Norimberk – Frankfurt 0:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
0:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Pondělí 23.05.2016, 20:30 • Grundig-Stadion, Norimberk • Německá Bundesliga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi již loučím, děkuji za pozornost a v příští bundesligové sezóně – včetně utkání Eintrachtu Frankfurt – na počtenou! (22:42:44)
    Norimberští fanoušci zpívají navzdory porážce hymnu "You'll never walk alone". Norimberk čeká i v příští sezóně druhá liga...
     
    O vítězství Eintrachtu rozhodl po šestašedesáti minutách pohotovou dorážkou povedeného Gaćinovićova centru Haris Seferović. Tlak Norimberských přišel pozdě a navíc nebyl nikterak nebezpečný, svěřenci Nika Kovače tak zabránili blamáži a udrželi se mezi německou elitou.
     
    Hráči ve vínových dresech leží bezmocně na trávníku a zaplavují hřiště slzami, plačícího Tima Leibolda nyní dokonce utěšuje frankfurtský lodivod Niko Kovač. To hráči Eintrachtu se vydali radovat před kotel vlastních příznivců, zhruba tříhodinová cesta autobusem do města na řece Mohanu asi bude hodně divoká!
     
    Je to jasné! Eintracht Frankfurt díky výhře 1:0 v odvetném barážovém utkání na hřišti Norimberku zachránil bundesligovou příslušnost!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní už mají svěřenci Reneho Weilera skutečně namále, hráči v bílých dresech se navíc bez problémů brání. Zdá se, že je hotovo!
     
    90+2
    Po trmě-vrmě před pokutovým územím Eintrachtu hosté dostali balon do zámezí, následovat bude další rohový kop pro Norimberk a do pokutového území už míří i Raphael Schäfer!
     
    90+1
    Frustrovaný Guido Burgstaller se ale provinil naprosto zbytečným útočným faulem, za který vyfasoval žlutou kartu. Lukas Hradecky s rozehrávkou pochopitelně nespěchá...
     
    90
    Sudí Siebert nastavil hned čtyři minuty, ještě tak rozhodně není hotovo!
     
    88
    Zatímco z pohledu hostujících borců se čas šourá jako líný hlemýžď, Norimberským rychle ubíhá. Do konce základní hrací doby zbývá odehrát dvě minuty!
    87. Guido Burgstaller (NUR)
     
    87
    Aleksandar Ignjovski nic nevymýšlel a poslal dlouhatánský aut až za půlící čáru, nicméně tam se míče zmocnili domácí a hned z toho byla šance pro Burgstallera, jenž ovšem z ostrého úhlu minul!
     
    86
    Tlak hráčů v červeném začíná přeci jen gradovat, další Brečkův nákop do předbrankového prostoru hosté odvrátili jen tak tak!
     
    85
    Svěřencům Reneho Weilera se začíná čas rychle krátit. Do pokutového území soupeře nyní přiletěl Blumův centr z pravé strany, defenzíva Eintrachtu si ale i tentokrát bez problémů poradila.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází László Sepsi, přichází Even Hovland.
     
    83
    Střídající Marco Fabián se nešťastně srazil s vyběhnuvším gólmanem Schäferem a zatímco strážci domácí svatyně zurčí z obličeje potůček krve, Fabián je za doprovodu lékařů sprováděn ze hřiště.
    Zápas je vysílán i ve frankfurtské Commerzbank-Areně!
     
    82
    Švýcarský šutér bosenského původu se ale daleko nedostal, nyní opět sledujeme kombinaci norimberských fotbalistů na obranné polovině hostů.

    Vojtěch Balon

    Branky: 66. Seferović (Gaćinović)

    Karty:   56. Kerk (NUR), 72. Brečko (NUR), 90+1. Burgstaller (NUR) – 24. Oczipka (FRN), 51. Fabián (FRN), 76. Seferović (FRN)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.
    1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko (C), Margreitter, Bulthuis, Sepsi (84. Hovland) – Kerk (74. Blum), Petrák (74. Gíslason), Behrens, Leibold – Burgstaller, Füllkrug.
    Náhradníci: Rakovsky – Hovland, Möhwald, Blum, Mühl, Gíslason, Teuchert.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler (69. Ignjovski), Zambrano (C), Abraham, Oczipka – Hasebe, Huszti – Ben-Hatira (58. Meier), Stendera (11. Fabián), Gaćinović – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – Regäsel, Fabián, Meier, Aigner, Ignjovski, Castaignos.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarning
    19.05.2016
    Frankfurt - Norimberk 1:1

    Branky: 65. Gaćinović (Chandler) – 42. Russ (vla.)

    Karty:   56. Russ (FRN) – 57. Schäfer (NUR)

    bahis siteleri