Česko – Švédsko 4:8 (kon.)
konec
Česko
4:8 (1:1, 2:3, 1:4)
Švédsko
Sobota 23.07.2016, 15:30 • Univ. do Porto Sports Faculty • Akademické mistrovství světa - ženy
     
    Až do začátku třetí třetiny se Češkám dařilo držet naději na postup. Švédky ale v poslední části hry zdvojnásobily své skóre a Češky si tak zítra od 11 hodin zahrají s horším z dvojice Finsko – Švýcarsko o bronz. Já vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (17:23:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Výborný individuální průnik Fjellstedtové zůstal bez zakončení.
     
    59:11
    K Norstromové v ideální pozici se odrazil balonek, švédská reprezentantka ale kvůli předešlému švédskému faulu nemohla zakončovat.
     
    58:35
    Nyní se české reprezentantky dostaly na útočnou polovinu, provinily se však útočným faulem.
     
    57:37
    Utkání je sice rozhodnuto, Švédky ale opět drží svůj tradiční tlak.
     
    56:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna gólová radost pro český tým. Dnes dvakrát vyloučená TEREZA PILÍKOVÁ po přihrávce Enenkelové zakončila český brejk. Asistence: Veronika Enenkelová.
     
    55:17
    Češky se sice snaží samy sebe povzbudit, do konce utkání již ale zbývá příliš málo času a Švédky mají velice komfortní náskok, který si vybudovaly při slabším vstupu českého týmu do poslední třetiny.
     
    54:32
    Češky se znovu dostaly pod tlak a vysvobodil je z toho až hvizd rozhodčího na znamení švédského faulu.
     
    53:41
    Čapková vyhazovala balonek a trefila do hlavy Wijkovou, které se za to na dálku omluvila. Švédská florbalistka ale bude v pořádku.
     
    53:17
    Zbytečná ztráta na polovině hřiště a Švédky si mohou užít další pobyt na útočné polovině.
     
    52:22
    Česká hra je kompletně rozhozená! První švédská pětka teď pořádně zavařila české obraně, Ranochová vůbec nevěděla, že se jí balonek pohybuje na brankovišti a musela se spolehnout na pomoc svých spoluhráček, které jej odpálily co nejdál to šlo.
     
    51:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A z poměrně vyrovnaného utkání se nakonec stává jasná záležitost, při níž Švédky prokazují svou kvalitu. STEPHANIE BOBERGOVÁ završila svůj hattrick. Bez asistence.
     
    50:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A nyní se zdá být definitivně jasno. Norstromová připravila střeleckou pozici pro SOFII JOELSSONOVOU, která posedmé zatížila české konto. Frida Norstromová.
     
    50:11
    Švédky jsou opět v držení balonku.
     
    49:21
    Všichni nyní čekali, že se bude pískat český faul, rozhodčí ale nezapískali a dopředu tak mohli Češky. Řepková ovšem neměla dostatečnou rychlost, její soupeřka ji doběhla a česká reprezentantka v pokusu o únik mířila jen do Johanssonové!
     
    48:57
    Norstromová šla s balonkem do dvou protuhráček a jako poslední hráčka ve švédském dresu to zvládla. Jednalo se ale o velmi riskantní manévr na půlící čáře.
     
    48:21
    Česká kapitánka Martina Čapková si dvakrát rovnala balonek ke střele, od mantinelu jej ale ani jednou na Johanssonovou neposlala.
     
    47:35
    Dva rychlé góly Švédek tak zcela mění vývoj utkání, Češky už to budou mít velmi složité s tím, aby se dostaly alespoň nadostřel.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 9. Koníčková (Leierová), 28. Ratajová (Koníčková), 38. Urbánková (Čapková), 57. Pilíková (Enenkelová) – 7. Bobergová (Wijková), 26. Flodellová (Gabrielssonová), 34. Bobergová (Andebrattová), 36. Adelowová (Fjellstedtová), 47. Wijková (Rydfjallová), 48. Liljerothová (Nilssonová), 51. Joelssonová (Norstromová), 52. Bobergová


    Česko: Ranochová (Příleská) – Koníčková, Paloncyová, Čapková, Leierová, Tožičková, Pilíková, Rybíčková – Řepková, Ratajová, Krupnová – Enenkelová, Hubáčková, Urbánková – Hyršlová, Tvrzníková, Bočanová – Chvátalová, Šupáková
    Švédsko: Johanssonová (Ostlundová Visenová) – Gabrielssonová, Rydfjallová, Adelowová, Fjellstedtová, Nilssonová, Joelssonová – Andebrattová, Norstromová, Flodellová – Bobergová, Wijková, Andreasonová – Liljerothová, Wimanová, Nilssonová

    Rozhodčí: Martins Larinovs, Martins Gross (oba Lotyšsko)
    bahis siteleri