Ventspils – Aberdeen 0:1 (kon.) | Jelgava – Slovan Bratislava 3:0 (kon.) | Helsinki – Beroe 1:0 (kon.)
Kalju – Maccabi Haifa 1:1 (5:3 po pen.) | Loko Záhřeb – RoPS Rovaniemi 3:0 (kon.) | Žodino – Debrecín 1:0 (kon.)
Omonia Nikósie – Beitar Jeruzalém 3:2 (kon.) | Larnaka – Cliftonville 2:0 (kon.) | Europa – AIK Stockholm 0:1 (kon.)
Qäbälä – MTK Budapešť 2:0 (kon.) | Göteborg – Piast Gliwice 0:0 (kon.) | Grasshoppers – Reykjavík 2:1 (kon.)
Levski – Maribor 1:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Kajrat 2:1 (kon.) | Odd – Giannina 3:1 (kon.)
Slavia – Levadia Tallinn 2:0 (kon.) | Strømsgodset – SønderjyskE 2:2 (po pr.) | Vaduz – Midtjylland 2:2 (kon.)
Kukësi – Austria 1:4 (kon.) | Connah's Quay – Vojvodina 1:2 (kon.) | Brøndby – Hibernian 1:1 (5:3 po pen.)
Osmanlispor – Zimbru Kišiněv 5:0 (kon.) | Škendija – Neftçi Baku 1:0 (kon.) | Trnava – Širak 2:0 (kon.)
Čukarički – Fehérvár 1:1 (kon.) | Domžale – Soligorsk 2:1 (kon.) | Hajduk Split – CSMS Iasi 2:1 (kon.)
Budućnost Podgorica – Genk 2:0 (kon.) | Cork City – Häcken 1:0 (kon.) | St Patrick´s – Dinamo Minsk 0:1 (kon.)
Hearts – Birkirkara 1:2 (kon.) | Zagłębie – Partizan Bělehrad 1:0 (4:3 po pen.)
konec
Omonia Nikósie
3:2 (2:2)
Beitar Jeruzalém
Čtvrtek 21.07.2016, 18:30 • GSP, Nikósie • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    ÚVODNÍ ZÁPAS
    Před úvodním duelem bylo vše otevřené, neboť ani jeden z týmů nebyl považovaný za favorita. Papírové předpoklady mírně hovořily pro celek z Kypru, avšak na Itztadionu byla k vidění vyrovnaná bitva.

    Po zhruba půl hodině hry předvedla hostující obrana velký kiks, který však Beitar nedokázal potrestat. O chvilku později hosté docílil branky, avšak ta nebyl uznána kvůli ofsajdu. V závěru poločasu opět zahrozil Beitar, avšak stoper Mori jen těsně netrefil míč v předbrankovém prostoru!

    Omonia zahrozila ve druhém poločasu z volného přímého kopu, avšak krásnou ránu dokázal vyrazit výborný Kleyman. V 71. minutě se domácí celek dočkal úvodní branky zápasu, kterou vstřelil Shimon Abuhatzira. Domácí už své vedení udrželi a do dnešní odvety si přivážejí jednobrankový náskok.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Evropská liga má dnes na programu odvetné zápasy druhého předkola. My se společně zaměříme na duel AC Omonie Nikósie s Beitarem Jerusalém FC. Úvodní výkop je naplánován v 18:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Omonia Nikósie: Panayi – Carlitos, Oršulić, Bruno Nascimento, Margaca (C) – Cleyton, Florescu, Fylaktou, Agajev – Derbyshire, Sheridan
    Náhradníci: Giorgallides – Soiledis, Panteliadis, Roushias, Touré, Katelaris, Christofi

    Beitar Jerusalém FC: Kleyman – Keltjens, Rueda, Mori, Magbo – Moyal, Einbinder (C), Claudemir, Atzily, Valpoort, Shechter
    Náhradníci: Shoshan – Khila, Vered, Abuhazira, Cohen, Raly, Brihon

    Rozhodčí: Davide Massa – Preti, Valeriani (vš. Itálie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první minutě měl domácí celek velkou šanci! Bruno Nascimento trefil po rohovém kopu břevno a tribunami to jen zahučelo!
    1. Bruno Nascimento trefil břevno
     
    3
    Omónia na svého soupeře vlétla již od úvodní minuty a zatím má velký tlak. Ten před malou chvilkou přerušil nedovolený zákrok Valpoorta.
     
