Ventspils – Aberdeen 0:1 (kon.) | Jelgava – Slovan Bratislava 3:0 (kon.) | Helsinki – Beroe 1:0 (kon.)
Kalju – Maccabi Haifa 1:1 (5:3 po pen.) | Loko Záhřeb – RoPS Rovaniemi 3:0 (kon.) | Žodino – Debrecín 1:0 (kon.)
Omonia Nikósie – Beitar Jeruzalém 3:2 (kon.) | Larnaka – Cliftonville 2:0 (kon.) | Europa – AIK Stockholm 0:1 (kon.)
Qäbälä – MTK Budapešť 2:0 (kon.) | Göteborg – Piast Gliwice 0:0 (kon.) | Grasshoppers – Reykjavík 2:1 (kon.)
Levski – Maribor 1:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Kajrat 2:1 (kon.) | Odd – Giannina 3:1 (kon.)
Slavia – Levadia Tallinn 2:0 (kon.) | Strømsgodset – SønderjyskE 2:2 (po pr.) | Vaduz – Midtjylland 2:2 (kon.)
Kukësi – Austria 1:4 (kon.) | Connah's Quay – Vojvodina 1:2 (kon.) | Brøndby – Hibernian 1:1 (5:3 po pen.)
Osmanlispor – Zimbru Kišiněv 5:0 (kon.) | Škendija – Neftçi Baku 1:0 (kon.) | Trnava – Širak 2:0 (kon.)
Čukarički – Fehérvár 1:1 (kon.) | Domžale – Soligorsk 2:1 (kon.) | Hajduk Split – CSMS Iasi 2:1 (kon.)
Budućnost Podgorica – Genk 2:0 (kon.) | Cork City – Häcken 1:0 (kon.) | St Patrick´s – Dinamo Minsk 0:1 (kon.)
Hearts – Birkirkara 1:2 (kon.) | Zagłębie – Partizan Bělehrad 1:0 (4:3 po pen.)
konec
HNK Hajduk Split
2:1 (1:1)
CSMS Iasi
Čtvrtek 21.07.2016, 20:30 • Stadion Poljud, Split • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Dobrou noc! (22:25:36)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1.
     
    Je dobojováno! Hajduk Split po remíze v úvodním zápase vítězí v odvetě na domácí půdě 2:1 a postupuje do 3. předkola Evropské ligy. Domácí vstoupili do zápasu dobře. Ve 22. minutě je totiž poslal do vedení Tudor! Hosté ale po jediné chybce obrany Hajduku v utkání o čtyři minuty vyrovnali zásluhou Ciucura! Poté se hrál zajímavý fotbal, který obzvlášť ve druhé půli doprovázela vynikající divácká kulisa. Rozuzlení přišlo až v samotném závěru. V devadesáté minutě se krásně k tyči trefil Ohandza, jež rozhodl o výhře Hajduku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Přeci jen se rumunský celek dostal k zakončení. Ve druhé půli neviditelný Piccioni si udělal prostor ke střele, ale z dobré pozice minul branku.
     
    90+2
    Další branku mohl přidat kapitán Vlašić, avšak jeho pokus zpoza šestnáctky minul zařízení! Hosté mají čas na poslední útok.
    90. Franck OHANDZA - 2:1
     
    90
    Hajduk právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hajduk se v samotném závěru ujímá vedení a je ještě blíže postupu! FRANCK OHANDZA vyhrál souboj, sám převzal míč, proběhl s ním až do pokutového území a střelou po zemi ke vzdálenější tyči poslal domácí do vedení!
     
    89
    Hajduk zůstane nadále u míče. Juranović skvěle pohlídal cestu míče za autovou čáru. V jeho práci jej nerozhodil ani dotírající soupeř.
     
    88
    Voicu se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy. Hosté se zase zbytečně okradli o potřebné sekundy. Hajduk už nikam spěchat nebude.
     
    87
    Zakončení i na druhé straně. Bole se ale se střelou hodně ukvapil. Ze třiceti metrů se položil do skákajícího míče, který poslal na tribunu za brankou.
     
    86
    Vlašić nabil před hranici pokutového území Bašićovi, který se do míče opřel z první, avšak jeho rána po zemi minula pravou tyč hostující branky.
     
