Waregem – Club Bruggy 0:2 (kon.) | Oostende – Gent 0:1 (kon.) | Genk – Anderlecht 5:2 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
0:2 (0:1)
Club Bruggy KV
Čtvrtek 19.05.2016, 20:30 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Ve čtvrtek je na programu předposlední kolo skupiny o titul belgické Jupiler League. Já Vám prostřednictvím textového on-line přenosu přiblížím duel mezi SV Zulte-Waregem a již jistým mistrem, Clubem Bruggy. Domácí celek naopak šestičlenné pořadí ve skupině o titul uzavírá a jeho největší motivací tak bude důstojná rozlučka se svými fanoušky.
     
    Club Brugge KV:
    Fotbalisté Clubu Bruggy zvítězili v posledních čtyřech zápasech skupiny o titul, čímž si po dlouhých jedenácti letech zajistili korunu belgického šampióna. O své korunovaci definitivně rozhodli v neděli, kdy před svými fanoušky deklasovali 4:0 druhý Anderlecht. Aktuální forma Brugg je opravdu skvělá, během zmíněných čtyř duelů totiž tradiční belgický klub nastřílel soupeřům hned 16 gólů a sám inkasoval jen dvakrát. Trochu smutný může být pouze obránce Björn Engels. Ten figuroval v předběžné nominaci Belgie na Euro, ale z té ho vyřadila poraněná třísla.
     
    SV Zulte-Waregem:
    Pro fotbalisty Zulte-Waregemu byla účast ve skupině o titul maximem. Mezi belgickou elitou totiž hráči skromného klubu vyhráli jediné z osmi utkání, až to poslední proti Gentu 4:2, a je dávno jasné, že v šestičlenné tabulce skupiny obsadí poslední místo. O zmíněné výhře rozhodl dvěma góly senegalský kanonýr M'Baye Leye, jenž s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky.
     
    Oba soupeři se v této sezóně utkají již počtvrté. V základní části se nejprve překvapivě radovali fotbalisté Waregemu, kteří doma zvítězili 2:0. Další dva zápasy už ale ovládly Bruggy, které před svými fanoušky vyhrály nejprve 3:0 a ve skupině o titul dokonce 5:0.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bossut – Dalsgaard, Verboom, Baudry, Diallo – Kaya, De Ridder, Lepoint, Meïté – Leye, Storm
    Náhradníci: Steppe – Sami, Poletanović, Buyl, Benteke, Cordaro, Zaidi

    Club Brugge KV: Vruzzese – De fauw, Denswil, Mechele, Mbombo – Simons, Vanaken, Gedoz, Coopman – Vossen, Pereira
    Náhradníci: Butelle – Wesley, Diaby, Meunier, Izquierdo, Vormer, De Bock

    Rozhodčí: A. Boucaut – J. Cremers, K. Meers.
     
    Hráči již nastupují na hrací plochu a utkání tak za chvíli začne.
     
    Utkání ještě předcházel ceremoniál, kdy byli odměňování domácí hráči a trenér za podařenou sezónu.
    Počátek slavnostního ceremoniálu na začátku zápasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám už konečně začalo a u míče jsou domácí, kteří do kombinace zapojili i brankáře Bossuta.
     
    2
    K míči se však záhy dostali hosté, kteří prověřili pozornost domácího brankáře. Ten však se slabou střelou ze zhruba pětadvaceti metrů neměl nejmenší problémy. A jelikož další střela hostů skončila mimo, tak se bude rozehrávat od domácí brány.
     
    3
    Waregemu se podařilo poprvé na delší dobu usadit na polovině soupeře, ale Lepoint se provinil útočným faulem. U míče jsou tak znova hosté.
     
    4
    Jejich nepřesná rozehrávka však skončila pouze na kopačkách domácích. Ti tak mohou znova postupovat směrem dopředu.
     
    5
    S jejich centrem si však obrana bez problémů poradila. Hosté si ale nevedli o nic lépe a opět pouze odevzdali balón.
     
    6
    Do úniku se dostával Vossen, ale na poslední chvíli mu byl míč vypíchnut.
     
    7
    Na opačné straně se do šance dostával Leye, ale jeho pokus o narážečku obránci přečetli. Do útoku tak znova vyráží mistři z Brugg.
     
