USA – Slovensko 1:4 (kon.) | Česko – Kanada 1:4 (kon.)
konec
USA
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Slovensko
sk Pondělí 11.07.2016, 12:30Mistrovství světa U20
     
    Slovenská dvadsiatka a skupinka jej fanúšikov, ktorá bola sústredená za našou striedačkou, oslavujú víťazstvo 4:1 nad USA. Naši mladíci potvrdili rolu favorita a zajtra zabojujú o zlaté medaily.

    Mládežnícke MS zajtra vyvrcholia zápasmi o umiestnenia. Všetky naše výbery vo svojich vekových kategóriách nastúpia do boja o zlaté medaily. My budeme opäť pri tom. Na dnes je to z našej strany všetko, ďakujeme vám za pozornosť a tešíme sa na vás pri zajtrajších prenosoch. (14:07:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:10
    Američania sa s loptičkou pohybujú v obrannej tretine Slovenska. Snažia sa ešte o vypracovanie akcie, ktorá by viedla k ich druhému gólu.
     
    42:57
    Do konca riadneho hracieho času ostávajú dve minúty. Po zakázanom uvoľnení Američanov sa vhadzuje pred ich bránou.
    ABRUZZO - 1:4
     
    40:42
    USA dali gól! Američanom sa podarilo prelomiť strelecké suchoty. O prekonanie Sadloňa sa úspešnou dorážkou postaral ANTHONY ABRUZZO. Bez asistencie.
     
    39:46
    Po Ersingovej nepresnej strele sa loptička od zadného mantinelu za slovenskou bránou odrazila až na opačnú stranu hracej plochy.
     
    38:53
    Podrazenie Branislava Zwicka posiela USA do početnej prevahy o dvoch hráčov.
     
    38:13
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Gajdoš).
     
    37:30
    Sadloň sa krátko po svojom príchode uviedol vynikajúcim zákrokom proti zakončujúcemu Avampatovi.
     
    36:30
    Zmena v slovenskom bránkovisku. Tréneri dávajú priestor aj Sadloňovi.
    34:47 ŠIMKO - 0:4
     
    34:47
    Slovensko dalo gól!
    Po bezgólovej druhej tretine sme sa konečne dočkali ďalšieho presného zásahu v americkej svätyni! Ján Čavajda poslal loptičku medzi kruhy, kde si výborne našiel streleckú parketu SAMUEL ŠIMKO, ktorý presnou strelou dal Slovensku štvorgólový náskok. Asistencia: Ján Čavajda.
     
    34:30
    Slovensko je v pätici. USA sa nepodarilo využiť presilové hry na strelenie gólu.
     
    33:30
    Slováci prežili oslabenie o dvoch hráčov bez ujmy. Ešte stále sa však musia čeliť početnej prevahe súpera.
     
    32:05
    Na trestnú lavicu putuje i Christian Bednarčík. USA bude mať k dispozícii presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    30:40
    Harleyho zozadu tiesnil Branislav Zwick, ktorého zato rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu.
     
    30:35
    Brandon Harley získal loptičku vo vlastnom obrannom pásme, nasadil k peknému prieniku, utiekol slovenskej defenzíve, no tiesnený Suráka neprekonal.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola bohatá na vylúčenia, videli sme dokonca i jednu väčšiu šarvátku, no gól nepadol ani na jednej strane, a tak sa aj do tretej tretiny bude vstupovať za stavu 3:0 pre Slovensko.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:40
    Nedostal sa k nej ale kvôli tomu, že ho nedovoleným spôsobom bránil Sam Melisi. Nasleduje slovenská presilovka.
     
    29:35
    Bednarčík našiel krásnou prihrávkou z pravej strany na osi hracej plochy Bednára, ktorý sa vo výhodnej pozícii k strele z prvej nedostal.
     
    28:35
    Američania majú k dispozícii buly v útočnom pásme, po ktorom sa budú môcť snažiť niečo vymyslieť.
     
