Frankfurt – Norimberk 1:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:1 (0:1)
1. FC Norimberk
Čtvrtek 19.05.2016, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt nad Mohanem • Německá Bundesliga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešní utkání je to z mé strany vše, tak v pondělí u odvety na počtenou! (22:27:32)
     
    Je dobojováno! Úvodní duel dvojzápasové baráže o udržení skončil remízou, o posledním účastníkovi Bundesligy se tak rozhodne až v pondělí na norimberské půdě. Po vlastním gólu nešťastníka Russe se Norimberští zatáhli na vlastní polovinu a zdálo se, že vyrovnání je jen otázkou času. Commerzbank-Arena vybuchla nadšením po hodině hry, kdy povedený Chandlerův pas přetavil v gól Mijat Gaćinović. Hosté si závěr utkání pohlídali a až na jednu výjimku hráče hesenského velkoklubu do dalších šancí nepustili.
    Hrdina a obrovský smolař v jedné osobě Marco Russ vzal po utkání na trávník své potomky a celý stadion skandoval jeho jméno.
     
    Tak to je dojemný okamžik. Marco Russ, jemuž byla sotva před pár hodinami diagnostikována rakovina, kapitán Eintrachtu ale navzdory zdrcující zprávě nastoupil, vzal na trávník oba své potomky a domácí kotel začal skandovat jeho jméno. Přejeme hodně štěstí v boji, který je mnohem důležitější než ten na trávníku!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sudí Siebert už se pokukuje po hodinkách, zdá se, že je hotovo. Balon je na polovině hřiště a tříminutové nastavení je minulostí!
     
    90+2
    Po přihrávce Oczipky to zkusil Marc Stendera, jehož pokus byl ale zblokován a hráči v bílých dresech poté opět dostali balon do bezpečí.
    90+1. Závar v předbrankovém prostoru
     
    90+1
    Před Schäferem teď bylo pořádné rušno! Postaral se o to svým centrem z levé strany Bastian Oczipka, k míči se totiž málem dostal Luc Castaignos a v takovém případě by byl strážce norimberské svatyně bez šance!
     
    90
    Sudí Siebert nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty, ještě tak rozhodně není hotovo!
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Tim Leibold, přichází Rúrik Gíslason.
     
    88
    Aktivita Eintrachtu s přibývajícím časem začíná ochabovat a vše zatím nasvědčuje tomu, že úvodní duel dopadne smírně a o všem se rozhodne až v odvetě na norimberském Grundig-Stadionu.
     
    86
    Luc Castaignos ovládl vzdušný souboj ve středu hřiště a vyslal na zteč Husztiho, ten byl ale o míč záhy připraven, a následovat tak bude autové vhazování v podání frankfurtských fotbalistů.
     
    85
    Hosté reagují posílením defenzivního valu, když útočníka Niclase Füllkruga nahrazuje stoper Even Hovland.
     
    84
    Autora vyrovnávací trefy Mijata Gaćinoviće nahrazuje na hřišti ryzí útočník Luc Castaignos, taktika Eintrachtu je jasná!
     
    83
    Ani z něj žádné nebezpečí pro Schäfera a spol. nepramenilo, hráči populárního severobavorského klubu se opět dokázali bez problémů ubránit.
     
    82
    Exekuce přímého kopu se ujal střídající Änis Ben-Hatira, jehož centr do pokutového území dokázala norimberská defenzíva odvrátit na rohový kop.
     
    81
    Makoto Hasebe si došel pro faul střídajícího Bluma, domácí tak budou zahrávat další přímý kop z velmi nadějné pozice těsně za hranicí pokutového území!

    Vojtěch Balon

    Branky: 65. Gaćinović (Chandler) – 42. Russ (vla.)

    Karty:   56. Russ (FRN) – 57. Schäfer (NUR)


    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Russ, Oczipka – Hasebe, Huszti – Aigner (61. Ben-Hatira), Gaćinović (84. Castaignos), Seferović – Meier (70. Stendera).
    Náhradníci: Lindner – Regäsel, Zambrano, Stendera, Castaignos, Ben-Hatira, Ignjovski.

    1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi – Kerk (74. Blum), Behrens, Petrák, Leibold (89. Gíslason) – Füllkrug (85. Hovland), Burgstaller.
    Náhradníci: Rakovsky – Hovland, Blum, Möhwald, Gíslason, Teuchert, Mühl.

    Rozhodčí: Siebert – Heft, Seidel
    Pondělí 23.05.2016
    Norimberk - Frankfurt 0:1

    Branky: 66. Seferović (Gaćinović)

    Karty:   56. Kerk (NUR), 72. Brečko (NUR), 90+1. Burgstaller (NUR) – 24. Oczipka (FRN), 51. Fabián (FRN), 76. Seferović (FRN)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.
    bahis siteleri