Den Haag – GA Eagles 3:0 (kon.) | Twente – Excelsior 1:2 (kon.) | Utrecht – Eindhoven 1:2 (kon.)
Willem II – Arnhem 1:4 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
3:0 (1:0)
Go Ahead Eagles
Sobota 06.08.2016, 18:30 • Kyocera Stadion, Den Haag • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HFC ADO Den Haag
    Domácí hráči mají za sebou vynikající přípravu. Trenér Željko Petrović naordinoval svému týmu sedm zápasů, všechny tyto zápasy skončily jejich výhrou. Jejich skóre činí 19 vstřelených a 1 obdržených branek. Minulý ročník se tento tým z Haagu umístil na 11. místě, takže určitě budou mít v nové sezóně chuť vylepšit svou pozici v Holandsku. Tento tým zažil docela rušné přestupové období, protože do týmu přišlo mnoho nových hráčů. Za zmínku stojí třeba Aschraf El Mahdiou z Ajaxu nebo José San Román, který přišel z argentinské ligy.
     
    Go Ahead Eagles
    Hosté se v minulé sezóně umístili na čtvrté příčce ve druhé lize, a tak si zajistili baráž o Eredivisie. V té se utkali postupně s Venlem, které porazili celkovým skóre 3:2 a ve finále se střetli s Graafschapem. První zápas se hrál na domácím hřiště, kde soupeřům nedali šanci a porazili je 4:1. Odveta byla už jen formalitka, protože Graafschap pouze remizoval 1:1. Příprava byla taktéž dobrá, z pěti zápasů vyhráli tři, jeden skončil remízou. Prohra přišla až v generálce na ligu, Al-Jazira vyhrála 3:1. Z příchodů může vyzdvihnout pouze útočníka Sama Hendrikse, který přišel z Ajaxu.
     
    Vzájemné zápasy
    V posledních pěti zápasech se dvakrát radovali hráči Den Haagu a dvakrát hráči Go Ahead Eagles. Jeden skončil remízou 1:1. Průměr branek v těchto zápasech činí 2,8, takže můžeme očekávat ofenzivní fotbal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu z prvního kola holandské ligy, ve kterém se střetne ADO Den Haag s postupivším Go Ahead Eagles. Zápas za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Setkus – Meißner, Beugelsdijk, Kanon, Meijers – Trybull, San Román, Schaken, Duplan – Havenaar, Kastaneer.
    Náhradníci: Zwinkels – El Mahdioui, Gehrt, Marengo, D. Bakker, van der Heijden, Hevel, David, Ebuehi.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Fischer, Schenk, Duits, Suk – de Kogel, Wolters, van der Meer, Brands – Ojamaa, Groenbast.
    Náhradníci: Cummins – Teijsse, van Overbeek, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Hendriks, ten Den, Nieveld, Daemen.

    Rozhodčí: D. Higler – T. Hoekstra, R. Brondijk.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí měli k dispozici úvodní výkop a vedou první útok na branku Zwarthoeda.
     
    2
    Domácí vlítli do zápasu, centr Meijerse si našel Kastaneer, který hlavičkoval těsně vedle brány. Hostující brankář bude odkopávat. Jenže odkop skončil opět na kopačce domácích, následně sudí odpískal faul Brandse.
     
    3
    Další centr do vápna hostů a tentokrát si pro něj došel sám brankář hostů, který se neunáhlil, ale v klidu po zemi rozehrál na nejbližšího hráče.
     
    4
    Hosté si teď užívají držení míče, domácí vyčkávají na své polovině. Po přechodu poloviny se faulem provinil domácí Schaken.
     
    5
    Nedorozumění v mezihře hostů zapříčinilo ztrátu míče. Domácí však nikde nezávratně nepospíchají, vsázejí radši na postupné dobývání obrany.
     
    6
    Další nákop na Kastaneera byl úspěšný, tento domácí hráč si míč výborně zpracoval, jenže neměl podporu od svých spoluhráčů, a tak o míč přišel. Z následného protútoku byl pouze nepřesný centr Fischera. Brankář Setkus bude odkopávat od své branky.
     
    7
    Výborné napadání domácího Haagu dělá hostujícím hráčům velké problémy, o míč vzápětí přicházejí a domácí opět můžou vyrazit dopředu. K centru se opět dostal pravý bek Meißner, tomu se však centr nepovedl a míč skončil v rukavicích brankáře.
     
    8
    Hloupý faul Meijerse, ten měl štěstí, že rozhodčí ho nepotrestal žlutou kartou. Z následné standartky nic závažného nebylo, exekutorovi se centr nepovedl a míč tak skončil v zámezí.
     
