Hr. Králové – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Karviná – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Slavia – Jihlava 2:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:0 (2:0)
FC Vysočina Jihlava
Pondělí 15.08.2016, 15:15 • SC Horní Počernice • Juniorská liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:05:25)
     
    Slavia poráží Jihlavu ve třetím kole ligy juniorů na svém hřišti 2:0 poté, co oba góly vstřelila v první polovině. Ve druhé půli přidala ještě více na aktivitě. Byla daleko lepším mužstvem na hřišti. Mnoho akcí zavánělo třetí brankou, ale červenobílí již další přesný zásah nepřidal. Podruhé v letošním ročníku Juniorské ligy se jim povedlo udržet čisté konto a opět před domácím publikem. Výhra je to naprosto zasloužená. Jihlava nebyla ve druhé půli aktivní směrem dopředu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    V době, kdy se rozeběhla poslední minuta normální hrací doby byl aktivní hráč Slavie při napadání. Z následné akce Jihlavy přišel centr, který přistál na hlavě modrého fotbalisty, ale míč končí vedle levé tyče branky Řeháka.
     
    89
    Míč se od stopera Slavie odrazil k hráči Jihlavy, který to zkusil z pětadvaceti metrů do horního růžku branky Slávie, ale míč končí mimo svatyni domácích.
     
    88
    Tahle akce Jihlavy po levé straně končí přetaženým centrem. Možná, že jsou hosté již unavení a došly jim síly. Ten centr mohl mít hodně společného s únavou.
     
    87
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Prošek, přichází Vávra.
     
    86
    Je sympatické, že se Slavia vůbec nezatáhla a nadále chce přidat třetí zásah. Po sérii krátkých přihrávek centroval hráč Slavie z pravé strany, ale míč skončil na kopačkách soupeře.
     
    85
    Až moc důrazu vložil do hlavičkového souboje na polovině Slavie muž v modrém. Sudí to nemilosrdně odpískal.
     
    84
    Ve vzduchu bylo aktivních hned několik Pražanů, ale Kolář nezasahoval. Následný protiútok dokumentuje jak je hra Jihlavy nepřesná.
     
    83
    Hráč Slavie se z pravé strany hnal do zakončení, ale byl nedovoleně zastaven soupeřem. To se Slavii hodí.
     
    82
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Veselý, přichází Žárský.
     
    82
    Po pasu od spoluhráče ve středu hřiště, stáli u hráče Slavie hned čtyři soupeři, ale míč neztratil. Posléze ale Slavia přišla o míč, načež kontr Jihlavy skončil po pár sekundách nepřesnou přihrávku.
     
    81
    Akce Pražanů začíná od vlastní obrany. Jihlava působí trošku odevzdaně.
     
    79
    Slavii ale nyní chyběl klid jednoho z hráčů ve vápně Jihlavy. Ten se zachoval jako sobec, mohl přihrát spoluhráči do výhodnější pozice, ale neučinil tak. Akci Jihlavy zastavuje ofsajd.
     
    78
    Jenže to už neplatí. Sebevědomí hráčů Jihlavy opět klesá. A nervozita se bude stupňovat s příbývajícím koncem zápasu.
     
    78
    Rohový kop Slavie patří do kategorie přetažených. U míče jsou hosté.
     
    77
    Nákop za obranu Jihlavy sbírá do svých rukavic Kolář. Ale Slavia se opět dostala k míči a má k dispozici rohový kop z levé strany.
     
    76
    U pravého rohového praporky u vápna Slavie se dotkl míče jako poslední hráč Jihlavy. Je tady autové vhazování pro domácí.
     
    75
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vitásek, přichází Fikar.
     
    75
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Šerý, přichází Novotný.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Antwi, přichází Souček.
     
    74
    Když se Jihlava dostane před branku Slavie, tak je z toho ofsajd. Třeba jako nyní.
     
    73
    Moc toho Řehák na práci ve druhé půli neměl. Slavia je daleko lepší v rychlostních soubojích. Prostě ve všem. Jihlava ztrácí půdu pod nohama.
     
    73
    Ten rozdíl mezi oběma týmy ve druhé půli je na první pohled patrný. Slavia daleko více zpřesnila svoji hru, což se nedá říci o Jihlavě.
     
    71
    Slavia je aktivnější, což dokládá větší klid ve finální fázi útoku. K míči se ve vápně modrých dostal hráč Pražanů, ale v obrovské šanci nasměroval míč nad branku. Kolář by nemohl míč zasáhnout.
     
