Česko – Norsko 7:0 (kon.) | USA – Francie 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Německo 5:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
1:6 (0:3, 0:2, 1:1) Stav série: 3:4
St. Louis Blues
Čtvrtek 12.05.2016, 02:10 • American Airlines Center, Dallas • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dámy a pánové, je mi ctí Vás přivítat u přenosu toho nejvíce napínavého utkání každé série play-off! Na programu je rozhodující sedmý duel semifinále Západní konference mezi Dallas Stars a St. Louis Blues! Přeji příjemné počtení.
    Využije Dallas výhody domácího prostředí?

     
    Dosavadní vývoj série
    Je to neskutečně vyrovnaný boj! Do vedení šli jako první Stars, následující duel na jejich ledě však urvali Bluesmani v prodloužení. Posléze St. Louis doma vyhrálo vysoko 6:1, další zápas ovšem rovněž ztratilo až v prodloužení. Mečbol si posléze dokázali získat svěřenci kouče Hitchcocka, doma však Dallasu podlehli 2:3. Stav série je tedy 3:3!

    Podrobnější informace o zápasech najdete vpravo na webu onlajny.com!
    Alex Pietrangelo: „Přesně kvůli tomuto hrajeme. Očekávám od nás obrovskou snahu!“

     
    Řekli před zápasem
    David Backes (útočník Blues): „V minulém zápase dostal Brian Elliott v první třetině tři góly ze sedmi střel. Jake ho nahradil a odvedl skvělou práci. Brian Elliott byl ovšem naší obrovskou oporou, asi nejlepším hráčem. Pokud by dnes nechytal, překvapilo by mě to, ale je to rozhodnutí trenéra. Věřím mu, je to neskutečný brankář!“

    Lindy Ruff (trenér Stars): „Jestli bude připravený Tyler Seguin? Asi ne. Jeho stav se sice zlepšuje, zaznamenal velký pokrok, ale ještě není připraven naskočit. Každopádně je svému návratu blíže, než tomu bylo v předchozích dnech.“
    Lindy Ruff řekl, že Seguin asi na 99% opět hrát nebude

     
    Změny v sestavě
    Stars: Od pátého utkání Hvězdám chybí Travis Moen, dnes tomu nebude jinak. Velice pravděpodobně přišel tento útočník o celý zbytek play-off. Český forvard Radek Faksa a jeho spoluhráč Patrick Sharp v posledním zápase schytali nějaké šrámy, měli by však být připraveni nastoupit.

    Blues: St. Louis pravděpodobně s některými přijde. Mluví se o možném návratu do sestavy v podobě Joela Edmundsona. Dmitrij Jaškin zřejmě hrát nebude a nahradí ho Steve Ott či Ryan Reaves.
    Troy Brouwer, velký magnet na sedmé zápasy. Tento útočník odehraje již osmý rozhodující duel v řadě!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Ja. Benn "C", Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler "A", Eaves.

    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Steen "A", Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Lehterä, Backes "C" – Upshall, Brodziak, Ott.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Murphy, Kovachik.
     
    V American Airlines Center probíhají závěrečné přípravy na začátek sedmého duelu mezi Stars a Blues! Tohle bude napínavé....
     
    A nyní stadionem zazní americká národní hymna. V ní se dvakrát objevuje slovo "stars", na které fanoušci pochopitelně reagují hlasitým pokřikem.
     
    A je to tady, zahajovací formace obou týmů se již začínají shromažďovat ve středovém kruhu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jako první se do útočného pásma dostali domácí hokejisté, puk vybojoval aktivní Roussel, ale nic víc z toho nakonec nebylo.
     
    00:30
    Do další útočné akce se vydal Radek Faksa, který se pokusil přihrát před branku. Spoluhráči ovšem nebyli na správném místě.
     
    00:42
    Z levé strany dobře vypálil po zemi zápěstím Troy Brouwer, nicméně Kari Lehtonen dokázal bez problémů zakročit.
     
    01:05
    Přihrávku Alexe Goligoskiho nedokázal nikdo ze spoluhráčů zachytit, je z toho tedy pouze zakázané uvolnění domácího Dallasu.
     
    01:34
    Alexander Steen se snažil prosadit u pravého mantinelu a přihrát někomu ze spoluhráčů, bránící hráči tomu ale dokázali zabránit.
     