    8
    Ten se jim ale nepovedl a z protiútoku málem zahrozil soupeř. Leye se však zamotal do kličky a míč skončil v zámezí.
     
    9
    Domácí jsou zatím jasně lepším týmem, ale obrana jejich protivníka je velmi pevná a těžko prostupná.
     
    10
    Bruggy si teď vybojovaly standardní situaci ze zajímavé situace. U míče stojí Coopman a Denswil. Uvidíme kdo z nich standardku rozehraje.
     
    11
    Nakonec to byl Denswil, ale trefil pouze hráče stojící ve zdi. U míče jsou tak znova hráči Waregemu, kteří kombinují na vlastní polovině a uklidňují hru.
     
    12
    Volný přímý kop i pro Waregem. Hostující gólman Bruzzese trochu zaváhal a míč na rohový kop nakonec musel odkopnout Mechele.
     
    13
    Kaya rozehrál roh, kterým sice našel spoluhráče, ale to bylo asi tak vše. Baudryho střelu totiž zblokoval jeden z bránících hráčů. domácí ještě reklamovali ruku, ale rozhodčí zůstal v klidu.
     
    14
    Zajímavý centr do vápna odvracel Dalsgaard a rohový kop si tak vyzkouší i hosté. Budou úspěšnější?
     
    15
    Nebudou, míč prve proletěl vápnem a nikdo ho netrefil, pak se hosté dostali ještě k jednomu centru, ale následná hlavička letěla hodně mimo. Bossut tak bude rozehrávat odkop od brány.
     
    16
    Ten byl příliš dlouhý a nenašel nikoho ze spoluhráčů. Balón tak skončil až u brankáře Bruzzese, který ho solidárně vrátil na kopačky domácích. I to se stává...
     
    17
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Obrana Waregemu teď zaspala a využil toho JELLE VOSSEN, který převzal náramný pas za obranu a v tváři tvář brankáři Bossutovi se nemýlil. Hosté se tak z ničeho nic ujímají vedení.
    17. Střelec první branky je Jelle VOSSEN - 0:1

    17. VOSSEN - 0:1
     
    18
    Domácí se snažili vyrovnat hned z protiútoku, ale přehnali to s kombinací, která nakonec skončila až v zámezí.
     
    19
    Velmi aktivní Leye vybojoval volný přímý kop ze zhruba 20 metrů Zezadu jej totiž skolil Mechele. Podaří se domácím z této situace vytěžit gól?
     
    20
    Bohužel pro ně ne. Brankář Bruzzese si totiž dobře postavil zeď, která střelu absorbovala. Následné pokračování útoku nebylo úspěšné neboť střela De Riddera mířila úplně vedle.
     
    21
    Teď to domácí Leye přehnal s aktivitou a trefil Coopmana. Hostům se však rozehrávka nepovedla a pouze tak odevzdali míč domácím fotbalistům, kteří tak mohou založit nový útok.
     
    22
    Z levé strany přiletěl centr do vápna hostů, ale míč nikdo netrefil. Poté se k odraženému míči dostal Meïté, ale jeho střela mířila hodně mimo.
     
    23
    Útočný faul hostů daroval míč domácím fotbalistům, ti však chybovali v rozehrávce a darovali míč soupeři.
     
    24
    A ti se dostali do obrovské šance! Centr z pravé strany doletěl přesně na hlavu Leandra Pereiry, ale ten selhal a ve vyložené šanci špatně trefil míč.
     
    26
    První žlutou kartu utkání uviděl za svůj skluz Leandro Pereira.
     
    27
    Z následujícího volného kopu už se nic nestalo a hosté se tak bez problémů ubránili. Nyní jsou na řadě s útočením oni.
     
    29
    Do zakončení se prodral Bolingoli Mbombo, ale ani jeho pokus nemířil mezi tyče. Bossut tak může rozehrávat od vlastní brány.
     
