Rakousko – Maďarsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Island 1:1 (kon.)
konec
Rakousko
0:2 (0:0)
Maďarsko
Úterý 14.06.2016, 18:00 • Stade de Bordeaux, Bordeaux • Mistrovství Evropy • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (20:18:37)
     
    Je konec! Maďaři se na ME představili po dlouhých 44 letech, nicméně hned ve svém prvním zápase ve Francii si připisují tříbodovou výhru! Jejich vítězství se však nerodilo lehce...

    Hned v úvodní minutě zápasu se opřel do míče David Alaba, jehož rána orazítkovala tyč! Rakouská reprezentace pokračovala v náporu a další šanci si vypracoval Alaba, tentokrát už zasáhl Király. Poté se přihlásili ke slovu také Maďaři, avšak do žádné vážnější šance se nedostali. Za zmínku stojí rána Junuzoviće z 35. minuty, kterou však Király dokázal vyrazit. Závěr poločasu byl na šance podstatně bohatší, avšak Harnik ve velké šanci netrefil míč ideálně a Dzsudzsák zase mířil mimo rakouskou branku.

    Ve druhém poločase už měli navrch Maďaři, kteří zahrozili v 55. minutě. Krásnou ránu Dzsudzsáka musel vytáhnout nad břevno Almer. V 62. minutě přišel moment, který musel rozveselit každého Maďara. Kleinheisler krásně našel Adama Szalaie, který si ve vápně dokázal poradit a poslal svůj tým do vedení! Rakušané se pokoušeli dostat do tlaku, to se jim však vůbec nedařilo. V samotném závěru se navíc Zoltán Stieber dostal do úniku, který krásně zakončil a pečetil maďarské vítězství!
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:16.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Robert Almer si v poslední nastavené minutě vybral slabší chvilku a nepřesnou rozehrávkou daroval míč Maďarům!
     
    90+4
    Rakušané se hnali do dalšího protiútoku, který táhl středem hřiště neúnavný David Alaba. Jeho průniková přihrávka hledala ve vápně Okotieho, ale ten na míč nedosáhl.
     
    90+3
    Exekuce standardní situace se ujal David Alaba, který překvapil přihrávkou na hranici pokutového území, kam si naběhl Arnautović. Útočník Stoke se opřel do míče, avšak trefil pouze prostor, ve kterém se nacházel Gábor Király!
     
    90+2
    Martin Hinteregger zvolil z vlastní poloviny dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým našel na útočné polovině Sabitzera. Záložník Lipska byl faulovaný a Rakousko má ještě k dispozici standardní situaci!
     
    90+1
    Rakouská reprezentace se tentokrát usadila na útočné polovině. Do středu hřiště dostal přihrávku Schöpf, který to zkusil, avšak jeho rána mířila mimo.
     
    90+1
    Naděje pro Rakousko? Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Rakušané se ještě pokoušejí něco s výsledkem udělat, avšak v oslabení se nemohou dostat do tlaku na útočné polovině. Fuchs poslal dlouhý centr do vápna na Arnautoviće, avšak ten se k míči neprodral.
     
    89
    V samotném závěru dnešního zápasu provádí kouč Bernd Storck své poslední střídání. Ze hřiště odchází Krisztián Németh, který odvedl velmi dobrý výkon. Na poslední minutky se podívá na hřišti Ádam Pintér.
    87. Zoltán STIEBER - 0:2
     
    87
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Máme na 99% rozhodnuto o vítězi dnešního utkání! Maďarsko tentokrát provedlo svůj protiútoku parádně a tři minuty před koncem základní hrací doby navyšuje své vedení! Střídající ZOLTÁN STIEBER se dostal do samostatného úniku, který využil mazácky, přeloboval Almera a mohl se jít radovat společně se svými spoluhráči!
     
    86
    Christian Fuchs předvedl na pravé straně hodně ostrý zákrok v souboji s Attilou Fiolou, který po souboji s obránce Leicester zůstal ležet na trávníku. Maďarský obránce právě odchází za podpory lékařského týmu za postranní čáru a nejspíš pro něj dnešní zápas skončil.
     
    85
    Maďarsko si opět krásně poradilo na polovině hřiště, kde se uvolnil Németh. Jeho následný pas směřoval do středu hřiště, kde si jej zpracoval Stieber. Velmi rychle u něj byl Schöpf, který míč vybojoval a Rakousko míří vpřed!
     
    84
    Následného rohového kopu se ujal Christian Fuchs, jehož centr nebyl špatný, avšak míč zalétl přímo do rukavic Gábora Királyho, který s rozehrávkou rozhodně nespěchá!
     
    84
    Rakouská reprezentace se po delší době dostala do postupné kombinace na útočné polovině. Klein vhazoval aut, kterým našel Alabu. Jeho rána sice mířila nad branku, avšak byla tečovaná a bude z toho roh.
     
    83
    Maďaři se opět velmi snadno dostali k míči, čehož se pokoušeli využít a vyrazili do rychlého protiútoku. Priskin vyhrál na levé straně souboj s Kleinem, po kterém dostával míč do vápna. U toho byl však první Almer!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Jan Havlovic

    Branky: 62. Szalai (Kleinheisler), 87. Stieber (Priskin)

    Karty:   33. Dragović (AUT) – 80. Németh (HUN)   66. Dragović (AUT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:16.
    Rakousko: Almer – Klein, Dragović, Hinteregger, Fuchs (C) – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (78. Schöpf), Junuzović (59. Sabitzer), Arnautović – Janko (65. Okotie).
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Ilsanker, Okotie, Suttner, Prödl, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Sabitzer, Jantscher.

    Maďarsko: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera – Németh (89. Pintér), Nagy, Kleinheisler (80. Stieber), Dzsudzsák (C) – Szalai (69. Priskin).
    Náhradníci: Dibusz, Gulácsi – Korhut, Lovrencsics, Böde, Pintér, Nikolić, Stieber, Priskin, Bese, Elek, Juhász.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Cano, Danos (vš. Francie)
    bahis siteleri