Švýcarsko – Dánsko 3:2 (po pr.) | Slovensko – Německo 1:5 (kon.) | Kazachstán – Norsko 2:4 (kon.)
Maďarsko – Francie 2:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
2:3 (0:3, 1:0, 1:0) Stav série: 3:3
Dallas Stars
Úterý 10.05.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:49
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:44
    Aleš Hemský (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:27 (05:00:27)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kari Lehtonen (DAL) 35 zák., 2 góly, 94,6%
    2. Alexander Steen (STL) 1+0
    3. Colton Sceviour (STL) 2+0
    Napínavá série mezi St. Louis a Dallasem ještě nekončí! O postupujícím bude muset rozhodnout poslední sedmé utkání.

     
    St. Louis Blues v domácím prostředí nedokázalo ukončit sérii proti Dallasu Stars, který si během první třetiny vytvořil tříbrankový náskok, a přestože v poslední části dostal Blues na dostřel Patrik Berglund, vyrovnat už se jim i přes obrovský tlak vyrovnat nepodařilo. Série je vyrovnaná 3:3 a o postupujícím bude muset rozhodnout sedmé utkání. Konečný výsledek. St. Louis Blues 2 Dallas Stars 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Do konce utkání zbývá pouhých deset sekund a Dallasu se navíc podařilo puk vyhodit až k prázdné bráně St. Louis.
     
    59:39
    Jaden Schwartz byl blízko vyrovnávaní poté, co v pravém kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele bez přípravy, která mířila po ledě k pravé tyči, jenže Kari Lehtonen předvedl spektakulární zákrok a po bleskovém přesunu puk levým betonem vykopl mimo!
     
    59:31
    David Backes se dostal v blízkosti levé tyče ke dvěma dorážkám, obě dvě ale našly pouze pravý beton výtečného Kariho Lehtonena, který podržel Dallas nad vodou a poté puk rychle přikryl na ledě lapačkou!
     
    59:11
    Fanoušci St. Louis Blues pouze zvedají hlavu ke kostce nad ledem a sledují, jak pomalu ubíhají sekundy z poslední minuty utkání. Dallas vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    59:04
    Pouhých 56 sekund mají ještě hráči St. Louis na to, aby vyrovnali stav utkání na 3:3 a odvrátili tak po tříbrankovém manku hrozbu rozhodující sedmého zápasu, po kterém už žádný z týmů nebude mít šanci na opravu.
     
    58:13
    Jake Allen opouští svou klec a St. Louis Blues to zkouší necelé dvě minuty před koncem ve hře bez brankáře! Dokáží domácí hokejisté během závěrečných sekund dokončit fantastický comeback?
     
    57:46
    Patrick Eaves se dostal do samostatného úniku a mohl rozhodnout, jenže jeho následná střela se od pravé tyče odrazila zpět do hry! To byla obrovská šance rozhodnout dnešní duel.
     
    57:34
    Blues se nepodařilo na pravém křídle překročit útočnou modrou čáru a Radek Faksa puk vyhodil k bráně Jakea Allena.
     
    57:00
    Do konce základní hrací doby zbývají po strhujícím průběhu odehrát přesně tři minuty a pomalu se blíží čas, když to svěřenci Kena Hitchcocka zkusí bez brankáře.
     
    56:44
    David Backes v levém rohu ledové plochy svedl v útočném pásmu souboj s Jasonem Demersem, ten už byl ale zbytečný, protože rozhodčí odpískali Blues postavení mimo hru.
     
    55:47
    Alex Goligoski nedokázal na levém křídle dojet prudký puk, který skončil na zakázaném uvolnění, a hra se vrátí zpět před bránu Kariho Lehtonena. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    55:13
    David Backes se ocitl po zpětné přihrávce Alexe Pietrangela ve slibné střelecké pozici a jeho pokus od modré čáry mířil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu, jenže Kari Lehtonen měl dobrý výhled a po zastavení puku hrudí jeho pokus ukryl v náručí! Brankář Dallasu vytáhl dobrý zákrok a drží jednobrankové vedení svého týmu.
     
