konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (2:0, 0:2, 1:0) Stav série: 1:0
San Jose Sharks
Úterý 31.05.2016, 02:20 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Hráči v černozlatých dresech se opět osvobodili, je to jasné, první zápas finálové série pro sebe získá Pittsburgh!
     
    58:43
    Martin Jones peláší na střídačku, Sharks to v samotném závěru zkusí bez gólmana!
     
    57:51
    Máme zaděláno na pořádné drama, po faulu Bena Lovejoye (PIT) si totiž hosté zahrají přesilovku! Zadák Pens vyfasoval dvě minuty za hákování.
    57:27 Nick BONINO - 3:2
     
    57:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny si Tučňáci berou zpět ztracený náskok! Zadák Kris Letang se vydal na útočný výlet, v rohu kluziště si vyměnil kotouč s Hagelinem a poté našel chirurgicky přesným pasem v předbrankovém prostoru zcela volného NICKA BONINA, který se nemýlil! Asistence: Kris Letang, Carl Hagelin.
     
    55:16
    Phil Kessel měl na holi vedoucí branku Pens! Letangovo nahození se od zadního hrazení odrazilo přímo k americkému kanonýrovi, jenž ovšem nedokázal poslat puk do poloodkryté svatyně, než se Jones stihl přemístit!
    53:02 Šance domácích.
     
    53:02
    Po skvělé Crosbyho přihrávce se znenadání ocitl ve stoprocentní šanci Patric Hörnqvist, švédskému kanonýrovi ale prostě dnes není souzeno – Martin Jones předvedl další skvělý zákrok betonem!
     
    50:49
    Hörnqvist s Crosbym opět zahrozili, střelu prvního jmenovaného ale Jones jen tak tak udržel před brankovou čarou a ani dorážka hvězdného kapitána Penguins si cestu do sítě nenašla!
     
    49:43
    Asi jsem to zakřikl. Tomáš Hertl měl na hokejce svůj druhý gól v utkání, český útočník totiž vylákal Murrayho z brankoviště, ale už se mu nepodařilo zasunout touš do sítě!
     
    46:47
    Souběžně s návratem Marleaua na led mohl Conor Sheary vrátit Tučňákům vedení, jeho dorážka z předbrankového prostoru si ale nenašla cestu za ležícího Jonese!
     
    44:47
    A je tu další početní výhoda pro Pens! Autor vyrovnávací trefy Patrick Marleau (SJS) si půjde odpykat dvě minuty za zásah do hlavy nebo krku.
     
    40:01
    Na začátku třetí třetiny nás řeká přesilovka Pens v poměru čtyř proti třem. Joe Thornton (SJS) a Jevgenij Malkin (PIT) totiž ještě v samotmém závěru druhé třetiny vyfasovali dvouminutové tresty.
     
    38:52
    Napadající Joe Pavelski (SJS) podle názoru sudích podrazil rozehrávajícího Dumoulina a ačkoliv se mu výrok hlavních arbitrů vůbec nelíbí, Pavelski s tím nic nezmůže – Penguins si zahrají přesilovou hru!
    38:12 Patrick MARLEAU - 2:2
     
    38:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Petera DeBoera to stihli ještě ve druhé třetině – začínáme od nuly! Couture se v rohu kluziště zbavil Crosbyho, narazil si kotouč s Donskoiem a poté našel na modré čáře Brenta Burnse, po jehož nahození se puku zmocnil PATRICK MARLEAU, který následně obkroužil svatyni Penguins a zasunul touš do odkryté klece! Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
     
    30:26
    Teď ovšem Jones podržel hosty! Carl Hagelin mohl vrátit Tučňákům dvougólový náskok, ze stoprocentní pozice ale na strážce svatyně Sharks nevyzrál a Kesselovi pokus o dorážku nevyšel!
     
    26:48
    To Jevgenij Malkin na druhé straně ano a málem z toho byl gól, Martin Jones ale dokázal proti ráně z mezikruží v podání hvězdného ruského centra včas zasáhnout!
     
