Waregem – Club Bruggy 0:2 (kon.) | Oostende – Gent 0:1 (kon.) | Genk – Anderlecht 5:2 (kon.)
konec
KRC Genk
5:2 (1:1)
RSC Anderlecht
Čtvrtek 19.05.2016, 20:35 • Cristal Arena (Genk) • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Předzápasové kurzy
     
    KRC Genk využil výhodu domácího prostředí a RSC Anderlecht porazil třígólovým rozdílem. Domácí tým si na svém stánku po změně stran otevřel střelnici a oslabenému bruselskému celku, který hrál od 10. minuty v desíti lidech, uštědřil pětigólový výprask. (22:36:39)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hráči Genku v závěru zápas těší své příznivce kombinační souhrou daleko od vlastní svatyně.
     
    90+2
    Nikolaos Karelis (KRC Genk) si při oslavách gólu svlékl dres, za což mu podle pravidel byla udělena žlutá karta. To však úspěšnému střelci v tuto chvíli určitě nevadí.
    90+1. Nikolaos KARELIS - 5:2
     
    90+1
    Genk právě vstřelil branku!
    Jen co přišel na hřiště, zapsal se mezi střelce. Řeč je o řeckém útočníkovi NIKOLAOSI KARELISOVI, který se objevil ve střelecké pozici a po odrazu míče od země okamžitě vypálil. Ale panečku jak pěkně! Svá mířidla srovnal dokonale a vymetl pavučinku v levém horním rohu Protovy svatyně. Brankář Anderlechtu sice vyskočil do vzduchu jako na trampolíně, ale na míč nedosáhl a popáté v zápase kapituloval.
     
    90
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, na závěrečné minutky vbíhá na trávník Karelis.
     
    88
    Klub z provincie Limburk zahrával rohový kop, ale jeho hráčům se po uvedení míče do hry zakončit nepovedlo.
     
    86
    Pozor ale musel dávat Bizot, kterého zaměstnala střela z uctivé vzdálenosti.
     
    85
    Fotbalisté Genku kombinují na útočné polovině, kde hledají další mezery v defenzivě hostů.
     
    82
    Střídání také v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Pozuelo, jeho místo zaujme Kumordzi.
     
    81
    Další střídání v týmu RSC Anderlecht: z hrací plochy odstupuje Đuričić, přichází Lukebakio.
     
    79
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází N'Sakala, přichází Ezekiel.
    78. Onyinye NDIDI - 4:2
     
    78
    Genk právě vstřelil branku!
    Fanoušci Genku mají opět důvod k radosti! Úsměvy na jejich tvářích vykouzlil ONYINYE NDIDI, jenž se odhodlal ke střele kousek před šestnáctkou a svůj přízemní pokus umístil neomylně k levé tyči. Proto si na balon sice sáhl, zabránit v cestě do sítě mu ale nedokázal.
    76. Alejandro POZUELO - 3:2
     
    76
    Genk právě vstřelil branku!
    Odpověď na předchozí otázku získáváme relativně brzy. ALEJANDRO POZUELO napřáhl ke střele zpoza pokutového území a trefil se parádně, když balon nasměroval do pravého horního rohu brány. Tohla byla opravdu výstavní rána španělského záložníka.
     
    75
    Žlutou kartu za faul uprostřed hracího pole dostává Dewaest (KRC Genk).
     
    75
    Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná čtvrthodina. Podaří se některému z týmů během této doby překlopit pomyslné misky vah na svou stranu?
     
    73
    Po nadýchaném centru z prava byl balon posazen na hlavu Samatty, který zamířil nad břevno.
     
    71
    Avizované střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kebano, zraněného spoluhráče nahradí de Camargo.
     
    70
    Se zraněným hráčem to nevypadá vůbec dobře a nejspíš bude muset být vystřídán.
     
    68
    Hra je pro zranění jednoho z domácích hráčů přerušena.
    65. Thomas BUFFEL - 2:2
     
    65
    Genk právě vstřelil branku!
    K obrovské radosti příznivců domácího klubu je vyrovnáno! Pozuelo rozehrával přímý volný kop z levé strany a ačkoliv byl jeho centr odvrácen, domácí zůstali u míče a z levého okraje vápna byl balon kopnut na zadní tyč, kde jej kolem obránce poslal do brány kapitán THOMAS BUFFEL.
     