    54:19
    Nevím, zda je to jen můj osobní dojem, ale před chvíli třetí třetina začala, a nyní už se blíží její konec. Do konce normální hrací doby zbývá odehrát necelých šest minut a St. Louis se čím dál více krátí čas na vstřelení vyrovnávací branky.
     
    53:29
    Alexander Steen mohl vyrovnat, jenže jeho střela z vrcholu mezikruží zamířila těsně nad horní tyč a poté skončila vysoko nad v ochranné síti.
     
    53:04
    Robby Fabbri a Paul Stastny se s přispěním jedné přihrávky Alexe Pietrangela na pravém křídle prokombinovali až k bráně Kariho Lehtonena, jeden z jmenované dvojice ale vzápětí puk v prostoru mezi kruhy pro vhazování puk promáchl.
     
    52:41
    Ze zápasu uplynulo dalších několik sekund a po téměř třech minutách bez přerušení přichází na řadu reklamní přestávka. Řekli byste si, že si hráči Blues konečně mohou vydechnout, jenže opak je pravdou, teď by si naopak přáli, aby se nadále hrálo bez přerušení, protože Dallas je pod velkým tlakem.
     
    52:00
    Dlouho se nyní hraje bez přerušení a St. Louis Blues se po nádherné kombinační akci vrátilo zpět do hry. Domácí hokejisté prohrávají pouze o gól a současné rozpoložení se snaží co nejdříve využít ke vstřelení vyrovnávací branky.
     
    50:26
    Jako na střelnici to nyní vypadalo ve Scottrade Center, kde si Blues vytvořili obrovský tlak a několik dobrých střeleckých pozic, jenže jejich střely vždy bránu o vlásek minuly.
     
    49:50
    Stars mohli vzápětí rychle odpovědět, jenže následná jejich střela z levého křídla byla přizvednuta do vzduchu a poté se snesla vedle vzdálenější levé tyči do rohu ledové plochy.
    48:59 Patrik BERGLUND - 2:3
     
    48:59
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PATRIK BERGLUND zakončil fantastickou kombinační akci Blues střelou do černého a Scottrade Center propuklo obrovskou radostí!! David Backes přihrávkou od modré čáry našel v blízkosti pravé tyče Joriho Lehteru, který si během sekundy puk zpracoval a bekhendovou přihrávkou mezi nohama našel ze druhé vlny najíždějícího Patrika Berglunda, který střelou po ledě zamířil ke vzdálenější levé tyči nad pravým betonem Kariho Lehtonena. Asistence: Jori Lehterä, David Backes.
     
    48:42
    Čas doslova letí a po dvou několika dobrých zákrocích Kariho Lehtonena, jehož jedna ze tří střel Blues v přesilové hře zasáhla do masky, Dallas stále vede ve Scottrade Center 3:1. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    48:17
    Paul Stastny se pokoušel na pravém křídle z ostrého úhlu zamířit nad levým ramenem Kariho Lehtonena zamířit do bližšího pravého horního rohu brány, jenže pokud nedokázal dostatečně zvednou a brankář Stars ji levým ramenem zastavil!
     
    48:00
    Blues si začínají vytvářet obrovský tlak a podle mého osobního názoru je jen otázkou času, kdy vstřelení kontaktní gól, pokud Dallas nezačne rychle bruslit a napadat jejich rozehrávku.
     
    46:40
    Troy Brouwer napřáhl v levém kruhu pro vhazování k velmi nebezpečné střele, která navíc ještě byla těsně před bránou nepříjemně tečována, Kari Lehtonen ale vytáhl úžasný reflexivní zákrok a ramenem puk zřejmě vyrazil mimo!
    Takto se Stars třikrát radovali během první třetiny a vedou 3:1.

     
    46:03
    Pro hráče St. Louis Blues nyní ubíhá čas hrozně rychle a fanoušci jsou si toho dobře vědomi. Většina z nich má pusu přikrytou dlaněmi a jen bezmocně sleduje, co se bude dít na ledě během závěrečných čtrnácti minut.
     
