Rapid – Rheindorf Altach 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Mattersburg 1:1 (kon.) | Wolfsberger – Admira 1:2 (kon.)
Ried – Austria 0:5 (kon.) | Grödig – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SV Grödig
1:2 (1:1)
FC Red Bull Salzburg
Středa 11.05.2016, 20:30 • Untersberg-Arena, Grödig • Rakouská Bundesliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Salzburg potvrdil na hřišti posledního Grödigu po mistrovských oslavách roli favorita, cesta za vítězstvím ovšem nebyla jednoduchá a hosté museli zápas otáčet. Úřadujícím mistrům ligy se to ovšem podařilo, když se osmnáct minut před koncem krásnou střelou z ostrého úhlu prosadil Dimitri Oberlin. Konečný výsledek. Grödig 1 Red Bull Salzburg 2. (22:22:41)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Salzburg se dostal do přečíslení tři na jednoho, nakonec z něj ale po fantastickém výběhu Reneho Sweteho z brány nic nebylo. Brankář Grödigu se skvěle vrhl jednomu z protihráčů pod nohy!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
    90. Brankář Cican Stankovic a jeho exkluzivní robinzonáda.
     
    90
    Brankář Cican Stankovic předvedl spektakulární zákrok poté, co se dokázal dostat do pravého horního rohu své brány a úžasnou technickou střelu Romana Kerschbauma z volného přímého kopu zřejmě o tyč vrazil na rohový kop!
     
    89
    Žlutou kartu dostává Paulo Miranda (FC Red Bull Salzburg).
     
    88
    Utkání nyní rychle spěje ke svému konci a Grödigu se čím dál více krátí čas na vyrovnání. Snahu ovšem svěřencům Petera Schöttela upřít nelze.
     
    87
    Následný centr ale nic nepřinesl a navíc byl zřejmě domácím fotbalistům uprostřed šestnáctky odpískán útočný faul.
     
    86
    Grödig na levém křídle rozehrál rohový kop a po odvrácení míče Salzburgu do zámezí si domácí standardní situaci zopakují, tentokrát ovšem z opačné strany.
     
    85
    Reagy Ofosu mohl vstřelit fantastický gól, když se na levém křídle krásně protáhl mezi dvojicí protihráčů do šestnáctky a poté z její levé strany napřáhl ke tvrdé střele, která se od hlavy jednoho z clonících hráčů Salzburgu odrazila na rohový kop.
     
    84
    Hra v samotném závěru utkání nabrala na atraktivnosti a útok se přelévá v rychlejším tempu ze strany na stranu. Salzburg využívá volných oken v domácí obraně. Grödig už hraje na riziko.
     
    83
    Grödig napřáhl zpoza šestnáctky k pěkné přízemní střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, brankář Cican Stankovic u ní byl ale včas!
     
    82
    Nechybělo mnoho a Salzburg mohl pojistit své jednobrankové vedení. Hosté jsou dnes střelecky hodně produktivní, a proto také nad Grödigem stále vedou.
     
    81
    Střídající David Atanga se mohl po příchodu na hřiště blýsknout asistencí, jenže Hany Mukhtar po jeho přízemním centru na vzdálenější pravé tyči pálil placírkou těsně mimo!
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a Salzburg po otočení výsledku na svou stranu vede na hřišti posledního Grödigu 2:1.
     
    79
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Dimitri Oberlin, přichází David Atanga.
     
    79
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Dominik Baumgartner, přichází Valentin Grubeck.
     
    78
    Peter Schöttel na nic nečeká a dvanáct minut před koncem sáhl k poslednímu střídání, které chystá také Salzburg.
     
    77
    Ačkoliv jsme dnes společně svědky utkání mezi prvním a posledním týmem tabulky, tak je zápas překvapivě vyrovnaný. Pokud jste navíc sledovali kurzy sázkových kanceláří na vítěze, tak ty byly hodně vyrovnané.
     
    76
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých patnáct minut a uvidíme, s čím oba týmy ještě v závěru utkání přijdou.
     
    75
    Domácí jsou Salzburgu vyrovnaným soupeřem, problém ovšem je, že v prvním poločase nevyužili obrovskou příležitost, která se zřejmě stala klíčovým zápasem utkání.
     
    74
    Útočník Salzburgu byl dnes směrem vpřed hodně aktivní a zasloužil si vstřelit gól. Když už jsme u těch zásluh, tak nemyslím si, že by si Grödig zasloužit prohrát.
     
