Maďarsko – Portugalsko 3:3 (kon.) | Island – Rakousko 2:1 (kon.) | Švédsko – Belgie 0:1 (kon.)
Itálie – Irsko 0:1 (kon.)
konec
Island
2:1 (1:0)
Rakousko
Středa 22.06.2016, 18:00 • Stade de France, Saint-Denis • Mistrovství Evropy • Skupina F
Předzápasové kurzy
    90+4. Arnor Ingvi Traustason - 2:1
     
    90+4
    Island právě vstřelil branku!
    Premiéra ARNORA INGVIHO TRAUSTASONA na evropském šampionátu přináší v posledních vteřinách i razítko na historický postup Islandu do vyřazovacích bojů mistrovství Evropy! Zmíněný hráč využil rychlého protiútoku do totálně otevřené obrany Rakouska a na zadní tyči se štěstím uklidil míč do branky Almera – 2:1!
     
    90+3
    Jantscherův odražený centr našel Fuchse, který vypálil. Rána sražena na rohový kop, do pokutového území míří i Almer!
     
    87
    Také Island již čerpá své poslední střídání ve skupině. Zpevnění defenzívy přinese příchod Ingason, který nahradí Johanna Gudmundssona.
     
    82
    Brankář Halldórsson si již poněkolikáté počínal s výkopem velmi pomalu, polskému sudímu již došla trpělivost a udělil brankáři Islandu žlutou kartu.
     
    80
    Volný přímý kop z dobré pozice si do své moci vzal David Alaba, pěkná střela přes zeď donutila Halldórssona k dalšímu důležitému zákroku! Islandský gólman vytáhl balon nad břevno, následuje rohový kop!
    80. Trenér Lagerbäck posílá na hřiště Arnóra Ingviho Traustasona, který si poprvé zahraje na ME.

     
    80
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Kolbeinn Sigthórsson, přichází Arnor Ingvi Traustason.
     
    79
    Árnasonovi odpískán nedovolený zákrok v blízkosti pokutového území, následovala i žlutá karta na konto islandského obránce.
     
    78
    Poslední výměna rakouského trenéra Kollera přináší příchod Jantschera, lodivod stahuje ze hry Sabitzera.
    72. Island díky výtečnému zákroku Halldórssona stále živí naději
     
    72
    Janko připravil stoprocentní příležitost pro Alessandra Schöpfa, který se mohl krátce po sobě podruhé stát rakouským hrdinou! Fantastickým zákrokem však jeho radosti zamezil islandský gólman Halldórsson!
    71. Ze hřiště odchází Jón Dadi Bödvarsson, který otevřel skóre zápasu.

     
    71
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Dadi Bödvarsson, přichází Elmar Bjarnason.
     
    71
    Marc Janko si mimo dění počínal nedovoleně v souboji s islandským zadákem, kterého objal a strhl k zemi. Po právu na jeho kontě svítí žlutá karta.
    69. Janko po centru Sabitzera o kousek minul
     
    69
    Marc Janko dostal na hranici malého vápna spoustu prostoru, z první se pokusil poslat míč za záda Halldórssona! Naštěstí pro Island jeho zakončení zamířilo těsně mimo branku!
     
    66
    Z ničeho nic si mohl Island vzít ztracený náskok zpět na svoji stranu! Rychlé přečíslení tři na dva skončilo na noze Gylfiho Sigurdssona, který pravačkou nechal vyniknout brankáře Almera! Šance pro naše sousedy i nadále žije!
    61. Alessandro SCHÖPF - 1:1
     
    61
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Celkem 241 minut trvala rakouská snaha o vstřelení branky na evropském šampionátu, první gól byl ale nesmírně důležitý! Alaba posunul míč na nabíhajícího ALESSANDRA SCHÖPFA, střídající hráč se neukvapil a po zemi prostřelil brankáře Halldórssona – 1:1!
     
    51
    V hlavičkovém souboji se nedovoleně počínal islandský záložník Sigthórsson, který vyfasoval za svůj zákrok žlutou kartu do svých statistik.
     
