Německo – Francie 0:2 (kon.)
konec
Německo
0:2 (0:1)
Francie
Čtvrtek 07.07.2016, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille (kapacita: 67 000) • Mistrovství Evropy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkují za pozornost, přeji Vám dobrou noc a u dalších fotbalových online přenosů se zase někdy budu těšit na počtenou! (23:19:48)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
     
    Je konec, Francie poráží Německo poměrem 2:0, a na domácím evropském šampionátu si tak zahraje vytoužené finále, ve kterém na ně čeká Ronaldovo Portugalsko! No, nemůžeme říci, že by Les Bleus svého soupeře dnes nějak přehrávali. Naopak, v prvním poločase se jim vydařil pouze začátek, ve zbylém průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky pak Deschampsova družina viditelně tahala za kratší konec provazu, místy přestála až enormní tlak úřadujících světových šampionů. Těsně před odchodem do šaten ve vlastní šestnáctce rukou zahrál nešťastník Schweinsteiger, nařízenou penaltu s přehledem proměnil Antoine Grizemann!

    I ve druhém poločase byli němečtí fotbalisté aktivnějším mužstvem. S blížícím se koncem utkání jim ale už docházely potřebné síly, v dvaasedmdesáté minutě jim navíc po Kimmichově zaváhání zasadil smrtící ránu Antoine Griezmann, pro kterého to byla už šestá trefa na letošním mistrovství Evropy! V samotném závěru nešla Německu upřít snaha, největší šanci si však hosté, kteří dnes doplatili na chabou produktivitu, vypracovali až pár vteřinek před závěrečným hvizdem, Kimmichovu hlavičku ale těsně před brankovou čárou zastavil dnes bezchybný Hugo Lloris.
    Z postupu je nadšený i legendární francouzský útočník Thierry Henry. „Proti Portugalsku to bude těžké, ale pojďme si to užít!“

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ne, Löwovým svěřencům dnes prostě a jednoduše není přáno! Do šestnáctky Francie přilétl další zdařilý centr, na který si k zadní tyči naběhl Mario Götze, jeho pokusu však kousíček chyběl!
    90+3. Fantastický zákrok Huga Llorise po hlavičce Kimmicha!
     
    90+3
    Fantastický Lloris! K centru z pravé strany se dostal Höwedes, letící balon dopadl přesně na hlavu Kimmicha, jehož pokus však gólman Les Bleus zastavil těsně před brankovou čárou, a uhájil tak čisté konto!
     
    90+2
    Cabaye o sobě ihned dal vědět a tvrdým způsobem zboural nic netušícího Kroose. Následná standardní situace ale zdařilá nebyla, obrana Francie míč dokázala opět uklidit do bezpečí.
    Francouzi to prostě na velkých turnajích doma umí. Potvrzují to i na letošním ME.

     
    90+1
    Za obrovských ovací z ochozů stadionu hrací plochu opouští Antoine Griezmann, hlavní hrdina dnešního klání. Na samotný závěr jej nahradí pes obranář Yohan Cabaye.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat hned čtyři minuty! Němci se stále snaží alespoň o kontaktní branku, francouzská obrana je ale v závěru utkání pevná jako skála.
     
    89
    Griezmann se opět snažil pro Francii získat čas k dobru, zodpovědně se s ním ale vrátil Thomas Müller, který ukázal, že ani defenzivní práce mu není cizí, a ukázkovým skluzem získal balon do své moci.
     
    88
    Griezmann nezištným pasem našel Gignaca, který nejprve naznačil střelu, poté si však kulatý nesmysl přehodil na svou silnější pravačku a vypálil, jeho ránu však lehce zvládl tečovat Mustafi, a balon tak doputoval přesně k Manuelu Neuerovi.
    Antoine Griezmann vstřelil na tomto Euru už svůj 6. gól a v historické statistice se osamostatnil na druhém místě.

     
    87
    Laurent Koscielny si počínal velice zodpovědně a odtlačil od balonu Saného, následně vyslal dlouhý nákop na Sissoka, který nyní na útočné polovině společně s Griezmannem odvádí skvělou práci a získává mimořádně cenné vteřinky.
     
    86
    No vida, Antoine Griezmann stále nemá dost a pořád je hladový! Francouzský útočník využil drobného okénka v obraně soupeře, poté přesprintoval Mustafiho a na hranici šestnáctky si balon ještě stihl přehodit na pravačku, jeho přízemní pokus ale Manuel Neuer eliminoval!
     
    85
    Götze zvedl hlavu a parádní přihrávkou našel z druhé vlny si nabíhajícího Özila, který teď určitě měl střílet, místo toho ale ještě nahrával Hectorovi, toho si ale zkušeně a zodpovědně pohlídal Moussa Sissoko.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45+2. Griezmann (pen.), 72. Griezmann

    Karty:   36. Can (GER), 45+1. Schweinsteiger (GER), 45+1. Özil (GER), 50. Draxler (GER) – 43. Evra (FRA), 75. Kanté (FRA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
    Německo: Neuer – Kimmich, J. Boateng (61. Mustafi), Höwedes, Hector – Can (67. Götze), Schweinsteiger (C) (79. Sané) – Özil, Kroos, Draxler – T. Müller.
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Mustafi, S. Khedira, Schürrle, Podolski, Weigl, Götze, Tah, Sané, Mario Gómez.

    Francie: Lloris (C) – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – P. Pogba, Matuidi – Moussa Sissoko, Griezmann (90+1. Cabaye), Payet (71. Kanté) – Giroud (78. Gignac).
    Náhradníci: Mandanda, Costil – Rami, Kanté, Cabaye, Gignac, Martial, Jallet, Schneiderlin, Mangala, Digne, Coman.

    Rozhodčí: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (všichni Itálie)
    bahis siteleri