    27:14
    Rozhodcovia šarvátku vyriešili vzájomným trestom pre Hickeyho a Švantnera. Obaja kohúti sa tak išli schladiť na trestnú lavicu.
    27:14 Šarvátka pred slovenskou bránou
     
    27:14
    Pred slovenskou bránou sa strhla šarvátka! Ivan Švantner dokonca uštedril jednému Američanovi zásah do tváre.
     
    26:15
    Michael Battaglini uspel v súboji pri mantineli, vyviezol loptičku do stredného pásma, no potom svojou prihrávkou nenašiel žiadneho spoluhráča.
     
    25:11
    Vhadzuje sa v strednom pásme, oba tímy už hrajú v pätici.
     
    24:50
    Americký brankár Papagno si poradil so strelou z ľavého krídla a dobiedzajúcim slovenským hráčom neumožnil dorážku.
     
    24:34
    Martin Šándrok získal svojím nahodením vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    23:03
    Vylúčenie v tíme USA (Auston Avampato).
     
    22:19
    S vylúčeniami sa v tejto fáze zápasu akoby roztrhlo vrece. Rozhodcovia posielajú na nedobrovoľný oddych Jakuba Al-Asheeriho.
     
    20:59
    Američania prežili päťminútový trest Sciana, no hru v plnom počte si dlho neužili. Slovákov opäť posiela do početnej výhody faulujúci obranca Marcello Nicoletti.
     
    20:30
    Americká defenzíva sa bráni dobre. Loptička je za našou bránou, naši teda musia začať svoj útok od nuly.
     
    19:49
    Presilovka Slovenska o jedného hráča pokračuje, zmenil sa len jej formát, a to z 4 proti 3 na 5 proti 4.
     
    18:42
    Vylúčenie aj na opačnej strane znamená slovenskú presilovku vo formáte 4 na 3. Proti pravidlám sa previnil Luke Villano.
     
    17:44
    Z vyhodenia loptičky napokon bol dobrá prihrávka do úniku, pri ktorom za záchrannú brzdu zatiahol Marcel Cibík. Ten zmaril americkému hráčovi šancu, no musí odísť na trestnú lavicu.
     
    16:21
    Pri mantineli sa odohral tvrdý súboj o loptičku. Víťazne z neho vyšli Američania, ktorí sa následne oslobodzujú vyhodením cez všetky čiary.
     
    16:02
    Slováci sa nepresnou spätnou prihrávkou sami vyháňajú z ofenzívnej zóny.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovenskej dvadsiatke sa v úvodnej tretine darilo napĺňať rolu favorita. O vedenie 3:0 sa postarali dvojgólový Bednarčík a Kratochvíla. Druhú tretinu otvoria slovenskí mladíci v početnej prevahe.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:43
    Jeden zo slovenských hráčov si odniesol nevyberavý zákrok obrancu Sciana, ktorý za faul na oblasť hlavy dostáva 5+20! Slováci tak budú hrať v päťminútovej početnej prevahe a Steve Scian si už v dnešnom stretnutí nezahrá.
    14:09 KRATOCHVÍLA - 0:3
     
    14:09
    Slovensko dalo gól!
    Tretí slovenský gól prichádza v poslednej minúte úvodnej tretiny. Po vyhratom vhadzovaní sa loptička dostala do druhej vlny k PATRIKOVI KRATOCHVÍLOVI, ktorý vystrelil a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Lukáš Bednár, Marcel Cibík.
     
    10:53
    Ďalšie vzájomné vylúčenie. Potrestaný je americký útočník Timmy Ryan a slovenský obranca Ján Čavajda.
     
