Česko – Norsko 7:0 (kon.) | USA – Francie 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Německo 5:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
1:6 (0:3, 0:2, 1:1) Stav série: 3:4
St. Louis Blues
Čtvrtek 12.05.2016, 02:10 • American Airlines Center, Dallas • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:20 Vladimir TARASENKO - 1:6
     
    55:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hvězdám se nakonec nevyplatila ani hra bez brankáře! Ruský kanonýr VLADIMIR TARASENKO svedl souboj o puk s Codym Eakinem, celou dobu měl ale navrch, a tak se k hracímu předmětu dostal jako první. A ačkoliv měl soupeře přilepeného na zádech, dopravil puk do branky – 6:1 pro St. Louis! Asistence: Jaden Schwartz a Kevin Shattenkirk.
     
    54:28
    Vladimir Tarasenko výhozem přes celé hřiště trefil tyčku prázdné branky! Posléze se Bluesmani odvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:59
    Antti Niemi míří z branky, domácí již nemají co ztratit a zkouší to se šesti hráči v poli!
     
    53:28
    A další velká šance Blues na šestý gól! David Backes využil otevřené obrany a v samostatném úniku mohl skórovat posedmé v tomto play-off, branku ale minul!
     
    49:52
    Do obrovské šance se probojoval Robby Fabbri! Dostal se totiž do samostatného úniku, svojí kličkou do bekhendu ale Anttiho Niemiho nedokázal překonat!
     
    45:48
    No a mohla tu být další vstřelená branka Dallasu! Patrick Sharp využil špatného střídání hostí a prošel mezi obránce, jeho střelu zápěstím ale dobře lapil Brian Elliott!
    45:15 Patrick EAVES - 1:5
     
    45:15
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen Stars dočkali gólu! Na modré si mezi sebou přihráli obránci Johnny Oduya a Alex Goligoski. Střelu druhého jmenovaného zblokoval Joel Edmundson pouze do míst, kde stál PATRICK EAVES. Ten dopravil kotouč do branky a trefil se potřetí v letošním play-off! Asistence: Alex Goligoski a Johnny Oduya.
     
    36:11
    Domácí si zahrají přesilovou hru, ale fanoušci už z ní ani pomalu nemají radost, jak jsou utrápení hrou svého týmu. Jaden Schwartz (STL) si odsedí dvě trestné minuty za hákování.
    35:06 Troy BROUWER - 0:5
     
    35:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme tu pátý gól v síti Dallasu! Troufám si tvrdit, že je definitivně vymalováno. Naprosto parádní kombinaci předvedla skvěle hrající druhá formace St. Louis. Paul Stastny předal kotouč Robbymu Fabbrimu, který v ještě lepší pozici našel TROYE BROUWERA. A ten už měl jednouchou úlohu – navýšit na 5:0 střelou do odkryté části brány! Asistence: Robby Fabbri a Paul Stastny.
     
    34:20
    Domácí celek zachyboval a nabídl šanci Bluesmanům! Scottie Upshall však přečíslední dva na jednoho nedokázal vyřešit gólově, Antti Niemi se nenechal překonat ani z jeho následné snahy o dorážku!
    30:58 Stars opět zhasly po skvělém zákroku Briana Elliotta.
     
    30:58
    Domácím prostě stále není přáno! Z levé strany Patrick Sharp nahrál na Patricka Eavese do mezikruží, ten se neprosadil. Následnou dorážku neproměnil ani Jason Spezza, poté už touš pokryl Brian Elliott!
     
    29:55
    Šance pro domácí tým vrátit se do zápasu. Steve Ott (STL) zbytečně fauloval Jamieho Benna ve středním pásmu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    23:50 David BACKES - 0:4
     
    23:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A už je to o čtyři góly, šance Stars jsou nyní opravdu nízké! Hosté vyrazili do rychlého protiútoku a poradili si s ním náramně. Patrik Berglund přihrál na pravou stranu kapitánovi DAVIDU BACKESOVI, který parádní střelou o tyč překonal Anttiho Niemiho! Dočkal se své čtvrté trefy v této sérii. Asistence: Patrik Berglund a Colton Parayko.
    22:33 Brian Elliott napravil svou chybu spektakulárním zákrokem.
     
    22:33
    Obrovská šance Dallasu! Patrick Sharp vybojoval kotouč za brankou a nahrál před ní, kde se k zakončení dostal Colton Sceviour. Měl již poloodkrytou branku, ale skórovat se mu nepodařilo! Brankář hostí totiž skvěle vyrazil kotouč špičkou svého betonu.
     
