Sparta – FCSB 1:1 (kon.) | Ludogorec – CZ Bělehrad 2:2 (kon.) | BATE – Dundalk 1:0 (kon.)
Partizani Tirana – Salzburg 0:1 (kon.) | Plzeň – Karabach 0:0 (kon.) | Rostov – Anderlecht 2:2 (kon.)
Šachtar – Young Boys 2:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 1:1 (kon.)
konec
BATE Borisov
1:0 (0:0)
Dundalk FC
Úterý 26.07.2016, 20:00 • «Borisov-Arena» • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám vás u třetího předkola Ligy mistrů, v němž budeme sledovat BATE Borisov a Dundalk FC.
     
    Dundalk FC

    Irský tým postoupil do této fáze Ligy mistrů z druhého předkola, v němž narazil Hafnarfjordur. Oba zápasy byly velmi vyrovnané a skončily remízou, ovšem Dundalk postoupil do třetího předkola díky vstřeleným brankám na hřišti soupeře. První duel na irské půdě skončil 1:1 a druhý v Islandu skončil 2:2. Dundalk v odvetě neproměnil penaltu, ale to dnes hostující hráče nemusí mrzet.

    Dundalk v právě probíhající sezóně je po osmnácti kolech na prvním místě irské Premier League. Hostující tým získal do tabulky šestačtyřicet bodů a má úctyhodný skóre 46:11. Navíc na druhý Cork City má náskok šesti bodů. Nejlepším střelcem týmu je David McMillan, jenž se prosadil dvanáctkrát.
     
    BATE Borisov

    Také běloruské BATE se muselo do třetího předkola Ligy mistrů dostat ze druhého předkola, v něm narazilo SJK Seinäjoki. Borisov domácí utkání vyhrál 2:0 a v odvětě uhrál s finský týmem remízu 2:2. O postupu do další části rozhodl už zápas v Bělorusku, kde BATE ukázalo svou kvalitu a spousta odborníku čeká tento tým v hlavní fázi soutěže.

    Borisov najdeme v domácí nejvyšší soutěži po patnácti kolech na prvním místě, když získal pětatřicet bodů. BATE je v domácí soutěži velkým aspirantem na další titul, ale k tomu musí ujít ještě dlouhou cestu. Michail Gordejčuk, který se prosadil osmkrát.
     
    Oba soupeři se utkají znovu po roce!

    Oba celky se setkaly také v loňské kvalifikaci o hlavní soutěž Ligy mistrů. Ovšem zápasy těchto celků se odehrály již ve druhém předkole. Úspěšnější bylo BATE, který ovládlo první utkání 2:1 a následné odvetě se zrodila remíza. Ovšem nutno podotknout, že Dundalk favorita hodně potrápilo a dnes mu má rozhodně, co vracet!
     
    Dle odhadů sázkových kanceláří bude obrovským favoritem domácí tým, který experti čekají v hlavní fázi Ligy mistrů. Ovšem můžeme očekávat, že hostující Dundalk se jen tak nevzdá, jelikož v posledních duelech předvádí výborný fotbal. Zajímavý duel startuje ve 20 hodin a vy jste k našemu podrobnému přenosu srdečně zváni.
     
    Přeji vám příjemný úterní podvečer, který patří třetímu předkolu Ligy mistrů. Již jsou známy sestavy obou soupeřů, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    BATE Borisov: Veremko – Žavnerčik, Dubra, Poljakov, Pikk – Karnickij, Kendyš – Rios, Ivanić, Stasevič – Rodjonov (C).
    Náhradníci: Sčerbickij – Gaidučik, Volodko, Mozolevskij, Gordejčuk, Gvilia, Hleb.

    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Barrett, Boyle, Massey – O'Donnell (C) – Benson, Finn, McEleney, Horgan – McMillan.
    Náhradníci: Sava – Shields, Mountney, Grimes, Kilduff, Poynton, Meenan.

    Rozhodčí: Jevhen Aranovskij – Semen Šlončak, Oleksandr Kornijko (všichni UKR).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Při pohledu na zelený pažit zjistíme, že už je vše připraveno na zahájení zápasu. Fanoušci domácího celku přišli na utkání ve žlutém, jak si přál vedení BATE! Také samotní hráči přicházejí na stadion, a tak za pár okamžiků bude zahájen samotný duel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ukrajinský sudí pan Jevhen Aranovskij dal pokyn k zahájení zápasu, úvodního výkopu se chopili hostující hráči, kteří o balon velmi rychle přišli.
     