    30
    No a z následující standardní situace málem padnl další gól. Tentokrát se však Bossut předvedl a pravděpodobně to byl on, kdo vyrazil střelu soupeře.
    30. Club Brugge KV a jeho šance
     
    31
    Domácí trochu polevili a už nejsou tak dominantní jako ve většině prvního poločasu. Teď jsou ovšem znova na útočné polovině a snaží se něco vymyslet.
     
    32
    To se jim ale nepovedlo a do útoku se tak můžou pomalu dostávat hosté. Ani jejich kombinace však nebyl přesná a míč znova konči na kopačkách brankáře Bossuta.
     
    33
    Hráči Waregemu to však přehnali s důrazem a musí se znova bránit. Uvidíme nějakou zajímavou akci?
     
    34
    Nakonec vidíme pouze další žlutou kartu. Tentokrát ji za svůj tvrdý skluz inkasuje De Ridder.
     
    35
    Následný centr do vápna domácích nebyl úspěšný, odražený míč se dostal až k Bruzzesemu, jehož rozehrávka nebyl přesná a daroval tak míč soupeři.
     
    36
    Zajímavý centr snášející se k bráně hostů lapil hostující gólman a ukryl ho v náručí. Jeho následná rozehrávka však skončila pouze na kopačkách domácích, kteří tak mohou znova útočit.
     
    37
    Na trávníku leží po střetu Pereira a vypadá to, že bude potřebovat ošetření.
     
    39
    Pereira už je v pořádku a hra může pokračovat. U míče jsou opět domácí, kteří se ze všech sil snaží vyrovnat stav utkání.
     
    40
    Teď pro změnu leží na trávníku Baudry, který inkasoval tvrdý úder do hlavy od Pereiry.
     
    41
    Teď to však bylo rychlejší. Baudry prokázal, že je to tvrdý chlapík a pokračuje se ve hře. V držení míče jsou hosté, kteří se snaží dohrát tento poločasu bez změny stavu.
     
    42
    Pak však přišla náhlá přihrávka a Coopman málem procedil svůj centr na nohu Vossena, který číhal ve vápně. To se nepovedlo a do protiútoku se ženou domácí.
     
    43
    Leye se dostal do zajímavé šance, ale obránci ho dobře zblokovali. Ačkoliv pouze za cenu rohu, který se však domácím nepovedl.
     
    44
    Ti pak sice zůstali v držení míče, ale ani z následné skrumáže ve vápně se jim nepodařilo skórovat. K míči se dostali mistři z Brugg, kteří uklidňují hru.
     
    45
    Poslední minuta prvního poločasu začala nepřesným odkopem Bossuta, který míč dostřelil až ke svému oponentovi ve druhé bráně. Bruggy jsou tak u míče a nikam se neženou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a do šaten odcházejí jednoznačně spokojenější hosté. A to i přes to, že po většinu poločasu byli rozhodně horším mužstvem. V 17 minutě se však do úniku dostal Vossen a překonal bezmocného Bossuta. Domácí sice rozhodně nepolevili, ale zatím nenašli recept na pevnou obranu soupeře. Jestli se jim to povede se dozvíme ve druhém poločase, který začne přibližně v 21:40.
    První poločas je za námi a hosté zatím vedou o jeden gól.

     
    Týmy už pomalu nastupují a druhý poločas tak co nevidět začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Pereira, přichází Wesley.
     
    46
    Úvodní rozehrávku sice obstarali hosté, ale ti rychle přišli o míč. Domácí tak hned od začátku ukazují, že budou chtít vyrovnat.
     
    47
    Ke střele se odhodlal Storm, ale jeho střela vylekala pouze diváky v horních řadách stadionu.
     
    48
    Hosté málem znova skórovali z brejku. Coopmanova střela však neměla gólové parametry a Bossut si s ní v klidu poradil.
     
    49
    U míče jsou domácí a kombinují s ním na vlastní polovině. Podaří se domácím najít recept na dobrou obrannou hru jejich soupeře?
     
    50
    Bossut uklouzl u svého nákopu do útoku a daroval tak míč soupeři. Ten si však s míčem neporadil a odevzdal ho znova zpět.
     