    9
    Velká šance Den Haagu, Havenaar ještě stihnul míč na hrací ploše a hned z první vracel na zadní tyč, kde byl osamocený spoluhráč. Ten však branku netrefil, míč proletěl těsně vedle pravé tyči hostující branky.
    9. Velká šance Den Haagu
     
    10
    Hosté jsou u balónu a vyčkávají na chybu domácích, ti jsou však ze startu utkání pozorní a žádné nebezpečí pro svou branku nepřipouští.
     
    11
    Právě teď můžeme vidět delší pasáž držení míče hostů, kteří se dostali až k vápnu soupeře, jenže tam o míč přišli. Domácí budou mít autové vhazování. Jenže ani to se moc nepovedlo a míč končí opět na kopačkách hostů.
     
    12
    Nepřesnost na straně hostujících hráčů, domácí mají tentokrát autové vhazování na druhé straně hřiště.
     
    13
    Trybull se provinil zbytečným faulem na vlastní polovině, takže hosté měli k dispozici velice zajímavou příležitost ohrozit branku domácích. Míč z následného centru odvrátil pozorný Kanon.
     
    14
    Domácí se teď dostali na delší dobu k míči a hned z toho byla zajímavá příležitost, ve které byl Duplan. Ten však přízemní střelou k tyči brankáře hostů nepřekvapil, ten míč v pohodě chytil.
     
    15
    Žlutou kartu obdržel hostující Duits.
     
    15
    Velmi ostrý faul teĎ předvedl hostující Brands, ten má teď štěstí, že rozhodčí nechce do začátku zápasu zbytečně akretně zasahovat.
     
    Byla nařízena penalta.
     
    16
    Duplan byl při průniku do vápna faulován Woltersem, rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu.
     
    17
    Den Haag právě vstřelil branku!
    MIKE HAVENAAR nepohrdnul a penaltu s přehledem proměnil. Domácí od 17. minuty vedou 1:0.
    17. Mike HAVENAAR - 1:0
     
    18
    Hosté po vlažném začátku musí zabrat a proto se ihned po výkopu vrhli do útoku. Jenže jejich útok skončil předčasně, protože Kanon výborným zákrokem zastavil pronikajicího Groenbasta.
     
    19
    Domácí působí jako by je ten vstřelený gól uspokojil a momentálně se nikde neženou a nechávají hrát hostující hráče. To se jim mohlo vymstít. Po levé straně uniknul Brands a ihned oslovoval spoluhráče na penaltě, jenže tomu se střela nepovedla a míč skončil mimo tři tyče.
     
    20
    Hráči Go Ahead Eagles stále tvoří a domácí pořád vyčkávají, nepovedený odkop Kanona zapříčnil autové vhazovaní hostů v blízkosti pokutového území.
     
    21
    Průnik jednoho z hostů byl rychle zastaven a domácí se po dlouhé době vydávají do útoku. Před dotírajícím Havenaarem odkopnul do zámezí pozorný Schenk. Domácí budou mít k dispozici první rohový kop.
     
    22
    Pro míč z následného centru si došel hostující brankář, který ho rázně vyboxoval mimo pokutové území, hosté jsou opět na polovině domácích a snaží se vyzrát na jejich obranu.
     
    23
    Hra se pomalu uklidňuje, ale v držení míče jsou opět hosté. Ti ale nevědí jak prorazit obrannou hráz domácích.
     
    24
    Hlavička Groenbasta končí vysoko nad brankou domácího brankáře, který uvede míč do hry svým odkopem. Výborný Havenaar hlavou prodloužil na svého spoluhráče v útoku, jenže ten byl pomalý a míč nestihnul.
     
    25
    Unáhlená střela kapitána Den Haagu skončila až u diváků i hostující brankář si procvičí odkopy od své branky.
     
    26
    Domácí hráči měli k dispozici opět rohový kop. Z rohové kopu se dokázal hlavou prosadit vytáhlý stoper, jenže ten nedokázal umístit míč do branky, míč poslal pouze nad břevno.
     
    27
    Jeden z hostujících obránců zatáhnul za dres unikajícího Kantona. Rozhodčí mu musel rázně domluvit, po příštím prohřešku vytáhne žlutou kartu.
     
    28
    Hra teď momentálně nemá žádné tempo, a tak jeden ze stoperů domácího mužstva musel nakopnout míč na útočnou polovinu. Pro míč si chtěl dojít brankář, jenže míč podskočil a Kastaneer mohl zakončit do odkryté branky. Tento útočník takovou šancí pohrdnul a přestřelil.
     