    09:43
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme USA (Cordio).
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Ďurkech).
    08:03 BEDNARČÍK - 0:2
     
    08:03
    Slovensko dalo gól!
    Náskok Slovenska je už dvojgólový. CHRISTIAN BEDNARČÍK sa tentoraz nenachádzal na modrej čiare, ale na pravom krídle, z ktorého sa vynikajúco natlačil pred bránu a ponad padajúceho amerického brankára rozvlnil sieť presnou strelou! Asistencia: Lukáš Horváth.
    05:11 BEDNARČÍK - 0:1
     
    05:11
    Slovensko dalo gól!
    Krátku presilovku o dvoch hráčov slovenská dvadsiatka nevyužila, no v pokračujúcej prevahe o jedného hráča sa ujala vedenia! CHRISTIAN BEDNARČÍK sa posunul s loptičkou na os hraceh plochy a od modrej čiary to namieril presne do pravého dolného rohu americkej brány! Asistencia: Miroslav Olejník.
     
    04:55
    Dominik Novák si to odvážne namieril do útočného pásma, pri mantineli bol nedovolene atakovaný Denisom Hickeyom. Naši si tak niekoľko sekúnd zahrajú presilovku o dvoch hráčov.
    03:57 Šanca Slovenska
     
    03:57
    Na druhú polovicu presilovky prichádza nová slovenská formácia. Tá predchádzajúca si vypracovala jednu slušnú príležitosť.
     
    02:57
    Slováci dostávajú v úvode prvej tretiny k dispozícii presilovú hru. Na trestnú lavicu odišiel Mike Malloy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemné popoludnie všetkým priaznivcom slovenských mužstiev na mládežníckych majstrovstvách sveta v hokejbale. Reprezentačný výber do 20 rokov má pred sebou zápas s USA, v ktorom sa rozhodne, či si v Sheffielde zahrá o prvé alebo tretie miesto.

    Slovenská dvadsiatka vstúpila do turnaja dvomi suverénnymi víťazstvami, Švajčiarov zdolala 7:0 a Veľkú Britániu 10:0. Následne narazila na veľmi nepríjemného súpera z Českej republiky, s ktorým zohrala vyrovnané stretnutie. To sa napokon skončilo slovenským víťazstvom 5:3. Mladí slovenskí hokejbalisti vo svojom štvrtom vystúpení na šampionáte čelili Kanade. Proti najnáročnejšiemu protivníkovi sa síce ujali vedenia, no zápas napokon prehrali 1:3.

    Mladíci z USA na úvod turnaja odohrali zámorské derby. Proti Kanade však nemali šancu uspieť a prehrali 0:5. Následne síce dokázali jednoznačne zdolať Švajčiarsko, no na Čechov nestačili a museli sa zmieriť s prehrou 2:6. Vo svojom doposiaľ poslednom stretnutí potvrdili rolu favorita a Veľkej Británii uštedrili prehru 8:2.

    Pred súbojom Slovensko – USA sú karty rozdané tak, že Slováci si v prípade víťazstva, ktoré sa od nich aj očakáva, zahrajú o zlaté medaily. Američania už majú boj o bronz istý. Aj keď by sa im podarilo našich mladíkov zdolať, do zápasu o prvé miesto sa už nedostanú, rovnako ako ich ani prehra už nepripraví o duel o tretie miesto.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Michal Bakoš

    Branky a nahrávky: 41. Abruzzo (Bez asistencie) – 6. Bednarčík (Olejník), 9. Bednarčík (Horváth), 15. Kratochvíla (Bednár, Cibík), 35. Šimko (Čavajda)


    USA: Fischetti (Papagno) – Scian, Nicoletti, Mauger, Mynar, Gladfelter, P. Hickey, Dingler, Daley – Melisi, Kiesel, Avampato, Harley, Ersing, Battaglini, Abruzzo, D. Hickey (C), Ryan, Villano, Cordio, Malloy, Palumbo.
    Slovensko: Surák (Sadloň) – Čavajda, Šándor, Bušovský, Horváth, Krčmárik, Honko, Al-Asheeri, Švantner – Gajdoš, Ďurkech, Zwick, Bednarčík, Cibík, Šimko, Simon, Bednár, Novák, Matuška, M. Olejník, Kratochvíla, Tomečko.