Plzeň – Lok. Moskva 0:0 (kon.) | Třinec – Trnava 0:0 (zruš.) | Příbram – Hořovicko 3:0 (kon.)
Heidenheim – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | West Ham – Slovácko 2:2 (kon.) | Sparta – Fenerbahce 0:0 (kon.)
konec
1.FC Heidenheim 1846
1:3 (0:2)
FK Mladá Boleslav
Úterý 19.07.2016, 17:45 • Bad Wimsbach • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    FK Mladá Boleslav v rámci soustředění v rakouském městečku Bad Wimsbach porazil druholigový německý celek 1.FC Heidenheim 1846 3:1. Středočeské mužstvo rozhodlo o svém vítězství už v prvním poločase, který ovládlo rozdílem dvou branek. Po změně stran svůj náskok dokonce navýšilo a jediný gól inkasovalo až deset minut před závěrečným hvizdem. (19:34:36)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Na druhé straně musel spěchat z brány Schnitzler, aby zmenšil střelecký úhel nabíhajícímu hráči z pravé strany. Od gólmana Heidenheimu se míč po střele odrazil za autovou čáru.
     
    87
    Heidenheim uzamkl Mladou Boleslav na její polovině a vytvořil si další střeleckou příležitost. Proti nepřesné ráně z levé strany vápna ale Vejmola zasahovat nemusel.
     
    84
    Německý tým vyprodukoval ránu zpoza šestnáctky. Střílející hráč vypálil ze záklonu, takže jeho pokus skončil nad břevnem.
    81. Ben HALLORAN - 1:3
     
    81
    Heidenheim právě vstřelil branku!
    Celek z Německa se deset minut před závěrečným hvizdem dočkává gólu a snižuje. Vejmola po centru z pravé strany vyrazil míč na kopačku BENA HALLORANA a jeho razantní zakončení zastavila až síť.
     
    80
    Mladoboleslavský celek znovu zaútočil na pravé straně. Odtud byl balon poslán zhruba na hranici šestnáctky a sražená rána znamená další roh. Ten byl neúspěšný.
     
    79
    Rohový kop Mladé Boleslavi. Po centru z něj došlo k hlavičkovému zakončení, které do bezpečného prostoru vytěsnil Schnitzler.
     
    76
    Hráči ve žlutých dresech se zkoušeli prosadit po centru zleva. Na ten si naskakovala hned dvojice útočníků a jeden z nich poslal míč vysoko nad břevno.
     
    74
    Hra je přerušena z důvodu ošetřování mladoboleslavského hráče.
    71. Lukáš HŮLKA - 0:3
     
    71
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeský celek odskakuje svému německému soupeři na rozdíl tří branek! Schnitzler míč po prudkém centru z přímého volného kopu, který se rozehrával v blízkosti levé postranní čáry, vyrazil pouze před sebe a LUKÁŠ HŮLKA ho pak nekompromisním způsobem dorazil k pravé konstrukci brány.
     
    69
    Rohovému kopu se Mladá Boleslav ubránila a nyní je to ona, kdo může spřádat ofenzivní plány.
    68. (HEI)
     
    68
    Německý tým se díky přesnému dlouhému pasu dostal do nebezpečného zakončení. Nabíhající útočník se totiž objevil až za obranou, jenže gólmana Vejmolu propálit nedokázal. Praporek asistenta rozhodčího směřuje opět na rohový čtvrtkruh.
     
    67
    Po jeho rozehrání se nic podstatného nestalo.
     
    66
    Heidenheim rozvinul útočnou akci, z levé strany pak do předbrankového prostoru letěl centr, který byl obráncem odvrácen na roh.
     
    63
    Střelecký pokus byl ovšem k vidění na druhé straně, nepříliš razantní zakončení z mírného úhlu však Schnitzler lapil.
     
    62
    Aktivita je teď na straně fotbalistů 1.FC Heidenheim 1846, kteří disponují územní převahou.
     
    60
    Okamžitě po uvedení míče do hry došlo uvnitř šestnáctky k hlavičkovému souboji a útočícímu mužstvu byl odpískán faul.
     
