Žižkov – Chrudim 3:1 (kon.) | Převýšov – Benešov 4:0 (kon.) | Táborsko akademie – Králův Dvůr 1:1 (2:4 po pen.)
Brozany – Vltavín 0:0 (5:6 po pen.) | Kolín – Zápy 1:2 (kon.) | Jirny – Čáslav 4:2 (kon.)
konec
SK Převýšov
4:0 (3:0)
FK Benešov
Neděle 29.05.2016, 10:15 • Převýšov • Česká fotbalová liga • 31. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné nedělní dopoledne. Česká fotbalová liga má na programu 31. kolo, v jehož rámci se divákům představí celky SK Převýšov a SK Benešov. Průběhem utkání, jehož úvodní výkop je naplánován na 10:15, vás prostřednictvím online textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Obě mužstva se naposledy navzájem utkala na konci listopadu minulého roku v rámci 12. kola třetí české nejvyšší soutěže a fotbalisté Převýšova na tento zápas příjemné vzpomínky rozhodně nemají. Přestože svěřenci trenéra Petra Hrabíka od sedmé minuty vedli, kvůli vyloučení a dvěma inkasovaným gólům z nařízených penalt hubený náskok neudrželi a z Benešova se nakonec vrátili s prázdnou.
     
    Sestup žádnému z týmů nehrozí a jejich fotbalisté tak už několik týdnů mohou hrát uvolněným stylem. Tabulkově jsou na tom velmi podobně, Převýšov se nachází na jedenácté příčce s dvaačtyřiceti body a Benešov je se stejným bodovým ziskem pouze kvůli nepříznivějšímu skóre dvanáctý.
     
    Hlavním rozhodčím zápasu bude Milan Makovička, muže s píšťalkou doplní jeho asistenti Jiří Pečenka a Jaroslav Vrchota a delegátem Fotbalové asociace České republiky bude Josef Petera.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Převýšov: Stejskal – Veselka, Černý (K), Plašil, Špidlen, Vobejda, Urbanec, T. Labík, Mareš, Zorvan, Bastin
    Náhradníci: Pilař – Bláha, Novák, Doležal, Sedláček, J. Labík

    SK Benešov: Tetour – Braný (K), Brejcha, Večera, Rejhon, Vopat, Šumský, Laštovka, Kačaba, Zákostelský, Skopec
    Náhradníci: Štěpánek – Cvrček, Stareček, Farkaš, Čapek, Vrňák

    Rozhodčí: Makovička – Pečenka, Vrchota.
     
    Hlavní aktéři přicházejí na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté domácího týmu oblékli modré dresy, hosté nastoupili v dresech žluté barvy.
     
    3
    Domácí založili útočný výpad, který byl zastaven pouze za cenu nedovoleného zákroku na Zorvana asi pět metrů před hranicí pokutového území. Exekutor nařízené standardní situace dokázal míč napálit jen do dobře postavené zdi.
     
    5
    Fotbalisté Převýšova ze své další útočné akce vytěžili rohový kop. Centrovaný balon propadl chumlem hráčů až k Urbancovi, jenž v obtížném skluzu nedokázal přesně zacílit.
     
    7
    Východošeči zahrávali další kop od rohového praporku, tentokrát se krátce po uvedení do hry zmocnil míče gólman Tetour, jenž ho posléze nabídl svým spoluhráčům v poli.
     
    10
    Hra se v posledních minutách přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o balon, který velmi často střídá svého majitele.
     
    12
    Do šestnáctky Benešova přilétl ostrý centr zprava, který mimo vápno vyboxoval pozorný Tetour. Gólman středočeského celku pak čelil razantní střele zpoza velkého vápna, po které míč u své levé tyče vyrazil do zámezí.
     
    13
    Převýšov zůstal na polovině svého soupeře a ofenzivní výpad zakončil střeleckým pokusem ze střední vzdálenosti, ten se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    14
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Domácí tým se po necelé čtvrthodině hry ujímá vedení! Přihrávku za obranu obdržel uvnitř pokutového území TOMÁŠ LABÍK a se zakončením si věděl rady. Míč poslal až za Tetourova záda a otevřel gólový účet utkání.
    14. Tomáš LABÍK - 1:0
     
    17
    Hosté se vydali na útočnou polovinu a vyprodukovali přízemní centr z pravé strany, který byl ale zblokován jedním z obránců.
     