    29
    Další dloubáček za hostující obranu odklízí rázným odkopem Schenk. Dlouhý aut Kantona opět odkopává pozorný stoper do bezpečí.
     
    30
    Míč skončil pouze na hlavě jednoho z domácího hráče, ten byl pod tlakem, ale i tak vybojoval aspoň autového vhazování. Po následném vhazování se Kastaneer dopustil faulu.
     
    31
    Další faul domácích na obranné půlce, tentokrát se proti pravidlům provinil Beugelsdijk.
     
    32
    I hosté si vyzkouší rozehrání rohového kopu. Ten se jim povedl na jedničku, k hlavičce se dostal Wolters, který trefil protihráče. Hosté se posléze dožadovali odpískání ruky, jenže rozhodčí rozpažil a hra mohla pokračovat.
     
    33
    Po delší době jsou u balónu domácí, i ti si vyzkouší postupný protiútok. Konec poločasu se pomalu, ale jistě blíží.
     
    34
    Nebezpečný centr Kantona pouze prolétl vápnem, žádný spoluhráč na tento výborný míč nedosáhnul. Z dalšího centru se Havenaar dožadoval odpískání penalty jenže rozhodčí i v tomto případě rozpažil.
     
    34
    Za simulování dostal střelec domácích žlutou kartu.
     
    35
    Útok hostů skončil podle všech předpokladů neúspěšně, protože jeden z hostů vůbec netrefil domácí branku.
     
    36
    Domácí San Román vybojoval míč a následně si narazil se spoluhráčem, jeho střela však neměla potřebné parametry ke vstřelení branky.
     
    37
    Havenaar se ocitnul v ofsajdovém postavení a rozhodčímu to neuniklo, hostující hráči budou odkopávat z místa odpískání.
     
    38
    Kastenaar vlétnul do pokutového území a přihrál pod sebe na volného hráče, ten však branku těsně minul. Rozhodčí však ukazuje na rohový kop.
    38. Další velká příležitost Den Haagu
     
    39
    Z následného rohu nic závažného nebylo a domácí brankář může v klidu rozehrát od své branky.
     
    40
    Kanton zkusil své štěstí ze střední vzdálenosti, jenže těsně přestřelil. Brankáře hostů, však vylekal, ten se krásně prolétnul vzduchem. Následně domácí levý bek vybojoval další rohový kop.
     
    41
    Centr na zadní tyč našel hlavu z jednoho z domácích hráčů, ten vracel na přední tyč. Bohužel tam byl jenom hostující hráč. Ten však znervoznil a odvrátil na další rohový kop. Druhý pokus domácím moc nevyšel a tímpádem budou hosté vykopávat od své branky.
     
    42
    Pomalu se nám blíží konec poločasu a momentálně mají míč hostující hráčí, kteří se snaží založit kloudnou akci od své branky. Nákop na útočnou polovinu končí až u domácí brankáře, který míč pokryl a nikde nespěchá.
     
    43
    Ani hostující brankář se nenechal zahanbit a výborným výběhem a následným zákrokem ukryl míč před dotírajícím Kastenaarem.
     
    44
    Dvakrát se teď musel ukázat domácí brankář, který zamezil vyrovnávací brance hostů. Nepříjemnou střelu k tyči vyrazil a i následnou dorážku zklikvidoval
     
    45
    Začala poslední minuta řádné hrací doby prvního poločasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, ten nám přinesl pouze jednu branku. Úspěšný střelec byl domácí Havenaar, který proměnil pokutový kop.

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 48% – 52%
    Střely celkem: 12 – 7
    Rohové kopy: 5 – 1
    Fauly: 9 – 4
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30 .
     
    Hráči už pomalu nastupují na trávník, druhý poločas může za okamžik začít.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující trenér sáhnul o přestávce ke střídání. Zápas skončil pro Ojamau a místo něj přišel Maatsena.
     
    47
    Hosté začali druhý poločas velice aktivně, jenže posléze narazili na výbornou domácí obranu, která jejich akci ukončila. Následně se Schaken snažil prorazit přes dva obránce, ale neuspěl. Míč ovšem zůstane na kopačkách domácích.
     
    48
    Útočný faul Schakena, kterému důrazně domlouvá rozhodčí. Hosté tuto standartku rozehráli na krátko a následně míč nepřesně přenesli na druhou stranu, kde našli pouze domácího hráče.
     
    49
    Schaken si nedá pokoj a opět se snažil projít, tentokrát přes jednoho hráče a ani přes tuto jednu překážku nedokázal vyzrát. Hosté budou míč vhazovat do hry.
     