    85
    Tudor centroval do pokutového území, kam spěchal Vlašić, který celou akci založil, ale druhý jmenovaný na prudký centr nedosáhl ani ve skluzu.
     
    84
    Hostující hráče už chytají křeče. Rumunskému celku se hodně rychle krátí čas na vstřelení tolik potřebného gólu.
     
    82
    Hosté už spoléhají na centry do pokutového území. Jeden z nich nyní hlavou odvrátil Cosić.
     
    81
    Střídání v týmu CSMS Iasi: ze hřiště odchází Cristea, přichází Roman.
     
    80
    Ohandza se prosmýkl do pokutového území, navedl si míč na pravačku, ale jeho ránu zablokoval obránce. Nebude z toho ani roh.
     
    79
    Milić se prohnal kolem levé postranní čáry, ale u rohového praporku se opřel o obránce loktem, což arbitr odpískal jako nedovolený zákrok.
     
    78
    Další centr do pokutového území už musel likvidovat Stipica. Domácí brankář nebyl moc jistý a vyboxoval míč pouze na rohový kop.
     
    77
    Bole vyslal do vápna nadýchaný centr. Za míčem se drala hned dvojice fotbalistů v zeleném, ale ve vzduchu kraloval Milić.
     
    76
    Střídání v týmu CSMS Iasi: ze hřiště odchází Gheorge, přichází Cretu.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Nižić (HNK Hajduk Split).
     
    74
    Juranović vyslal do vápna dobrý centr. Za míčem se vydal stoper Mihalache, který ve své práci nezaváhal a s jistotou dostal míč mimo pokutové území.
     
    73
    Voicu potáhl míč na polovinu Hajduku, předal míč spoluhráči, který si jej ale špatně pokryl a odevzdal jej soupeři. Fotbalisté Hajduku mají balón pod kontrolou.
     
    72
    Hajduk zahrával přímý kop z dobré pozice. K míči se postavil Bašić a tíhu okamžiku vzal sám na sebe. Jeho rána z velké vzdálenosti prolétla nad břevnem hostující branky.
     
    71
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Jefferson, přichází Bilij.
     
    70
    Vlašić poslal přízemní centr před branku rumunského celku. Před nabíhajícími útočníky Hajduku odpravil míč do bezpečí Voicu.
     
    69
    Milić přenesl míč na druhou stranu hřiště, kam si naběhl Juranović. Domácí fotbalisté se však k centru do šestnáctky nedostali, obrana skvěle zasáhla.
     
    67
    Centrovaný míč před branku rumunského klubu tečoval Tudor. Od jeho hlavy se však míč odrazil mimo tři tyče. Grahovac bude odkopávat.
     
    66
    Gheorge chtěl procedit přihrávku mezi stopery Hajduku, ale také záložník hostů trefil pouze hráče před sebou. Hajduk hraje v naprosté pohodě.
     
    65
    Hajduk zahrával rohový kop. Centr směřoval na hranici malého vápna, kde bylo hodně hlavičkářů. Balón nakonec odhlavičkoval fotbalista v zeleném.
     
    64
    Tihanasu musel hodně rychle spěchat do defenzivy, aby zastavil možnost Hajduku. Levý obránce hostů se vrhl pod nohy soupeři a odkopl míč do autu.
     
    63
    Hosté rozehrávali rohový kop. Exekuce se chopil Bole, avšak ani jeho centr před branku Hajduku nepřinesl nebezpečí pro Stipicu a jeho kolegy z ofenzivy.
     
    62
    Střídání v týmu CSMS Iasi: ze hřiště odchází Ciucur, přichází Madalin.
     
    61
    Hosté se stále snaží napadat rozehrávku Hajduku, nicméně obrana domácího celku dnes pracuje na výbornou. Hosté to budou mít těžké.
     
    60
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Sušić, přichází Bašić.
     
    59
    Domácí zahrávali rohový kop. Obrana rumunského celku však dobře zakročila a odhlavičkovala míč ven z pokutového území.
     
    58
    Do hry se zapojil i brankář Stipica. Domácí gólman vypomohl svým obráncům při rozehrávce. Hosté se ne a ne dostat k balónu.
     
