Ural – Spartak 0:1 (kon.) | Groznyj – Perm 2:0 (kon.) | Dynamo – Rostov 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:3 (1:1)
FK Rostov
Čtvrtek 12.05.2016, 18:30 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše! Užijte si zbytek čtvrtečního večera a dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (20:32:51)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:11.
     
    Je za námi zápas 28. kola mezi domácím celkem FK Dinamo Moskva a hostujícím FK Rostov.

    Domácí celek nedokázal ve druhém dějství favoritovi dnešního duelu vzdorovat. Rostov ve druhé půli zabral a díky brankám Azmouna a Kudrjašova nakonec dokázal porazit domácí Dinamo 3:1. Na začátku zápasu sice domácí favorita zaskočili a dlouho jej přehrávali, ve druhém poločase ale Rostov nic takového nepřipustil a celou dobu měl hru pevně ve svých rukou. Hosté jsou tak po osmadvaceti kolech druzí o pouhé dva body a dále tak mohou snít o senzačním titulu! Naopak domácí hráči jsou pořád odsouzeni k tuhému boji o záchranu v nejvyšší ruské soutěži, kde se zatím drží na dvanácté příčce s náskokem pouhého bodu na 13. místo, které by znamenalo baráž o udržení.

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Gabulov rozehrál od své brány, svým dlouhým nákopem se mu však nepodařilo najít na hrotu nikoho ze svých spoluhráčů a míč tak mají opět hosté.
    90+1.
     
    90+1
    Noboa se nebál rovnou vystřelit na bránu, jeho technický pokus však dokázal domácí brankář Gabulov celkem v pohodě zlikvidovat.
     
    90+1
    Bucharov dokázal s míčem dobře projít až k vápnu Dinama, kde jej dokázal pokrýt před dotírajícím Morozovem, který jej musel faulovat. Hosté tak budou zahrávat standardní situaci z hranice vápna.
     
    90
    Domácí fotbalisté teď sice dokázali přitlačit soupeře k jeho bráně, nic víc než jen platonický tlak si z toho ale vytvořit nedokázali.
     
    89
    Morozov se dokázal uvolnit na pravé straně vápne, kde se zbavil obránce a poslal lehký centr do vápna. Tím však nenašel nikoho v modrém a míč končí pouze za bránou hostí.
     
    88
    Na hřišti zůstal ležet po jednom ze soubojů ve středu hřiště Solomatin, který se na zemi svíjí s bolestivou grimasou v obličeji. Vypadá to však, že po chvilce bude v pořádku.
     
    87
    Ionovův centr z pravé strany byl však velmi špatný a skončil jen na hlavě prvního bránícího hráče, který tak zažehnal jakékoliv nebezpečí.
     
    86
    Na pravé straně byl faulován jeden z domácích fotbalistů a Dinamo tak bude zahrávat standardní situace za zajímavá pozice na rohu vápna.
     
    85
    Hosté se dostali do rychlého brejku, který dokázal hlavou zakončit obránce Kudrjašov. Jeho pokus však postrádal razanci a tak s ním Gabulov neměl problém.
     
    84
    Sosnin se snažil projít podél levé lajny a nacentrovat do vápna, bohužel pro Dinamo však trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    83
    Hostující Ezzatollahi se okamžitě dostal do hry ve středu hřiště, kde se snažil přejít přes Denisova. Denisov jej však dokázal o míč připravit.
     
    82
    Hosté využili i poslední možnosti střídání. Ze hry je stažen Mogilevec, na hřiště se podívá Ezztollahi.
     
    81
    Domácí fotbalisté se nedokáží dostat do souvislejšího tlaku na polovině svého soupeře. Další útočná snaha Solomatina na pravé straně končí nezdarem.
     
    80
    Centr z pravé strany poslal do vápna Rostovu domácí Solomatin, míč který vyslal byl však velmi nepřesný a skončil za brankou hostujícího celku.
     
    78
    Do další šance se dostal střelec třetí branky hostí Kudrjašov, který z levé strany netrefil naprosto odkrytou bránu Dinama!
     
    77
    Domácím fotbalistům utíká čas a nedaří se jim vstřelit ani kontaktní branku. Na tribunách se už zvedají skupinky domácích fanoušků a opouštějí stadion.
     
    76
    Hostující hráči se snažili projít střede hřiště ve dvou, kdy Jerochin kombinoval s Mogilevecem. Jejich souhra skončila nepřesnou střelou Jerochina ze zhruba dvacetimetrů.
     