    50
    Dlouhý nákop na Havenaara, který nepřesně prodloužil na Trybull a, ten míč na hrací ploše nestihnul , a tak hosté budou mít k dispozici další aut.
     
    51
    Domácí se pomalu dostávají na polovinu hostů, Havenaar se ale poté dostal do ofsajdové pozici a rozhodčí to přesně viděl. Míč získali hosté, kteří taktéž nikde nespěchají, radši sázejí na postupný útok.
     
    52
    Dnes aktivní Havenaar se probíjel k míče přes pozorného stopera, ten si však situaci pohlídal a míč si sebral pro sebe hostující brankář.
     
    53
    Hra ve druhém poločase vůbec nemá spád, hráči obou týmů působí jako by byli stále v šatně.
     
    54
    Tohle tempo chce změnit Maatsen, který unikl po pravé straně a pokusil se odcentrovat. Bohužel pro něj míč byl zblokovaný prvním domácím hráčem, a tak hosté budou mít pouze rohový kop.
     
    55
    První rohový kop dopadnul docela úspěšně, když se k hlavičce dostal stoper Fischer, který hlavičkoval přesně k tyči. Jenže brankář Setkus vytlačil míč na další roh, ten se už nepovedl a Setkus si po dlouhé době vyzkouší odkop od brány.
     
    56
    Hra se momentálně odehrává ve středu hřiště. Bitvu o míč vyhráli hostující hráče, jmenovitě Suk, ale ten míč vrací až ke svému brankáři.
     
    57
    Další hloupý faul hostů na obranné polovině, rodí se nebezpečná standartka pro domácí? Exekutor radši míč vrátil ke svým stoperům a tam i začíná jejich akce.
     
    58
    Po delší době mají míč k dispozici hostující hráči, kteří pomalu postupují na polovinu domácích. Jmenovitě Maatsen, ale ten se dopustil útočného faulu na San Romána. Setkus uvede míč do hry odkopem z místa prohřešku.
     
    59
    Schaken kouzlí z mičem, ale nic jiného než rohový kop nevybojoval. Domácí se nastěhují do hostujícího vápna.
     
    60
    Schaken opět u míče, tentokrát se mu klička povedla, obránce obešel, jenže následný dotyk s míčem se mu nepovedl a míč mu ulítnul do zámezí.
     
    61
    Domácí měli další rohový kop, jenže ten se moc nepovedl, a tak hosté můžou založit rychlý brejk. Ale ani ten se nepovedl a hra se opět přesouvá na druhou stranu. Kastaneer se snažil udržet míč na hrací ploše, jenže se mu to nepovedlo a hosté tak budou vhazovat.
     
    62
    Další střídání na hostující straně. Zápas končí pro Suka a začíná pro Nievelda.
     
    63
    Schaken chtěl zrychlit hru, ale moc se mu to nepovedlo. Následně Duplan vybojoval míč zpět a dostal se až k centru, na který si naskočil Havenaar. Ten však hlavičkoval v záklonu a míč nebyl pro Zwarthoeda nebezpečný.
     
    64
    Domácí mají k dispozici sérii autových vhazování, které ukončuje útočný faul Havenaara. Ten si však až moc důsledně dělal prostor a rozhodčí mu písknul úder loktem do obličeje.
     
    65
    Kastenaar prodloužil na Havenaara, který se mu ihned snažil vrátit míč. Jenže míč skončil na prvním bránícím hráči, který odkopnul míč do bezpečí.
     
    66
    Hostující brankář bude odkopávat od své branky. Jenže balon se dostal ke aktivnímu Schakenovi, který obešel sám tři hráče a pokusil se najít hlavu Havenaara. Centr se mu nepovedl, a míč končí v zámezí.
     
    67
    Útočným faulem se provinil Wolters. Domácí hráči, ale ihned míč ztratili a dali příležitost vyniknout hostům.
     
    69
    Hra se po aktivní části opět přesunula do své klidové zóny, kde oba týmy nikde nespěchají, ale spíše čekají na chyby soupeře. Nepřesnou přihrávkou se blýsknul jeden z hostů, a tak domácí brankář bude od své branky odkopávat.
     
    70
    Den Haag právě vstřelil branku!
    A máme tady vytouženou branku, Den Haag zvyšuje své vedení o dvě branky. Schaken centroval do pokutové území, míč mířil na Kastenaara, jenže ten míč netrefil, a tak se prosadil až na zadní tyči MIKE HAVENAAR. Ten nedal brankáři hostů šanci a prudkou hlavičkou zvyšuje vedení svého týmu.
    70. Mike HAVENAAR - 2:0
     
    72
    Hostující hráče teď čeká velmi obtížný úkol, mají necelých 20 minut na to, aby aspon vstřelili dvě branky a zajistili si jeden bod.
     