    01:56
    Nebezpečná útočná akce Stars! Valerij Ničuškin vyzval ke střele Jasona Demerse, ale Brian Elliott dokázal zakročit!
     
    02:11
    Ofsajd v podání St. Louis přerušil hru, kterou zatím zdobí neskutečná atmosféra v podání fanoušků Hvězd!
     
    02:48
    Colton Sceviour se pokoušel prosadit v útočném pásmu, měl k tomu hned dvě příležitosti, ale ani jednu z nich nedokázal využít ideálně.
     
    03:23
    Do útoku dokázal nahodit puk Patrik Berglund. Kari Lehtonen ho zachytil a rozehrával. Poměrně při tom zariskoval, naštěstí pro domácího z toho ale nic nebylo.
     
    03:44
    Zakázané uvolnění Bluesmanů vrátí hru do jejich obranného pásma, vhazovat se bude po pravé straně Briana Elliotta.
     
    04:00
    Do rychlé akce se vydal ruský kanonýr Vladimir Tarasenko, ale nedokázal z toho vytěžit nic zajímavého. Naštěstí pro sebe a své spoluhráče alespoň donutil Klingberga k odpalu puku na zakázané uvolnění.
     
    04:31
    Hosté se usadili v útočném pásmu a vynutili si faul. Vladimira Tarasenka před brankou hákoval Alex Goligoski (DAL), který tak dostává dvouminutový trest.
     
    04:45
    Dallas dostal kotouč do středního pásma, kde nyní svého soupeře několik sekund pozdržel.
     
    05:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani přesilovou hru využili a dostávají se v American Airlines Center do vedení 1:0! Paul Stastny nahrál do předbrankového prostoru Brouwerovi, který se ale nedokázal prosadit. Kari Lehtonen však nevěděl, kde se nechází kotouč. Jako první si toho všiml mladý útočník ROBBY FABBRI, který ho doklepl do sítě a otevřel skóre zápasu! Asistence: Troy Brouwer a Paul Stastny.
    05:23 Robby FABBRI - 0:1
     
    05:56
    Nebezpečně to nyní zápěstím zkoušel Kris Russell, hostující brankář Elliott toho moc neviděl, ale měl velké štěstí, že puk zapadl mimo branku.
     
    06:24
    St. Louis mělo šanci na další branku! Jaden Schwartz v rychle vzniklém přečíslení vybídl ke střele Alexandera Steena, který ovšem Lehtonenovu svatyni minul!
     
    07:01
    A obrovská šance přišla i na druhé straně! Valerij Ničuškin založil útočnou akci, při níž předal kotouč Janmarkovi. Ten ho po krátké době svému spoluhráči vracel před poloodkrytou klec, jenomže do brány ho ruský forvard nedopravil! Trefil jen branku zboku.
    07:01 Valerij Ničuškin netrefil v obrovské šanci odkrytou bránu.
     
    07:01
    Po zahrání vysokou holí následuje první komerční přestávka.
     
    07:10
    Hosté zachybovali v obraně, Pietrangelo totiž doslova namazal protihráči. Dobrou příležitost si kvůli tomu vytvořil Jason Spezza, brankář St. Louis Brian Elliott ale dokázal puk vyrazit!
     
    08:02
    Steve Ott dobře napadal rozehrávku domácího celku. Na levém křídle se posléze dostal ke střele, kterou však Kari Lehtonen vytěsnil.
     
    08:20
    Při pokusu o další útok se hostující mužstvo dostalo do ofsajdového postavení.
     
    08:51
    Po střele Johnnyho Oduyi se před brankou spoluhráči snažili protlačit k dorážce, ale nepodařilo se jim touš dopravit za záda Elliotta.
     
    09:08
    A máme to další přerušení kvůli ofsajdu, tentokráte se jím však provinil Dallas. Zápas je zatím velmi atraktivní, oba celky hrají aktivně!
     
    09:19
    Puk po odpalu Carla Gunnarssona skončil v hledišti, bylo to ovšem s přispěním mantinelu, tudíž se nebude vylučovat.
     
    09:38
    Stars si opět vytvořili zajímavé šance v útočném pásmu. Nakonec budou mít k dispozici i přesilovou hru, jelikož se Jori Lehterä (STL) provinil krosčekem.
     
    09:47
    Po spolupráci Steena s Backesem se puk dostal až za branku Lehtonena, St. Louis se tedy osvobodilo.
     