    75
    Domácí Ionov se dokázal krásně uvolnit a poslal přihrávku na Sosnina, který z levé strany odcentroval do vápna. Tam však míč skončil pouze v rukavicích Džanajeva.
     
    73
    Hostující hráči mají míč na svých kopačkách a vůbec nikam nespěchají. Kombinují na úrovní půlící čáry a vyčkávají na vhodnou příležitost k útoku.
     
    72
    Hosté využili druhého střídání. Hattrick dnes nezkompletuje útočník Sardar Azmoun, který je stažen ze hry a je nahrazen Bucharovem.
     
    71
    Domácí fotbalisté se sice snaží s vývoje utkání ještě něco udělat, jejich snaha je však zatím dost bezzubá a kombinace domácích je velmi nepřesná.
     
    70
    Solomatin rozehrál další roh domácího Dinama, ani tento jeho pokus však nebyl příliš úspěšný. Centr sice směřoval do vápna na Morozova, ten však nedokázal vůbec zpracovat.
     
    69
    Hostující Kalačev je dalším hráčem, který je v dnešním utkání odměněn za své počínání žlutou kartou. Od sudího jí viděl za tvrdý faul na Denisova ve středu hřiště.
     
    68
    Mogilevec se hnal za míčem na pravé straně hřiště, přihrávka od Jerochina však byla příliš dlouhá a hostující záložník tak neměl šanci jí včas dostihnout.
     
    67
    Domácí Solomatin poslal centr z pravé strany do vápna hostí, k odraženému míči se sice dokázal dostat jeden z jeho spoluhráčů, jeho střela však byla zablokována Jerochinem.
     
    66
    Domácí fotbalisté sice dnešní utkání začali velmi dobře, vysoký standard se jim ale rozhodně nedaří držet a ve druhém dějství jsou jasně horším týmem.
    64. Fjodor KUDRJAŠOV - 1:3
     
    64
    Rostov právě vstřelil branku!
    Další nádherná akce hráčů FK Rostov končí brankou! Mogilevec prošel z pravé strany do vápna, kde se nádherně vyhnul svým obráncům a od brankové lajny nacentroval na zadní tyč, kde čekal FJODOR KUDRJAŠOV, který hlavou zvyšuje na 3:1 pro hosty!
     
    63
    Kalačev se prodral po levé lajně, jeho postup však zhatil faul domácího Morozova. Hosté tak budou zahrávat další standardní situaci.
     
    62
    Bećiraj dokázal dobře zpracovat míč na hranici vápna hostujícího celku, v nejdůležitější chvíli jej ale míč neposlechl a při střele mu sjel po kopačce.
     
    61
    Noboa se dostal do dobré šance na středu hřiště, kde si připravil míč ke střele. Jeho dělovku však vyrazil dobrým zákrokem Gabulov!
     
    60
    Krátce poté je také stažen ze hry obránce Živogljadov, kterého naopak nahradil Morozov.
     
    60
    Trenér Dinama sáhl hned ke dvěma střídáním. Nejprve je ze hry stažen nevýrazný Tašajev, kterého nahradil Solomatin.
     
    59
    Domácí fotbalisté se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní obranné polovině, jejich kombinace však ani tam není příliš přesná.
     
    58
    Azmoun krásně prošel ve vápně kolem dvou soupeřů a naservíroval míč rozběhnutému Kalačevovi. Ten však míč nedokázal dobře trefit a mezi tří tyče nezamířil.
     
    57
    Domácí fotbalisté jsou ve druhém dějství přesně v té pozici, kde byl v prvním poločase Rostov. Soupeř je drží ve vlastním vápně a šance střídá šanci.
     
    56
    Jerochin dostal míč za vápně Dinama a bez váhání vyslal dělovku na bránu! Jeho nádhernou střelu zastavilo až břevno za Gabulovem, které Jerochin svým pokusem trefil!
     
    56
    Poloz se dokázal dostat před obránce Holména, kterého ve sprintu za dlouhým nákopem dokázal přesprintovat. Džanajev byl však u míče dřív.
     
    55
    Poloz se dostal k míči na pravé straně vápna, kde dokázal poslat střílený centr před branku. Jeho centr však nezasáhl nikdo ve žlutém a Samba tak mohl odvrátit nebezpečí dlouhým odkopem.
     
    54
    Domácí fotbalisté se hnali do útoku po pravé lajně, Živogljadov byl však faulován a domácí budou zahrávat volný kop z vlastní poloviny.
     