    20:01
    V brance od této třetiny nestupuje Antti Niemi, Kari Lehtonen tak znovu nedochytal duel! Uvidíme, jestli to Stars nějak nakopne.
    19:56 Patrik BERGLUND - 0:3
     
    19:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No tak tohle je obrovská rána pro Stars! Čtyři vteřiny před koncem první dvacetiminutovky přidává třetí zásah St. Louis Blues PATRIK BERGLUND! Všemu předcházela hlavně skvělá práce Joriho Lehtery, jenž u mantinelu vybojoval kotouč právě pro svého spoluhráče, který se dočkal poměrně šťastné branky. Zřejmě sice došlo k teči, rozhodně si ale tuto inkasovanou branku Lehtonen za rámeček nedá. Asistence: Jori Lehterä a David Backes.
    18:22 Paul STASTNY - 0:2
     
    18:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tento gól však již platit bude! Obrana Dallasu nyní nezahrála vůbec přesvědčivě a Bluesmani trestali. Robby Fabbri dobře zapracoval za brankou Lehtonena, vyvezl kotouč před ní a předal ho do lepší pozice Brouwerovi. Ten přihrál ještě do lepšího místa, kde dokázal dopravit kotouč nad brankáře Hvězd útočník s číslem 26 na zádech PAUL STASTNY! Blues tedy nyní již po právu vedou 2:0. Asistence: Troy Brouwer a Robby Fabbri.
    17:39 Neuznaný gól hvězdy St. Louis Vladimira Tarasenka.
     
    17:39
    Vladimir Tarasenko sice dokázal překonat i s přispěním teče Johna Klingberga domácího Lehtonena podruhé v utkání, jenomže celé akci předcházelo ofsajdové postavení! Do něj se dostal Jaden Schwartz, tudíž branka nemohla být uznána. Domácí kouč Lindy Ruff je nyní oslavován fanoušky a upřímně se raduje, jeho trenérská výzva vyšla. Dallas tak stále prohrává pouze o jeden gól.
    14:59 Faksa se ocitl v šanci a po hitu na Hemského fauloval.
     
    14:59
    Nyní si ale český útočník Radek Faksa (DAL) nevybral zrovna nejlepší moment, i když se dá jeho vyloučení považovat za poměrně přísné. Odsedí si dvě minuty za krosček, přesilovka začne po komerční pauze.
     
    09:38
    Stars si opět vytvořili zajímavé šance v útočném pásmu. Nakonec budou mít k dispozici i přesilovou hru, jelikož se Jori Lehterä (STL) provinil krosčekem.
     
    07:10
    Hosté zachybovali v obraně, Pietrangelo totiž doslova namazal protihráči. Dobrou příležitost si kvůli tomu vytvořil Jason Spezza, brankář St. Louis Brian Elliott ale dokázal puk vyrazit!
    07:01 Valerij Ničuškin netrefil v obrovské šanci odkrytou bránu.
     
    07:01
    A obrovská šance přišla i na druhé straně! Valerij Ničuškin založil útočnou akci, při níž předal kotouč Janmarkovi. Ten ho po krátké době svému spoluhráči vracel před poloodkrytou klec, jenomže do brány ho ruský forvard nedopravil! Trefil jen branku zboku.
    05:23 Robby FABBRI - 0:1
     
    05:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani přesilovou hru využili a dostávají se v American Airlines Center do vedení 1:0! Paul Stastny nahrál do předbrankového prostoru Brouwerovi, který se ale nedokázal prosadit. Kari Lehtonen však nevěděl, kde se nechází kotouč. Jako první si toho všiml mladý útočník ROBBY FABBRI, který ho doklepl do sítě a otevřel skóre zápasu! Asistence: Troy Brouwer a Paul Stastny.
     
    04:31
    Hosté se usadili v útočném pásmu a vynutili si faul. Vladimira Tarasenka před brankou hákoval Alex Goligoski (DAL), který tak dostává dvouminutový trest.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 46. Eaves (Goligoski, Oduya) – 6. Fabbri (Brouwer, Stastny), 19. Stastny (Brouwer, Fabbri), 20. Berglund (Lehterä, Backes), 24. Backes (Berglund, Parayko), 36. Brouwer (Fabbri, Stastny), 56. Tarasenko (Schwartz, Shattenkirk)


    Dallas Stars: Lehtonen (od 21. Niemi) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Johns, Russell, Demers – Ja. Benn "C", Eakin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Sceviour, Fiddler "A", Eaves. Trenér: Lindy Ruff.
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Steen "A", Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Lehterä, Backes "C" – Upshall, Brodziak, Ott. Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Sutherland, Hebert – Murphy, Kovachik
    Dallas 3 4 St. Louis
    #1 Sobota 30.04.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 2:1
    #2 Neděle 01.05.2016 • 21:00
    Dallas - St. Louis 3:4 po prodl.
    #3 Středa 04.05.2016 • 03:40
    St. Louis - Dallas 6:1
    #4 Pátek 06.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3 po prodl.
    #5 Sobota 07.05.2016 • 19:05
    Dallas - St. Louis 1:4
    #6 Úterý 10.05.2016 • 02:00
    St. Louis - Dallas 2:3
    #7 Čtvrtek 12.05.2016 • 02:10
    Dallas - St. Louis 1:6
    bahis siteleri