Ordabasy – Čukarički 3:3 (kon.) | Širak – Dila Gori 1:0 (4:1 po pen.) | Kajrat – KF Teuta 5:0 (kon.)
Pjunik – Europa 2:1 (kon.) | Dacia Kišiněv – Käpäz 0:1 (kon.) | Myjava – Admira 2:3 (kon.)
Samtredia – Qäbälä 2:1 (kon.) | Rudar – Kukësi 0:1 (kon.) | Jelgava – Breidablik 2:2 (kon.)
MTK Budapešť – Aktobe 2:0 (kon.) | Mariehamn – Odd 1:1 (kon.) | Jūrmala – Dinamo Minsk 0:2 (kon.)
Neftçi Baku – Balzan 1:2 (kon.) | Debrecín – La Fiorita 2:0 (kon.) | Helsinki – Atlantas 1:1 (kon.)
FK Radnik – Beroe 0:2 (kon.) | Loko Záhřeb – UE Santa Coloma 4:1 (kon.) | Kalju – Riteriai 4:1 (kon.)
RoPS Rovaniemi – Shamrock 1:1 (kon.) | Zagłębie – Slavia Sofia 3:0 (kon.) | Brøndby – Valur 6:0 (kon.)
Fola – Aberdeen 1:0 (kon.) | Omonia Nikósie – FC Banants 4:1 (kon.) | ND Gorica – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.)
Beitar Jeruzalém – FK Sloboda 1:0 (kon.) | Budućnost Podgorica – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | HB Tórshavn – Levadia Tallinn 0:2 (kon.)
Stabæk – Connah's Quay 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Partizani Tirana 0:0 (zruš.) | Zaria Balti – Fehérvár 2:0 (kon.)
FK Sūduva – Midtjylland 0:1 (kon.) | Bala Town – AIK Stockholm 0:2 (kon.) | Víkingur – Ventspils 0:2 (kon.)
Soligorsk – Runavík 5:0 (kon.) | Vojvodina – Bokelj 5:0 (kon.) | Hibernians – Trnava 0:3 (kon.)
FK Sileks – Vaduz 1:2 (kon.) | Cracovia – Škendija 1:2 (kon.) | Llandudno Town – Göteborg 1:2 (kon.)
Lusitans – Domžale 1:2 (kon.) | Folgore – Larnaka 1:3 (kon.) | Cork City – Linfield 1:1 (kon.)
Cliftonville – Differdange 2:0 (kon.) | Glenavon – Reykjavík 0:6 (kon.)
konec
Beitar Jeruzalém
1:0 (0:0)
FK Sloboda Tuzla
Čtvrtek 07.07.2016, 18:45 • Teddy Stadium, Jerusalém • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Hezký podvečer všem příznivcům evropské kopané. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z odvety prvního předkola Evropské ligy, v němž je mezi Beitarem Jerusalém FC a FK Sloboda Tuzla po prvním duelu vše otevřené. Začínáme v 18:45!
     
    BEITAR JERUSALÉM FC

    V minulém ročníku se izraelský celek představil ve druhém předkole Evropské ligy, v němž nestačil na belgické Charleroi. Pokud bude chtít Beitar loňský výsledek na evropské scéně alespoň zopakovat, bude muset bezpodmínečně porazit bosenskou Tuzlu. Tým hrající své zápasy na Teddy Stadium (kde pravidelně hraje i národní tým Izraele) v loňském ročníku obsadil třetí příčku tamní nejvyšší soutěže za Hapoelem Beer-Sheva a Maccabi Tel-Aviv.
     
    FK SLOBODA TUZLA

    Tento bosenský tým v pohárové Evropě až tak často nemáme možnost sledovat, Sloboda si letos díky parádní sezóně v bosenské lize zajistila účast v předkole jakékoliv evropské soutěže po dlouhých dvanácti letech! V domácí soutěži má Tuzla za sebou skvělou sezónu vyšperkovanou druhým místem v tabulce. A protože první zápas skončil bezbrankovou remízou, na Teddy Stadium se bude rozhodně na co dívat!
     