    57
    Hosté napadali rozehrávku Hajduku, ale domácí stopeři kombinují s velkou jistotou. Hajduk si nechce komplikovat život, ale vpřed se taky zrovna nežene.
     
    55
    Andrei Cristea se dopustil ostrého nedovoleného zákroku a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu!
     
    54
    Na druhé straně se Sušić utopil ve vlastních kličkách u pravé postranní čáry. Sušić chtěl centrovat, ale nakonec si ukopl míč daleko od nohy.
     
    53
    Zmatky před brankou Hajduku! Jefferson nedokázal odvrátit přetažený centr na vzdálenější tyč a nebezpečí před Stipicou musel na dlouhou nohu hasit Cosić.
     
    52
    Vlašić se prodíral za obranu hostujícího celku, ale v souboji s obráncem si pomohl rukama a hlavní arbitr mu odpískal nedovolený zákrok. Druhá půle je plná drobných faulů.
     
    51
    Tihanasu zahrával přímý kop z ostrého úhlu. Nejspíše se mělo jednat o centr, ale míč nikdo z hráčů netečoval a kulatý nesmysl si našel cestu do rukavic domácího brankáře.
     
    50
    Hajduk rozehrál přímý kop nakrátko. Přihrávka na levou stranu hledala Miliće, který se ale podle asistenta rozhodčího pohyboval v době přihrávky v ofsajdu.
     
    49
    Hosté se sice zlobí, ale hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok na Jeffersona. Sám faulovaný fotbalista Hajduku uvede míč do hry.
     
    48
    Také hosté se pokusili prodrat do pokutového území Hajduku. Narážečka Boleho na levou stranu byla hodně nepřesná a míč utekl až za brankovou čáru.
     
    47
    Hajduk se tlačil do pokutového území soupeře, ale akce domácího celku byla přerušena, když se nedovoleným zákrokem provinil Vlašić.
     
    46
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Said, přichází Ohandza.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Do šaten se odchází za stavu 1:1! Domácí vstoupili do utkání lépe a ve 22. minutě poslal Hajduk do vedení Tudor! O čtyři minuty později však domácí obrana trestuhodně zaspala a Ciucur vyrovnal na 1:1! Před druhou půli je dvojzápas stále otevřený!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Obrovská šance! Brankář Grahovac vyrazil z brankové čáry, ale přes shluk těl se nedostal k míči. Hlavičkovat se naopak povedlo Cosićovi, ale jeho pokus minul horní tyč!
     
    44
    Tudor potáhl míč po levé straně, udělal úkrok vpravo a odcentroval. Mihalache jeho pobídku před branku srazil na rohový kop. Domácí ještě mohou zahrozit.
     
    43
    Hajduk chce dohrát první půli bez větších problémů. Domácí se usadili před pokutovým územím rumunského celku a přenášejí těžiště hry ze strany na stranu.
     
    42
    Bole operoval s míčem na levé straně, chtěl si rozpohybovat obránce, ale zkušený Juranović se nenechal nachytat na švestkách a obral soupeře o míč.
     
    41
    Tudor se ochotně poroučel k zemi uvnitř pokutového území. Hlavní rozhodčí dává jasným gestem najevo, že se pokutový kop pískat nebude.
     
    40
    CSMS zahrávalo rohový kop. Centr mířil na přední tyč, kde se do něj položil Bole, ale jeho zakončení se ke Stipicovi vůbec nedostalo. Dobrá práce domácí obrany.
     
    39
    Brankář Stipica se také zúčastnil předchozího souboje a odnesl si z něj nějaký šrám. Podle všeho však na straně domácího celku nebude muset dojít ke střídání mezi třemi tyčemi.
     
    38
    Hosté se málem dostali do obrovské šance! Piccioni obdržel přihrávku za obranu, ale než si zpracoval míč do ideální pozice, odkopl mu míč vracející se Milič!
     
    37
    Milić rozehrál hodně nepřesně a pouze odevzdal míč hostujícímu brankáři. Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo, na obou stranách je k vidění velké množství nepřesností.
     
    36
    Sušić zkusil štěstí střelou bez přípravy z velké vzdálenosti. Jeho rána levačkou nabrala opačnou rotaci než by Sušić potřeboval a míč trefil jen stojícího obránce.
     