    10:06
    A další odpal bránících hráčů Blues skončil v hledišti, znovu však s přispěním teče. Tentokráte se odrazil od obránce Klingberga.
     
    10:13
    Patrick Sharp chtěl nahozením vybídnout spoluhráče k teči před brankou, nakonec ale zůstalo jen u chtění, jelikož z toho nic velkého nebylo.
     
    10:24
    Od modré vyslal tvrdou střelu Jason Spezza, pokus byl ale před Elliottem zblokovaný do bezpečných prostor.
     
    10:51
    Jamie Benn vybojoval puk v mezikruží a poslal ho k Sharpovi, jehož střela dopadla stejně jako ta Spezzova.
     
    11:10
    Blues se osvobodili výhozem puku přes všechny čáry.
     
    11:38
    Hosté v plném počtu.
     
    11:38
    Dobrý pokus obránce Jasona Demerse lapil Brian Elliott, jenž se tak postaral o přerušení hry. Následuje komerční přestávka.
    Dallas měl velký vstup na led, co se ovšem týče vstupu do utkání, tak ten se úplně domácím hokejistům nepovedl.

     
    11:59
    Aleš Hemský založil útočnou akci a vybídl ke střele svého parťáka Radka Faksu, ale ten trefil jen bránícího Carla Gunnarssona!
     
    12:35
    Po chybě Goligoskiho se do zajímavé příležitosti propracoval Patrik Berglund, v rozhodující chvíli však poslal puk mimo tři tyče.
     
    13:14
    Jamie Benn zadovkou přenechal touš Mattiasi Janmarkovi, který ale v této šanci přestřelil branku Briana Elliotta!
     
    13:56
    Do rychlé protiakce chtěl po neúspěšné akci Steena vyrazit Vernon Fiddler, měl proti sobě ale bránící hráče, které nedokázal přetlačit.
     
    14:22
    Smolný odraz kotouče nyní Bluesmany dovedl k zakázanému uvolnění.
     
    14:46
    Radek Faksa obdržel přihrávku mezi obránce a měl další zajímavou možnost na vyrovnání, trefil však jen betony Brian Elliotta!
     
    14:59
    Nyní si ale český útočník Radek Faksa (DAL) nevybral zrovna nejlepší moment, i když se dá jeho vyloučení považovat za poměrně přísné. Odsedí si dvě minuty za krosček, přesilovka začne po komerční pauze.
    14:59 Faksa se ocitl v šanci a po hitu na Hemského fauloval.
     
    15:11
    Kotouče se v obranném pásmu zmocnil Vernon Fiddler, jenž ho poslal až k brankáři Elliottovi.
     
    15:49
    Po několika přihrávkách se po pasu Steena odhodlal ke střele Vladimir Tarasenko, branku soupeře ale nedokázal trefit!
     
    16:00
    A Stars nyní pochopitelně volného puku využili k osvobození se.
     
    16:29
    Alex Pietrangelo chtěl střelou zápěstím zaskočit všechny. Některé možná překvapil, ale Lehtonena ne, ten kotouč vyrazil.
     
    16:46
    Skrze obránce dobře vypálil Robby Fabbri, finský brankář Dallasu ale znovu zakročil a Russell vyhodil přes všechny čáry.
     
    16:59
    Domácí v plném počtu.
     
    17:39
    Vladimir Tarasenko sice dokázal překonat i s přispěním teče Johna Klingberga domácího Lehtonena podruhé v utkání, jenomže celé akci předcházelo ofsajdové postavení! Do něj se dostal Jaden Schwartz, tudíž branka nemohla být uznána. Domácí kouč Lindy Ruff je nyní oslavován fanoušky a upřímně se raduje, jeho trenérská výzva vyšla. Dallas tak stále prohrává pouze o jeden gól.
    17:39 Neuznaný gól hvězdy St. Louis Vladimira Tarasenka.
     
    18:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tento gól však již platit bude! Obrana Dallasu nyní nezahrála vůbec přesvědčivě a Bluesmani trestali. Robby Fabbri dobře zapracoval za brankou Lehtonena, vyvezl kotouč před ní a předal ho do lepší pozice Brouwerovi. Ten přihrál ještě do lepšího místa, kde dokázal dopravit kotouč nad brankáře Hvězd útočník s číslem 26 na zádech PAUL STASTNY! Blues tedy nyní již po právu vedou 2:0. Asistence: Troy Brouwer a Robby Fabbri.
    18:22 Paul STASTNY - 0:2
     
    19:00
    Poslední minuta hry v první třetině právě započala, Dallas se ještě snaží snížit před koncem této části zápasu.
     