    2
    BATE táhlo první útok po levé straně, ale k centru se nedostalo. Uvidíme tedy jen odkop od branky, kterou hájí hostující brankář.
     
    3
    Pojďme se podívat, v jakých dresech nastoupily oba celky. Domácí Borisov zvolil modrou sadu dresů a naopak Dundalk nastoupil v bílé sadě. Ovšem vraťme se zpátky na zelený pažit, kde sudí důrazně domlouvá Igoru Stasevičovi.
     
    3
    Hned ve třetí minutě registrujeme obrovskou šanci domácího celku! Hostující záložník ztratil balon před pokutovým územím, odkud rychle zakončoval Igor Stasevič, jehož pokus zamířil asi půl metru nad branku!
     
    5
    Po odkopu od hostující branky, se k balonu dostal domácí hráč, jehož hlavička skončila v autu. Momentálně se tedy hraje kolem půlící čáry.
     
    6
    V krátkém sledu jsou u balonu opět hráči v modrých dresech, kteří přicházejí s dalším postupným útokem. BATE je stále častěji u míče a je otázkou času, kdy se dostane do další velké šance.
     
    7
    Borisov táhl další útok po pravé straně, ale u postranní čáry předvedl dobrý obranný zákrok Dane Massey, který navíc vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    8
    Od úvodních minut sledujeme zajímavý duel, kterému pomáhají i fanoušci. Ti se starají o výbornou atmosféru, ale nyní musejí sledovat, jak se jejich borci brání.
     
    9
    Hostujícímu celku se v úvodu zápasu zatím nedaří udržet balon na kopačkách, a tak mají hráči BATE obrovskou převahu. Ovšem Dundalk se zatím dobře brání.
     
    10
    Obrovskou chybu předvedl poslední obránce, kterým byl Patrick Barrett. Ten v rozhodujícím momentu podklouzl a málem pustil do sóla domácího kapitána. Ovšem Vitalie Rodionova zradil první dotek, po němž zapomněl balon za sebou.
     
    12
    Stále sledujeme dominanci domácího celku, který lehce zastavil další útok irského soupeře. BATE hraje zatím velmi dobře a opět se pustilo do kombinace na polovině soupeře.
     
    13
    Hráči v modrých dresech se dostali až před pokutové území, kde si neporozuměli, jelikož na přihrávku do vápna si žádný z domácích nikdo nenaběhl.
     
    15
    Na hrací ploše je to stále ta samá písnička! Borisov kombinuje, ale zatím nemůže najít recept na dobře pracující obranu irského celku. Hostující hráči se s přihrávkami stíhají přesouvat, což jim nepůsobí žádné potíže.
     
    16
    BATE Borisov by potřebovalo vymyslet moment překvapení, což se nyní mohlo podařit, ale přetažený balon nestihl vystřelit jeden z domácích hráčů.
     
    17
    K vidění byl první rohový kop, jenž mířil na zadní tyč, kde byl osamocený Denis Polyjakov. Ovšem domácí hráč na balon nedosáhl, a tak je stav stále bez branek.
     
    18
    Další obrovskou šanci hostující tým přežil! Přetažený míč vrátil před branku Maksim Žavnerčik, jenž na malém vápně našel Vitalie Rodjonova, jehož pumelice zastavilo pouze břevno! To byla šance, která volala po úvodní brance!
    18. Vitali Rodjonov v obrovské šanci trefuje břevno
     
    20
    Na centr si v pokutovém území naskočil opět domácí kapitán, jehož hlavička v krkolomné zamířila jen vedle branky. BATE má od úvodu zápasu obrovský tlak a branka je na spadnutí.
     
    21
    Hádejte, kdo je u balonu. Ano, opět Borisov, který volí další postupný útok, ale tentokrát se míč do pokutového území nedostal.
     
    22
    K vidění byl centrovaný míč z levé strany, po který si na penaltový puntík došel hostující brankář. Ten musel rychle vyběhnout, jinak by hrozila další obrovská šance domácího týmu.
     
    24
    Domácí kapitán je při chuti a snaží se vsítit branku téměř z každé pozice. Ovšem zakončení z dobrých pětadvaceti metrů srazil na roh jeden z bránících hráčů.
     
    25
    Jenže centr od rohového praporku byl sice zakončen, ale do prostoru branky se nevešel, a tak budeme sledovat další odkop od irské svatyně.
     
    26
    V prvním poločase se hraje výhradně na branku Dundalku, který nedokáže udržet balon na kopačkách. Hostující hráči se míče rychle zbavují a tlak soupeře roste.
     