    62
    Míč mají v moci domácí a vyměňují si ho mezi sebou na útočné polovině.
    60. Matías SUÁREZ - 1:2
     
    60
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Oslabený hostující celek si bere vedení zpět! Đuričić, střelec úvodního gólu duelu, adresoval přesnou přihrávku MATÍASI SUÁREZOVI a ten poslal balon až za Bizotova záda.
     
    58
    Po jeho ubránění zaútočil Đuričić, který byl zdvojen a tvrdě sražen k zemi. Podle názoru hlavního arbitra se jednalo o čistý zákrok a hra tedy pokračuje.
     
    57
    Na druhé straně se zpoza šestnáctky opřel do balonu Ndidi a míč po odrazu od jednoho z obránců zamířil mimo tři tyče.
     
    56
    Z něj se už nic důležitého neudálo.
    55. Đuričić (AND)
     
    55
    Đuričić vnikl do pokutového území a vyslal pohotový přízemní pokus, po kterém míč směřující ke vzdálenější tyči vykopl Bizot svou levou nohou na roh.
     
    52
    Samatta se odhodlal k samostatné akci, při které ho skluzem povalil na zem Praet (RSC Anderlecht) a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    52
    Proti centrovanému míči vyběhl obránce a odhlavičkoval ho do bezpečí.
     
    52
    Domácím se nepodařilo projít půlící čáru a balon získali Anderlechtští, kteří ze své útočné akce vytěžili rozehrávku rohového kopu.
     
    50
    Maesova družina si momentálně přihrávka na své polovině, zkouší takovou vyčkávací taktiku.
     
    49
    Po změně stran mají více ze hry domácí, kteří disponují územní převahou a téměř ještě nepustili balon z nohy.
     
    47
    Uronen se rozeběhl po levé postranní čáře a snažil se zachytit balon po prudké přihrávce. To se mu ovšem nepodařilo a míč mu zmizel daleko v zámezí. Vhazovat tak budou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už jsou zpět na hrací ploše.
     
    V posledních vzájemných duelech obou týmů moc gólů nepadlo, ale karta se alespoň po první půli, zdá se, obrátila. První pětačtyřicetiminutovka sice nenabídla žádnou gólovou smršť, ale nudná podívaná to rozhodně také není. Hosté mohou litovat brzkého vyloučení Okaky, který za zbytečný faul putoval pod sprchy už v 10. minutě. I v oslabení však parta albánského trenéra Hasiho dokáže své soupeře hezky pozlobit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Leon BAILEY - 1:1
     
    45+2
    Genk právě vstřelil branku!
    Hosté byli myšlenkama už nejspíš v kabině, ale to neměli dělat. Genk totiž po zblokované ráně Buffela rozehrával roh a krátce po jeho provedení vyrovnal na 1:1. Z chumlu hráčů se míč odrazil na kopačku LEONA BAILEYHO a talentovaný Jamajčan vyslal z hranice velkého vápna nechytatelný projektil umístěný k pravé tyči.
     
    45+1
    V době, kdy byla ohlášena jedna nastavená minuta, si na centr zprava naskočil na zadní tyči Ndidi, jeho pokus ze záklonu se však do prostoru brány nevešel.
     
    45
    Rozeběhla se poslední minuta řádné hrací doby úvodního dějství, hra probíhá na území klubu z hlavního města.
     
    44
    Na opačné straně se perfektně zbavil svého strážce Acheampong a poté naservíroval míč do šestnáctky, tam ale žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.
     
    42
    Zadáci hostujícího týmu nechali Walshovi prostor pro střelu, čehož hráč Genku pochopitelně využil. Zpoza šestnáctky se opřel do míče a jeho křižný přízemní pokus skončil zhruba dva metry vedle levé tyče.
     