    Úvodní sestavy:

    Beitar Jerusalém FC: Kleyman – Mishan, Rueda, Mori, Magbo – Einbinder "C", Moyal, Claudemir – Atzily, Valpoort, Shechter.
    Náhradníci: Shoshan – Khila, L. Cohen, Nachmani, Brihon

    FK Sloboda Tuzla: Pirić – Efendić, Merzić, Džidić, Kostić – Mehidić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović – Zeba "C" – Karić.
    Náhradníci: Bobić – Krpić, Grahovac, Hadžić, Govedarica, Todorović, Zec

    Rozhodčí: Derdo – Volodin, Kornijko (všichni Ukrajina).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Claudemir neměl dostatečnou rychlost a na prudký Moriho pas nedosáhl, následovat tak bude pouze odkop od tuzelské svatyně.
     
    3
    Shechter si na pravé straně došel pro faul, žlutočerní tak budou mít spoustu času a prostoru na rozehrávku.
     
    4
    Na Teddy Stadium dnes panuje skvělá atmosféra, jerusalémští příznivci od úvodních minut fandí vestoje a zpívají jeden chorál za druhým.
     
    6
    Mehidić nedovoleně zajel do Einbindera, hra je tak opět přerušena. V úvodních minutách nesledujeme kdovíjaký fotbal, ani jeden z týmů se ne a ne dostat k souvislé kombinaci.
     
    7
    Svěřenci Husrefa Musemiće se v jerusalémském pekle jen v podstatě brání, jejich taktika však zatím funguje na jedničku.
     
    8
    Hráči bosenského celku měli k dispozici standardní situaci, jejíž exekuce se ujal Mehidić, který ale poslal balon přímo do Kleymanovy nastavené náruče.
     
    10
    Žlutozelení budou zahrávat rohový kop, Veselinović pro jistotu zblokoval Shechterův centr do zámezí.
     
    11
    Atzily se z pravé strany pokusil svým centrem najít vytáhlého Magba, tomu ale zakončení vůbec nevyšlo a následovat bude jen odkop od Pirićovy branky.
     
    12
    Fotbalisté izraelského klubu jsou zatím jednoznačně aktivnějším týmem, k čemuž jim dopomáhají i bouřliví fanoušci na tribunách Teddy Stadium. Ochozy se nyní ozývá pískot, Moyalovi byl totiž odpískán sporný zákrok na Veselinoviće.
     
    14
    Sloboda málem zahrozila z velmi nenápadné akce po pravém křídle! Ke střele zpoza hranice pokutového území se dostal Karić, který ale na Kleymana nevyzrál!
     
    15
    Právě vracející se Karić následně nedovoleným způsobem poslal k zemi Magba, Beitar si tak bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    16
    Fotbalisté Jerusalému zatím ne a ne najít recept na pozornou obranu Tuzly, v úvodní čtvrthodince hry byl k vidění vcelku vyrovnaný fotbal.
     
    18
    Ojedinělého okénka v hostující obraně domácí vůbec nedokázali využít, Claudemirova přihrávka na rozběhnutého Atzilyho totiž byla příliš prudká a balon skončil v autu.
     
    19
    Veselinović si nedovoleně vyšlápl na Claudemira, domácí fotbalisté tak budou mít opět dostatek času na rozehrávku.
     
    20
    Shechterova kolmice na Valpoorta postrádala přesnost a zadáci Slobody jen zkontrolovali dráhu míče směřujícího do zámezí, následovat bude odkop od Pirićovy svatyně.
     
    21
    Mehidićův pokus byl na druhé straně zblokován, Kleyman tak měl úlohu snadnou.
     
    22
    Ani z této standardky Beitaru nic nebezpečného nepramenilo, Claudemirovi totiž střela vůbec nesedla a pomalý pokus domácího středopolaře zamířil přímo do Pirićovy náruče.
     
    24
    Tuzelští se nepříliš povedenou rozehrávkou postarali o vzruch na tribunách, Džidić ale ošemetnou situaci nakonec vyřešil rázným odkopem do zámezí.
     
    25
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je za námi a na první šanci zápasu stále čekáme, změní na tom nyní něco po levém křídle pronikající Mehidić?
     