    70
    A fanoušky Pražanů může uklidnit, že hráč hostů fauloval na vlastní polovině. Jihlava se bude muset opět bránit.
     
    68
    Slavia ve druhé půle více drží míč. Přidala na agresivitě v osobních soubojích. Většinu z nich vyhrává. Nyní mohla vést 3:0. Ve vápně byl hráč v červenobílém naprosto pohotový, ale míč v cestě do sítě zastavil na brankové čáře muž v modrém. Z následné další akce to zkoušel hráč Pražanů po levé straně, ale Kolář výborně zmenšil úhel.
     
    67
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Vazda, přichází Zoubek.
     
    66
    Slavia kontroluje hru, ve druhém poločase zatím nedopustila to, aby se soupeř dostal do zápasu. Jihlava to bude mít těžké s jakýmkoliv bodovým ziskem v tomto zápase. Obrana domácích působí konsolidovaně.
     
    64
    Jihlava se dostává pouze zřídka před branku soupeře. Dnes bude muset z minima vytěžit maximum.
     
    62
    Hráč Slavie si počínal v hlavičkovém souboji hodně důrazně, ale Slavia z něho nic nevytěžila. U míče jsou na středu hřiště hosté.
     
    62
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Fulnek, přichází Fiala.
     
    61
    Za to teď měli jedinečnou příležitost po zkráceném rohovém kopu. Úplně osamocený zůstal na zadní tyči hráč Jihlavy, ale pouze těsně minul svatyni soupeře.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Pěnkava (FC Vysočina Jihlava).
     
    59
    Centr Slavie zleva neznamenal větší nebezpečí. Hlavička hráče Pražanů byla nepřesná. Ale Jihlava se zatím ve druhém poločase nemůže dostat ke střele.
     
    57
    Znovu mohla Slavia přidat další branku, která by ještě zpříjemnila hráčům domácích pobyt na hřišti. Brankář Kolář byl venku z branky, zasáhnout už nemohl, ale obrana hostů odvrátila třetí branku soupeře.
     
    55
    Tohle se nemůže hráčům Jihlavy stávat. Rychlostně teď vůbec nestíhali. Slavia měl v závěru akce hodně času. Míč si na střed hřiště a svou pravačku navedl červenobílý hráč a pouze postrádal větší klid v zakončení.
     
    54
    Po řadě nepřesností z obou stran se míč dostal do rukou Koláře.
     
    53
    Hodně podobně vstřelili Slávisté dnes druhou branku, ale hráč Jihlavy byl pečlivě hlídán obráncem Pražanů. Rozhodčí odmával ofsajd.
     
    52
    Zatím nehrozí Slávii velké nebezpečí, ale je tu přímý kop Jihlavy z levé strany, který přistál v náručích Řeháka.
     
    50
    Slavia mohla klidně vést o tři branky. Poté, co si míč vyměnili oba červenobílí stopeři se hra přesunula ke Kolářovi. Do vápna přilétl centr, jenž měl najít Pražana, ale ten těsně ve skluzu minul hrací předmět.
     
    48
    Hráč Jihlavy procházel osamocený levou stranou hřiště. V době, kdy se blížil k vápnu Slávie, jej zdvojili dva hráči Pražanů. Následovala nepřesná střela hráče v modrém.
     
    47
    Hosté svírali soupeře v tlaku. Přišel centr z pravé strany, který Slavia odvrátila k hráči Jihlavy, který vše vsadil na svoji razantní střelu z pětadvaceti metrů, ale tento pokus byl zblokovaný.
     
    46
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Tlustý, přichází Pedro.
     
    46
    Byla zahájena druhá půle tohoto zápasu. Jihlava potřebuje zabrat. Vstřelit dvě branky. Podaří se jí to? Výkop obstarali hráči Slávie!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:17.
     
    A to je to poslední, co se stalo v úvodním poločase, který favorit zápasu z hlavního města vyhrál 2:0 díky brankám kapitána Kocourka a Veselého. Hlavně branka prvně jmenovaného asi potěšila všechny fotbalové příznivce. Rozhodně se jednalo o krásný moment. Slavia svého soupeře nikterak nedrtí, nemá herní převahu, ale využila své dvě velké šance. Zejména druhý gól musí Jihlavu mrzet, protože za ním stála nedůslednost v obrané fázi.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V první nastavené minutě prvního poločasu ukázal hráč Slávie výbornou orientaci ve vápně, míč si zpracoval, přehodil z pravačky na levačku, ale trefil pouze Koláře, který stačil vyběhnout. Případná branka by stejně neplatila, neboť pomezní sudí zdvihl praporek.
     