    53
    Hosté sáhli k první změně v dnešním utkání. Ze hry je stažen obránce Rotenberg, na hřiště přišel Kalačev.
    50. Sardar AZMOUN - 1:2
     
    50
    Rostov právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí vývoj dnešního utkání! Jednadvacetiletý SARDAR AZMOUN si připisuje druhou branku! Domácí zahráli standardní situaci nejhůře jak mohli a vyslali do protiútoku několik hostujících hráčů. Na konci celé akce byl Azmoun, který chytře obhodil Sambu a velmi dobře zakončil! Hosté vedou 2:1!
     
    49
    Drahun byl faulován při průniku po levém křídle, kde jej srazil k zemi Bastos. Rozhodčí neváhal a okamžitě odpískal přímý volný kop.
     
    48
    Sosnin kombinoval společně s kapitánem domácích Denisovem, jejich souhru však překazila nepřesnost prvního jmenovaného, který tak míč odevzdal soupeři.
     
    47
    Bastos poslal dlouhý centr dopředu na rozběhnutého obránce Kudrjašova. Ten sice předvedl velmi dlouhý a rychlý sprint, míč na hrací ploše však nestihl.
     
    46
    Druhý poločas odstartovali domácí borci. První jejich akce vedla po levé straně, kde se s míčem snažil projít Denisov. Jeho průnik však nebyl úspěšný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas zápasu mezi domácím celkem FK Dinamo Moskva a hostujícím FK Rostov.

    Domácí fotbalisté byli ze začátku výrazně aktivnější, do útoků se pouštěli jen oni a Rostov několikrát vyloženě zamkli ve vlastním vápně. Jejich snaha byla odměněna v 17. minutě, kdy se dokázal trefit domácí kanonýr Bećiraj. Zhruba po pětadvaceti minutách se osmělili i hosté, kteří se dokázali Dinamu vyrovnat a i oni se začali dostávat do nebezpečných situací. Vše vyvrcholilo ve 40. minutě, kdy Sardar Azmoun dorazil míč z bezprostřední blízkosti za záda bezmocného Gabulova.

    Co nám nabídne druhých pětačtyřicet minut, to se dozvíme zhruba v 19:35, kdy druhý poločas začne.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí útočník Bećiraj se snažil v posledních vteřinách poločasu dostihnout dlouho přihrávku do vápna, k míči měl ale o dost dál než hostující brankář.
     
    44
    Bećiraj vyzval chytrou přihrávkou Živogljadova ke střele z hranice vápna, domácí bek však branku Rostova netrefil o dobré dva metry a brankář Džanajev byl tak bez práce.
     
    42
    Domácí brankáři Gabulov se musel činit, když Jerochin napřáhl z levé strany vápna. Jerochinova střela sice mířila k tyči, Gabulov byl ale výborně postavený a míč vyrazil na roh.
     
    41
    Hostující celek vstřelená branka velmi nakopla! Další průnik předvedl Jerochin, který byl zastaven ostrým zákrokem Sosnina.
    40. Sardar AZMOUN - 1:1
     
    40
    Rostov právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Hosté se dostali k centru z pravé strany, který sice nedokázal usměrnit do brány Kurdjašov, od něj se však míč odrazil na pravou stranu malého vápna, kde byl připraven SARDAR AZMOUN, který pohotovu dorážkou srovnává na 1:1!
     
    39
    Hosté se s blížícím koncem poločasu snaží vstřelit branku ,jejich snaha je však zatím bezúspěšná a celkem bezzubá.
     
    38
    Na hranici vlastního vápna se dostal pod tlak obránce Živoglajdov. V situaci, kde na něj dotírali dva hostující hráči, raději zvolil odkop na tribunu, čímž odvrátil bezprostřední nebezpečí.
     
    37
    Boris Rotenberg je v dnešním utkáním prvním hráčem, který obdržel žlutou kartu. Dostal jí za faul zezadu na pronikajícího záložníka Drahuna.
     
    36
    Hosté se opět uchýlili ke kombinaci na své vlastní obranné polovině. Jejich akcím zatím chybí rychlejší zakládání útoků, při kterých se dlouho dostávají za polovinu.
     
    35
    Kudrjašov dokázal projít podél levé lajny a nacentroval do vápna na nabíhajícího útočníka Azmouna. Před ním však dokázal míč odhlavičkovat dnes velmi dobře hrající obránce Samba.
     