    51
    Už to vypadalo, že by se Leye mohl dostat k míči, ale předběhl ho Bruzzese a odkopl míč do bezpečí.
     
    52
    Club Brugge se dostal do protiútoku, ale jeho hráči to ve vápně překombinovali a zahnali se až zpátky na vlastní polovinu. Jediným potěšením pro ně tak může být fakt, že jsou stále u míče.
     
    53
    Vossel se snažil najít Coopmana, ale jeho cent ukryl v rukavicích Bossut, který okamžitě založil akci na jejímž konci byl Leye, který jen těsně minul bránu! Nechybělo mnoho a mohlo být srovnáno.
    53. Zajímavá šance domácích
     
    55
    Domácí se sice dostali do zajímavé příležitosti, ale jsou to hosté, kdo je ve druhém poločase lepším týmem. Pokud si budou chtít hráči Waregemu vypracovat další šance, budou muset trochu víc zabrat.
     
    56
    Znova jsou to Bruggy, kdo jsou u míče a samozřejmě s ním nikam nepospíchají. K tomu jim přispěl i faul soupeře na středu hřiště.
     
    57
    Pozor na to! tohle bylo docela přísné! De Ridder inkasuje za šlapák druhou žlutou kartu a míří do sprch! Domácí to tak budou mít velmi těžké
    57. Červená karta po 2. žluté
     
    58
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Storm, přichází Cordaro.
     
    58
    Hosté vycítili šanci k dalšímu gólu a vybojovali rohový kop.
     
    59
    Jeho rozehrávku však bez problému lapil Bossut a pokusil se vyslat do protiútoku spoluhráče. To se mu ale nepovedlo.
     
    60
    A byla z toho obrovská šance! Hráči Brugg se dostali snad k pěti střelám, ale všechny vychytal výtečný Bossut za výpomoci jeho spoluhráčů.
    60. Velký závar před domácí bránou.
     
    61
    Domácí se po delší době dostali na útočnou polovinu, ale jejich akce neměla dlouhé trvání. Hosté znova útočí.
     
    62
    Ani jejich kombinace nebyla úspěšná a míč končí na kopačkách Bossuta. Ten to však přehnal s razancí odkopu a daroval míč soupeři.
     
    63
    Ten toho sice nevyužil, ale vytěžil alespoň rohový kop.
     
    65
    Hra po vyloučení domácího hráče trochu ztratila náboj, to je velká škoda. Doufejme ale, že i tak se ještě dočkáme nějakého gólu.
     
    66
    Útočné snažení hostů nyní zastavil ofsajd. Do útoku se tak mohou podívat po delší době i domácí fotbalisté.
     
    67
    Znova to byl Leye, který je dnes jednoznačně nejlepším hráčem svého týmu, který se dral do zakončení. Obránci však byli v přesile a o míč jej připravili.
     
    68
    Jsou to tak znova Bruggy, kdo útočí a snaží se přidat další gól. Odměnou jim za to je další rohový kop.
     
    69
    Ovšem ani ten není z kategorie nejúspěšnějších a končí pouze vyboxovaným míčem a následným ofsajdem.
     
    70
    Hráči Waregemu rezignovali na jakékoliv útočné kombinace a snaží se prosadit hlavně dlouhými nákopy k bráně Bruzzese. Tato taktika však zatím není vůbec úspěšná.
     
    71
    Konečně se domácí usadili na polovině soupeře o něco déle. Zatím však ne a ne se dostat do nějaké vyložené šance. Snaha jim však upřít nelze.
     
    72
    Už to vypadalo, že Wesley se ukličkuje, ale nakonec přihrál na spoluhráče, který však trefil pouze střed brány.
     
    73
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Vanaken, přichází Vormer.
     
    74
    Tutovka domácích! Lepoint nacentroval do vápna, kde se k míči dostal Leye, ale v rozhodující situaci selhal. Překonal sice brankáře, ale za ním stojící Mechele jej zastoupil a zablokoval střelu Leyeho.
    74. Leye a jeho tutovka.
     
