Česko – Kanada 0:2 (kon.)
konec
Česko
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Kanada
Čtvrtek 07.07.2016, 10:30Mistrovství světa U16
     
    Je dobojováno! Utkání dvou favoritů věkové kategorie U16 nakonec vyznělo lépe pro mladé Kanaďany. K vidění byl vyrovnaný zápas, hráči v černém ale dokázali využít dvě přesilové hry a to rozhodlo. Čeští hokejbalisté to v závěru zkusili bez brankáře, ani hra v šesti ale ke kýženému gólu nevedla. To je z mé strany vše, brzy zase na počtenou! (11:58:04)
     
    Konec zápasu.
     
    44:43
    Kyle Lamont (CAN) ještě vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl, vše ale nasvědčuje tomu, že už Kanaďané svůj náskok nepustí.
     
    43:40
    Mohlo být definitivně hotovo. Petten se řítil vstříc odkryté české svatyni, nakonec se mu ale vůbec nepodařilo zakončit, poněvadž ho skvěle ubránil Nicholas Kaňák.
     
    43:21
    Matěj Šuhaj zůstává na střídačce, čeští hokejbalisté to v závěru zkouší se šesti hráči v poli!
     
    43:18
    Češi si vybírají oddechový čas!
     
    42:38
    Z otočky navíc zkusil štěstí Nick Upper, který sice v klíčový moment ztratil rovnováhu, Kanaďané ale zůstávají na míčku.
     
    41:48
    Českým hokejbalistům se čas začíná rychle krátit a hráči v černých dresech naše reprezentanty nepouštějí k žádnému závěrečnému tlaku.
     
    40:56
    Petten po Gosseho přihrávce utekl po levém křídle a nahodil míček do Šunhajovy výstroje, Kanaďané tak stráví další vteřinky v útočném pásmu.
     
    39:59
    Pět minut před třetí sirénou se bude vhazovat v útočném pásmu Kanady, hráči v černých dresech zatím bez větších problémů kontrolují svůj náskok.
     
    39:11
    Rozhodčí ztratili puk z dohledu a po závaru před Grayem přerušili hru, následovat bude další buly v útočném pásmu Čechů.
     
    38:37
    Nick Gosse už je zpět na ledě, Češi nedokázali využít ani tuto početní výhodu a v závěru už to budou mít hodně těžké.
     
    38:26
    Adam Šilhan to zkusil od modré, Gray měl ale dobrý výhled a nadvakrát přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    37:48
    Kanaďané se zatím skvěle brání a aktivní hrou nás k ničemu nepouštějí. Čeští hokejbalisté nyní navíc vyhodili míček na zakázané uvolnění.
     
    37:15
    Na ledě teď bude hodně prostoru, Kyle Lamont (CAN) a Jiří Bucek (CZE) totiž půjdou pykat shodně na dvě minuty za hrubost.
     
    36:37
    Češi budou mít ideální příležitost na snížení nepříznivého stavu, na dvě minuty za podražení byl vyloučen Nick Gosse (CAN).
    35:42 Avjot SAHOTA - 0:2
     
    35:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly, to je škoda! Kanaďané dokázali využít další přesilovou hru. Florchuk si z rohu kluziště všiml volného AVJOTA SAHOTY, který přesnou střelou nedal Šunhajovi šanci! Asistence: Eric Florchuk, Bryce Osepchuk.
     
    34:57
    Brent Broaders nabil na střelu Maherovi, s jeho nahozením si ale strážce české svatyně bez větších problémů poradil.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 26. Broaders (Maher), 36. Sahota (Florchuk, Osepchuk)


    Česko: Šunhaj (Novotný) – Laurinc, Toman, Kaňák, Adámek, Šilhan, Zeman, Geisler, Deml – Procházka, Kamenář, Bucek, Šimek, Malecha, Čejka, Pichler, Tobiáš, Šmídl, Votípka, Zdrubecký, Novotný, Jun.
    Kanada: Gray (Petrelli) – Pringle, Judkowicz, Gagliardi, Maher, Mercer, Sahota, McIsaac – Dias, Gosse, Florchuk, Broaders, Lamont, Osepchuk, Petten, Wyatt, Van Neenendaal, Robinson, Upper, Kennett.