    35
    Sušić vyslal nádherný oblouček do pokutového území. Na míč si sice naběhl Kozulj, ale kvůli špatnému zpracování se s balónem vytlačil až k rohovému praporku.
     
    34
    Před branku Hajduku sice přilétl centr z ostrého úhlu, ale naštěstí pro domácí fotbalisty se v šestnáctce nepohyboval nikdo z hostujících fotbalistů.
     
    33
    Hosté se tlačí do útoku, ale defenzivní řada Hajduku vystavěla obranný val před pokutovým územím. Na levé straně domácí obrany dobře zasáhl Milič.
     
    32
    Piccioni chtěl prostrčit míč na rozběhnutého Ciucura. K autorovi vyrovnávací branky ale přihrávka neprošla, míč zastavil Cosić.
     
    31
    Hodně nebezpečně šel do souboje na polovině hřiště Cristea. Hostující záložník vlétl do souboje s nataženou nohou, ale sudí k nelibosti diváků faul nepískl.
     
    30
    Hlavičkový souboj na polovině hřiště vyhrál obránce Juranović. Od pravého beka Hajduku se míč odrazil do autu, ale asistent rozhodčího přisoudil míč právě domácímu celku.
     
    29
    Stopeři Hajduku se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Rozehrávku domácího celku řídí Nizić. Nikdo v bílém se mu ale nenabízí.
     
    28
    Rumunský celek se rázem tlačí do útoku. Hosté vstřelili v první půli branku, což byl určitě cíl, s kterým do Chorvatska odcestovali. Zbytek utkání bude hodně zajímavý.
    26. Alexandru CIUCUR - 1:1
     
    26
    Tým CSMS Iasi právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Obrana Hajduku si počínala naprosto bezmocně! Hosté zahráli secvičený signál, míč se od jednoho z obránců odrazil na hranici šestnáctky, kde si jej vzal ALEXANDRU CIUCUR, který si jej připravil na střelu a ránou k tyči nedal Stipicovi šanci!
     
    25
    Piccioni si dobře pokryl míč tělem, natlačil se před Miliče, který jej poslal k zemi. Hosté zahrají přímý kop z nadějné pozice. Do šestnáctky už putují hlavičkáři.
     
    24
    Hostům najednou začínají skřípat snadné přihrávky na pár metrů. Vlašić málem vystihl nepřesnost u pravé postranní čáry. Hosté se štěstím dopravili míč k brankáři.
    22. Fran TUDOR - 1:0
     
    22
    Hajduk právě vstřelil branku!
    Hajduk se ujímá vedení! Centrovaný míč do pokutového území přizvedl na zadní tyč Jefferson. Na zadní tyči se zjevil osamocený FRAN TUDOR, který se do balónu položil akrobatickým způsobem a efektně propálil brankáře hostů!
     
    21
    Z rohového kopu se Hajduku udeřit nepodařilo. Centr se snesl do míst, kde byl Jefferson, avšak ani urostlý záložník nedokázal zakončit.
     
    20
    Said si naběhl na zadní tyč, kam mu spoluhráč poslal nadýchaný centr, ale domácí útočník chtěl ještě vylepšit pozici pro spoluhráče. Bude z toho jen roh.
     
    19
    Sušić si vyměnil míč s Vlašićem. První jmenovaný si jedním dotekem přichystal míč na levačku a střelou z dvaceti metrů poslal míč vedle pravé tyče.
     
    18
    Juranović chtěl poslat přihrávku podél pravé postranní čáry. Jeho pobídku vystihla záložní řada hostů, ale Andrei Cristea byl lapen v ofsajdu.
     
    17
    Zápas se zatím nehraje v nikterak převratném tempu, ale fanoušků na stadionu to vůbec nevadí. Po obranném zákroku Jeffersona uvidí vhazování hostů.
     
    15
    Hajduk se kostrbatou kombinací prodral až před pokutové území soupeře. Do skákajícího míče se pravou nohou opřel Tudor a jeho skákavá rána zamířila vedle tyče.
     
    14
    Také domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Sušić poslal centr na přední tyč, kde byl připravený Voicu, jež z voleje poslal míč daleko od branky.
     