    4
    Domácí kapitán Margaca se vydal na útočný výlet po levé straně. Dle názoru rozhodčího si však v souboji s Keltjensem počínal nedovoleně, a tak je hra přerušena.
     
    7
    Domácí záloýník Florescu se pokoušel projít středem hřiště, avšak byl zastaven nedovoleným zákrokem Claudemira.
     
    8
    Nikósie však z následné standardní situace branku soupeře ohrozit nedokázala.
     
    11
    Hostující celek teď měl výbornou příležitost, ze které se mohl dostat do důležitého vedení! Po centr Magba hlavičkoval Atzily, jehož hlavičku však zastavilo břevno!
     
    13
    Domácí kapitán Margaca je zatím velmi aktivní. Tentokrát svedl ve středu hřiště souboj s Valpoortem, po kterém je hra přerušena, neboť hostující hráč zahrál rukou.
     
    17
    Beitar Jeruzalém právě vstřelil branku! Beitar se dostává do vedení a výrazně se přibližuje postupu, neboť Nikósie by v tuto chvíli musela vstřelit tři branky! Z levé strany odcentroval do vápna Magbo, jehož centr se odrazil od jednoho z domácích hráčů přímo na nohu OMER ATZILYHO, který mířil přesně!
    17. Omer ATZILY - 0:1
     
    18
    Domácí celek se pokoušel o okamžitou odpověď, avšak centr Carlitose z pravé strany nikoho z domácích ve vápně nenašel.
     
    20
    Omonia je po obdržené brance pochopitelně aktivnějším týmem, avšak domácím hráčům zatím chybí větší přenost v zakončení.
     
    23
    Po pravé straně postupoval domácí Carlitos, který si poradil s Claudemirem a následně odcentroval. Jeho centr však skončil přímo v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    24
    Na druhé straně se ukázal střelec úvodní branky, Atzily, který dokázal z pravé strany odcentrovat přes bránícího hráče, avšak i jeho centr si našel cestu pouze do rukavic brankáře.
     
    26
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    A máme rychle srovnáno! Omonia se i nadále drží ve hře o postup! Florescu se dostal k míči ve středu hřiště a krásnou přihrávkou našel naběhnutého AMIR AGAJEVA, který poslal míč přesně k tyči!
    26. Amir AGAJEV - 1:1
     
    26
    Hned poté dostal žlutou kartu Einbinder, který se na polovině hřiště provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Cleytonem!
     
    28
    Domácí celek je rázem velmi aktivní a pokouší se o rychlé vstřelení druhé branky! Připomínám, že Nikósie musí vstřelit ještě dvě branky, aby mohla pomýšlet na postup!
     
    30
    Na pravé straně svedl ostrý souboj o míč Bruno s Shechterem, po kterém získal míč domácí celek, který postupuje vpřed.
     
    32
    Hostující Keltjens se na pravé straně chystal k obrannému odkopu. V ten moment do souboje přilétl ve skluzu Derbyshire, který svého protihráče poslal nedovoleným skluzem k zemi.
     
    33
    Dlouhý nákop hostujícího Moriho našel na hrotu útočníka Shechtera, který však vybíhal z ofsajdového postavení, čehož si všiml pozorný sudí.
     
    34
    Beitar teď byl blízko vstřelení druhé branky! Claudemir poslal do úniku Valpoorta, který upaloval sám na domácí branku. Brankář Panayi se však vyznamenal a udržel svůj tým ve hře o postup!
     
    35
    Nedáš – dostaneš! To pro tuhle situaci neplatilo, neboť Derbyshire na druhé straně nedokázal prostřelit Kleymana a bude z toho rohový kop!
     
    37
    Dlouhý nákop brankáře Kleymana měl směřovat na útočníka Shechtera, ten však lehce zavrávoral při náběhu, a tak by míč určitě nestihl. Stoper Oršulić však podklouzl, míč se od něj odrazil do zámezí a Beitar bude vhazovat!
     