    45:20
    Patrik Berglund nebezpečně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, Kari Lehtonen byl ale pozorný a levým betonem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    44:47
    St. Louis se dostalo během přesilové hry ke třem střelám a Stars vzápětí vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku, následná střela ale byla nepřesná a zamířila vedle bližšího pravého horního rohu brány mimo.
     
    44:05
    Dallas Stars odvedl v obraně dobrou práci a podél hrazení u střídaček puk vyhodil hluboko do zóny domácího St. Louis.
     
    43:28
    Vladimir Tarasenko se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jenže jeho následná střela rozvlnila pouze boční síť. Kari Lehtonen zasahovat nemusel.
     
    42:21
    Kris Russell (DAL) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    42:21
    Kris Russell se v rohu obranného pásma ocitl pod tlakem a mezi dvěma protihráči puk vyhodil přes ochranné sklo do hlediště, což znamená jediné, dvouminutový trest!
     
    41:52
    Mattias Janmark si na levém křídle dobře pokryl za jízdy puk a z ostrého úhlu poté napřáhl k prudké střele zápěstím, ta ovšem byla nepřesná a před bránou nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by puk usměrnil na bránu.
     
    40:44
    Ve druhé třetině se jako jediný prosadil Alexander Steen a Dallas vede na ledě St. Louis po čtyřiceti minutách 3:1 poté, se třikrát prosadil v první třetině a založil základ svého vítězství.
     
    40:06
    Ve Scottrade Center začala poslední třetina a domácí hráči St. Louis mají posledních dvacet minut na to, aby odvrátili sedmý a rozhodující zápas série.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:07.

     
    Dallas po přestávce hodně polevil a St. Louis si vytvořilo obrovskou střeleckou převahu, ze které pramenil úvodní gól Blues v zápase, když se z dorážky po střele Roberta Bortuzza prosadil Alexander Steen. Blues ve druhé třetině vedli na střely 11:1 a celkově Stars v prostředí části přestříleli 14:5, druhý a důležitý kontaktní gól se jim ale vstřelit nepodařilo. Hosté se musí po přestávce zlepšit. Skóre po 40 minutách. St. Louis Blues 1 Dallas Stars 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Alexander Steen mohl vstřelit svůj druhý gól v dnešním utkání, když na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji Kari Lehtonen po rychlém zakleknutí vyrazil!
     
    39:09
    Jason Spezza nahodil puk před bránu, kde se ho pokoušel tečovat ve vzduchu Valeri Ničuškin, k teči ale nedošlo a Jake Allen si připsal snadný zákrok.
     
    38:56
    Robby Fabbri předvedl na levém křídle nádhernou zpětnou přihrávku a mezi kruhy pro vhazování našel Troye Brouwera, který už si chystal puk na střelu, jenže vzápětí mu kotouč puk hůl přeskočil.
     
    37:39
    Svěřenci Kena Hitchcocka ve druhé třetině výrazně přidali, otázkou ovšem je, jak moc Dallas tříbrankové vedení po skončení první části uchlácholilo. Pokud se dostali Stars ve druhé třetině ke třem střelám, tak je to ještě moc.
     
    36:47
    Blues se ocitli v dalším náznaku šance, jenže v levém kruhu pro vhazování se nakonec nedostali poté, co jednomu z domácích hráčů sjel v rozhodující chvíli puk z čepele hole.
     
    36:00
    Do konce prostřední části zbývají odehrát čtyři minuty a fanoušci Blues ženou svůj tým směrem kupředu, ti se jim ovšem zatím neodvděčili druhou brankou, která by domácí definitivně vrátila St. Louis zpět do zápasu a Dallas by mohl znervóznit.
     
    35:21
    Kris Russell byl zřejmě tím hráčem, který se dostal před bránou v blízkosti pravé tyče do zakončení, jenže jeho střela byla jedním z hokejistů St. Louis přizvednuta do ochranné sítě.
     
    35:08
    Brian Elliott, který na konci první třetiny po třetím gólu opustil svou bránu, se během komerční přestávky procházel v tunelu Scottrade Center tam a zpět jako by nervózně čekal, jak dnešní utkání dopadne.
     
