USA – Paraguay 1:0 (kon.) | Kolumbie – Kostarika 2:3 (kon.)
konec
USA
1:0 (1:0)
Paraguay
Neděle 12.06.2016, 01:00 • Lincoln Financial Field, Philadelphia (kapacita: 69 176) • Copa América • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jermaine Jones (USA).
     
    83
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Bobby Wood, přichází Kyle Beckerman.
    82. Fantastický Guzan v brance USA
     
    82
    Fantastický Guzan! Z pravé strany se do šestnáctky přiřítil Jorge Benítez, který se nakonec, i s lehkou pomocí paní Štěstěny, dostal až do zakončení, brankář v barvách Spojených státu amerických však jeho ránu eliminoval, stejně jako dorážku v podání dotírajícího Gonzáleze!
     
    80
    Pěkná akce Paraguaye! Na levé straně svou technickou vyspělost ukázal Juan Manuel Iturbe, jenž si přehodil balon na levačku a povedeným centrem našel na hranici malého vápna číhajícího Lezcana, po jehož hlavičce kulatý nesmysl zamířil těsně nad horní tyč!
     
    79
    V krátkém časovém sledu tu máme druhý žlutý kartónek. I tentokráte se jednalo o zasloužený trest, Orozco viditelně nestíhal Iturbeho a stáhl ho k zemi, jakékoliv protesty jsou opravdu zbytečné.
     
    78
    Víctor Ayala ani nyní neodcentroval podle svých představ, následně navíc o balon přišel Rojas a byl to právě Ayala, kdo za cenu žluté karty zastavil protiakci vedenou Zardesem.
     
    75
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alejandro Bedoya, přichází Graham Zusi.
     
    71
    Nyní už neměl hlavní sudí na výběr, Rojas přibrousil Wooda zezadu, naprosto jasná žlutá karta. Mladičký Američan se však nezachoval příliš chytře a Rojase odstrčil, za což jej sudí taktéž odměnil žlutým varováním.
    65. Šance na obou stranách
     
    65
    Ou, tady příliš nescházelo! Na hranici šestnáctky si míč několikrát vyměnili Rojas s Iturbem, první jmenovaný nakonec zkusil své štěstí a vypustil technickou ránu, která vzdálenější tyč Guzanovy svatyně minula jen o vlásek!
     
    64
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Antonio Sanabria, přichází Jorge Benítez.
     
    63
    Tato neproměněná šance by Američany mohla pořádně mrzet! Hostující obrana nyní nebyla ideálně zkonsolidována, hráči USA se hnali do přečíslení tří proti dvěma, Wood jej vyřešil pasem na volného Zardese, ten však z bezprostřední blízkosti nedokázal Villara překonat!
     
    59
    Američanům tečou nervy! Jasný Bedoyův faul sice kartou ohodnocen nebyl, rozhodnutí hlavního rozhodčího se ale pramálo líbilo kapitánu Bradleymu, který je za své slovní výlevy na adresu pana Bascuñána odměněn žlutým varováním.
     
    55
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Celso Ortiz, přichází Juan Rodrigo Rojas.
     
    50
    Jürgen Klinsmann chce naprosto pochopitelně posílit defenzivní val, proto ze hry stahuje Dempseyho, místo něhož na plac nastupuje obránce Michael Orozco.
    48. Červená karta po 2. žluté
     
    48
    Neskutečný zkrat v podání Yedlina! Americký obránce byl zřejmě frustrován z předchozí situace a naprosto zbytečně znovu fauloval, sudí byl nekompromisní, po druhé žluté tasil kartu barvy červené, a Yedlin tak předčasně zamíří pod sprchu.
     
    47
    Dnes poprvé se bude žlutit i na straně Američanů. Potrestaným hráčem je zcela po právu DeAndre Yedlin, který si tvrdě vyšlápl na Almiróna.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupuje Paraguay s jednou změnou v sestavě. Utkání skončilo pro zadáka Balbuena, místo něhož nastupuje Juan Manuel Iturbe, kmenový hráč římského AS.
    45. Obrovská šance Daria Lezcana na vyrovnání
     
    45
    Obrovská šance Paraguaye! Absolutorium nyní zaslouží Antonio Sanabria, jenž nezištnou a mimořádně přesnou přihrávkou vyslal kupředu Daria Lezcana. V Ingolstadtu působící fotbalista se řítil úplně sám na brankáře Guzana, jeho přízemní rána ale úspěch neslavila!
    27. Clint DEMPSEY - 1:0
     
    27
    Američané právě vstřelili branku!
    Američané se ujímají vedení! Trmu – vrmu v blízkosti středového kruhu nakonec nejlépe zvládl Jones, který se ihned vydal do útoku a roztáhl hru na levou stranu. Tam se balonu ujal Zardes a přesným centrem našel z druhé vlny si sbíhajícího CLINTA DEMPSEYHO, jenž přesnou ranou prostřelil brankáře Villara!
    24. Dempseyho dobře kopnutý přímý kop
     
    24
    Fabián Balbuena zahrál rukou, fotbalisté USA tak měli k dispozici přímý kop z hranice pokutového území. Zodpovědnost na sebe vzal velezkušený Clint Dempsey, jeho pokus však horní tyč Villarovy pokladnice o několik decimetrů minul!
     
    19
    Teď nám opravdu šance střídala šanci. Nejprve z nějakých dvaceti metrů pálil Dempsey, jeho dělovka ale byla zablokována. Na to konto se s odpovědí vydal Derlis González, který se rozhlédl kolem sebe a povedeným centrem na zadní tyči našel Sanabriu, jehož ale pohotovým zákrokem vychytal Guzan!
     
    13
    Máme tu první žlutou kartu dnešního mače. Zcela správně ji dostává Ortiz, který nestíhal a zezadu přidržel za dres unikajícího Wooda. Tady není o čem diskutovat.
    12. Fantastický návrat Johna Brookse
     
    12
    Tohle domácí opravdu nezvládli! Jejich laxní a pomalý návrat zpět do defenzivy se jim málem vymstil, Paraguayci totiž postupovali vpřed v přečíslení tří proti jednomu, ovšem nevyřešili jej ale vůbec ideálně, Lezcana totiž povedeným obranným skluzem odzbrojil John Brooks!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. Dempsey (Zardes)

    Karty:   47. Yedlin (USA), 59. Bradley (USA), 71. Wood (USA), 79. Orozco (USA), 87. Jones (USA) – 13. Ortiz (PAR), 71. Rojas (PAR), 78. V. Ayala (PAR)   48. Yedlin (USA)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16.
    USA: Guzan – Yedlin, Cameron, Brooks, Johnson – Bedoya (75. Zusi), Bradley (C), Jones – Zardes, Dempsey (50. Orozco), Wood (83. Beckerman).
    Náhradníci: Horvath, Howard – Birnbaum, Besler, Nagbe, Orozco, Beckerman, Kitchen, Pulisic, Wondolowski, Zusi, Castillo.

    Paraguay: Villar (C) – Balbuena (46. Iturbe), G. Gómez, P. da Silva, Samudio – González, V. Ayala, Ortiz (55. Rojas), Almirón – A. Sanabria (64. J. Benítez), Lezcano.
    Náhradníci: A. Silva, D. Barreto – Piris, B. Valdez, J. Benítez, Rojas, É. Benítez, B. Riveros, Iturbe, N. Valdez, Piris Da Motta.

    Rozhodčí: Julio Bascuñán – Carlos Astroza, Christian Schiemann (všichni Chile)
    bahis siteleri