    34
    Ionov následně zahrával roh z pravé strany, kterým našel přesně Zobninovu pravačku na zadní tyči. Zobnin však trestuhodně bránu přestřelil!
     
    33
    Domácí Ionov poslal nádherný centr do vápna z pravé strany! K míči se však dokázal dostat jeden z hostujících obránců dříve než dotírající Bećiraj.
     
    32
    Domácí fotbalisté trošku polevili ve své útočné snaze a i hosté se tak dostávají ke slovu. Centr Jerochina z pravé strany však nebyl povedený a míč končí v zámezí.
     
    30
    Hostující Jerochin je stále při chuti. Teď se snažil chytrou prostrkávačkou najít ve vápně rozběhnutého Azmouna, na poslední chvíli však přihrávku zablokoval Samba.
     
    29
    Dlouhý nákop poslal z obranných řad Holmén, který se snažil najít Bećiraje na hrotu. Míč byl však příliš dlouhý a skončil až v náruči brankáře hostí Džanajeva.
     
    28
    Mogilevec zahrával rohový kop hostujícího týmu, jeho centr však byl příliš dlouhý a přeletěl vápno, takže z této situace hosté nic nevytěžili.
     
    27
    Hosté se dočkali první větší šance! Jerochin si naběhl do vápna, kde z první zkoušel umístit centr z levé strany, míč však poslal pouze do pravé tyče!
     
    26
    Ionov dokázal s míčem krásně projít po levém křídle, když chtěl ale obejít Bastose, nechal míč za sebou a celou akci tím zastavil.
     
    25
    Azmoun se dokázal dostat s míčem až do vápna, kde chtěl ještě situaci vylepšit a nahrával na úroveň malého vápna Polozovi. K tomu ale díky obrannému zákroku Samby míč neprošel.
     
    24
    Bečiraj se dokázal obtočit kolem svého obránce a vystřelil z hranice velkého vápna. Jeho střela však nebyl vůbec přesná a mezi tři tyče se nevešla.
     
    23
    Na pravé straně se snažil přes Zobnina přejít Noboa, jeho pokus však domácí bek dobře přečetl a hostujícího kapitána zastavil čistým skluzem.
     
    22
    Hráči hostujícího týmu se pustili do kombinace na levém křídle, jejich akce ale končí chybou Azmouna, který nedokázal dobře nahrát Jerochinovi.
     
    21
    Tašajev na levém křídle poslal krásnou přihrávku na hranici vápna, kde se do míče opřel jeden z jeho spoluhráčů. Dělovku směřující na bránu však dokázal zablokovat hostující Mogilevec.
     
    20
    Hostující fotbalisté mají potíže dostat se s míčem z vlastní poloviny. Jejich rozehrávku napadá zejména aktivní střelec Bećiraj, který dostává obránce Rostova pod tlak.
     
    18
    Domácí jsou za svou útočnou snahou odměněni poměrně brzkou brankou, která jim ještě přidala na útočné chuti! Centr do vápna poslal Ionov, nikdo z domácích však míč nezasáhl.
    17. Fatos BEĆIRAJ - 1:0
     
    17
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se ujímají vedení! FATOS BEĆIRAJ dokázal přesprintovat obránce hostí a na úrovni penalty se tváří v tvář brankáři Džanajevovi nemýlil! Dinamo vede 1:0!
     
    16
    Samba poslal dělovku z dobrých pětadvaceti metrů! Jeho střela se mezi tyče nevešla, ale přeletěla břevno o pár centimetrů a brankáře Džanajeva pěkně vystrašila!
     
    15
    Do vápna dokázal projít hostující bek Kudrjašov, jeho pád ve vápně však rozhodčí Egorov neposoudil jako penaltový a hra tak může pokračovat!
     
    14
    Hostující hráči se teď dostali na delší časový úsek k míči a využívají toho ke kombinaci na vlastní polovině a zklidnění hry.
     
    13
    Domácí Dinamo tlačí svého soupeře, další rohový kop zahrával Sosnin. Míč se následně dostal k Drahunovi, jehož střelu však dokázala hostující obrana zablokovat.
     
    12
    Jerochin se dokázal uvolnit na pravé straně hřiště, jeho centr do vápna však byl téměř zbytečný, neboť ve vápně Dinama nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    11
    Tentokrát rozehrál rohový kop Ionov, jehož centr už byl podstatně lepší. Samba se dokázal dostat k hlavičce, trefil však jen jednoho z bránících hráčů a Ionov si tak svůj pokus zopakuje.
     