    20
    Momentálně se balon nachází na kopačkách fotbalistů Převýšova, kteří si vyměňují přihrávky kolem středového kruhu.
     
    22
    Špidlen přihrávkou na levém křídle oslovil jednoho ze svých spoluhráčů, ten se snažil balon odcentrovat do předbrankového prostoru, ale ukopl se. Hra proto bude navázána odkopem od brány.
     
    23
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Východočeské mužstvo zdvojnásobuje svůj náskok! Po prudkém centru z přímého volného kopu z pravé strany balon poskočil v pokutovém území a zastavila ho až síť. Úspěšným střelcem se stal PETR MAREŠ.
    23. Petr MAREŠ - 2:0
     
    25
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je rázem tříbrankový! JAKUB URBANEC se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky a s přispěním teče obránce zapadl míč přesně pod břevno.
    25. Jakub URBANEC - 3:0
     
    28
    Domácí se tentokrát pokusili zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, jenže balon zamířil do země nikoho.
     
    30
    Svěřenci trenéra Petra Hrabíka jsou i po třetí vstřelené brance aktivnější a hráči Benešova jsou tak nuceni zaujmout defenzivní postavení.
     
    31
    Teď ale pozor, protože po rohovém kopu hostů mohlo být sníženo! Vynikající zákrok však předvedl Stejskal, který po hlavičce jednoho z útočících hráčů skočil ke své levé tyči jako kočkovitá šelma a vytěsnil míč na roh. Neúspěšnému střelci nezbylo nic jiného, než se chytit za hlavu. Na svou další šanci si bude muset ještě počkat.
     
    32
    Defenziva Převýšova byla tentokrát při bránění standardní situace pozorná a nabíhajícím protivníkům nedovolila zakončit.
     
    34
    Rohový kop byl k vidění také na opačné straně, ale ani hráči domácího klubu nic kloudného nevymysleli.
     
    37
    Hrabíkova družina získala další výhodu rohového kopu, Mareš jej rozehrál nakrátko a poté se domácí snažili proklestit si cestičku do vápna, což jim ale soustředěnou obranou Benešova bylo znemožněno.
     
    40
    Benešovští se rozhodli napadat rozehrávku svých soupeřů, ale při tom se provinili útočným faulem.
     
    41
    Domácí šlápli do pedálů a své ofenzivní tažení zakončili střelou ze střední distance. Té ovšem scházela potřebná přesnost, takže Tetour zasahovat nemusel.
     
    44
    Zorvan chtěl zaútočit podél levé postranní čáry, jenže do cesty se mu postavil Brejcha a v souladu s pravidly ho oloupil o míč.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Benešova mají v kabině o čem přemýšlet, v úvodní pětačtyřicetiminutovce byli totiž takřka neviditelní a zaslouženě prohrávají o tři branky. Hráči Převýšova na hřišti jasně dominovali, jejich kouč jim naordinoval útočnou hru a tu do puntíku splnili.
     
    Hlavní aktéři už se vrací na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Po Skopcově centru z nařízeného přímého volného kopu balon poskočil v pokutovém území a zamířil nad břevno. Jeden z jeho spoluhráčů byl sice blízko, na balon však v dobré pozici jen těsně nedosáhl.
     
    48
    Na nadýchaný centr z pravé strany si na zadní tyči naskočil jeden z domácích hráčů, který ale balon poslal jen do země a v následné skrumáží se nejlépe zorientovala defenziva Benešova, která míč razantním způsobem odkopla do zámezí, díky čemuž může proběhnout připravené střídání.
     
    49
    Avizované střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Laštovka, přichází Farkaš.
     
    51
    Jeden z hráčů benešovského celku vyslal dalekonosnou střelu, která zamířila vysoko nad horní konstrukci brány.
     
    52
    Kousek za půlící čárou se nedovoleného zákroku dopustil Veselka (SK Převýšov) a uviděl za něj žlutou kartu.
     
    54
    Domácí se zkusili prosadit technickou střelou z hranice šestnáctky, ale pozorného Tetoura toto provedení nepřelstilo.
     
    57
    Převýšovští kontrolují průběh hry kombinační souhrou v blízkosti středového kruhu.
     
    59
    Útočná akce Benešova byla ukončena jen za cenu faulu. Míč po standardní situaci ze střední vzdálenosti zamířil do rukavic Stejskala.
     