    59
    Tentokrát se heidenheimští objevili na levé straně pokutového území a po zblokované střele bude následovat rohový kop.
     
    58
    Fotbalisté německého týmu se zmocnili míče a snažili se zahrozit dlouhou přihrávkou. Nabíhajícímu útočníkovi se ovšem míč ztratil za koncovou čárou.
     
    56
    V posledních minutách se na zeleném pažitu nic zajímavého neděje, hra totiž probíhá především kolem středového kruhu.
     
    54
    Hráči celku, který je veden jako hostující, si vyměňují přihrávky na své polovině hrací plochy a snaží se proniknout přes středovou čáru.
     
    51
    A nebezpeční nebyli Středočeši ani ze standardní situace, po níž vysoký centrovaný balon mířící na zadní tyč opustil hrací plochu. Hra proto byla navázána odkopem od brány.
     
    49
    Mladoboleslavský celek měl pak k dispozici rohový kop, avšak nenaložil s ním podle svých představ. Skóre tedy zůstává neměnné.
     
    48
    Velice rušno ale bylo na druhé straně hřiště, kde po průniku do pokutového území míč směřující do sítě odkopl obránce.
     
    47
    Heidenheimští založili útočný výpad po levé straně a poté se rozhodli pro centr do vápna, který byl ale přetažený.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už jsou připraveni na druhý poločas. Tak pojďme na to!
     
    FK Mladá Boleslav byl v úvodním poločase živějším celkem a může se těšit dvougólovému náskoku. Středočeský celek otevřel gólový účet zápasu už v první minutě, kdy se prosadil Vukadinovič. O dvacet minut později pak druhou branku přidal proměněným pokutovým kopem Rada.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Kvůli chvilkové indispozici některého z heidenheimských hráčů byla hra na okamžik přerušena.
     
    43
    Kop od rohového praporku byl posléze k vidění také na opačné straně hřiště, jenže centr na přední tyč se nesetkal s úspěchem, nýbrž s hráčem soupeřova týmu.
     
    41
    Pak ale Mladá Boleslav musela čelit rohovému kopu, který však pro ni žádné riziko neznamenal. Nejvýše totiž vyskočil obránce a odhlavičkoval balon mimo vápno.
     
    40
    Po uvedení míče do hry hrací předmět chvíli poskakoval uvnitř pokutového území, Mladoboleslavští jej nakonec odkopli do bezpečí.
     
    39
    Heidenheim založil útočný výpad podél levé lajny a celek z České republiky jej zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    37
    Ještě jeden roh Mladé Boleslavi. Prudký míč tentokrát mířil někam na hranici malého vápna, kde jej naskakující útočník ve velice obtížné pozici poslal nad branku a práci tak budou mít pořadatelé.
     
    36
    Ten byl rozehrán centrem letícím rovnou do předbrankového prostoru, vzdušný pas ale správného adresáta nenašel.
     
    35
    Sledovali jsme další ofenzivní snahu Mladé Boleslavi. Ta svou útočnou akci rozvinula na pravé straně hřiště a po sraženém centru bude kopat roh.
     
    34
    Míč ovšem ukořistili fotbalisté německého týmu, kteří téměř ihned po překročení půlící čáry byli zastaveni nedovoleným způsobem.
     
    32
    Mladoboleslavští hráči se usadili na útočné polovině a rychlou kombinační souhrou se snaží nalézt další skuliny v heidenheimské obraně.
     
    29
    Tentokrát hráči českého celku rozehráli svůj roh krátkou přihrávkou. Před hranici šestnáctky si několikrát vyměnili míč, aby ho pak odcentrovali do náruče připraveného Schnitzlera.
     
    28
    Mladá Boleslav měla možnost zahrozit prostřednictvím rohového kopu. Centr s něj se snesl na zadní tyč a po zásahu obránce se celá situace bude opakovat.
     