    28
    Hostující tým musí být s výsledkem velmi spokojen, ovšem s předvedenu hrou nikoliv. U balonu opět vidíme BATE, který táhne útok po levé straně.
     
    29
    Další centrovaný míč měl mířit na hlavu domácího kapitána, jenže z branky velmi rychle vyběhl Gary Rogers. Ten zneškodnil další centrovaný míč a nepustil BATE do šance.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Maksim Žavnerčik (BATE Borisov), trefil pěstí soupeře do hlavy. Ovšem zda se jednalo o úmyslný zákrok, to říci nedokáži.
     
    31
    Po zákroku, který byl oceněn první žlutou kartou se hostující kapitán velmi rychle vrátil na hrací plochu. Ovšem teď je opět na trávníku, jelikož neustál další nedovolený zákrok.
     
    32
    Snad poprvé v dnešním zápase vidíme kombinaci hráčů v bílé sadě dresů v kombinaci. Ovšem ta opět netrvala dlouho a Dundalk míří rychle před vlastní šestnáctku.
     
    33
    BATE je opět nastěhováno před šestnáctkou soupeře, ale na kolmou přihrávku do vápna si počkal krajní obránce.
     
    34
    Dundalk se dostal do rychlého protiútoku, který skončil obrovskou šancí! Přihrávku do druhé vlny dostal Robert Benson, jehož zakončení zpoza malého vápna vyrazil domácí gólman.
    34. Ojedinělá obrovská šance hostujícího týmu
     
    36
    Po ojedinělé velké šanci se k balonu dostalo opět BATE, které kombinuje zatím na vlastní polovině hrací plochy. Ovšem po několika přihrávkách se dostalo až před vápno soupeře.
     
    37
    Borisov vybojoval rohový kop, který byl přetažen na zadní tyč, ale balon přeletěl všechny hráče a skončil až za postranní čárou. To znamená, že se k míči dostanou hráči v bílém.
     
    39
    U balonu je opět BATE, které je těsně na polovině soupeře, kde kombinací hledá recept na obranu irského celku. Ten dokázal zneškodnit další centr, který zamířil do šestnáctky.
     
    40
    První poločas se blíží ke konci a musíme konstatovat, že po velkých šancích je stav stále nerozhodný. U balonu se častěji nachází domácí, kteří spálili hned několik tutovek.
     
    41
    O překvapivou střelu z levé strany pokutového území se postaral Igor Stasevič, jehož pokus nepřekvapil hostujícího brankáře, jenž zůstal u první tyče.
     
    42
    Irský tým byl krátkou dobu u balonu, který odkopem odevzdal brankář. Ten bohužel pro hráče v bílém neměl komu přihrát.
     
    43
    BATE se dostalo do další vyložené šance, ale ani tentokrát jsme se branky nedočkali! Přízemní přihrávka mířila do ideální pozice, ale zakončení Aleksandra Karnickije zasáhlo bránícího hráče a balon minul branku jen o pár centimetrů.
    43. Zakončení Aleksandra Karnickije bylo sražené jen těsně vedle branky
     
    45
    Běží poslední minuta základní hrací doby prvního poločasu a opět sledujeme kombinaci domácího celku, který utkání zatím jasně ovládá.
     
    45+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát o dvě minuty déle. Ještě o jednu šanci na branku se pokusí domácí celek, který opět kombinuje na polovině soupeře.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme viděli mnoho šancí, hlavně tedy na straně BATE. Ovšem domácí celek ani jednu nedokázal proměnit, a tak je stav stále bezbrankový. Borisov ovládá utkání a dá se očekávat, že ve výkonu bude pokračovat také ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Naopak Dundalk se téměř neustále brání a musí tento stav brát všemi deseti. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhém poločase, jenž bude určitě stejně zajímavý jako ten první.
     
    Hráči obou celků se již vrátili na hrací plochu a všichni aktéři již netrpělivě očekávají příchod ukrajinských rozhodčích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Robert Benson, přichází John Mountney.
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Patrick McEleney, přichází Chris Shields.
     
    47
    Po nepovedeném prvním poločase poslal hostující trenér do druhého poločasu hned dva čerstvé hráče a také ti, museli sledovat první zakončení domácího celku. Ovšem Gary Rogers střelu dokázal zneškodnit.
     
    48
    U balonu je opět BATE, které kombinuje na vlastní polovině. Oba stopeři v tomto okamžiku čekají, až jim naběhne do volného prostoru spoluhráč.
     
    49
    Přihrávku do pokutového území dostal Maksim Žavnerčik, kterému zakončení nesedlo a nedůrazný pokus zamířil do rukavic gólmana.
     