    38
    Beitar teď měl další velkou šanci! Na levé straně se dokázal uvolnit Moyal, který svůj centr směřoval před branku. Stoper Bruno Nascimento sice odvrátil míč na rohový kop, avšak mířil těsně vedle své branky a málem z toho byl vlastní gól!
     
    40
    Hostující Moyal na pravé straně zastavil nedovoleným způsobem Sheridana a dostává žlutou kartu!
     
    41
    Následnou standardní situaci rozehrál Cleyton, jehož centr se zajímavě kroutil před branku. Nikdo z domácích hráčů se však k hlavičce nedokázal dostat!
     
    43
    Beitar vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Atzily, střelec úvodní branky dnešního utkání. Jeho centr našel na přední tyči Ruedu, avšak ten mířil nad branku!
     
    44
    Penalta pro Beitar!
     
    44
    Bruno Nascimento nedokázal na pravé straně zastavit čistým způsobem pronikajícího Shechtera a Beitar má tak ideální příležitost na vstřelení druhé branky!
     
    45
    Beitar Jeruzalém právě vstřelil branku! A Beitar je hodně blízko postupu do třetího předkola Evropské ligy! Exekuce pokutového kopu se ujal OMER ATZILY, který penaltu bezpečně proměnil!
    45. Omer ATZILY - 1:2
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+2
    Penaltu bude mít k dispozici i domácí celek, neboť ve vápně zahrál rukou Moyal!
     
    45+3
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Divoký první poločas pokračuje a Omonia srovnává na 2:2! K exekuci pokutového kopu se postavil CILLIAN SHERIDAN, který poslal míč do středu branky!
    45+3. Cillian SHERIDAN - 2:2
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl hodně divokou podívanou! Hned v první minutě trefil domácí stoper Nascimento břevno! V sedmnácté minutě už se z úvodního gólu Omera Atzilyho radovali hosté, kteří se výrazně přiblížili postupu. Domácí si však přichystali rychlou odpověď, když srovnal přesnou střelou k tyči Amir Agajev. V závěru poločasu však Beitar zahrával po faulu Nascimenta penaltu, kterou bezpečně proměnil Omer Atzily. To však nebylo vše! Ve druhé nastavené minutě zahrál ve vápně rukou Moyal a z následné penalty srovnal Cillian Sheridan!

    Omonia však stále musí vstřelit dvě branky, za aktuální stavu postupuje Beitar! Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odkop domácího brankáře skončil ve středu pole u Claudemira, který vrátil míč na hrot, kam si nabíhal útočník Shechter. Panayi však pohotově zareagoval a míč odkopl!
     
    48
    Omonia vstoupila do druhého poločasu pochopitelně aktivněji a bude mít možnost zajímavé standardní situace. Do vápna se dostával Agajev, kterého však nedovoleným zákrokem zastavil Rueda.
     
    50
    Exekuce standardní situace se ujal Cleyton, který však míč netrefil úplně ideálně a míč letěl nad branku. Brankář Kleyman navíc střelu kontroloval!
     
    53
    Domácí stoper Oršulić byl při rozehrávce hodně ostře atakován Valpoortem. Hostující útočník to přehnal s důrazem, a tak je odpískán nedovolený zákrok.
     
    54
    Omer Atzily zatím hraje skvělý zápas! Hostující hráč se uvolnil na pravém křídle a následnou přihrávkou našel Valpoorta. Jeho střela však byla hodně nepřesná!
     
    55
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Agajev, přichází Touré.
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Fylaktou, přichází Soiledis.
     
    56
    Na pravé straně dostal prostor obránce Carlitos, který poslal nadýchaný centr do vápna. Už to vypadalo, že se k hlavičce dostane Sheridan, avšak ten se provinil nedovoleným zákrokem při náběhu v souboji s Ruedou!
     
    58
    Střídání v týmu Beitar Jerusalém FC: ze hřiště odchází Valpoort, přichází Idan Vered.
     
    59
    Omonia předvedla ve středu hřiště krásnou akci, když se míč dostal k Cleytonovi, a ten přihrávkou z voleje hledal nabíhajícího Tourého. Střídající hráč však míč špatně zpracoval!
     