    26
    Nezměnil. Fotbalista Slobody dostal sám sebe do nevýhodného střeleckého úhlu a ačkoliv přesto vystřelil, jeho pokus neměl naději na úspěch. Kleyman mohl zůstat v klidu.
     
    27
    Stjepanović nedovoleným způsobem zastavil Moyala, žlutočerní tak budou mít k dispozici další standardku.
     
    28
    Pirić vypadal při zákroku hodně nejistě, Atzilyho střílený centr ale nakonec se štěstím dokázal vyboxovat!
    28. Brankář Pirić se poprvé ocitl ve vzduchu.
     
    30
    Sudímu Derdovi už došla s agresivně hrajícími hosty trpělivost. Amer Ordagić po ztrátě míče zbytečně fauloval Shechtera, za což dostal žlutou kartu.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi a domácím stále dělá problémy přechod do útoku, tentokrát si navíc Magbo nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    32
    Kostić srazil Atzilyho centr z pravé strany do zámezí, ten samý hráč se nyní ujme exekuce nařízeného rohového kopu pro Beitar.
     
    33
    Ani tato standardka Jerusalémským nevyšla podle představ. Ke střele z uctivé vzdálenosti se nakonec odhodlal Einbinder, jeho nepovedený pokus ale proletěl o několik metrů vedle levé tyče.
     
    35
    Moyal našel parádním dalekonosným nákopem na zadní tyči Valpoorta, který se ještě pokusil sklepnout míč lépe postavenému Claudemirovi, ten ale přihrávku nečekal a k balonu se vůbec nedostal.
     
    36
    Moyal posléze ve středu hřiště fauloval Kariće, Sloboda Tuzla tak bude mít po nějaké době čas a klid na rozehrávku další protiakce.
     
    37
    Shechter se ocitl v bolestech na zemi po souboji s Efendićem a ležel tak dlouho, až mu sudí Derdo pomohl zpět na nohy. Hra je ale stále přerušena...
     
    38
    Magbo si troufl až příliš a nechal se o míč připravit Mehidićem. Posléze se o zakončení pokusilo hned několik hráčů Slobody, všechny pokusy hostů ale byly zblokovány.
     
    39
    Většina diváků už vstala ze sedadel, nakonec ale zcela zbytečně, poněvadž se unikající Valpoort provinil zbytečným útočným faulem.
     
    41
    S blížícím se koncem první půle se hra opět uklidňuje. Domácí sice prakticky neustále kombinují, jejich přihrávky ale k ničemu převratnému nevedou.
     
    42
    Z tribun se začíná ozývat i pískot, příznivci Beitaru asi nečekali, že se jejich oblíbenci budou i v domácí odvetě trápit s provinční bosenskou Tuzlou.
     
    44
    Mehidić to přehnal s agresivitou v souboji s Claudemirem, žlutočerní tak budou mít dvě minuty před koncem první půle čas a klid na rozehrávku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ukrajinský sudí Derdo nenastavil nad rámec první půle ani vteřinku. Do šaten se jde za pískotu domácích diváků, kterým se jen pramálo líbí průběžný stav 0:0. Beitar má sice jednoznačnou územní převahu, to je ale z jeho strany tak všechno. A protože první zápas na bosenské půdě skončil bezbrankovou plichtou, čím dál reálněji visí ve vzduchu prodloužení! Nejprve nás ale čeká druhá půle, ta začne v 19:45.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Po pohledné kombinační akci Slobody mohl zahrozit kapitán Zeba, tomu ale střela ani trochu nesedla a Kleyman se za míčem letícím mimo jen ohlédl.
     
    48
    Claudemir si došel pro Mehidićův faul, žlutočerní tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    50
    Ve druhém poločase zatím nesledujeme kdovíjaký fotbal. Ani jeden tým se nikam nežene, což nahrává do karet spíše hostům z Bosny.
     
    52
    Kobi Moyal vidí za svůj zákrok na hostujícího kapitána Zebu žlutou kartu.
     
    53
    Z tribun se opět ozývá pískot. Magbo mohl po levém křídle zamířit kupředu, na individuální průnik si ale netroufl a místo toho zařadil zpátečku.
     