    10
    Tašajev zahrával další rohový kop Dinama, jeho centr však dokázal odhlavičkovat na přední tyči stojící obránce Bastos.
     
    8
    K míči se po skrumáži ve vápně dokázal dostat nejprve Bećiraj, který své hlavičce nedodal potřebnou razanci a poté i další z jeho spoluhráčů, Džanajev však předvedl i proti dorážce dobrý zákrok!
     
    7
    Poloz teď velmi nepříjemně dotíral na domácího obránce Sambu, který se s míčem dostal pod tlak na hranici vlastního pokutového území. Samba však za pomoci domácího brankáře celou situaci dokázal vyřešit.
     
    6
    Krásnou akci na jeden dotyk předvedli domácí Denisov s Tašajevem, kteří si na levém křídle několikrát vyměnili míč. Jejich snahu však překazil obranný zákrok hostujícího Rotenberga.
     
    5
    Domácí kapitán Denisov se snažil obejít na půlící čáře Jerochina, hostující záložník si však počínal velmi dobře a nenechal Denisova projít blíže k brance hostí.
     
    4
    Domácí fotbalisté zahrávali první rohový kop v dnešním utkání. Centr Tašajeva však ve vápně nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a Rostov se tak ubránil.
     
    3
    Bastos nezvládl dobře zpracovat míč na polovině hřiště, čehož využil Drahun. Rozběhnutého Drahuna musel taktickým faulem zastavit hostující stoper, který tak svou chybu částečně napravil.
     
    2
    Na pravém křídle se snažil probít domácí Ionov, jeho kličku ale přečetl obránce hostí Kudrjašov, který Ionova čistým zákrokem od míče odstavil.
     
    1
    Utkání nám právě odstartovalo! Úvodní výkop obstarali hostující fotbalisté, kteří vedli první akci po levém křídle. Centr na Poloze ale nebyl přesný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše a utkání tak během pár minut začne! Hostující hráči nastupují ve žlutých dresech, domácí borci v tmavě modrých.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dinamo Moskva: V. Gabulov – Živogljadov, Samba, Holmén, Zobnin – Igor Denisov (C), Sosnin – Ionov, Drahun, Tašajev – Bećiraj.
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Solomatin, Stěpanov, Kuzmin, Levin, Obolski, Morozov, Djakov, Těrechov, Saramutin.

    FK Rostov: Džanajev – Rotenberg, Bastos, Navas, Novoselcev, Kudrjašov – Noboa (C), Jerochin, Mogilevec – Poloz, Azmoun.
    Náhradníci: Medveděv, Pokatilov – Doumbia, Bucharov, Kalačev, Kirejev, Margasov, Ezzatollahi, Kanga, Katčarava, Byung-Soo, Terentěv.

    Rozhodčí: Egorov – Širjaev, Voroncov. (vš. Rusko).
    Hráči hostujícího celku obhlížejí trávník před utkáním.

     
    Krasné čtvrteční odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes je na programu 28. kolo ruské Premier Ligy a my se společně zaměříme na zápas mezi domácím FK Dinamo Moskva a hostujícím FK Rostov. Úvodní výkop je naplánován na 18:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jakub Hataš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Jakub Hataš

    Branky: 17. Bećiraj (Zobnin) – 40. Azmoun (Kudrjašov), 50. Azmoun, 64. Kudrjašov (Mogilevec)

    Karty:   37. Rotenberg (RTV), 69. Kalačev (RTV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:11.
    Dynamo Moskva: V. Gabulov – Živogljadov (60. Morozov), Samba, Holmén, Zobnin – Igor Denisov (C), Sosnin – Ionov, Drahun, Tašajev (60. Solomatin) – Bećiraj.
    Náhradníci: Šunin, Leščuk – Solomatin, Stěpanov, Kuzmin, Levin, Obolski, Morozov, Djakov, Těrechov, Saramutin.

    FK Rostov: Džanajev – Rotenberg (53. Kalačev), Bastos, Navas, Novoselcev, Kudrjašov – Noboa (C), Jerochin, Mogilevec (82. Ezzatollahi) – Poloz, Azmoun (72. Bucharov).
    Náhradníci: Medveděv, Pokatilov – Doumbia, Bucharov, Kalačev, Kirejev, Margasov, Ezzatollahi, Kanga, Katčarava, Byung-Soo, Terentěv.

    Rozhodčí: Egorov – Širjaev, Voroncov. (vš. Rusko)
    bahis siteleri