    73
    Salzburg z ničeho nic udeřil poté, co Dimitri Oberlin na pravé straně šestnáctky bezezbytku využil volného prostoru.
    72. Dimitri OBERLIN - 1:2
     
    72
    Salzburg právě vstřelil branku!
    DIMITRI OBERLIN střílí z ničeho nic gól a obrací vývoj utkání na stranu držitele mistrovské koruny!! Hany Mukhtar na pravém křídle vyhrál osobní souboj a poté krásnou kolmou přihrávkou našel na pravé straně šestnáctky Dmitriho Oberlina, který si míč hodil do pohybu a z ostrého úhlu poté prudkou střelou letící metr nad zemí zamířil ke vzdálenější levé tyči.
     
    71
    Míč putuje ze strany na stranu, ovšem bez nějaké šance, snad se ale ještě nějakého gólového momentu dočkáme.
     
    70
    Grödig po přestávce a dvou střídáních trochu směrem vpřed ožil, zatím se ale ve druhém poločase nedostal do žádné slibné brankové příležitosti, teda až na jednu hlavičku, ta ovšem postrádala razanci.
     
    69
    Utkání je od třicáté minuty hrozně bojovné. Oba týmy svádí spoustu osobních soubojů a marně se snaží dostat do zakončení. Myslím si, že oba nakonec budou s případnou remízou spokojenější.
     
    68
    Fotbalisté Grödigu na pravé straně hřiště vybojovali rohový kop, jenže ty dnes nejsou silnou stránkou ani jednoho z týmů.
     
    67
    Daniel Schütz se dostal na pravém křídle ke střílenému přízemnímu centru, ten ovšem do šestnáctky nedoputoval a byl odvrácen za pravou postranní čáru.
     
    66
    Red Bull Salzburg se po hodině hry rozhodl oživit hru dvěma střídáními, tak snad se nyní tempo zápasu zase o něco zvýší.
     
    65
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Christian Schwegler, přichází Naby Keïta.
     
    65
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hee-Chan Hwang, přichází Bernardo.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Matthias Maak (SV Grödig).
     
    63
    Salzburg v dnešním zápase rozehrál velké množství rohových kopů, jenže pouze po jednom se ocitl ve velké šanci.
     
    62
    Dimitri Oberlin se dostal ke střele na levé straně šestnáctky a jeho následná prudká rána levačkou byla sražena na rohový kop.
     
    61
    Domácí na pravé straně hřiště rozehráli rohový kop nakrátko, jejich následné kombinace ovšem kromě autového vhazování a vzápětí nepřesného centru na vzdálenější levou tyč nic nepřinesla.
     
    60
    Útočník Grödigu je po krátkém ošetření za postranní čárou a zhluboka oddechuje.
     
    59
    Roman Wallner podstoupil v pokutovém území hostů ostrý souboj, když po střele setrvačností napálil do nohy jednoho z hráčů Salzburgu a sám si přitom ublížil.
     
    58
    Daniel Schütz krásně odcentroval z pravého křídla na vzdálenější levou tyč, kde se zřejmě dostal k hlavičce Martin Rasner a míč mířil do protipohybu brankáře Cicana Stankovice, ten ovšem předvedl skvělý zákrok a míč ukryl v náručí!
     
    57
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Martin Rasner, přichází Roman Kerschbaum.
     
    56
    Salzburg se opět pokusil přenést hru dlouhým diagonálním pasem doleva, jenže hostům byl vzápětí odpískán ofsajd, který neunikl zraku pomezního rozhodčího, jenž to měl z první ruky.
     
    55
    Hráči Salzburgu mnohem lépe kombinují a navíc se jim daří roztahovat hru do stran dlouhými diagonálami, které lítají nad hlavami domácích hráčů a ti jen přihlížejí.
    54. Hany Mukhtar a jeho nádherná táhlá střela levačkou.
     
    54
    Hany Mukhtar si zpracoval míč pravačkou a poté levačkou napřáhl ke krásné táhlé střele, která zpoza šestnáctky mířila přesně k pravé tyči, brankář Rene Swete u ní byl ale včas a skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    53
    Oba týmy brání za cenou dlouhých odkopů a míč z jedné poloviny hřiště putuje dlouhým obloukem na tu druhou a vzápětí zase zpět.
     