    26
    1.FC Heidenheim táhl ofenzivní akci podél pravé postranní čáry, ale přes pozorně bránící štít českého týmu neprošel.
     
    23
    Hráči německého klubu pronikli nebezpečně blízko hranice pokutového území, zkonsolidovaná defenziva Mladé Boleslavi jim ale nedovolila zahrozit.
    20. Jakub RADA - 0:2
     
    20
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je už dvoubrankový! Přestože gólman Schnitzler při nařízené penaltě vystihl směr střely, zabránit míči v cestě do sítě nedokázal a znovu tak kapituloval. Úspěšným exekutorem pokutového kopu se stal JAKUB RADA.
    19.
     
    19
    Po přihrávce za obranu došlo uvnitř pokutového území k podražení. Hlavní arbitr byl neoblomný a ve prospěch Mladé Boleslavi nařídil penaltu.
     
    17
    Mladoboleslavští zaútočili po pravém křídle, odkud do pokutového území směřoval prudký přízemní centr. Míč obranou propadl a díky tomu se Středočeši dostali do zakončení. Jenže nedokázali přesně seštelovat mířidla, přízemní pokus prosvištěl zhruba dva metry vedle levé tyče.
     
    14
    Fotbalisté Heidenheimu si znovu nepohlídali ofsajdovou linii a v akci byl tak opět asistent rozhodčího.
     
    12
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde v tuto chvíli probíhají četné a urputné souboje o míč, který často střídá svého majitele.
    10. (HEI)
     
    10
    Obrovská šance německého týmu gólem nekončí! Gólman Mladé Boleslavi skvěle vyběhl proti rozběhnutému hráči a vyrazil míč před sebe. Ten se sice objevil na kopačce jeho protihráče, jenže ten v zakončení selhal, když míč po střele z hranice vápna poslal trestuhodně vedle odkryté brány.
     
    7
    Momentálně jsou u balonu hráči Heidenheimu, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hřiště.
     
    3
    Německému mužstvu byl odpískán ofsajd.
    1. Miljan VUKADINOVIČ - 0:1
     
    1
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeský celek se ujímá brzkého vedení! Fotbalisté Mladé Boleslavi vnikli do pokutového z levé strany, odkud byl balon odcentrován do předbrankového prostoru a MILJANEM VUKADINOVIČEM následně odeslán rovnou do sítě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Heidenheim 1846: Schnitzler – Becker, Kraus, Beermann, Feick – Morabit, Griesbeck, Theuerkauf, Skarke – Verhoek, Finne

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Douglas, Hůlka, Keresteš – Vukadinovič, Rada, Takács, Přikryl – Klobása, Golgol.
     
    Souboj mezi klubem hrajícím ve druhé nejvyšší německé soutěži a českým celkem, který se v uplynulém ročníku Synot ligy umístil na čtvrté pozici a tím si zajistil účast v pohárové Evropě, uvidí rakouské městečko Bad Wimsbach.
     
    Příjemné úterní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u přátelského utkání mezi německým 1.FC Heidenheim 1846 a FK Mladá Boleslav. Prostřednictvím online textové reportáže vám dění na hrací ploše zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Výkop zápasu je na programu v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 81. Halloran – 1. Vukadinovič, 20. Rada (pen.), 71. Hůlka


    1.FC Heidenheim 1846: Schnitzler – Becker, Kraus, Beermann, Feick – Morabit, Griesbeck, Theuerkauf, Skarke – Verhoek, Finne.
    II. poločas: Schnitzler – Strauß, Wittek, Hajtic, Guarino – Halloran, Rasner, Titsch-Rivero, Atanga – Morabit, Widemann.

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Douglas, Hůlka, Keresteš – Vukadinovič, Rada, Takács, Přikryl – Klobása, Golgol.
    II. poločas: Vejmola – Kúdela, Hůlka, Čmovš, Keresteš – Přikryl, Takács, Valenta, Kalabiška – Golgol, Klobása
    bahis siteleri