Slovensko – Anglie 0:0 (kon.) | Rusko – Wales 0:3 (kon.)
konec
Slovensko
0:0 (0:0)
Anglie
Pondělí 20.06.2016, 21:00 • Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne • Mistrovství Evropy • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Slováci ubránili proti Anglii bezbrankovou remízu 0:0, se loučí Tomáš Kohlmann. Děkuji za pozornost a přeji pěknou noc. (23:22:59)
    V Anglii berou s humorem mizernou produktivitu Hodgsonova týmu.

     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 4 – 27
    Střely na bránu: 2 – 5
    Střely mimo: 2 – 8
    Zblokované střely: 0 – 14
    Rohové kopy: 0 – 11
    Ofsajdy: 1 – 1

    Držení míče: 42 % – 58 %
    Přihrávky: 302/369 – 494/554
    Úspěšnost přihrávek: 82 % – 89 %
    Uběhnutá vzdálenost: 104,5 km – 108,4 km


    Fauly: 7 – 12
    Žluté karty: 1 – 1
    Červené karty: 0 – 0
     
    V souběžně hraném zápase v Toulouse Velšané hladce zdolali Rusko 3:0 a jsou vítězi skupiny B, osmifinále si tak zahrají v sobotu v pařížském Parku princů, druzí Angličané budou hrát v pondělí v Nice.

    Slováci v této skupině končí na třetím místě se ziskem čtyř bodů a shodným počtem vstřelených a obdržených branek ještě budou čekat na výsledky ostatních skupin, ovšem s vysokou pravděpodobností by se měli probojovat do dalších bojů. Rusové končí s jediným získaným bodem čtvrtí a jistotou na šampionátu končí.
    Skupina B je uzavřena. Anglie postupuje společně s prvním Walesem. Slováci budou čekat na průběh ostatních základních skupin.

     
    Je dobojováno! Slováci dokázali uhrát důležitý bod s Anglií a ačkoliv byli po většinu hracího času pod výrazným tlakem, tak přeci jen nedovolili Angličanům větší množství výrazných příležitostí a utkání končí bezbrankovou remízou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Pro táhlý Clynův centr si s velkou jistotou doběhl Matúš Kozáčik a utkání míří k bezbrankové remíze.
     
    90+4
    Rooney vběhl do pokutového území z levého křídla, ovšem proti obrovské početní převaze neměl šanci uspět a míč se odrazil ke Kozáčikovi.
     
    90+3
    O šestadvacátou anglickou střelu se postaral Dele Alli, ovšem vysoko přestřelil a nadále pouze pět z těch ran mířilo směrem na branku Matúše Kozáčika. Avizovaný nastavený čas už je ve své polovině.
     
    90+2
    Po anglické souhře u hranice pokutového území se Škriniar dokázal postavit do cesty Dierově ráně a odrazil míč až do středového kruhu.
     
    90+2
    Slováci si díky Ďuricovi dokázali poradit i s dalším centrem Clyna.
     
    90+1
    Škrtel bude moci v závěru zápasu pokračovat, nejdříve ale bude muset opustit hrací plochu. Mezitím čtvrtý rozhodčí Damato signalizuje pět nastavených minut.
     
    90
    Před slovenskou brankou zůstal ležet Martin Škrtel, ten dnes odvedl opravdu skvělý výkon a dokázal před slovenskou brankou "vyčistit" mnoho nebezpečně vyhlížejících centrů a střel.
     
    90
    Slováci jsou opět pod tlakem, střílený centr Clyna ale dokázala pozorná slovenská defenziva odehrát za postranní čáru.
     
    89
    Slováci zatím na velkých turnajích odehráli šest zápasů a ve všech inkasovali po 80. minutě hry. Dokáží své dnešní tažení dotáhnout ke kýženému bodovému zisku?
     
    88
    Henderson hledal u penaltového bodu Harryho Kanea, ten však trefil míč jen temenem hlavy a prodloužil jej daleko vedle slovenské branky.
     
    87
    Ďurica prohrál osobní souboj s Cahillem ve vlastním pokutovém území a Kane se objevil před Kozáčíkem, ovšem tísněn Škrtelem nedokázal míč nasměrovat na slovenskou branku.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kohlmann

    Branky:

    Karty:   24. Pečovský (SVK) – 52. Bertrand (ENG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský (67. Gyömbér) – Mak, Hamšík, Weiss (78. Škriniar) – Duda (57. Švento).
    Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Saláta, Greguš, Hrošovský, Stoch, Šesták, Škriniar, Švento, Ďuriš, Nemec.

    Anglie: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (56. Rooney) – Lallana (61. Alli), Vardy, Sturridge (76. Kane).
    Náhradníci: Forster, Heaton – Rose, Stones, Walker, Alli, Barkley, Milner, Sterling, Kane, Rashford, Rooney.

    Rozhodčí: Velasco – Alonso, Yuste (vš. Španělsko)

    Diváci: 39 051
    bahis siteleri