    52
    Na Salzburgu je dnes hodně vidět, že už má po sezóně. Jeho fotbalisté hrají naprosto uvolněně a bez nějakého přehnaného nasazení, i když nasazení je zrovna to, co nyní postrádáme.
     
    51
    Brankář Swete v úvodu zápasu vytáhl fantastický zákrok proti střele Paula Mirandy, jinak ale neměl příliš mnoho práce.
     
    50
    Konečně se v obraně Grödigu otevřelo okénko, čehož Hany Mukhtar využil k přízemní střele, která zpoza šestnáctky mířila k pravé tyči, jenže brankář Rene Swete u ní byl včas.
     
    49
    Salzburg opět začíná tahat většinu svých akcí středem hřiště, jenže tam je prostor hodně zhuštěný a Grödig dobře brání.
     
    48
    Hra se po přestávce v rychlém sledu přelévá ze strany na stranu, ovšem zatím bez nějakých brankových příležitostí.
     
    47
    Grödig během přestávky oživil hru, když ze hřiště domácí trenér Peter Schöttel stáhl ze hry Roberta Völkla a místo něj vyběhl na trávník Lukas Denner.
     
    46
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Robert Völkl, přichází Lukas Denner.
     
    46
    Fotbalisté Grödigu rozehráli druhý poločas, výkop se ovšem musel opakovat, protože všichni aktéři zřejmě ještě nebyli připraveni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:30.
     
    V Grödigu se hrál během úvodních třiceti minut pěkný fotbal, který přinesl na každé straně jeden gólový okamžik. Jako první trochu překvapivě udeřili domácí hráči, když se po krásné kolmé přihrávce za obranu prosadil Daniel Schütz, vedení ovšem svěřencům Petera Schöttela vydrželo pouhých patnáct minut, než se po nádherném úprku a diagonální přízemní střele prosadil Hee-Chan Hwang. Skóre po prvním poločase. Grödig 1 Red Bull Salzburg 1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí by Salzburg dokázali přehrát, to by ale směrem vpřed nesměli být tolik pasivní. Jakmile jsou hráči Grödigu ve stoje, tak je hosté pochopitelně snadněji připravují o míč.
     
    43
    Už aby byla přestávka, protože oba týmy skutečně hodně polevily z tempa, zejména potom domácí hráči Grödigu.
     
    42
    První poločas rychle spěje ke svému konci a vypadá to vypadá, že už se v něm žádné branky nedočkáme.
     
    41
    Fotbalisté se na obou stranách marně snaží dostat k ohrožení soupeřovy brány a tak míč putuje mezi šestnáctkami ze strany na stranu.
     
    40
    Pasáž hry je nyní hodně neurovnaná a začíná to být tuhý boj. Přesných přihrávek ubývá, zatímco faulů naopak přibývá.
     
    39
    Utkání se zatím hraje v duchu fair-play, což potvrzuje i fakt, že hlavní rozhodčí Christopher Jäger nesáhl k žádné žluté kartě.
     
    38
    Benno Schmitz zastavil do cesty jednomu z protihráčů ve středu hřiště závoru a byl mu správně odpískán faul.
     
    37
    Tempo zápasu po vyrovnávacím gólu Salzburgu trochu opadlo a Grödig se soustředí především na bránění, což má za následek, že už není tak nebezpečný směrem vpřed.
     
    36
    Hany Mukhtar si na pravé straně šestnáctky nabíhal na kolmou přihrávkou svého spoluhráče, u míče byl ale jako první Rene Swete.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a stav utkání je vyrovnaný 1:1, což se Salzburgu nelíbí a po vyrovnávacím gólu se snaží obrátit utkání na svou stranu.
     
    34
    Šance střídá šanci a zejména Grödig měl před gólem Salzburgu jednu vyloženou na kopačce, jenže ji neproměnil a vzápětí přišel trest, jak už to ve fotbale někdy, respektive často, bývá.
     
    33
    Hee-Chan Hwang v plné kráse ukázal svou obrovskou rychlost a vyrovnal na 1:1. Zatím sledujeme velice pohledné utkání.
     
