Portugalsko – Francie 1:0 (po pr.)
po prodl.
Portugalsko
1:0 (0:0)
Francie
Neděle 10.07.2016, 21:00 • Stade de France, Saint-Denis • Mistrovství Evropy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    120+3
    Brankář Rui Patrício si s výkopem dával hodně načas a obdržel žlutou kartu.
     
    119
    Žlutou kartu dostává José Fonte (Portugalsko).
     
    115
    Joãa Máriu zastavil ve vznikajícím protiútoku Paul Pogba pouze za cenu faulu, který byl navíc vyhodnocen na žlutou kartu.
     
    107
    Domácí stoper Laurent Koscielny obdržel žlutou kartu za hrou rukou, kterou se ale dle opakovaných záběrů provinil portugalský hráč.
     
    98
    Rozhodčí nyní rozdává žluté karty jako na běžícím pásu. William Carvalho nyní takticky zastavil Comana, jenž se řítil do velmi nebezpečného protiútoku.
     
    97
    Pas Blaise Matuidiho na Gignaca nebyl z kategorie těch nejpovedenějších, posléze se navíc domácí záložník provinil faulem na Édera a dostal žlutou kartu.
     
    95
    Moussa Sissoko svojí velice povedenou hrou donutil k faulu Raphaëla Guerreira, který za něj navíc obdržel i žlutou kartu. Tu sudí Clattenburg dnes vytasil počtvrté a potřetí se jednalo o portugalského reprezentanta.
     
    80
    Samuel Umtiti obdržel žlutou kartu, kterou v dnešním utkání dostal francouzský hráč poprvé. Jednalo se o nedovolený zákrok na Édera, který sice nebyl nijak ostrý, ale anglický sudí ho potrestal.
    62. Žlutý faul Joãa Mária na Girouda.
     
    62
    Druhá žlutá karta v utkání a znovu ji dostává portugalský hráč. João Mário poměrně zbytečně zastavil Oliviera Girouda, který se pokoušel založit protiútok. A anglický rozhodčí tento zákrok „ocenil“.
     
    34
    A máme tu první žlutou kartu, Payeta totiž poměrně tvrdě fauloval Cédric Soares. Anglický sudí neváhal ani chvilku a vytasil kartonek.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Michal Belšán

    Branky: 109. Éder

    Karty:   34. Soares (POR), 62. Mário (POR), 95. Guerreiro (POR), 98. W. Carvalho (POR), 119. Fonte (POR), 120+3. Patrício (POR) – 80. Umtiti (FRA), 97. Matuidi (FRA), 107. Koscielny (FRA), 115. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho – Sanches (79. Éder), A. Silva (66. Moutinho), Mário – Nani, Ronaldo (C) (25. Quaresma).
    Náhradníci: A. Lopes, Eduardo – Alves, R. Carvalho, Moutinho, Éder, Vieirinha, D. Pereira, A. Gomes, R. Silva, Eliseu, Quaresma.

    Francie: Lloris (C) – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Moussa Sissoko (110. Martial), P. Pogba, Matuidi, Payet (58. Coman) – Griezmann, Giroud (78. Gignac).
    Náhradníci: Mandanda, Costil – Jallet, Rami, Kanté, Cabaye, Gignac, Martial, Schneiderlin, Mangala, Digne, Coman.

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, Collin (všichni Anglie)
    bahis siteleri