    19:42
    Blues ale velice dobře napadají a nyní kombinují v útočném pásmu oni.
     
    19:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No tak tohle je obrovská rána pro Stars! Čtyři vteřiny před koncem první dvacetiminutovky přidává třetí zásah St. Louis Blues PATRIK BERGLUND! Všemu předcházela hlavně skvělá práce Joriho Lehtery, jenž u mantinelu vybojoval kotouč právě pro svého spoluhráče, který se dočkal poměrně šťastné branky. Zřejmě sice došlo k teči, rozhodně si ale tuto inkasovanou branku Lehtonen za rámeček nedá. Asistence: Jori Lehterä a David Backes.
    19:56 Patrik BERGLUND - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 3:10.
     
    Tak tahle třetina se hostům ze St. Louis vydařila na výbornou. Dočkali se hned čtyř vstřelených branek, z nichž jedna ale nebyla uznána. Tak jako tak, Dallas se nad svým výkonem bude muset hodně zamyslet. Zřejmě ve druhé třetině uvidíme v brance Anttiho Niemiho, domácí totiž opět srazila nejistota v brance!

    Střely: 7:8
    Kari Lehtonen dnes evidentně nemá svůj den a možná by to chtělo střídat. Uvidíme, zda po přestávce nedojde ke změně.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V brance od této třetiny nestupuje Antti Niemi, Kari Lehtonen tak znovu nedochytal duel! Uvidíme, jestli to Stars nějak nakopne.
     
    20:49
    Domácí vybojovali vhazování v útočném pásmu, Brian Elliott byl totiž donucen po jejich nahození podržet kotouč pod svojí lapačkou.
     
    21:00
    John Klingberg nahodil touš do předbrankového prostoru, kde se snažil prosadit Jamie Benn. Bez úspěchu.
     
    21:33
    Do protiútoku podél levého mantinelu vyrazil Patrik Berglund, tuto akci však zakončil střelou nad bránu Niemiho.
     
    21:58
    Domácí hráči bojovali v útočném pásmu a chtěli se k něčemu dostat. To se jim ale nepodařilo, defenzivní práce Bluesmanů byla velmi dobrá.
     
    22:33
    Obrovská šance Dallasu! Patrick Sharp vybojoval kotouč za brankou a nahrál před ní, kde se k zakončení dostal Colton Sceviour. Měl již poloodkrytou branku, ale skórovat se mu nepodařilo! Brankář hostí totiž skvěle vyrazil kotouč špičkou svého betonu.
    22:33 Brian Elliott napravil svou chybu spektakulárním zákrokem.
     
    23:13
    Po chybě ve středním pásmu do rychlé akce vyrazili Bluesmani. Ke střele se díky tomu dostal Robby Fabbri, ale Antti Niemi se bez problémů přesunul.
     
    23:22
    A na druhé straně následoval rychlý protiútok! Jason Spezza se pokusil přihrát na střelu Bennovi, ale bránící hráči tomu dokázali zabránit!
     
    23:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A už je to o čtyři góly, šance Stars jsou nyní opravdu nízké! Hosté vyrazili do rychlého protiútoku a poradili si s ním náramně. Patrik Berglund přihrál na pravou stranu kapitánovi DAVIDU BACKESOVI, který parádní střelou o tyč překonal Anttiho Niemiho! Dočkal se své čtvrté trefy v této sérii. Asistence: Patrik Berglund a Colton Parayko.
    23:50 David BACKES - 0:4
     
    24:10
    Brian Elliott nyní po nahození Stars podržel puk a přerušil hru, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    24:43
    American Airlines Center, kde od začátku panovala parádí atmosféra, nyní pochopitelně zcela utichlo. Někteří se snaží ještě své oblíbence povzbudit, ale je jich opravdu jen málo.
     
    25:21
    K odraženému kotouči se propracoval John Klingberg! Okamžitě ho napálil na branku, ale Colton Parayko do jeho rány padl a zblokoval ji!
     