    34:08
    Dallasu Stars se nepodařilo na levém křídle v blízkosti střídaček opět přesně rozehrát a po následném přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka. St. Louis Blues je lepší a má obrovskou převahu, druhého a kontaktního gólu se ale zatím domácí hokejisté nedočkali.
     
    33:15
    Vladimir Tarasenko se po nahození Kevina Shattenkirka od modré čáry ocitl tváří v tvář Karimu Lehtonenovi v obrovské šanci, když z otočky pálil ke vzdálenější pravé tyči, jenže brankář Dallasu předvedl skvělý reflex a jeho pokus levým betonem vykopl mimo tři tyče své brány!
     
    32:36
    Troy Brouwer vzápětí mohl na opačné straně udeřit střelou z prostoru mezi kruhy pro vhazování, jenže jeho prudká střela zápěstím zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    32:12
    Aleš Hemský se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže jeho následná střela po ledě po zpětné přihrávce Johna Klingberga z levého křídla skončila na levém betonu Jakea Allena, který se dokázal skvěle přesunout!
     
    31:26
    Věřte nebo ne, ale St. Louis má v prostřední části obrovskou převahu, kterou potvrzuje vstřelený gól a také statistika střel, na které vede tým Kena Hitchcocka 11:1. Jake Allen stále pouze s jedním zákrokem na svém kontě.
     
    30:59
    Vladimir Tarasenko odchází střídat a je hodně naštvaný poté, co rozhodčí neodpískali faul na jeho osobu. Jori Lehterä ho zezadu na obranné modré čáře trochu zahákoval zezadu, jenže se ho čepelí hole pouze jemně dotkl dresu, takže rozhodčí to s největší pravděpodobností posoudili správně.
     
    30:16
    Dallas ve druhé třetině výrazně stáhl nohu z plynu a St. Louis je jasně lepší. Stars nyní mohli vyrazit do útoku, jenže nepřesně rozehráli a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    29:42
    Blues vytvořili v zóny Dallasu dobrý tlak a vzápětí se dostali mezi kruhy pro vhazování ke střele, ani po ní ale Kari Lehtonen zasahovat nemusel poté, co byla sražena do ochranné sítě.
     
    29:28
    Vladimir Tarasenko napřáhl na levém křídle z ostrého úhlu k prudké střele, ta ovšem byla sražena mimo a Kari Lehtonen zasahovat nemusel.
     
    28:30
    Jay Bouwmeester nahodil puk na pravém křídle za bránu Kariho Lehtonena, v rohu ledové plochy ale byla pouze trojice hráčů Dallasu, která kotouč v pohodě dojela, a Blues se k ničemu nedostali.
     
    28:14
    St. Louis Blues svitla naděje poté, co se v polovině druhé třetiny prosadil z dorážky Alexander Steen a dostal svůj tým na dostřel dvou branek. Následuje krátká reklamní přestávka.
    27:29 Alexander STEEN - 1:3
     
    27:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER STEEN protrhává střelecké trápení Blues v dnešním zápase a konečně překonává Kariho Lehtonena!! Robert Bortuzzo napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nebezpečné střele po ledě, kterou Kari Lehtonen pravým betonem vyrazil pouze na hůl Alexandera Steena, který z dorážky poslal puk pod horní tyč odkryté brány. Asistence: Robert Bortuzzo, Vladimir Tarasenko.
     
    27:00
    Hráči St. Louis jsou už hodně dlouho na ledě, přesto ale ještě mají dost sil a dostávají Dallas Stars pod velký tlak.
     
    25:40
    Blues se dostali mezi kruhy pro vhazování do největší šance utkání, když jejich krásná střela mířila do levého horního rohu brány, Kari Lehtonen ovšem předvedl nádherného motýla a zřejmě vyrážečkou puk vyrazil mimo! To byl úžasný zákrok.
     
    25:20
    Jason Spezza na opačné straně ledové plochy vypálil z levého kruhu pro vhazování a Jake Allen si po jeho střele připsal první úspěšný zákrok po vystřídání Briana Elliotta.
     