    54
    Přímý kop po Kostićově faulu byl sražen defenzivou Tuzly do zámezí, Beitar tak bude zahrávat další rohový kop.
     
    56
    Jeho exekuce se opět ujal Claudemir, jemuž se podařilo najít v předbrankovém prostoru hlavu Valpoorta, který se však provinil útočným faulem.
     
    57
    Jerusalémský kapitán Einbinder po zisku míče okamžitě vypálil z dobrých dvaceti metrů, jeho pokus ale o nějaký ten metr minul levou tyč Kostićovy svatyně.
     
    58
    Hráči v bílých dresech už se ani nesnaží kombinovat a okamžitě po zisku míčů nakopávají balony do bezpečí, tato taktika ale Bosňanům už bezmála 150 minut vychází...
     
    60
    Jerusalémští měli k dispozici další standardní situaci. Z levé strany zakroutil Moyal míč do pokutového území, míč ale doletěl až do Pirićových rukavic.
     
    61
    Džidić za zbytečnou strkanici s jedním z jerusalémských fotbalistů vyfasoval žlutou kartu.
     
    62
    Před chvilkou potrestaný Džidić se na druhé straně hřiště málem dostal k ohrožení soupeřovy svatyně, Zebův dalekonosný nákop do pokutového území ale těsně netrefil!
     
    64
    Penalta pro Beitar!
     
    65
    Nešťastník Kostić fauloval jednoho z domácích hráčů v pokutovém území a sudí Derdo byl nekompromisní!
     
    66
    Za protesty vidí žlutou kartu i tuzelský kapitán Zeba.
     
    66
    Beitar Jeruzalém právě vstřelil branku!
    OMER ATZILY posílá domácí z penaltového puntíku do vedení, fotbalista Beitaru se trefil přesně do Pirićova protipohybu a to znamená, že v tomto utkání se prodloužení nedočkáme!
    66. Omer ATZILY - 1:0
     
    68
    Fotbalisté Slobody se snad poprvé v utkání dostali k souvislé kombinaci na útočné polovině, nakonec z toho ale nic kloudného nepramenilo.
     
    70
    Mehidićův pokus byl zblokován a po něm to ještě zkoušel Veselinović, jehož pokus ale zamířil vcelku výrazně mimo a následovat bude pouze odkop od Kleymanovy svatyně.
     
    71
    Střídání v týmu Beitar Jerusalém FC: ze hřiště odchází Valpoort, přichází Brihon.
     
    73
    Střídání v týmu FK Sloboda Tuzla: ze hřiště odchází Mehidić, přichází Govedarica.
     
    74
    V souboji obou kapitánů to Zeba schytal od Einbindera, fotbalisté Slobody tak budou mít spoustu času na rozehrávku další akce.
     
    75
    Připomínám, že Slobodě k postupu navzdory nepříznivému stavu stačí jediný gól, proto je v závěru utkání stále vše otevřené a zdá se, že nás čeká hodně zajímavá patnáctiminutovka, poněvadž tlak Tuzly začíná gradovat.
     
    76
    Nyní se ale kapitán bosenského celku Zeba opět ukopl a svůj centr poslal až do zámezí, Kleyman s následnou rozehrávkou samozřejmě vůbec nespěchá.
     
    77
    Na tribunách to jen zahučelo. Rueda dostal nepovedenou přihrávkou gólmana Kleymana pod tlak, ten si ale těsně před dotírajícím Karićem poradil a odkopl míč do bezpečí!
     
    78
    Střídající Brihon přihrával Omeru Atzilymu podle názoru čárového sudího do ofsajdu, tuzelský brankář Pirić už si chystá balon k dalekonosnému odkopu.
     
    79
    Střídání v týmu Beitar Jerusalém FC: ze hřiště odchází Shechter, přichází Keltjens.
     
    81
    Střídání v týmu FK Sloboda Tuzla: ze hřiště odchází Stjepanović, přichází Krpić.
     
    82
    Na Teddy Stadium se nám před pár okamžiky rozběhla závěrečná desetiminutovka zápasu a vše je stále otevřené, další akci momentálně postupujícího Beitaru ale zakládá střídající Brihon.
     