    25:31
    Ofsajd v podání Stars zastavil další vznikající akci, Blues tedy mohou v poklidu vystřídat a odpočinout si před dalším pokračováním hry.
     
    25:54
    David Backes vniknul do útočného pásma podél levého mantinelu. Jeho střelu zápěstím bez větších problémů chytil Antti Niemi.
     
    26:11
    V útočném pásmu se jako slepý k houslím dostal ke kotouči Alexander Steen. Posléze ho přenechal Tarasenkovi, který ale neměl moc prostoru.
    Návrat k první části a postavení mimo hru při gólovém momentu Tarasenka, jehož gól nebyl po prozkoumání videa uznán kvůli ofsajdu. V Dallasu to mohlo být klidně 5:0.

     
    26:42
    Alex Goligoski se zjevil v zajímaví šanci tváří v tvář Elliottovi, ale ten mu jeho zakončení zlikvidoval lapačkou. V tom je ten hlavní rozdíl mezi týmy – v jistotě mezi třemi tyčemi.
     
    26:42
    Komerční pauza.
     
    26:50
    Goligoski zpoza klece vybídl k zakončení Mattiase Janmarka, který stál v mezikruží nikým nehlídaný! Ani tato situace však neskončila brankou.
     
    27:38
    Nyní se hraje spíše ve středním pásmu, kde oba celky svádí několik soubojů o kotouč.
     
    28:04
    Dallas mířil do přečíslení tři na dva, Patrick Sharp si s pukem však až příliš pohrával, a tak nakonec upadl a žádné nebezpečí nevytvořil.
     
    28:20
    Na druhé straně se o zakončení snažil Vladimir Tarasenko, své střele ale opomněl dodat přesnost.
     
    29:04
    Do protiútoku se vydal hostující útočník Alexander Steen. Brankář Antti Niemi však dokázal jeho pokus vytěsnit betonem do bezpečí.
     
    29:32
    Křížnou přihrávku v útočném pásmu posílal Mattias Janmark, ke vší smůle domácího týmu ale nedošlo ani k zakončení této kombinace.
     
    29:55
    Šance pro domácí tým vrátit se do zápasu. Steve Ott (STL) zbytečně fauloval Jamieho Benna ve středním pásmu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:24
    Nahození obránce Jasona Demerse od modré čáry bylo někým ještě tečováno, nicméně Brian Elliott dokázal zareagovat a před dotírajícím Sceviourem pokryl kotouč.
     
    30:35
    Z levé strany vyslal tvrdou přízemní střelu Patrick Sharp, Elliott byl ale opět pozorný a Alex Pietrangelo se poté postaral o výhoz.
     
    30:58
    Domácím prostě stále není přáno! Z levé strany Patrick Sharp nahrál na Patricka Eavese do mezikruží, ten se neprosadil. Následnou dorážku neproměnil ani Jason Spezza, poté už touš pokryl Brian Elliott!
    30:58 Stars opět zhasly po skvělém zákroku Briana Elliotta.
     
    31:16
    Od modré nahrál John Klingberg na Jasona Spezzu, jehož tvrdý projektil byl nepřesný, a tak Elliottovi problémy nenadělal.
     
    31:43
    Blues se velice dobře brání a soupeři toho nyní moc neumožňují, navíc dvakrát za sebou v krátkém sledu vyhodili.
     
    31:55
    Hosté v plném počtu.
     
    32:11
    Gólman Bluesmanů se postaral o přerušení hry pokrytím kotouče, prostor tedy nyní dostává komerční přestávka.
     
    32:30
    Hosté lehce zaváhali při obranné činnosti, kvůli čemuž umožnili zakončení Jamiemu Bennovi. Jeho pokus byl ale ztečován do ochranné sítě.
     
    33:21
    Blues se dostali do útočného pásma a pochopitelně nikam nepospíchali. Nakonec vše ukončila neúspěšná střela Bouwmeestera, Niemi byl pozorný.
     
    33:43
    Alex Goligoski chtěl dlouhým pasem vyslat do brejku Aleše Hemského, ten měl ke kotouči však opravdu daleko.
     
    34:20
    Domácí celek zachyboval a nabídl šanci Bluesmanům! Scottie Upshall však přečíslední dva na jednoho nedokázal vyřešit gólově, Antti Niemi se nenechal překonat ani z jeho následné snahy o dorážku!
     