    62
    Beitar zatím předvádí ve druhém poločase velmi dobrý výkon a každou uběhlou minutou se přibližuje k postupu.
     
    63
    Shechter si ve středu hřiště narazil míč s Claudemirem a následným přízemním centrem hledal naběhlého Vereda, na toho byla přihrávka příliš dlouhá.
     
    64
    Střídání v týmu Beitar Jerusalém FC: ze hřiště odchází Kobi Moyal, přichází Oz Raly.
     
    65
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Cillian Sheridan, přichází Roushias.
     
    66
    Dlouhé autové vhazování Carlitose našlo na útočné polovině střídajícího Roushiase, který sklepl míč pro Tourého, a ten mohl postupovat vpřed. Velmi dobře ho však bránil Rueda, který nakonec poslal míč do zámezí.
     
    67
    Kyperský celek se usadil na útočné polovině a o centr do vápna se postaral Carlitos. Na hranici vápna však číhal Einbinder, který míč odhlavičkoval!
     
    68
    Krásná rána! Ve středu hřiště dostal dostatek prostoru Einbinder, a tak se hostující kapitán opřel do míče. Jeho rána prolétla těsně nad břevnem!
     
    69
    A další velká šance Beitar! Tentokrát na pravém křídle obdržel přihrávku Shechter, který dostal prostor na střelu. Jeho pokus lehce lízl rukavicí brankář Panayi a míč prolétl těsně vedle domácí svatyně!
     
    70
    Následného rohového kopu se ujal Claudemir, jehož centr byl však přetažený a žádný z hostujících hráčů se tak k hlavičce nedostal.
     
    72
    Omonia se tlačí za vstřelením vedoucí branky, nicméně v jejím útočném snažení ji teď zastavil hvizd rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok Roushiase.
     
    73
    Obránce Keltjens našel krásným pasem na pravém křídle rozběhnutého Claudemira. Jeho následný pas pozastavil Oršulić, avšak do zakončení se dostal Einbinder. Jeho střela z akrobatické pozice však nebyla dostatenčě razantní!
     
    74
    Omonia následně rozehrávala z vlastní polovině a Oršulić dlouhým pasem našel ve vápně Derbyshira, ke kterému míč propadl, avšak domácí hráč mířil pouze do boční sítě!
     
    75
    Atzily si na pravém křídle pohrál s dvěma protihráč, které obehrál krásnou kličkou. Následně však o míč přišel po souboji s Nascimentem, který rychle otáčí hru!
     
    77
    Ve středu hřiště svedl ostrý souboj o míč hostující obránce Keltjens s Cleytonem. Na trávníku skončil hráč Beitar, a tak hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.
     
    78
    Střídání v týmu Beitar Jerusalém FC: ze hřiště odchází Atay Shechter, přichází Shimon Abuhazira.
     
    80
    První žlutou kartu z domácího týmu dostává chorvatský stoper Oršulić, který na vlastní polovině poslal nedovoleným způsobem k zemi Claudemira.
     
    81
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Tak, závěr utkání bude ještě pořádné drama, nebt domácí celek aktuálně potřebuje vstřelit pouze jednu branku! Na levé straně dostal prostor kapitán Margaca, který našel přesným centrem ve vápně ONISIFOROS ROUSHIASE, a ten mířil z voleje přesně!
    81. Onisiforos ROUSHIAS - 3:2
     
    83
    Omonia má po vstřelení třetí branky jasně navrch a svého soupeře drží na útočné polovině. Na vstřelení čtvrté branky má však domácí celek zhruba deset minut...
     
    84
    Aktivní Roushias se dostal na levém křídle k odraženému míči a pohotově se pokoušel poslat centr do vápna. Ten zblokoval pozorný Mori na rohový kop!
     
    85
    Omonia teď měl velkou šanci! Domácí vybojovali rohový kop, kterého se zhostil Cleyton. Jeho centr nezachytil Kleyman a na zadní tyči mohl zakončit Carlitos, avšak ten míč těsně netrefil!
     
    86
    Hlavní rozhodčí nyní udělil žlutou kartu domácímu Roushiasovi a Itayi Shechterovi, který z střídačky měl nějaké slovní připomínky na adresu hlavního rozhodčího.
     