    40
    RSC Anderlecht zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Centr z druhého z nich mířil na přední tyč, kde celou situaci kontroloval první obránce.
     
    39
    Fotbalisté hostujícího týmu byli faulováno kousek od pravého okraje pokutového území. K rozehrávce standardní situace se postavil Tielemans a jeho centr před dotírajícím Suárezem odhlavičkoval obránce nad horní konstrukci brány.
     
    37
    Praet zvolil odvážný průnik do šestnáctky, kde mu ale balon z kopačky odkopl Ndidi. Hosté posléze mohli kopat roh, ale centr z něj rozhodně nepatřil mezi nejkvalitnější.
     
    35
    Balon se po jeho provedení snesl do předbrankového prostoru a od chumlu hráčů se poté odrazil mimo vápno. Domácí tak mohou zůstat relativně v klidu, přestože jejich soupeři udrželi míč ve své moci.
     
    34
    Rohový kop také na opačné straně.
     
    32
    Genk měl k dispozici další kop od rohového čtvrtkruhu, tentokrát si ale dobře počínala obran hostů, která si nabíhající protivníky pohlídala a nedovolila jim vypálit.
     
    31
    Nakonec se tak nestalo. Jeden z nabíhajících útočníků se sice dostal do zakončení, nicméně jeho hlavičkovému pokusu scházela potřebná přesnost.
     
    30
    Teď budou moci svěřenci trenéra Maese zahrozit prostřednictvím rohového kopu.
     
    28
    Domácí se na inkasovanou branku snaží odpovědět kombinační souhrou na útočné polovině, nalézt skuliny v připravené obraně Anderlechtu se jim ale prozatím nedaří.
    25. Filip ĐURIČIĆ - 0:1
     
    25
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Skóre na jeho ukazateli se poprvé v dnešním zápase mění! Parádní přihrávku od levého okraje vápna dostal do předbrankového prostoru FILIP ĐURIČIĆ, který číhal na zadní tyči, odkud z bezprostřední blízkosti usměrnil míč do sítě, a otevřel tak gólový účet utkání.
     
    23
    Defenziva Genku zůstala zkonsolidovaná a centru od rohového praporku se ubránila.
    22. Suárez (AND)
     
    22
    Z levé strany si míč navedl na střelu Suárez, ale gólmana domácího klubu nepřekvapil. Pálil sice tvrdě k bližší tyči, avšak Bizot u ní nenechal ani trochu místa a vyrazil míč na roh.
     
    21
    Zahrozit po levém křídle měl v úmyslu Acheampong, jenže jeho záměr byl za cenu faulu překažen Walshem.
     
    20
    Bailey obdržel skvělou přihrávku na hranici šestnáctky, jenže se mu nepodařilo míč zpracovat. Kulatý nesmysl mu totiž odskočil od těla a namířil si to na kopačky bruselských fotbalistů.
     
    18
    Kebano se po ukořistění míče vydal dopředu a za půlící čárou byl nedovoleně atakován. Centrovaný balon dokázala obrana Anderlechtu úspěšně odvrátit.
     
    17
    V tuto chvíli se balon nachází na kopačkách hráčů ve žlutých dresech, kterým se nedaří probojovat středem hřiště, jenž velmi pečlivě střeží záložní řada Genku.
     
    15
    Domácí tým měl velkou příležitost nabídnutou početní výhodu využít! Hráči Genku založili útočnou akci a míč se do vápna dostal po centru z pravé strany. V předbrankovém prostoru došlo ke střele hlavou, po níž se za Protem otřáslo břevno.
     
    13
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, který často mění svého majitele.
    10. Červená karta pro Okaku
     
    10
    Komplikace pro klub z hlavního města! Okaka (RSC Anderlecht) v útočném pokutovém území mimo souboj o míč naprosto nesmyslně udeřil soupeře, hlavní arbitr na nic nečekal a ze své kapsičky vytasil rudou kartu, která znamená vyloučení.
     
