konec
San Jose Sharks
3:0 (1:0, 1:0, 1:0) Stav série: 2:1
St. Louis Blues
Pátek 20.05.2016, 03:15 • SAP Center, San Jose • Play-off NHL • Finále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Puk je mimo obranné pásmo San Jose. A co víc, Alex Pietrangelo (STL) musí na trestnou lavici, protože fauloval soupeře loktem. Rozhodčí si toho moc dobře všiml a posílá hokejistu Blues na dvě minuty za katr. Tohle už hosté nestihnou.
     
    54:30
    Jake Allen zůstává na střídačce a trenéři Blues dávají jasný signál, že chtějí zkusit hru v šesti. Tak uvidíme, jak se hostům tento risk vyplatí.
     
    53:55
    Joonas Donskoi a jeho parádní finesa, když se dokázal dvakrát otočit kolem své vlastní osy a zakončoval po ledě bekhendem. Jenže Allen byl na jeho pokus připraven a zatím neinkasuje.
     
    48:43
    Tohle už ale byla mnohem větší šance pro hosty, nejspíše to byl Pietrangelo, kdo si našel úplně volný puk před Jonesem a trefil tyčku branky San Jose. Teď měli tedy domácí muži i trochu štěstí.
     
    46:09
    St. Louis Blues navíc střídají brankáře. Brian Elliott přepouští své místo Jakeu Allenovi.
    46:09 Tomáš HERTL - 3:0
     
    46:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tohle vypadá na zápas českého útočníka! San Jose Sharks se od začátku třetí třetiny moc do šancí nedostávali a v útočném pásmu hráli St. Louis Blues. O to více teď musí Bluesmany mrzet, když inkasují z první větší možnosti soupeře branku, která už je pro ně hodně problémovou. Podruhé v zápase se prosazuje TOMÁŠ HERTL, který nejdříve vyjel zpoza branky, aby pak doklepl puk pod výstroj Briana Elliotta. Rozhodčí si jel ještě zkontrolovat situaci na video, zda se nejednalo o ofsajd, ale vše v pořádku a San Jose vede rozdílem tří zásahů. Asistence: Joe Thornton, Joe Pavelski.
     
    35:08
    Bude se vylučovat, podruhé v dnešním utkání si zahraje jeden z týmů přesilovku. Přesněji to budou Blues, na koho čeká úvodní početní výhoda v zápase. Logan Couture (SJS) dostává dvě minuty za vysokou hokejku.
    31:44 Joonas DONSKOI - 2:0
     
    31:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žralokům se jejich enormní tlak navýsost vyplatil, tady máme výsledek. Obrana St. Louis Blues teď rozhodně nebude hostujícím trenérem pochválena, protože za sebou nechala pořádně velkou mezeru, kterou hokejisté San Jose Sharks okamžitě využili. Logan Couture opět předvedl svůj přehled o hře během tohoto play-off a našel výborně najetého muže jménem JOONAS DONSKOI. A tento šikula ve službách Sharks se nemýlil, když propálil Briana Elliotta. Domácí vedou o dva zásahy a teď čeká Bluesmany pořádně těžká práce. Asistence: Logan Couture.
     
    28:36
    První formace Sharks dnes znovu při chuti! Joe Thornton nejdříve nahodil puk na branku, touš vypadl Elliottovy z výstroje a ještě jej zkusil dorážet Tomáš Hertl. Moc nechybělo a druhá branka Sharks byla na světě.
     
    27:28
    Ale napodruhé už to s Tierneyho pokusem vypadalo mnohem lépe. Útočník San Jose se parádními kličkami dostal až před gólmana soupeře a málem jej dokázal zaskočit.
     
    19:52
    Ještě o jedno vyhození se postaral Schwartz, ale bude se zároveň poprvé v tomto utkání vylučovat, rozhodčí celou situaci u mantinelu viděl moc dobře. Dvě minuty za napadení dostává hostující hokejista Alex Pietrangelo (STL), který už míří do boxu.
    15:53 Tomáš HERTL - 1:0
     
    15:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přeci jen tu máme branku ještě v první třetině utkání a je to český útočník TOMÁŠ HERTL, kdo se prosazuje a otevírá skóre tohoto mače. Hertl už dnes jednu šanci měl, hned na začátku první třetiny, když se řítil do podobné šance jako nyní. Tenkrát minul, ale teď se rozhodně nemýlil, když se napřáhl z levé strany a celkem obstojně propálil Briana Elliotta. Sharks jdou tedy do vedení a uvidíme, jak budou Blues reagovat na první branku svého soupeře. Musíme pochválit za pěkné přihrávky Hertlovy spoluhráče Pavelskiho i Thorntona. Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.
     
    01:10
    Tomáš Hertl viděl, že má dostatek prostoru, a tak zkusil zaútočit za pravým kruhem. Jeho střela ovšem letěla příliš vysoko, takže neměla moc šanci na úspěch.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Hertl (Pavelski, Thornton), 32. Donskoi (Couture), 47. Hertl (Thornton, Pavelski)


    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels
    St. Louis Blues: Elliott (47. Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Bortuzzo, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Jaškin, Brodziak, Pääjärvi

    Rozhodčí: McCauley, Charron – Devorski, Murray

    Diváci: 17 562
    San Jose 4 2 St. Louis
    #1 Pondělí 16.05.2016 • 02:00
    St. Louis - San Jose 2:1
    #2 Středa 18.05.2016 • 02:00
    St. Louis - San Jose 0:4
    #3 Pátek 20.05.2016 • 03:15
    San Jose - St. Louis 3:0
    #4 Neděle 22.05.2016 • 01:25
    San Jose - St. Louis 3:6
    #5 Úterý 24.05.2016 • 02:14
    St. Louis - San Jose 3:6
    #6 Čtvrtek 26.05.2016 • 03:15
    San Jose - St. Louis 5:2
    bahis siteleri