    35:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme tu pátý gól v síti Dallasu! Troufám si tvrdit, že je definitivně vymalováno. Naprosto parádní kombinaci předvedla skvěle hrající druhá formace St. Louis. Paul Stastny předal kotouč Robbymu Fabbrimu, který v ještě lepší pozici našel TROYE BROUWERA. A ten už měl jednouchou úlohu – navýšit na 5:0 střelou do odkryté části brány! Asistence: Robby Fabbri a Paul Stastny.
    35:06 Troy BROUWER - 0:5
     
    36:11
    Domácí si zahrají přesilovou hru, ale fanoušci už z ní ani pomalu nemají radost, jak jsou utrápení hrou svého týmu. Jaden Schwartz (STL) si odsedí dvě trestné minuty za hákování.
     
    36:29
    Pěknou přihrávku vysílal ze své hole Jason Spezza, spoluhráč Patrick Eaves se ovšem ke kotouči nedokázal probojovat.
     
    36:52
    Z pravé strany nebezpečně vypálil Jamie Benn. Elliott na puk nedosáhl, ale vadit mu to nemuselo, jelikož šel mimo bránu.
     
    37:10
    Antti Niemi musí ze své branky pro vyhozený kotouč, Blues totiž zatím svému soupeři nic moc nedovolili.
     
    37:34
    A další výhoz. Zdá se, že ani tato přesilová hra jiskřičku naděje pro Stars nepřinese.
     
    38:02
    Po tvrdé ráně z hole Goligoskiho se k dorážce dokázal dostat Colton Sceviour, ale touš poslal mimo tři tyče.
     
    38:11
    Hosté v plném počtu.
     
    38:45
    Skrze obranu se pokoušel proháčkovat Cody Eakin, ale byl až příliš odvážný. Zadáci St. Louis mu neumožnili ani zakončení.
     
    39:09
    John Klingberg chtěl vytvořit další útočnou akci svého týmu, ale ten se provinil postavením mimo hru, čili ofsajdem.
     
    39:46
    Do rychlého protiútoku se pokoušel vyrazit Vladimir Tarasenko, krátce po přejetí modré čáry ale se svým postupem musel skončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je tu konec druhé dvacetiminutovky, Hvězdy dnes prostě nezáří. V rozhodujícím sedmém utkání na svém ledě prohrávají již 0:5, Bluesmany tak dělí pouhých 20 minut od finále Západní konference. Aby nepostoupili, musel by přijít jejich totální krach. A to zkušený trenér Ken Hitchcock nedopustí.

    Střely: 25:17 (7:8, 18:9)
    V Dallasu v Texasu zní hlasité Blues. Stars pomůže jen zázrak.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Po pravé straně se vřítil do pásma mladý útočník Robby Fabbri, proti jehož pokusu ale Niemi dokázal zakročit.
     
    41:02
    Blues opět mají touš v útočném pásmu, což jim naprosto vyhovuje. Se zakončením se pochopitelně vůbec nikam neženou.
     
    41:40
    Za svojí brankou držel puk Colton Parayko. Poté se pokusil o dlouhou rozehrávku, ale tu ve středním pásmu zachytil Kris Russell.
     
    42:04
    Mattias Janmark si vybruslil do mezikruží, z něhož zakončoval bekhendem. A na to už byl Brian Elliott připraven, zákrok to byl spíše rutinní než nebezpečný.
     
    42:12
    Tvrdou ránu Goligoskiho vytěsnil do bezpečí Brian Elliott, domácí se snaží potěšit své fanoušky alespoň gólem.
     
    42:53
    Blues se nyní provinili zakázaným uvolněním, vhazovat se tedy bude u Briana Elliotta.
     
    43:21
    Do útočného pásma se dokázal prokličkovat Scottie Upshall, zadáci Dallasu mu však již více neumožnili a obrali ho o puk.
     
    43:48
    V rychlém protiútoku přihrával Kevin Shattenkirk mezi kruhy na Patrika Berglunda, kterého si ale hlídalo hned několik protihráčů.
     
    44:16
    Po levém křídle se ke střeleckému pokusu probojoval Jaden Schwartz, střelu ale umístil nad bránu Anttiho Niemiho.
     
    44:54
    Dallas kombinoval v útočném pásmu, ale St. Louis odvedlo výbornou práci a zabránilo jakémukoliv nebezpečí.
     