    13
    Hajduk se v úvodu utkání nikam nežene. Chorvatský celek kombinuje na vlastní polovině a nepouští soupeře k míči.
     
    12
    A hosté po rohovém kopu poprvé v utkání zakončili. Míč se odrazil za vápna, kde se do něj opřel Bole. Jeho ránu Stipica ukryl v rukavicích.
     
    11
    Po dlouhé době se do útoku podívali také hosté. Domácí stoper sice pohlídal cestu míče za čáru, ale asistent rozhodčího ukázal na rohový praporek.
     
    10
    Sušić chtěl přihrávkou do pokutového území najít některého ze spoluhráčů, nicméně míč se od nohy jednoho z obránců odrazil ke Grahovacovi.
     
    9
    Piccioni si vytvořil střeleckou pozici, potáhl si míč na pravačku, nicméně tvrdou střelou trefil pouze záda obránce.
     
    6
    Domácí zahrávali rohový kop. Exekuce se chopil Sušić, ale jeho centr nenašel nikoho z domácích fotbalistů.
     
    4
    Piccini se provinil nedovoleným zákrokem na polovině hřiště. Domácí mají míč.
     
    1
    Hosté zahájili výkopem utkání, ve kterém potřebují vstřelit alespoň branku, aby mohli pomýšlet na postup.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí už přivádí aktéry dnešního zápasu na hrací plochu. Ve Splitu panuje fantastická atmosféra.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    HNK Hajduk Split: Stipica – Juranović, Nizić, Cosić, Milić – Kozulj, Jefferson, Sušić – Vlašić (C), Said, Tudor
    Náhradníci: Grbić, Bilij, Simić, Ohandza, Pejić, Bašić, Erceg

    CSMS Iasi: Grahovac – Tihanasu, Mihalache, Frasinescu, Voicu (C) – Mitić, Gheorge – Ciucur, Cristea, Bole – Piccioni
    Náhradníci: Caparco, Badic, Cretu, Ciuca, Roman, Madalin, Sarić

    Rozhodčí: Schneider – Jeanne, Zitouni.
     
    První zápas

    Rumuni v prvním utkání na domácí půdě dokonale zaskočili věhlasnějšího soupeře a o přestávce vedli 2:0. Těsně po pauze se však Hajduku podařilo snížit a až ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal na konečných 2:2 Said! Hajduk ale dnes čeká hodně těžká práce.
     
    HNK Hajduk Split

    Pravidelný účastník evropských pohárů z chorvatského Splitu si za třetí místo v ligové soutěži zajistil pouze vstupenku do předkol Evropské ligy. V přípravě navíc Hajduk ani jednou nenalezl přemožitele, dokázal porazit i pražskou Slavii.
     
    CSMS Iasi

    Klub CSMS Iasi působí na rumunské ligové scéně teprve pět let, ale velmi rychle se prodral do evropských pohárů. Obrovskou zásluhu na tom má opora týmu, brankář Branko Grahovac, jež si připsal čtrnáct čistých kont!
     
    Příjemný podvečer u sledování utkání druhého předkola Evropské ligy mezi Hajdukem Split a CSMS Iasi. Utkání startuje ve 20:30 a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 22. Tudor, 90. Ohandza – 26. Ciucur

    Karty:   75. Nižić (HJS) – 55. Cristea (CSM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1.
    HNK Hajduk Split: Stipica – Juranović, Nizić, Cosić, Milić – Kozulj, Jefferson (72. Bilij), Sušić (60. Bašić) – Vlašić (C), Said (46. Ohandza), Tudor
    Náhradníci: Grbić, Bilij, Simić, Ohandza, Pejić, Bašić, Erceg

    CSMS Iasi: Grahovac – Tihanasu, Mihalache, Frasinescu, Voicu (C) – Mitić, Gheorge (76. Cretu) – Ciucur (62. Madalin), Cristea (81. Roman), Bole – Piccioni
    Náhradníci: Caparco, Badic, Cretu, Ciuca, Roman, Madalin, Sarić

    Rozhodčí: Schneider – Jeanne, Zitouni
    14.07.2016
    CSMS Iasi - Hajduk Split 2:2

    Branky: 19. Cristea, 23. Piccioni – 48. Ohandza, 90+4. Said

    Karty:   79. Ciucă (CSM), 82. Madalin (CSM) – 90+5. Said (HJS)

    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16.
    bahis siteleri