    50
    Ještě pro připomenutí! Domácí Borisov nastoupil k utkání v modré sadě dresů a hostující Dundalk zvolil bravu bílou. Ovšem opět se rychle vraťme na hrací plochu, kde se BATE snaží o vstřelení úvodního gólu.
     
    52
    Hostující tým stejně jako v prvním poločase, tak také ve druhém nedokáže udržet balon na kopačkách, a tak musí rychle spěchat před vlastní branku.
     
    53
    Irský tým se po dlouhé době dostal k balonu a snaží se o uklidnění hry. To se sice hostujícím hráčům daří, ale jen za cenu přihrávky k stoperům.
     
    54
    Aleksej Rios předvedl pěknou stahovačku a následně předvedl i zakončení, které sice ve vzduchu zaplavalo. Jenže i tak si hostující brankář dokázal poradit a drží nadějný výsledek.
     
    55
    BATE je opět u balonu a rychle se žene před vápno soupeře. Dundalk je před vlastní šestnáctkou nastěhováno s devíti hráči.
     
    57
    Na levé straně se o kličku pokoušel Artur Pikk, jenže k centru se dostal proto, že mu míč utekl do zámezí, a tak budeme opět sledovat jen odkop od irské branky.
     
    58
    Na stadionu panuje výborná kulisa a na tribunách je k vidění mexická vlna! Vše odstartoval faul hostujícího hráče a k vidění bude standardní situace domácího celku.
     
    59
    Obrovská chyba hostujícího gólmana, který si neporozuměl se spoluhráče. Balon mířil k brance, kam dobíhal domácí kapitán, ale u balonu byl dříve jeden z bránících hráčů!
    59. Zaváhání Garyho Rogerse
     
    60
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Maksim Žavnerčik, přichází Aleksandr Hleb.
     
    62
    Běloruský tým vybojoval na levé straně alespoň rohový kop. Jenže následný centr mířící na malé vápno sebral ve vzduchu bránící hráč, jenž zažehnal nebezpečí.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Ronan Finn (Dundalk FC).), který šlapákem dohrál soupeře. Hostující hráč proti výroku hlavního sudího ani neprotestoval, jelikož dobře věděl, že o faul se jednalo.
     
    65
    V posledních momentech se hraje kolem půlící čáry, kde míč po několika nepřesných přihrávkách vybojoval irský tým. Jenže ten se opět nedostal do vápna domácího celku.
     
    66
    Dundalk vymyslel další dlouhý nákop za obranu BATE, ale v tomto prostoru nebyl žádný hráč v bílém dresu, a tak budeme sledovat další útok Borisova.
     
    67
    Hráči v modrých dresech dostali balon do pokutového území, kde si před soupeře dal tělo jeden z hostujících stoperů, a tak se bude jen kopat od branky.
     
    68
    Budeme svědky dalšího rohového kopu, jelikož jeden z hostujících hráčů odvrátil centr do zámezí, ale ještě předtím se bude střídat v domácím dresu.
     
    69
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Mirko Ivanić, přichází Michail Gordejčuk.
     
    70
    První rohový kop byl zahrán na krátko, ale BATE dostalo ještě možnost dalšího centru od rohového praporku. Na ten si sice naskočil domácí hráč, ale balon zamířil jen vysoko nad bránu.
     
    71
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Tak to bylo střídání z říše snů, jelikož o branku Borisova se postarali dva střídající hráči! Nepřesnou rozehrávku stopera zachytil Aleksandr Hleb, který posunu míč na MICHAILA GORDEJČUKA. Ten zachoval klidnou hlavu a jeho zakončení k přední tyči rozvlnilo síť.
    71. Michail GORDEJČUK - 1:0
     
    73
    BATE je po vstřelené brance polito živou vodou a opět se velmi rychle dostalo až do vápna, kde před Aleksandrem Hlebem odkopl míč soupeř. Kdyby se tak nestalo, byla by k vidění další tutovka.
     
    75
    Vypadá to, že hráči irského celku pochopili, že musejí začít trochu hrát. Dundalk se snad poprvé ve druhém poločase dostal k pokutovému území BATE, kde vybojoval roh.
     
    76
    Centr od rohového praporku byl odvrácen opět k hráči kopajícímu roh, ale tomu se nepodařil složit ani reparát. BATE se tedy opět vrací k míči a může opět hrozit.
     
    78
    Ve hře se objevuje hrozně moc nepřesností, což svědčí spíše hostujícímu celku. Dundalk se díky neshodám dostává více do hry a troufám si říct, že takovýto výsledek bude brát.
     
