Setkání s předsedou FAČR M. Peltou před Eurem (kon.)
konec
Setkání s předsedou FAČR Miroslavem Peltou před Eurem ve Francii

Pátek 03.06.2016, 15:00Tiskové konference
     
    15:30
    Setkání s předsedou FAČR končí. (15:30:40)
     
    15:30
    Miroslav Pelta: Je rozhodnutí trenéra, jak komunikuje s novináři a zda by mělo dojít k nějaké změně, to je práce našeho PR oddělení. Samozřejmě jde také o to, že je nervózní před Eurem.
     
    15:28
    Miroslav Pelta: Naposledy jsem byl v bráně na Spartě v nafukovací hale a to se taky setkalo s úspěchem.
     
    15:28
    Miroslav Pelta: Doufám, že z Francie přijedu hubenější, budu jíst plody, rybičky, sýry. Víno nechám na někoho jiného. Věřím, že se taky zapojím do tréninkového procesu.
     
    15:27
    Miroslav Pelta: Rodinní příslušníci byli teď s hráči v Rakousku na soustředění a měl jsem jen dobré ohlasy. Když postoupíme ze skupiny a bude vůle a chuť rodinných příslušníků dorazit, experimentům se meze nekladou.
     
    15:26
    Miroslav Pelta: Rodinní příslušníci budou moci k hráčům v době, kdy bude volno a kdy určí trenér. Já si myslím, že se to bude řešit podle aktuální situace a nálady.
     
    15:25
    Miroslav Pelta: Ve Francii proběhne zasedání výkonného výboru, možná, že tam budeme dělat i ne ta populární rozhodnutí. Budeme muset odsouhlasit členy komise rozhodčích. Vedle toho určitě bude příležitost se setkat s mužstvy, se kterými hrajeme. Já společně s generálním sekretářem budeme bydlet přímo s mužstvem.
     
    15:22
    Miroslav Pelta: Měli jsme určité prémie, když se postoupí na mistrovství Evropy. Rozdělení prémií za Euro máme, to z předchozích let neměníme.
     
    15:21
    Miroslav Pelta: Informaci, že by záplavy ohrožovaly naše zázemí v Tours, nemáme. Věřím, že i kdyby problémy byly, že se to rychle vyřeší. Jak většinou tyto deště přijdou, tak rychle i odejdou.
     
    15:20
    Miroslav Pelta: Ať máme skupinu jakoukoliv, máme splněno postupem na Euro a nadstavba je postup ze skupiny. To bych bral jako úspěch. Každopádně půjdeme zápas od zápasu, je to fotbal a já věřím, že šance na postup je.
     
    15:19
    Miroslav Pelta: Ještě nemám přesný seznam hostů, ale postupně to dolaďujeme, na jaký zápas kdo přijede apod. Ze zdravotních a dalších důvodů to není jednoduché. Chceme pozvat i osobnosti mimo fotbal, aby navštívily české domy.
     
    15:17
    Miroslav Pelta: Bylo by dobré, kdyby se nejvyšší státní představitelé zúčastnili mistrovství Evropy. Já si myslím, že je velká pocta, že nás přijede podpořit Kateřina Valachová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.
     
    15:16
    Miroslav Pelta: Situace ve Francii je dlouhodobě složitá a myslím si, že to bude přes rámec ME. Je vyhlášený výjimečný stav, na druhou stranu nechci říkat, že nějaká země je v zájmu ve větším či menším zájmu teroristů, nicméně věřím, že se nic nestane, což by pro fotbal byl problém. Pohotovostní složky budou ve střehu a kdyby se mělo něco stát, tak zasáhnou.
     
    15:15
    Miroslav Pelta: Jsme v situaci, kdy vzdálenosti mezi zápasy jsou dost velké, takže mužstvo bude v Tours a bude na utkání létat. V Tours máme i zázemí pro partnery, druhé zázemí je pak v Lyonu. Jsou tedy dva české domy, nicméně v Polsku to bylo jednodušší, praktičtější.
     
    15:13
    Miroslav Pelta: V současné chvíli naše mužstvo má tvář, hlad a hráči se chtějí prosadit. Ačkoliv máme skupinu smrti, chceme postoupit. Rádi bychom navázali na předchozí Euro v Polsku.
     
    15:11
    Miroslav Pelta již dorazil, setkání začíná.
    Přítomní novináři již čekají na příchod předsedy FAČR Miroslava Pelty
     
    14:59
    Příjemný den z pražského NH hotelu, kde se za malou chvilku uskuteční setkání s předsedou Fotbalové asociace České republiky před Eurem ve Francii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    FB

    bahis siteleri