    83
    Právě Brihon se prokousal až na hranici pokutového území, odkud vystřelil a jeho pokus byl zblokován pouze k Atzilymu, tomu ale střela příliš nesedla a Pirić měl úlohu snadnou.
     
    84
    Tuzla měla k dispozici rohový kop, jehož exekuce se ujal její kapitán Zeba, tomu ale exekuce příliš nevyšla a domácí založili protiútok, na jehož konci měl stát Keltjens, ten ale těsně minul Atzilyho centr!
     
    85
    Střídání v týmu Beitar Jerusalém FC: ze hřiště odchází Moyal, přichází Cohen.
     
    86
    Kleyman bez problémů ukryl balon ve své moci před dotírajícím Karićem, hostům se čas začíná povážlivě krátit.
     
    87
    Sloboda navíc bude dohrávat o deseti! Aldin Džidić u postranní čáry zbytečně postrčil na zem Einbindera, za což dostal druhou žlutou kartu v utkání a předčasně poputuje do šaten!
     
    89
    V další zajímavé pozici se po Atzilyho přihrávce ocitl střídající Cohen, ten ale z levé strany šestnáctky na Piriće nevyzrál!
     
    90
    Ukrajinský arbitr Derdo nastavil nad rámec základní hrací doby hned pět minut!
     
    90+2
    Všichni diváci na Teddy Stadium jsou na nohou, tlak hostů se v samotném závěru opět stupňuje. Povede to ke kýženému gólu?
     
    90+3
    Zatím ne. Zebův centr z pravé strany sice našel volného útočníka Kariće, ten ale v podstatě jen odevzdal míč připravenému Kleymanovi.
     
    90+4
    Tak to bylo o fous! Karić si v předbrankovém prostoru naskočil na povedený centr z levé strany a jeho hlavičku Kleyman s obrovskými problémy vyrazil těsně nad!
    90+4. Karić se mohl stát hrdinou Tuzly!
     
    90+5
    Míč je v moci domácího brankáře, který s rozehrávkou vůbec nespěchá a zdá se, že je hotovo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Beitar Jerusalém nakonec udolal bosenskou Tuzlu a zajistil si postup do druhého předkola Evropské ligy! První zápas na půdě Slobody skončil bezbrankovou remízou a dlouho to vypadalo, že se stejným způsobem bude vyvíjet i odveta, pětadvacet minut před koncem ale sudí odpískal penaltu, kterou domácí štírek Atzily bezpečně proměnil. Minutu před koncem nastavení mohl přiřknout postup Bosňanům útočník Karić, jeho hlavičku ale domácí gólman Kleyman dokázal vyrazit!
     
    To je z mé strany vše, u dalších – nejen fotbalových – onlajnů zase na počtenou! (20:44:59)

    Vojtěch Balon

    Branky: 66. Atzily (pen.)

    Karty:   52. Moyal (BJE) – 30. Ordagić (SLD), 61. Džidić (SLD), 65. Kostić (SLD), 66. Zeba (SLD)   87. Džidić (SLD)


    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:22.
    Beitar Jeruzalém: Kleyman – Mishan, Rueda, Mori, Magbo – Einbinder "C", Moyal (85. L. Cohen), Claudemir – Atzily, Valpoort (71. Brihon), Shechter (79. Keltjens).
    Náhradníci: Shoshan – Khila, L. Cohen, Nachmani, Brihon, Keltjens

    FK Sloboda Tuzla: Pirić – Efendić, Merzić, Džidić, Kostić – Mehidić (73. Govedarica), Ordagić, Stjepanović (81. Krpić), Veselinović – Zeba "C" – Karić.
    Náhradníci: Bobić – Krpić, Grahovac, Hadžić, Govedarica, Todorović, Zec

    Rozhodčí: Derdo – Volodin, Kornijko (všichni Ukrajina)
    30.06.2016
    FK Sloboda - Beitar Jeruzalém 0:0

    Karty:   23. Kostić (SLD), 28. Zeba (SLD) – 19. Valpoort (BJE)

    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:8.
    bahis siteleri