    24:38
    Na ledě se dějí věci, ve druhé třetině je vše jinak! Burnsovu ránu Murray jen tak tak vyrazil pouze k Pavelskimu, strážce domácí svatyně ale vytasil skvělý zákrok i proti dorážce sanjoseského kapitána!
    23:02 Tomáš HERTL - 2:1
     
    23:02
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je sníženo, Žraloci nakonec svou přesilovku využili! Burns od modré čáry posunul kotouč Donskoiovi, který našel za pittsburskou svatyní volného TOMÁŠE HERTLA, který se vytočil na úroveň Murrayho a z nulového úhlu se trefil přesně mezi jeho nohy! Asistence: Joonas Donskoi, Brent Burns.
     
    21:12
    Svou první přesilovku si zahrají i hosté, Ian Cole (PIT) vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    20:19
    Sheary si u hrazení nedokázal zpracovat puk a byla z toho největší šance Sharks v dosavadním průběhu, Joonas Donskoi ale z dobré pozice minul!
     
    16:09
    Nyní jsme byli svědky další obrovské šance Penguins! Rychlonohý Carl Hagelin po levém křídle ujel úplně všem, ze samostatného úniku ale na Jonese nevyzrál!
    13:48 Conor SHEARY - 2:0
     
    13:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ani jsme se nenadáli a už je to o dva góly! Mazácky to udělal kapitán Sidney Crosby, který dobruslil vyhozený puk, zasekávačkou se zbavil svého strážce Brauna a poté našel na pravém kruhu nikým nehlídaného CONORA SHEARYHO, jenž se trefil přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Sidney Crosby, Olli Määttä.
    12:46 Bryan RUST - 1:0
     
    12:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se ujímají vedení a nutno říct, že zaslouženě! Rust ujel po levém křídle, zbavil se Melkera Karlssona a poté přesným pasem našel na druhé straně Schultze, jehož následnou střelu nešťastně zablokoval Braun přímo na hůl právě BRYANA RUSTA, jenž už měl úlohu snadnou – stačilo doklepnout puk za záda dezorientovaného Jonese! Asistence: Justin Schultz, Chris Kunitz.
     
    11:48
    Crosbyho lajna je při chuti! Sheary jakousi povedenou žabičkou našel v předbrankovém prostoru Patrica Hörnqvista, Martin Jones ale i po této akci Pens našel puk ve své lapačce!
     
    09:36
    Malkin šikovně přišťouchl kotouč rozjetému Sidneymu Crosbymu, jenž přebruslil Spalinga a ocitl se tváří v tvář Jonesovi, místo střely ale ještě nepochopitelně volil přihrávku!
     
    08:52
    Litevský veterán Dainius Zubrus (SJS) se provinil hrou vysokou holí, Pens si tak zahrají svou první přesilovku v utkání!
     
    08:15
    Tak to je velká komplikace pro kalifornský celek! Klíčový zadák Brent Burns z neznámých důvodů odešel do šatny, a není tak kouči DeBoerovi k dispozici. Na jak dlouho?
     
    05:04
    Elitní lajna Pens teď pořádně zahrozila! Sidney Crosby našel zpoza branky v prostoru před Martinem Jonesem najetého Hörnqvista, jenž ale nenašel recept na strážce hostující svatyně!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 13. Rust (Schultz, Kunitz), 14. Sheary (Crosby, Määttä), 58. Bonino (Letang, Hagelin) – 24. Hertl (Donskoi, Burns), 39. Marleau (Burns, Couture)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby "C", Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr.
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski "C" – Marleau, Couture, Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels.

    Rozhodčí: O'Rourke, O'Halloran – Amell, Murray
    Pittsburgh 4 2 San Jose
    #1 Úterý 31.05.2016 • 02:20
    Pittsburgh - San Jose 3:2
    #2 Čtvrtek 02.06.2016 • 02:05
    Pittsburgh - San Jose 2:1 po prodl.
    #3 Neděle 05.06.2016 • 02:20
    San Jose - Pittsburgh 3:2 po prodl.
    #4 Úterý 07.06.2016 • 02:00
    San Jose - Pittsburgh 1:3
    #5 Pátek 10.06.2016 • 02:20
    Pittsburgh - San Jose 2:4
    #6 Pondělí 13.06.2016 • 02:00
    San Jose - Pittsburgh 1:3
    bahis siteleri