nedokázala sa gólovo presadiť. Žilina teda vyhrala 1:0 a urobila tak dôležitý krok v boji o pohárovú Európu.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (21:49:49)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 65. Haskič

    Karty:   66. Dobrotka (SKA)


    MŠK Žilina: Volešák – Mazáň, Švejdík, Králik, Mabouka – Pečovský (C) – Diaz, Škvarka (72. Michlík) – Hlohovský (80. Káčer), Haskič (87. Letić), Špalek.
    Náhradníci: Mandous – Hučko, Michlík, Káčer, Vallo, Hancko, Letić.

    MFK Skalica: Krnáč – Záhumenský, Dobrotka (C), Hudák, Hlavatovič – Neoveský (83. Ciprys), Hlinka, Piroska, Šebesta – Mazan, Jakubek (12. Masaryk).
    Náhradníci: Fišan – Čermák, Ciprys, Majerník, Masaryk, Vrablec, Hillary.

    Rozhodčí: Vnuk – Tomčík, Jenčura

    Diváci: 533
    bahis siteleri