    50
    A pro změnu se blýskalo znovu na straně druhé. Gylfi Sigurdsson se dokázal probít přes dva rakouské zadáky a následně skákavý míč umísťoval na zadní tyč. Chyběl opravdu malý kousek a rakouský zmar mohl být dokonán!
    47. Alabovu šanci zneškodnil Árnason
     
    47
    Obrovská šance Davida Alaby mohla přinést důležité vyrovnání! Hráč Bayernu Mnichov se zjevil na malém vápně úplně sám, po zemi ale trefil pouze bránícího hráče, který z brankové čáry odrazil balon na rohový kop!
     
    46
    Rakouský trenér Koller vymyslel o pauze hned dvojité střídání. Končí nevýrazní Prödl a Ilsanker, místo nich se pokusí zvrátit rakouský osud Schöpf a Janko.
    42. Baumgartlingerova střela z dálky islandského gólmana nepřekvapila
     
    42
    Pěknou střelu pravou nohou vymyslel z úctyhodné vzdálenosti Julian Baumgartlinger, Halldórsson vyškrábl míč nad břevno islandské svatyně!
     
    38
    Vzápětí mohli Islanďané potrestat laxnost v rakouské defenzívě, přihrávka Gudmundssona našla Bjarnasona, který prostřelil Almera! Severská radost ale byla zbytečná, ve vzduchu visí praporek asistenta hlavního rozhodčího!
    36. Faul na Alabu a neproměněná penalta Dragoviće
     
    36
    Neuvěřitelné! Stejně jako Cristiano Ronaldo v posledním zápase trefil proti Rakušanům tyčku, naprosto totožným způsobem s penaltou proti Islandu naložil Aleksandar Dragović! Tyčka a míč ven, Island stále vede 1:0!
     
    36
    Držením se provinil obránce Skúlason, který rozhodně nebude trenérem Islandu pochválen.
     
    36
    Je to penalta! David Alaba byl při výskoku stažen za dres, rozhodčí neváhal a bleskově nabídl Rakousku pokutový kop!
    18. Jón Dadi Bödvarsson - 1:0
     
    18
    Island právě vstřelil branku!
    Seveřané se na sklonku osmnácté minuty ujímají vedení! Islandští jsou za svoji aktivitu odměněni vedoucí trefou! Dlouhé autové vhazování kapitána Gunnarssona byla sklepnuta na nohu JÓNA DÁDIHO BÖDVARSSONA, který z hranice malého vápna bez potíží uklidil míč do protipohybu brankáře Almera – 1:0!
    11. Halldórsson si zadělal na pořádný průšvih
     
    11
    Brankář Halldórson mohl doslova darovat Rakousku první vstřelený gól na turnaji! Islandský gólman hodně dlouho váhal s rozehrávkou, čehož využil Arnautovič, který jeho přihrávku dokázal zablokovat! Nakonec ale končí balon v zámezí, islandští fanoušci si zhluboka oddychli!
    3. Gudmundssonova povedená rána se zastavila až o brankovou konstrukci
     
    3
    Z ničeho nic jsme mohli vidět první branku dnešního střetnutí! Záložník anglického Charltonu Johann Gudmundsson se z velké vzdálenosti levou nohou opřel do balonu, která se zastavil o spojnici břevna a tyče! Almer pouze přihlížel a se střelou islandského záložníka nemohl dělat vůbec nic!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Petr Dejnožka

    Branky: 18. Bödvarsson (Árnason), 90+4. Traustason (E. Bjarnason) – 61. Schöpf (Alaba)

    Karty:   36. A. Skúlason (ISL), 51. Sigthórsson (ISL), 79. Árnason (ISL), 82. Halldórsson (ISL) – 71. Janko (AUT)

    Neproměněná penalta: 36. Dragović (AUT), mimo


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:10.
    Island: Halldórsson – A. Skúlason, R. Sigurdsson, Árnason, Sävarsson – B. Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C), Gudmundsson (87. Ingason) – Sigthórsson (80. Traustason), Bödvarsson (71. E. Bjarnason).
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Hauksson, Hermannsson, Ingason, Sigurjónsson, E. Bjarnason, Magnússon, Hallfredsson, Traustason, Gudjohnsen.

    Rakousko: Almer – Dragović, Prödl (46. Schöpf), Hinteregger, Fuchs (C) – Klein, Ilsanker (46. Janko), Baumgartlinger, Arnautović – Alaba – Sabitzer (78. Jantscher).
    Náhradníci: Lindner, Özcan – Garics, Okotie, Junuzović, Harnik, Suttner, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Janko, Jantscher.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Polsko)
    bahis siteleri