    9
    Bizot ze standardní situace čelil přímému střeleckému pokusu, po kterém míč vyboxoval do bezpečí.
     
    8
    Ofenzivní výpad Anderlechtu byl zastaven zhruba pět metrů před hranicí vápna jen za cenu faulu.
     
    7
    Praet zavelel k útoku po levém křídle, ovšem do cesty se mu postavil Walsh a hráč hostujícího mužstva si to proto rozmyslel a raději vrátil míč dozadu.
     
    5
    K vidění pak byla také útočná akce hostujícího celku. Po krásném pasu zleva uvnitř pokutového území zakončoval hlavou Suárez. Mířil ale pouze do míst, v nichž se vyskytoval Bizot.
     
    3
    Na začátku utkání se hrálo výhradně uprostřed hřiště, po zisku míče se vydali kupředu domácí a z pravé strany se centrem prezentoval Kebano, balon však skončil pouze na kopačkách obránců.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté bruselského týmu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí zápas odehrají v modrých dresech, hosté oblékli dresy žluté barvy.
     
    Fotbalisté obou celků už nastoupili na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Uronen – Kebano, Ndidi, Pozuelo – Buffel, Samatta, Bailey
    Náhradníci: Tshimanga, Karelis, Hamalainen, Kumordzi, de Camargo, Wouters, Köteles

    RSC Anderlecht: Proto – De Medina, Mbodji, Nuytinck, N'Sakala – Acheampong, Đuričić, Tielemans – Praet, Okaka, Suárez
    Náhradníci: Conté, Boeckx, Trézéguet, Sylla, Ezekiel, Roef, Lukebakio

    Rozhodčí: Delferière – De Neve, Hutsebaut.
     
    Výsledky posledních vzájemných utkání

    03.04.2016 Anderlecht – Genk 1:0
    06.12.2015 Genk – Anderlecht 0:0
    13.09.2015 Anderlecht – Genk 0:0
    22.02.2015 Genk – Anderlecht 0:1
    05.10.2014 Anderlecht – Genk 0:0
     
    Royal Sporting Club Anderlecht

    Anderlecht má na svém kontě čtyřiačtyřicet bodů a ačkoliv po předchozím kole, v němž v přímém souboji o první místo vyhořel na půdě Clubu Bruggy 0:4, už nemá ani teoretickou šanci získat titul, okupuje druhou pozici s dostatečným náskokem, který by měl před třetím Gentem nejspíš uhájit a zajistit si tak vstupenku do předkola Ligy mistrů.
     
    Koninklijke Racing Club Genk

    Racing Club se dvě kola před koncem sezony nachází na čtvrté pozici se ziskem šestatřiceti bodů. Na třetí příčku, která by týmu z Genku zajistila přímou účast v předkole Evropské ligy, ztrácí dva body. V minulém kole KRC zavítal do Oostende, kde neudržel jednobrankové vedení z úvodní půle a gólem ze třetí nastavené minuty si odvezl porážku 1:2.
     
    Příjemný čtvrteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Belgická Jupiler League má na programu Skupinu o titul, v jejímž rámci se utkají KRC Genk přivítá na svém stadionu RSC Anderlecht. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 20:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 45+2. Bailey, 65. Buffel, 76. Pozuelo, 78. Ndidi, 90+1. Karelis – 25. Đuričić, 60. Suárez

    Karty:   75. Dewaest (GNK), 90+2. Karelis (GNK) – 52. Praet (AND)   10. Okaka (AND)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:11.
    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Uronen – Kebano (71. de Camargo), Ndidi, Pozuelo (82. Kumordzi) – Buffel, Samatta, Bailey (90. Karelis)
    Náhradníci: Tshimanga, Karelis, Hamalainen, Kumordzi, de Camargo, Wouters, Köteles

    RSC Anderlecht: Proto – De Medina, Mbodji, Nuytinck, N'Sakala (79. Ezekiel) – Acheampong, Đuričić (81. Lukebakio), Tielemans – Praet, Okaka, Suárez
    Náhradníci: Conté, Boeckx, Trézéguet, Sylla, Ezekiel, Roef, Lukebakio

    Rozhodčí: Delferière – De Neve, Hutsebaut
    bahis siteleri