    24:58
    Paul Stastny nebyl daleko od vstřelení úvodní branky St. Louis v dnešním zápase, když na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, jenže Kari Lehtonen byl připraven a špičkou pravého betonu jeho pokus vyrazil!
     
    24:23
    Úvod druhé třetiny zatím není tak dramatický jako ten v první třetině, vinu na tom nese časté přerušování. Dallasu Stars se nedaří usadit v útočném pásmu, jeho hráči se buď ocitají v postavení mimo hru a nebo vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    23:13
    Troy Brouwer krásně vypálil z levého kruhu pro vhazování na přední tyč a Kari Lehtonen měl co dělat, aby puk letící těsně nad ledem pravým betonem vykopl mimo a poté se poradil s dorážkou Vladimira Tarasenka!
     
    22:36
    V závěru první třetiny Dallas využil rychle přesilovou hru a Brian Elliott opustil po třech inkasovaných gólech svou bránu, do které nastoupil Jake Allen a zatím drží čisté konto. Pravdou ovšem je, že neměl příliš mnoho práce.
     
    21:40
    Dallas Stars se vrhl po pravém křídle na steč, jenže jeho následnou akci zastavilo postavení mimo hru, ve kterém se ocitl Stephen Johns.
     
    20:08
    Vstupujeme do prostřední části šestého zápasu semifinále západní konference mezi St. Louis Blues a Dallasem Stars. Úvodní třetina vyzněla výrazně pro svěřence hlavního trenéra Lindyho Ruffa, kteří vedou 3:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:12.
    První finále z. konference od roku 2001 se St. Louis vzdálilo.

     
    St. Louis vykročilo do šestého utkání série dobře a vytvořilo si během pár minut několik šancí, jenže jeho střely končily mimo a na neseřízená mířidla nakonec doplatilo. Zatímco domácí pálili nepřesně, na straně Dallasu se v rozmezí pouhých dvaceti sekund prosadili v rychlém sledu Mattias Janmark a Vernon Fiddler, který oslavil své narozeniny prvním gólem v playoff. Aby toho nebylo málo, Blues poté nevyužili přesilovou hru, kdežto tu na straně Dallasu poměrně rychle využil krásnou střelou do pravého horního rohu brány Jason Spezza, který vstřelil svůj pátý gól v playoff. Skóre po první třetině. St. Louis Blues 0 Dallas Stars 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Na pravé straně útočného pásma St. Louis Blues ještě proběhlo jedno vhazování, po něm už ale měli domácí hokejisté minimum času na zakončení.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát jedna minuta. Střely hovoří 9:7 pro hráče Dallasu, stejně jako skóre. Stars vedou těsně před koncem úvodní části šestého zápasu nad Blues 3:0!
     
    18:39
    Ještě jedna podstatná informace. Patrick Sharp přibližně v polovině první třetiny zamířil na ošetřovnu poté, co schytal nepříjemnou střelu do nohy. Snad ale bude v pořádku.
     
    17:32
    Colton Parayko je v dnešním zápase hodně aktivní a střelou z pravého kruhu pro vhazování se pokusil vstřelit úvodní gól Blues, jenže ani jeho třetí střela gólem neskončila, protože zamířila vysoko nad a rozvlnila pouze ochranou síť.
     
    16:49
    Brian Elliott v dnešním utkání skončil a místo něj nastoupil do brány Jake Allen, který se ocitl v bráně mnohem rychleji, než kdokoliv očekával.
    16:49 Jason SPEZZA - 0:3
     
    16:49
    Dallas právě vstřelil branku!
    JASON SPEZZA využívá přesilovou hru a vyhání z brány Briana Elliotta, který dnes zkrátka nemá den!! Jamie Benn našel přesnou přihrávkou na pravém křídle Jasona Spezzu, který předvedl v pravém kruhu pro vhazování nádhernou stahovačku a poté ještě lepší střelou zápěstím zamířil do pravého horního rohu brány. Parádní trefa a Dallas vede na ledě St. Louis Blues již 3:0. Asistence: Colton Sceviour, Jamie Benn.
     