    75
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Nedáš dostaneš. Hosté dokonale rozebrali obranu Waregemu a přidávají další branku. Centr prve našel Vossena, který dokázal obrovský přehled o hře a přesnou přihrávkou našel MORAESE WESLEYHO. Ten už měl jednoduchou úlohu, kterou přetavil v gól.
    75. WESLEY - 0:2
     
    76
    Ofsajd hostů a domácí tak budou moci zaútočit a pokusit se o alespoň jeden gól.
     
    78
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Vossen, přichází Diaby.
     
    79
    Hosté kombinují s míčem na vlastní polovině. O osudu utkání už je pravděpodobně rozhodnuto.
     
    80
    Hráči Waregemu se jen marně snaží o jakýkoliv odpor.
     
    81
    Nyní přišel útočný faul Lepointa, který tak opět daruje mič soupeři. Ten s ním kombinuje na vlastní polovině a nikam nespěchá. Není divu, teď se hraje na čistý štít Bruzzese.
     
    83
    Další velká šance domácích! Těm dnes není přáno! Míč nyní netrefil bránu doslova o pár centimetrů. Hráči Waregemu by si za svou snahu alespoň jeden gól zasloužili.
    83. Domácí dnes mají smůlu.
     
    84
    Nyní to nova zkoušel Leye, který si vykoledoval alespoň rohový kop. Ten však končí pouze v náručích brankáře, který se s rozehrávkou neunahluje.
     
    85
    A na druhé straně se míč málem třepotal v síti a zády Bossuta potřetí. Diaby však ve skluzu přestřelil.
     
    86
    Bruzzese se teď předvedl v tom nejlepším světle a vyrazil tvrdou střelu na roh!
    86. Bruzzese a jeho výborný zákrok.
     
    86
    Z rohu vytěžil Waregem pouze další rohový kop.
     
    87
    Ani ten nebyl úspěšný a po hlavičce Leyeho mimo bránu bude Bruzzese rozehrávat odkop od vlastní brány.
     
    88
    Z nýsledného protiútoku vytěžil Wesley rohový kop i pro Club Brugge KV. Dočkáme se ještě jednoho gólu?
     
    89
    Gólu sice ne, ale rohu ano. Ten však skončil pouze útočným faulem na Verbooma, který si velmi hlasitě stěžuje u rozhodčího a žádá po něm žlutou kartu. Ten však zůstává v klidu a žlutit se nebude.
     
    90
    Poslední minuta se dohrává ve středu hřiště. Uvidíme, zdali rozhodčí ještě něco nastaví.
     
    90+1
    Rozhodčí nechal dokončit hosty akci a odpískal konec utkání.
     
    Je dobojováno. Club Brugge KV nakonec poráží domácí SV Zulte-Waregem 2:0 a podtrhuje tak svůj titul, kteří hráči získali již minulý týden. Domácí dnes nevstřelili ani gól, což je pro ně hodně kruté. Alespoň jeden gól by si totiž zasloužili. A to hlavně za to, že i přes brzké vyloučení De Riddera si vytvořili zajímavé šance. Bruzzese tak nakonec skončil nepřekonaný a může ho tak těšit další čistý štít.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %
    Střely na bránu: 1:10
    Střely mimo: 7:9
    Rohy: 5:7
     
    S konstatováním, že SV Zulte-Waregem prohrál 0:2 proti Club Brugge KV se s vámi loučím a těším se opět na počtenou. Hezký večer. (22:33:05)

    Michal Janoštík

    Branky: 17. Vossen, 75. Wesley

    Karty:   34. Ridder (WAR) – 26. Pereira (BGY)   57. Ridder (WAR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:7.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – Dalsgaard, Verboom, Baudry, Diallo – Kaya, De Ridder, Lepoint, Meïté – Leye, Storm (57. Cordaro)
    Náhradníci: Steppe – Sami, Poletanović, Buyl, Benteke, Cordaro, Zaidi

    Club Bruggy KV: Vruzzese – De fauw, Denswil, Mechele, Mbombo – Simons, Vanaken (72. Vormer), Gedoz, Coopman – Vossen (78. Diaby), Pereira (46. Wesley)
    Náhradníci: Butelle – Wesley, Diaby, Meunier, Izquierdo, Vormer, De Bock

    Rozhodčí: A. Boucaut – J. Cremers, K. Meers
    bahis siteleri