    87
    Nikósie momentálně kombinuje na útočné polovině, nicméně Beitar je zatažený v hlubokém obranném bloku!
     
    88
    Chorvatský stoper Oršulić poslal dlouhý centr do vápna, avšak pro míč si došel brankář Kleyman a Beitar tak ušetří další cenné vteřiny!
     
    89
    Omonia již riskuje, a tak Beitar může hrozit z protiútoků. Do jednoho takového se dostal Atzily, který chtěl přelobovat brankáře, avšak míč poslal do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby. Omonia tak má ještě šanci na vstřelení čtvrté branky!
     
    90+1
    Beitar však zvládá závěr zápasu velmi dobře a momentálně drží míč na polovině svého soupeře!
     
    90+2
    Kapitán Margaca poslal do pokutového území Beitaru další nebezpečný centr, avšak střídající Roushias se k míči neprobojoval a míč propadl k Kleymanovi.
     
    90+3
    V nastaveném čase ještě dostává žlutou kartu Kleyman za zdržování hry!
     
    90+4
    O několik sekund později dostává žlutou kartu Itay Vered, který rovněž příliš otálel s rozehrávkou!
     
    90+5
    Omonia bude zahrávat rohový kop!
     
    90+5
    Následného rohového kopu se ujal Cleyton, nicméně ve vápně fauloval Bruno Nascimento, a tak je hra přerušená!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! AC Omonia Nikósie v závěru zápasu s Beitarem Jerusalém mocně finišovala, avšak ani výhra 3:2 kyperskému celku na postup nestačila.

    První poločas nabídl hodně divokou podívanou! Hned v první minutě trefil domácí stoper Nascimento břevno! V sedmnácté minutě už se z úvodního gólu Omera Atzilyho radovali hosté, kteří se výrazně přiblížili postupu. Domácí si však přichystali rychlou odpověď, když srovnal přesnou střelou k tyči Amir Agajev. V závěru poločasu však Beitar zahrával po faulu Nascimenta penaltu, kterou bezpečně proměnil Omer Atzily. To však nebylo vše! Ve druhé nastavené minutě zahrál ve vápně rukou Moyal a z následné penalty srovnal Cillian Sheridan!

    Omonia měla ve druhém poločas tlak, avšak do větších příležitostí se nedostávala. Devět minut před koncem základní hrací doby zničehonic skóroval Onisiforos Roushia a postupové naděje Omonie ožily. Kyperský celek však čtvrtou branku vsítit nedokázal, a tak se z postupu raduje Beitar!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (20:27:23)

    Jan Havlovic

    Branky: 26. Agajev, 45+3. Sheridan, 81. Roushias – 17. Atzily, 45. Atzily

    Karty:   86. Rouhsias (OMO) – 26. Einbinder (BJE), 40. Moyal (BJE), 86. Shechter (BJE), 90+3. Kleyman (BJE), 90+4. Vered (BJE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 17:16.
    Omonia Nikósie: Panayi – Carlitos, Oršulić, Bruno Nascimento, Margaca (C) – Cleyton, Florescu, Fylaktou (55. Soiledis), Agajev (55. Touré) – Derbyshire, Sheridan (65. Roushias)
    Náhradníci: Giorgallides – Soiledis, Panteliadis, Roushias, Touré, Katelaris, Christofi

    Beitar Jeruzalém: Kleyman – Keltjens, Rueda, Mori, Magbo – Moyal (64. Raly), Einbinder (C), Claudemir, Atzily, Valpoort (58. Vered), Shechter (78. Abuhazira)
    Náhradníci: Shoshan – Khila, Vered, Abuhazira, Cohen, Raly, Brihon

    Rozhodčí: Davide Massa – Preti, Valeriani (vš. Itálie)
    14.07.2016
    Beitar Jeruzalém - Omonia Nikósie 1:0

    Branky: 71. Abuhazira

    Karty:   29. Magbo (BJE), 81. Moyal (BJE) – 36. Agajev (OMO), 44. Fylaktou (OMO), 51. Oršulič (OMO), 84. Sheridan (OMO), 90+1. Claudemir (OMO)

    bahis siteleri