    45:15
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen Stars dočkali gólu! Na modré si mezi sebou přihráli obránci Johnny Oduya a Alex Goligoski. Střelu druhého jmenovaného zblokoval Joel Edmundson pouze do míst, kde stál PATRICK EAVES. Ten dopravil kotouč do branky a trefil se potřetí v letošním play-off! Asistence: Alex Goligoski a Johnny Oduya.
    45:15 Patrick EAVES - 1:5
     
    45:48
    No a mohla tu být další vstřelená branka Dallasu! Patrick Sharp využil špatného střídání hostí a prošel mezi obránce, jeho střelu zápěstím ale dobře lapil Brian Elliott!
     
    46:23
    Do rychlé útočné akce byl podél levého mantinelu vyslán Jason Spezza, nedokázal se však prosadit. A ani nic vymyslet, jeho přihrávka na spoluhráče byla zastavena.
     
    47:10
    Nahození Stephena Johnse mělo spoluhráče vyzvat k teči, ale nestalo se tak. Obrana odvedla dobrou práci a všechny hráče Dallasu si pohlídala.
     
    47:38
    Stars se drží v útočném pásmu a poměrně hrozí soupeři. Colton Sceviour však se svojí střelou zprava nepochodil.
     
    48:28
    Ve středním pásmu si hosté přihráli rukou, což nyní vede k přerušení hry. A to dává prostor komerční přestávce, jenž je také nařízena.
     
    48:56
    Další přerušení, vhazovat se bude ve středu hřiště. Důvodem byla opět přihrávka rukou, tentokráte mezi hráči Dallasu Stars.
     
    49:52
    Do obrovské šance se probojoval Robby Fabbri! Dostal se totiž do samostatného úniku, svojí kličkou do bekhendu ale Anttiho Niemiho nedokázal překonat!
     
    50:15
    Na druhé straně Brian Elliott poklidným zásahem lapačkou přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravici. A prostor nyní dostala komerční pauza.
    Robby Fabbri se stal nejmladším hráčem v historii St. Louis, který ve věku 20 let a 110 dnů dokázal skórovat v sedmém zápase playoff.

     
    50:41
    Alex Pietrangelo zkusil vystřelit zápěstím, Niemiho však na hruškách nenachytal. Původně náhradní brankář Stars vyrazil touš.
     
    51:19
    Pokus o nahození předvedl Kevin Shattenkirk. Nikdo se ale k teči nedostal, Niemi tudíž neměl příliš těžkou práci.
     
    51:48
    Střelu z levé strany bez větších problémů lapil Brian Elliott, který se tedy postaral o přerušení hry.
     
    51:56
    Antoine Roussel a Cody Eakin bojovali v předbrankovém prostoru o dorážku, ale druhý jmenovaný svůj bekhend přizvedl do ochranné sítě.
     
    52:22
    Troy Brouwer si v obranném pásmu nahodil puk až do toho útočného. A nakonec se to ukázalo jako správný krok, neboť hrací předmět dostihl.
     
    52:57
    Radek Faksa vyslal do šance Aleše Hemského, který ae zbízka nepřekonal Elliotta.
     
    53:28
    A další velká šance Blues na šestý gól! David Backes využil otevřené obrany a v samostatném úniku mohl skórovat posedmé v tomto play-off, branku ale minul!
     
    53:59
    Antti Niemi míří z branky, domácí již nemají co ztratit a zkouší to se šesti hráči v poli!
     
    54:28
    Vladimir Tarasenko výhozem přes celé hřiště trefil tyčku prázdné branky! Posléze se Bluesmani odvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:36
    Krátce po buly nabil Jason Demers na volej Johnnymu Oduyovi, puk ale zamířil vedle branky Briana Elliotta.
     
    55:06
    Jamie Benn posunul puk ke Spezzovi, který vybídl ke střele Ničuškina. Ten ale zamířil příliš vysoko!
     
    55:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hvězdám se nakonec nevyplatila ani hra bez brankáře! Ruský kanonýr VLADIMIR TARASENKO svedl souboj o puk s Codym Eakinem, celou dobu měl ale navrch, a tak se k hracímu předmětu dostal jako první. A ačkoliv měl soupeře přilepeného na zádech, dopravil puk do branky – 6:1 pro St. Louis! Asistence: Jaden Schwartz a Kevin Shattenkirk.
    55:20 Vladimir TARASENKO - 1:6
     
    55:40
    A nyní v American Airlines Center probíhá poslední komerční přestávka v této sezoně.
     