    16:14
    Troy Brouwer (STL) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    15:54
    Před Robertem Bortuzzem se na pravém křídle otevřel prostor, který v pravém kruhu pro vhazování využil k táhlé střele zápěstím, která mířila pod horní tyč, Kari Lehtonen ji ale hrudí vyrazil!
     
    15:41
    V hledišti Scottrade Center se ozvalo hlasité bučení poté, co byl domácím hokejistům Blues na levém křídle odpískán těsný ofsajd, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    15:16
    Valeri Ničuškin podél hrazení v blízkosti střídaček napálil puk do útočného pásma, v něm ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by ho dokázal dojet a St. Louis Blues v pohodě otočilo hru.
    Vernon Fiddler dnes vstřelil svůj první gól v playoff a parádně tak oslavil své narozeniny. Znáte nějaký lepší způsob?

     
    14:27
    Patrick Eaves nabral v tradiční hře 5 na 5 na levém křídle velkou rychlost, kterou využil k bekhendovému zakončení, které sice mířilo mezi betony Briana Elliotta, ten měl ale dobrý výhled a puk pohodě ukryl ve své výstroji. Následuje krátká přestávka.
     
    13:44
    Hráči Blues se dožadovali po vysoké holi za bránou Kariho Lehtonena v podání jednoho z hráčů Dallasu Stars odpískání faulu a přesilové hry 5 na 3, jenže rozhodčí zůstali neoblomní.
     
    13:00
    Kevin Shattenkirk vzápětí zamířil na střídačku a ještě než na ni naskočil, tak vzteky kopl do dvířek. Obrovská frustrace na straně St. Louis Blues, které mohlo využít přesilovou hru, jenže se tak nestalo.
     
    12:36
    Kevin Shattenkirk dostal nádhernou přihrávku do jízdy a řítil se sám na bránu, jenže zakončení mezi kruhy pro vhazování uspěchal a jeho následná střela zamířila vedle levého horního rohu brány!
     
    12:01
    Jason Demers (DAL) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    11:42
    Vernon Fiddler se v levém kruhu pro vhazování krásně otočil s pukem a pokusil se vstřelit svůj druhý gól v dnešním utkání, jeho bekhendová střela ovšem byla nepřesná a zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    10:55
    Colton Parayko se pokusil Kariho Lehtonena zaskočit na pravém křídle střelou z ostrého úhlu, jenže brankář Dallasu byl připraven a po rychlém zakleknutí puk ukryl ve svém náručí.
     
    10:43
    Po přerušení hry a dvou velkých šancích St. Louis Blues přišla na řadu krátká reklamní přestávka, po které se Dallasu nepodařilo na pravém křídle rozehrát a puk podél mantinelu u střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    10:00
    Kyle Brodziak neváhal a otevřeného prostoru na pravém křídle využil ke tvrdé střele s příklepem z hranice kruhu pro vhazování, kterou Kari Lehtonen s obtížemi vyrazil a před jeho bránou poté vznikl obrovský závar, St. Louis Blues se ale k dalšímu zakončení i přes velkou snahu nedostalo!
     
    08:52
    Alex Goligoski za bránou nechtěně přiťukl puk k Jorimu Lehteremu, který si vzápětí vybruslil před Kariho Lehtonena a v blízkosti pravé tyče se snažil puk zasunout za jeho záda, jenže brankář Dallasu skvěle zareagoval a jeho pokus levým betonem zastavil! Vzápětí si poradil i se slabou dorážkou Jadena Schwartze.
     
    07:49
    Druhá asistence na druhém gólu Vernona Fiddlera byla dodatečně připsána Krisovi Russellovi. St. Louis Blues mělo lepší vstup do utkání, jenže dva inkasované góly v rozpětí pouhých dvaceti sekund je hodně zmrazily.
     
    06:45
    Dallas Stars po krátké přestávce málem udeřil znovu, když jeden z jeho hráčů mířil od modré čáry přesně do levého horního rohu brány, brankář Brian Elliott ovšem tentokrát vytáhl skvělý zákrok a vyrážečkou puk vytěsnil do ochranné sítě!
     