    32
    Cican Stankovic se sice rychle vydal z brány, jenže proti následné střele japonského křídla byl bezmocný.
     
    31
    Domácí obrana poprvé v utkání výrazně zaspala a tvrdě za to zaplatila. Snad pět hráčů Grödigu se nechalo jednou přihrávkou vyřadit ze hry.
    31. Hee-Chan HWANG - 1:1
     
    31
    Salzburg právě vstřelil branku!
    HEE-CHAN HWANG pláchl všem pronásledovatelům a po necelé půlhodině hry vyrovnává na 1:1!! Hee-Chan Hwang na pravé straně hřiště využil zaspání domácí obrany a po třech rychlých přiťuknutích míče do běhu z pravé strany šestnáctky zamířil přízemní střelou přesně ke vzdálenější levé tyči.
     
    29
    Není se čemu divit, Salzburg má za sebou náročnou sezónu a získat titul, to není nic jednoduchého. Rozhodně to stojí obrovské úsilí a spoustu sil, tím si buďte jistí.
     
    28
    Na druhou stranu je potřeba říci, že Salzburg nenastoupil do utkání proti Grödigu v té nejsilnější možné sestavě a v závěru sezóny dostávají prostor hráči ze střídačky.
     
    27
    Domácí ale mohou být se svou hrou spokojeni, je to totiž překvapivě Salzburg, jehož fotbalisté kupí v obraně jednu zbytečnou chybu za druhou.
     
    26
    Grödig před pár okamžiky zahodil obrovskou šanci, aby ho to ve zbytku utkání ještě nemrzelo.
    25. Martin Rasner mohl potrestat obrovskou chybu Salzburgu.
     
    25
    Fotbalisté Grödigu se ocitli v obrovské šanci, jenže ji nedokázali využít! Daniel Schütz sebral míč jednomu ze stoperů Salzburgu a poté přihrál lépe postavenému Martinovi Rasnerovi, který se ocitl tváří v tvář Cicanovi Stankovicovi, ten ale skvěle vyběhl z brány a pravou nohu jeho přízemní střelu vyrazil.
     
    24
    Takumi Minamino rozkmital své rychlé nohy, jeden z domácích hráčů ho ale uprostřed hřiště sestřelil, faul ovšem nebyl natolik tvrdý, aby hlavní rozhodčí sáhl ke žlutému napomenutí.
     
    23
    V obraně Salzburgu vznikl po přízemním centru z pravého křídla zmatek, Martin Rasner se ale do zakončení nedostal a míč podél pravé postranní čáry bleskově vyvezl Takumi Minamino.
     
    22
    Pokud by hlavičkoval směrem dopředu, k rychlému protiútoku Grödigu by vůbec nedošlo. Tolik rozbor gólové akce a věnujme se opět dění na hřišti.
     
    21
    Ještě se vrátím k tomu gólovému momentu Grödigu, nutno totiž poznamenat, že mu předcházela chyba jednoho z domácích hráčů, který uprostřed vlastní poloviny hřiště namazal míč zbytečně hlavou na kopačku jednoho z hráčů Grödigu.
     
    20
    Dimitri Oberlin si uprostřed šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku a bodlem se poté snažil zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jenže jeho následná střela skončila dva metry mimo!
     
    19
    Salzburg se každopádně inkasovaným gólem nenechal rozhodit a domácí obrana se musí mít na pozoru.
     
    18
    Salzburg se s obrovskou kapkou štěstí mohl radovat z bleskového vyrovnaní, nakonec mu ale něco scházelo.
     
    17
    Rene Swete si vzápětí pro odražený míč rychle došel a dělal, jako by k této situaci vůbec nedošlo, což je pro tým dobře.
     
    16
    Hee-Chan Hwang se sice na pravé straně šestnáctky do zakončení nedostal, jenže míč se od dvojice domácích obránců odrazil tak nešťastně, že orazítkoval pravou tyč!
    15. Daniel SCHÜTZ - 1:0
     
    15
    Grödig právě vstřelil branku!
    DANIEL SCHÜTZ střílí gól a posílá domácí Grödig po necelé čtvrthodině hry do vedení!! Daniel Schütz si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku za obranu a poté přízemní střelou pod brankářem Cicanem Stankovicem poslal míč do brány.
     
    14
    Dimitri Oberlin byl faulován uprostřed středového kruhu, jenže rozhodčí Christopher Jäger ukázal na opačnou stranu.
     
    13
    Hosté na pravé straně v rychlém sledu rozehráli dva rohové kopy, a zatímco ten první byl odvrácen, po tom druhém byl hráčům Salzburgu pro změnu odmáván ofsajd.
     