    56:14
    Zápas už se bude pochopitelně pouze dohrávat. Dokazuje to třeba expert na sedmé zápasy Troy Brouwer, který se z vlastního obranného pásma dopředu vůbec nežene.
     
    56:58
    Domácí tým se nachvilku usadil v útočném pásmu, jenomže nedokázal si přihrát přesně. Hala se již vylidnila, moc lidí v ní nezůstalo.
     
    57:17
    Zakázané uvolnění Blues.
     
    57:31
    Na druhé straně bylo k vidění totéž, pro nezaujatého diváka je závěr tohoto utkání zcela nezáživný.
     
    57:58
    Jori Lehterä měl v rámci skandinávské spolupráce možnost vyslat do akce Steena, ale jeho přihrávka byla až moc prudká.
     
    58:19
    A další icing v podání St. Louis Blues.
     
    59:00
    Ti fanoušci, kteří zůstali, začínají postávat a děkovat svému týmu za tuto sezonu. Navzdory dnešní porážce si to Stars zaslouží!
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, St. Louis Blues znovu po 15 letech postupují do finále Západní konference!

    Svěřenci trenéra Kena Hitchcocka dnešní zápas naprosto ovládli. Do vedení šli již v šesté minutě, když se dokázal prosadit skvěle hrající mladíček Robby Fabbri. V 19. minutě navyšoval na rozdíl dvou branek Paul Stastny, čtyři sekundy před koncem první dvacetiminutovky upravil již na 3:0 Patrik Berglund.

    Do druhé třetina nasadil Dallas do branky místo Kariho Lehtonena Anttiho Niemiho, ale ani to nepomohlo. Střelou o tyč na 4:0 navyšoval kapitán David Backes, následně povedenou kombinaci zakončil pátou brankou Troy Brouwer.

    Čestného úspěchu se Stars dočkali ve 46. minutě, kdy se po zblokované střele Goligoskiho prosadil Patrick Eaves. Stars zhruba šest minut před koncem zkusili ještě hru bez brankáře, toho však již pouze brankou na konečných 6:1 využil Vladimir Tarasenko.

    Střely: 32:19 (7:8, 18:9, 7:2)
    St. Louis poprvé od roku 2001 postoupilo do finále západní konference, ve kterém vyzve Nashville nebo San Jose.

     
    Hráči i trenéři obou celků si již podali ruce a pozdravili se mezi sebou. Posléze se všichni hokejisté Dallasu společně s fanoušky rozloučili s touto sezonou. Zatímco Hvězdy, které dnes nezářily, smutní, tak Blues opět zahráli blues a slaví postup mezi nejlepší čtyřku!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brian Elliott (STL) 31 zák., 1 gól, 96,9%
    2. Robby Fabbri (STL) 1+2
    3. Paul Stastny (STL) 1+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:50
    Aleš Hemský (DAL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 14:24
    Vladimir Tarasenko pomohl St. Louis k postupu do finále konference.
     
    Z mé strany to bude všechno, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký start do nového dne. Na počtenou! (04:48:19)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 46. Eaves (Goligoski, Oduya) – 6. Fabbri (Brouwer, Stastny), 19. Stastny (Brouwer, Fabbri), 20. Berglund (Lehterä, Backes), 24. Backes (Berglund, Parayko), 36. Brouwer (Fabbri, Stastny), 56. Tarasenko (Schwartz, Shattenkirk)


    Dallas Stars: Lehtonen (od 21. Niemi) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Ja. Benn "C", Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler "A", Eaves. Trenér: Lindy Ruff.
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Steen "A", Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Lehterä, Backes "C" – Upshall, Brodziak, Ott. Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Murphy, Kovachik
    Dallas 3 4 St. Louis
    #1 Sobota 30.04.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 2:1
    #2 Neděle 01.05.2016 • 21:00
    Dallas - St. Louis 3:4 po prodl.
    #3 Středa 04.05.2016 • 03:40
    St. Louis - Dallas 6:1
    #4 Pátek 06.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3 po prodl.
    #5 Sobota 07.05.2016 • 19:05
    Dallas - St. Louis 1:4
    #6 Úterý 10.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3
    #7 Čtvrtek 12.05.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 1:6
    bahis siteleri