    06:19
    Po trochu delší odmlce jsme zpět, ale nebojte, o nic podstatného jste nepřišli, protože po dvou bleskových úderech Dallasu Stars, který vstřelil dva góly z pouhých třech střel na bránu, probíhala v Scottrade Center komerční přestávka.
    05:13 Vernon FIDDLER - 0:2
     
    05:13
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ještě než se Blues stačili vzpamatovat po inkasování první branky, tak jim po pár sekundách uštědřil další tvrdou ránu VERNON FIDDLER!! Vernon Fiddler to udělal báječně, když si před bránu najel na přihrávku Coltona Scevioura a jemnou tečí puk usměrnil ke vzdálenější levé tyči, od níž se puk odrazil do sítě. Brian Elliott se točil na brankové čáře jako nudle v bandě, vyškrábnout puk mimo se mu ale i přes obrovskou snahu nepodařilo. Asistence: Colton Sceviour, Kris Russell.
    04:53 Mattias JANMARK - 0:1
     
    04:53
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallasu Stars stačila jediná zdařila akce k tomu, aby otevřel skóre zápasu, jmenovitě MATTIAS JANMARK, který to trefil báječně a vstřelil svůj druhý gól v letošním ročníku playoff!! Valeri Ničuškin poslal do samostatného úniku nádhernou kolmou přihrávkou středem ledové plochy Mattiase Janmarka, který z levého kruhu pro vhazování zamířil nádhernou střelou zápěstím nad levým ramenem Briana Elliotta přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Asistence: Valeri Ničuškin.
     
    04:20
    Jamie Benn dobře zapracoval na pravé straně obranného pásma a poté chytře puk vyhodil o mantinel do zóny domácího St. Louis Blues.
     
    03:46
    Radek Faksa a Aleš Hemský dnes nastupují ve třetí lajně Dallasu vedle sebe, zatím se ovšem k ničemu nedostali. St. Louis Blues určuje tempo zápasu a snaží se otevřít skóre.
     
    02:58
    Z opačné strany to zkoušel po zakázaném uvolnění Dallasu Stars centr Robby Fabbri, ani on ale nemířil přesně a jeho střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířila nad. Kari Lehtonen máchl lapačkou do prázdná a nakonec nemusel zasahovat.
     
    02:16
    Colton Parayko tvrdě vypálil na pravém křídle přesně ve středu prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou, jenže nedokázal seřídit svá mířidla a jeho rána s příklepem zamířila vedle bližšího pravého horního rohu brány.
     
    01:30
    Brankář St. Louis Blues si připsal první zákrok dnešního utkání a nyní jsou na řadě jeho spoluhráči, kteří se snaží v útočném pásmu dostat k první střele na bránu. Ovšem marně.
     
    00:36
    Stars těsně za modrou čárou na pravém křídle v blízkosti střídaček napřáhli k táhlé střele, která letěla těsně nad ledem, a Brian Elliott ji levým betonem v pohodě vykopl mimo.
     
    00:26
    Velký otazník visí nad tím, jak k dnešnímu utkání oba týmy přistoupí. Dallas Stars každopádně musí vrhnout všechny síly do útoku, protože dnes bojuje v playoff o holé bytí.

     
    00:04
    Puk ve Scottrade Center poprvé dopadl na puk a v St. Louis Blues chtějí fanoušci vidět jediné, postup svého týmu do finále západní konference poprvé od roku 2001!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    V St. Louis již za okamžik začne klíčový šestý zápas série!

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo (A), Shattenkirk, Bortuzzo, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Steen (A), Backes (C) – Upshall, Brodziak, Jaškin. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Goligoski (A), Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Benn (C), Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler (A), Eaves. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Francis Charron, Wes McCauley – Steve Barton, Jonny Murray.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 3+2, +/- +2
    Aleš Hemský (DAL) 1+3, +/- -1
     
    Vzájemné zápasy série:

    07.05.16 Dallas Stars – St.Louis Blues 1:4
    (Vítězný gól: 30:31 Dmitrij Jaškin)
    06.05.16 St.Louis Blues – Dallas Stars 2:3
    (Vítězný gól: 62:58 Cody Eakin)
    04.05.16 St. Louis Blues – Dallas Stars 6:1
    (Vítězný gól: 16:10 David Backes)
    01.05.16 Dallas Stars – St.Louis Blues 3:4
    (Vítězný gól: 70:58 David Backes)
    30.04.16 Dallas Stars – St.Louis Blues 2:1
    (Vítězný gól: 55:16 Radek Faksa)
    Hráči Dallasu vyrážejí na rozbruslení před klíčovým zápasem proti St. Louis, ve kterém se budou snažit prodloužit sezónu.