    12
    Salzburg skvěle kombinuje a po dalším útoku taženém po pravém křídle následuje rohový kop.
     
    11
    Hee-Chan Hwang dostal krásnou přihrávku do běhu a z levé strany šestnáctky hledal na vzdálenější pravé tyči nadýchaným centrem Paula Mirandu, tomu ovšem scházel k zakončení krok a míč skončil v zámezí.
     
    10
    Robert Strobl odvedl v obraně skvělou práci, když míč odvrátil na rohový kop a následný centr Salzburgu uprostřed šestnáctky vzápětí odhlavičkoval do bezpečí jeden z jeho spoluhráčů.
     
    9
    Salzburg přebírá otěže utkání pevně do svých rukou a Grödig se začíná ocitat pod obrovským tlakem.
    8. Skvělá hlavička Paula Mirandy a ještě lepší zákrok Sweteho.
     
    8
    Benno Schmitz rozehrál v sedmé minutě na pravé straně hřiště rohový kop a po jeho fantastickém centru se dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce Paulo Miranda, který mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, jenže brankář Rene Swete vytáhl úžasný zákrok a jednou rukou míč vyboxoval do bezpečí!
     
    7
    Hee-Chan Hwang se dostal na hranici šestnáctky ke střele, jeho následný pokus byl ale zablokován a míč skončil za pravou postranní čárou.
     
    6
    Timo Brauer odvedl na pravé straně v blízkosti šestnáctky skvělou práci, když zastavil další útočnou akci Salzburgu a navíc pro svůj tým vybojoval autové vhazování.
     
    5
    Oba brankáři mají zatím klid, tento fakt se ovšem hostující fotbalisté Salzburgu snaží rychle změnit.
     
    4
    Hosté posílali do šestnáctky vzápětí centr, který byl příliš nízký a na značce pokutového kopu našel pouze jednoho z hráčů Grödigu, kterým zatím skvěle brání.
     
    3
    Hee-Chan Hwang byl faulován na levém křídle u postranní čáry a Salzburg vybojoval první standardní situaci.
     
    2
    Salzburg je v úvodu utkání aktivnější a snaží se prodrat k šestnáctce Grödigu, cesta na levém křídle je ovšem příliš trnitá.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jäger dal právě pokyn k zahájení zápasu, do kterého vstupují jako mírný favorit hráči mistrovského Salzburgu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Očekávané derby mezi Grödigem a Salzburgem může začít!

     
    Úvodní sestavy:

    SV Grödig: Swete – Itter, Maak, Baumgartner, Strobl – Rasner, Brauer, Völkl – Ofosu, Wallner, Schütz. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Derflinger, Grubeck, Pichler, Denner, Kerschbaum, Kainz, Schlager. Trenér: Peter Schöttel.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Schmitz – Lainer, Schlager, Mukhtar – Minamino, Hwang, Oberlin. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Walke, Keïta, Lazaro, Reyna, Atanga, Laimer, Bernardo. Trenér: Óscar García.

    Rozhodčí: Christopher Jäger. Asistenti: R. Riedel, R. Brandner. Čtvrtý rozhodčí: O. Drachta.
    Salzburg dvě kola před koncem oslavil zisk ligového titulu!

     
    V předposledním 35. kole rakouské Bundesligy ve středu večer změří síly dva týmy, které o víkendu prožívaly naprosto rozdílné emoce. Zatímco hostující Salzburg předčasně oslavil po remíze 1:1 se Sturmem Graz mistrovský titul, Grödig se stal na 99,9% jistým sestupujícím. Soubojem posledního celku tabulky s prvním Vás s potěšením provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 15. Schütz – 31. Hwang, 72. Oberlin

    Karty:   64. Maak (GRD) – 89. Miranda (SLZ)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:15.
    SV Grödig: Swete – Itter, Maak, Baumgartner (79. Grubeck), Strobl – Rasner (57. Kerschbaum), Brauer, Völkl (46. Denner) – Ofosu, Wallner, Schütz. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Derflinger, Pichler, Kainz, Schlager. Trenér: Peter Schöttel.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Schwegler (65. Keïta), Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Schmitz – Lainer, Schlager, Mukhtar – Minamino, Hwang (65. Bernardo), Oberlin (79. Atanta). (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Walke, Lazaro, Reyna, Laimer. Trenér: Óscar García.

    Rozhodčí: Christopher Jäger. Asistenti: R. Riedel, R. Brandner. Čtvrtý rozhodčí: O. Drachta
    bahis siteleri