    73
    První střídání pro domácí. Ze hřiště odchází Kasteneer a místo něj si zahraje Marengo.
     
    74
    Domácí Schaken teď běžel sám na hostujícího brankáře, ale na něj nevyzrál a ten míč vyrazil na rohový kop. Z následného rohového kopu nic závažného nebylo.
     
    76
    Přetažený centr Nievelda na zadní tyč, kde byl de Kogel končí útočným faulem hostujícího útočníka.
     
    77
    Tomu se říká správný přístup. Domácí nejsou spokojeni s dvoubrankovým náskokem a stále se snaží útočit, vstřelit další branky,
     
    78
    Poslední střídání hostujícího trenéra. Brands dolů, Teijsse nahoru.
     
    79
    Ani hosté nezabalili kufry a stále se snaží aspoň snížit brankový rozdíl, jenže obranu Haagu dnes pracuje na jedničku.
     
    79
    Pro Schakena, který dnes odehrál výborný zápas utkání končí, místo něj si na posledních deset minut zahraje Ebuehi.
     
    80
    Začalo posledních deset minut dnešního zápasu.
     
    81
    Domácím se tato taktika nemusí úplně vyplatit, protože teď nechávají hrát hosty, kteří marně dobývají jejich obranu.
     
    82
    Odpískán faul nově příchozího Teijsseho, který si nedovoleně dělal prostor. Faulovaným byl domácí stoper Meißner.
     
    83
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Akce začala u domácího brankáře, který odkopával od své branky. Míč se dostal až k rohovému praporku, kde byl Marengo. Ten si pohrál s obránce a nacentroval, ve vápně si míč našel TYRONNE EBUEHI, který nedal hostujícímu brankáři šanci.
    83. Tyronne EBUEHI - 3:0
     
    84
    Odchází střelec dvou branek Mike Havenaar a na konec zápasu si zahraje van der Heijden.
     
    86
    Zápas se už bude pomalu dohrávat, domácí mají k dispozici autové vhazování, jenže míč z tohoto autu končí až u brankáře, který se pomalu rozhlíží a hledá volného hráče.
     
    87
    Odvážný průnik Teijsseho skončil na pozorném Kanonovi, který míč zkušeně pohlídá a počká na vhodnou příležitost rozehrát.
     
    88
    Hra je přerušena, na trávníku leží zraněný domácí hráč. Rozhodčí volá zdravotnícký tým.
     
    90
    Hra pokračuje. domácí měli k dispozici přímý kop, jenže míč z tohoto přímáku skončil v rukavicích brankáře hostů.
     
    90
    Rozhodčí nastavil tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Hosté už rezignovali na útočnou hru a domácí jsou s výsledkem spokojeni, oba týmy se dívají na časomíru.
     
    90+2
    Přetažený centr Duits končí na zadní tyči, kde domácí obránce odvrátil míč na rohový kop. Z následného rohu nic nebylo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.
     
    Máme za sebou zápas prvního kola holandské Eredivisie, ve kterém domácí Den Haag porazil postupivší Go Ahead Eagles 3:0. Dvě branky vstřelil Havenaar a Ebuehi, který skóroval po 4 minutách na hřišti.
    Tímto se s vámi loučím a u dalšího fotbalu na počtenou. (20:20:48)

    Branky: 17. Havenaar, 70. Havenaar, 83. Ebuehi

    Karty:   34. Havenaar (HAA) – 15. Duits (EAG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.
    HFC ADO Den Haag: Setkus – San Román, Meißner, Beugelsdijk, Kanon – Meijers (C), Duplan, Trybull – Schaken (79. Ebuehi), Havenaar (84. van der Heijden), Kastaneer (73. Marengo).
    Náhradníci: Zwinkels – El Mahdioui, Gehrt, Marengo, D. Bakker, van der Heijden, Hevel, David, Ebuehi, Amatkarijo, van Schaik.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – van der Meer, Fischer, Schenk, Groenbast – Duits (C), Brands (78. Teijsse), Suk (62. Nieveld) – Ojamaa (46. Maatsen), de Kogel, Wolters.
    Náhradníci: Cummins – Teijsse, van Overbeek, van Ewijk, Maatsen, Džepar, Hendriks, ten Den, Nieveld, Daemen.

    Rozhodčí: D. Higler – T. Hoekstra, R. Brondijk
    bahis siteleri