    60
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Tomáš Labík, přichází Doležal.
     
    62
    Stejskal spolehlivě zakročil proti nepříliš prudké střele zpoza šestnáctky.
     
    63
    Benešovští po hodině hry nebezpečně zahrozili, když se po zisku míče vydali do rychlého protiútoku, který byl zakončen jedovatou střelou z hranice vápna, jež prosvištěla těsně vedle pravé tyče.
     
    65
    Domácí se pokusili odpovědět dlouhým nákopem na Doležala, ten ale nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost.
     
    66
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Urbanec, přichází Bláha.
     
    68
    Rohový kop pro SK Převýšov.
     
    69
    Na centrovaný míč nejvýše vyskočil jeden z obránců a odhlavičkoval ho do bezpečného prostoru.
     
    70
    Po střele z hranice šestnáctky míč přeloboval brankáře Tetoura, ale zároveň zamířil i nad břevno a na zem tak dopadl až za brankou.
     
    70
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Bastin, přichází Jan Labík.
     
    72
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Rejhon, přichází Cvrček.
     
    73
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Zorvan, přichází Sedláček.
     
    73
    Benešovským nevyšel kop od rohového praporku a hra bude navázána odkopem od brány, který s největší pravděpodobností provede gólman Stejskal.
     
    75
    Fotbalisté v modrých dresech se dokázali prokombinovat až do velkého vápna, kde míč po odrazu od obránce ukořistil Tetour.
     
    76
    Převýšov právě vstřelil branku!
    Po dlouhém nákopu na polovinu soupeře využil JAN LABÍK zaváhání obránce, dostal se až před samotného Tetoura, kterého překonal chytrým a dokonale provedeným lobem. Gólman Beenšova byl absolutně bez nároku na zákrok a počtvrté v zápase kapituloval.
    76. Jan LABÍK - 4:0
     
    77
    Střídání v týmu SK Převýšov: ze hřiště odchází Mareš, přichází Novák.
     
    80
    Deset minut před závěrečným hvizdem je utkání rozhodnuto a nejspíš se bude už jen dohrávat.
     
    82
    Stejskal bravurně zlikvidoval skákavou ránu z šestnácti metrů a proti následné dorážce už zakročit nemusel, protože mířila vedle jeho levé tyče.
     
    83
    Hosté se po ubráněném rohovém kopu dostali do protiútoku, ten byl ale v rámci pravidel zastaven.
     
    84
    Za tvrdý faul inkasoval žlutou kartu Večera (SK Benešov).
     
    85
    Ostrý centr z nařízené standardní situace mířil na přední tyč, kde se od útočícího hráče míč odrazil až za koncovou čáru.
     
    87
    V podání Benešova jsme měli možnost vidět mizerně provedený centr z rohového kopu, po němž míč zamířil na horní síť.
     
    89
    Hosté se dostali ke střele šestnáctky, ale dnes jim prostě není přáno. Balon se totiž mezi tři tyče nevešel a vypadá to, že Benešov z tohoto duelu vyjde gólově naprázdno.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté SK Převýšov využili výhodu domácího prostředí a hráče SK Benešov porazili 4:0. Celek Benešova se ve druhém poločase prezentoval zlepšeným výkonem, ale Stejskala ani jednou nepřekonal, a z východních Čech se tak vrátí s prázdnou. (12:06:45)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 14. T. Labík, 23. Mareš, 25. Urbanec, 76. J. Labík

    Karty:   52. Veselka (PRV) – 84. Večera (BNS)


    SK Převýšov: Stejskal – Veselka, Černý (K), Plašil, Špidlen, Vobejda, Urbanec (66. Bláha), T. Labík (60. Doležal), Mareš (77. Novák), Zorvan (73. Sedláček), Bastin (70. J. Labík)
    Náhradníci: Pilař – Bláha, Novák, Doležal, Sedláček, J. Labík

    FK Benešov: Tetour – Braný (K), Brejcha, Večera, Rejhon (72. Cvrček), Vopat, Šumský, Laštovka (49. Farkaš), Kačaba, Zákostelský, Skopec
    Náhradníci: Štěpánek – Cvrček, Stareček, Farkaš, Čapek, Vrňák

    Rozhodčí: Makovička – Pečenka, Vrchota

    Diváci: 220
    bahis siteleri