    78
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází David McMillan, přichází Ciaran Kilduff.
     
    79
    Na stadionu stále panuje výborná divácká kulisa a domácí fanoušci si přejí ještě jeden gól v síti soupeře. Uvidíme, zda BATE zahrozí z dalšího útoku, protože má opět balon.
     
    80
    Na přihrávku od spoluhráče se natahoval domácí kapitán, který se míče dotkl. Ovšem ten skončil jen v rukavicích gólmana, jenž se nyní ani nezapotil.
     
    81
    Dundalk může zahrozil z rohového kopu, ale Daryl Horgan nezvládl další centr. Ten zamířil těsně nad zemí k první tyči, kde byli pouze hráči v modrém.
     
    83
    Borisov táhl další útok po levé straně, ale centr mířící správně mezi pokutový puntík a malé vápno sebral ve vzduchu jeden z hráčů v bílém dresu.
     
    84
    Běloruský tým si vypracoval další velkou šanci, kterou zneškodnil pěkným zákrokem hostující brankář. Centr z pravé strany zamířil k zadní tyči, kde byl jeden z domácích hráčů, jenž cpal střelu k tyči, ale Rogers další míč do sítě nepustil.
    84. Další obrovská šance Borisova
     
    86
    Hostující brankář musel zneškodnit další střelu, která byla vyslána z dobrých třiceti metrů. Ovšem Gary Rogers se po balonu výborně natáhl a připisuje si další zákrok.
     
    87
    Utkání se velmi rychle blíží ke svému konci a na Borisovu je cítit, že chce přidat ještě jednu branku. Hráčů v modrých dresech je plné hřiště a jejich aktivita je téměř neskutečná.
     
    88
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Aleksandr Karnickij, přichází Aleksandr Volodko.
     
    90
    Běží poslední minuta prvního zápasu třetího předkola Ligy mistrů a u balonu jsou opět hráči BATE, kteří kombinují před vápnem soupeře. Ovšem zatím je jejich snažení bez výsledku.
     
    90+1
    Hostující tým mohl jít do rychlého protiútoku, který zastavuje taktický faul. Hlavní sudí mohl vytáhnout další žlutý kartónek, ale raději volil jen důraznou domluvu.
     
    90+2
    Ve druhé minutě nastavení vybojoval Aleksandr Hleb další rohový kop a uvidíme, jak s ním BATE Borisov dokáže naložit.
     
    90+3
    Centr od rohového praporku zamířil mezi několik hráčů stojících na hranici malého vápna, jenže v tomto prostoru kraluje Gary Rogers. Hostující brankář velmi rychle vyběhl a míč vyboxoval do bezpečí. To byla také poslední situace v dnešním zápase.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V prvním utkání třetího předkola Ligy mistrů zaslouženě zvítězilo BATE. Borisov celé utkání ovládal a připsal si několik obrovských šancí. Tu jedinou dokázalo využít střídající duo Gordejčuk – Hleb, kteří si počkali na chybu soupeře. Ovšem troufám si tvrdit, že Dundalk tento výsledek bere a odveta bude velmi napínavá a zajímavá. Uvidíme, co irský tým vymyslí do odvety.
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a bude se na vás těšit u některého z dalších zápasů. Pro dnešek vám přeji dobrou noc a zase někdy napočtenou. (21:59:31)

    Michal Luxa

    Branky: 71. Gordejčuk (Hleb)

    Karty:   30. Žavnerčik (BAT) – 64. Finn (DAK)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:6.
    BATE Borisov: Veremko – Žavnerčik (60. Hleb), Dubra, Poljakov, Pikk – Karnickij (88. Volodko), Kendyš – Rios, Ivanić (69. Gordejčuk), Stasevič – Rodjonov (C).
    Náhradníci: Sčerbickij – Gaidučik, Volodko, Mozolevskij, Gordejčuk, Gvilia, Hleb.

    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Barrett, Boyle, Massey – O'Donnell (C) – Benson (46. Mountney), Finn, McEleney (46. Shields), Horgan – McMillan (78. Kilduff).
    Náhradníci: Sava – Shields, Mountney, Grimes, Kilduff, Poynton, Meenan.

    Rozhodčí: Jevhen Aranovskij – Semen Šlončak, Oleksandr Kornijko (všichni UKR)
    Úterý 02.08.2016
    Dundalk - BATE 3:0

    Branky: 44. McMillan (Horgan), 59. McMillan (Massey), 90. Benson

    Karty:   89. Barrett (DAK) – 89. Rodionov (BAT), 90. Stasevič (BAT)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:16.
    bahis siteleri