     
    Dallas Stars:

    Dallas Stars bude proti St. Louis spoléhat na tvůrce hry Jasona Spezzu, který během pěti zápasů proti Blues zaznamenal tři asistence a dalších devět kanadských bodů připsal v prvním kole, během něhož vstřelil čtyři góly a pět asistencí. Nejistý je start útočníka Patricka Eavese, kterého trápí zranění v dolní části těla. Samotný Jason Spezza doufá, že jeho spoluhráč do utkání proti St. Louis nastoupí a pomůže týmu odvrátit hrozbu konce letošní sezóny. Kapitán Stars Jamie Benn o Eavesovi prohlásil, že je pro tým velice důležitý a jeho přítomnost na ledě je velmi znát.
    Hlavní trenér St. Louis Blues Ken Hitchcock po deseti minutách přerušil ranní rozbruslení. Proč? Viděl toho zkrátka dost. "Naše rozbruslení bylo hodně ostré a hráči do něj dali vše, takže jsme ho přerušili. Nevím přesně, zda trvalo 9, 10 nebo 11 minut."

     
    St. Louis Blues:

    Útočník Dmitrij Jaškin si v posledním zápase odbyl debut v playoff a oslavil ho vítězným gólem, který vstřelil hned zkraje druhé poloviny zápasu. St. Louis Blues nakonec zvítězilo vysoko 6:1 a udělalo výrazný krok za postupem. Hlavní trenér Ken Hitchcock byl s jeho výkonem spokojený a v sestavě s největší pravděpodobností zůstane. Dmitrij Jaškin by měl nastoupit v lajně společně s Ryanem Reavesem, se kterým se báječně doplňují. Zatímco Jaškin disponuje velkou šikovností a dobrou hrou na puku, Ryan Reaves umí zahrát tvrdě do těla. Dalším podstatným článkem sestavy Blues je pravé křídlo Troy Brouwer, který během průběhu playoff, v němž odehrál sedm zápasů, zaznamenal sedm bodů za 4 góly a 3 asistence.
     
    St. Louis je krok od velkého úspěchu a pokud jeho hokejisté v úterý v noci dokáží zvítězit v domácím Scottrade Center nad Dallasem Stars, poprvé od roku 2001 postoupí do finále západní konference, ve kterém na vítěze série zřejmě čeká San Jose s Tomášem Hertlem a Romanem Polákem v sestavě, které vede nad Nashvillem 3:2. Šestým zápasem série mezi St. Louis a Dallasem Vás provede s obrovským potěšením Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. Steen (Bortuzzo, Tarasenko), 49. Berglund (Lehterä, Backes) – 5. Janmark (Ničuškin), 6. Fiddler (Sceviour, Russell), 17. Spezza (Sceviour, Benn)


    St. Louis Blues: Elliott (17. Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo (A), Shattenkirk, Bortuzzo, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Steen (A), Backes (C) – Upshall, Brodziak, Jaškin. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Goligoski (A), Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Benn (C), Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler (A), Eaves. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Francis Charron, Wes McCauley – Steve Barton, Jonny Murray

    Diváci: 19808
    St. Louis 4 3 Dallas
    #1 Sobota 30.04.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 2:1
    #2 Neděle 01.05.2016 • 21:00
    Dallas - St. Louis 3:4 po prodl.
    #3 Středa 04.05.2016 • 03:40
    St. Louis - Dallas 6:1
    #4 Pátek 06.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3 po prodl.
    #5 Sobota 07.05.2016 • 19:05
    Dallas - St. Louis 1:4
    #6 Úterý 10.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3
    #7 Čtvrtek 12.05.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 1:6
    bahis siteleri