    45
    Pražané nikam nespěchají s rozehrávkou. Ví, že vedou o dvě branky.
     
    44
    Jihlava se nadvakrát osvobodila. Potřebovala by vstřelit do konce poločasu kontaktní branku.
     
    43
    Hráč Slavie si zapsal menší plus díky zisku míče pro vlastní celek. Jihlava ale míč vybojoval zpět. Následoval centr z levé strany, který nenašel nikoho v modrém. Domácí kontrovali protiútokem, který bude pokračovat rohovým kopem z pravé strany.
     
    42
    Centr z pravé strany sbírá Kolář a rozdává jej spoluhráčům.
     
    40
    Hbitý fotbalista Slavie si věřil v osobním souboji se soupeřem a získal faul na vlastní osobu. Z následného přímého kopu, který dolétl do vápna Jihlavy, bylo hodně rušno. Modří museli volat SOS, ale včas se dovolali. Případná tříbranková ztráta by byla pro hostující celek alarmující.
     
    39
    Sledujeme fotbal, který se moc nepřerušuje. Akce modrých začíná autovým vhazováním z pravé strany.
     
    38
    Co rozhodně nebylo žalostné, to byl rychlostní fond hráče Slavie, který si to po pravé straně trávníku namířil do vápna, ale jeho snaha o penaltu byla hodně viditelná.
     
    37
    Nezdá se mi, že by Slavia nějak soupeře drtila. Sledujeme vyrovnaný fotbal, jen zakončení a finální fáze útoku modrých je žalostná.
     
    36
    Hostující hráč to chtěl vzít na sebe, ale nakonec se rozhodl pro přihrávku na levou stranu hřiště. Centr znamenal také rohový kop, ale ten patřil do kategorie těch horších.
     
    35
    Jihlava se potřebuje chytit. Je tady rohový kop hostů z pravé strany.
     
    33
    Moc nechybělo a bylo to o tři branky. Kolář vyboxoval míč na kopačky soupeře. Brankář Jihlavy nechal hodně místa v brance. Ale slávistický hráč si nevěřil na střelu. Přihrál spoluhráči a ten střelou k pravé tyči orazítkoval tyč.
    32. VESELÝ - 2:0
     
    32
    Slavia právě vstřelila branku!
    Favorit zápasu zatím potvrzuje předpoklady expertů. Tahle akce Slavie byla rychlá, svižná. Domácí na nic nečekali. LUKÁŠ VESELÝ dostal ideální pas za obranu Jihlavy. Nestál v ofsajdu. Zachoval chladnou hlavu, poslal míč mezi nohy Koláře, takže červenobílí už vedou 2:0.
     
    31
    Jihlava se po centru na penaltu z pravé strany nedostala k ohrožení branky Slávie. Navíc přišel útočný faul.
     
    30
    V době, kdy musí Jihlava hrát o desíti, přišel nedovolený zákrok hráče Slávie v blízkosti vápna Pražanů.
     
    29
    Hostující hráč je ještě otřesený a je tak povolán lékařský štáb hostujícího mužstva.
     
    29
    Jihlava se snažila o aktivní presink. Po výkopu Řeháka si počínal nedovoleně hráč Slavie v hlavičkovém souboji na středu hřiště.
     
    27
    Hráč Slávie ukázal celkem solidní rychlostní předpoklady. Centroval z levé strany, kdy to z jedničky na sebe vzal spoluhráč, ale jedovatý projektil byl zblokovaný.
     
    26
    Na velké šance je to zatím 1:1. Ale Slavia dokázala tu jednu proměnit, na rozdíl od Jihlavy.
     
    26
    Ale ani Jihlava neměla míč v držení dlouho.
     
    25
    Trošku zbrklý byl hráč Pražanů v závěrů akce domácích. Moc rychle se chtěl zbavit míče, přitom akce nevypadala vůbec špatně.
     
    25
    Je to vůbec první ofsajd v zápase. Míč bude mít Slavia.
     
    24
    Přímý kop z levé strany hřiště, kdy si Kolář vyžádal tři hráče do zdi, přistál bezpečně v náručích brankáře domácích. Nebyla to žádná velká šance.
     
    23
    Tenhle nákop za obranu Jihlavy měl myšlenku. Brankář Kolář včas vyběhl a zmenšil střelecký úhel hráči soupeře.
     
    23
    Jenže dá se říci, že měla opravdu jepičí život. Vhazovat bude soupeř z Prahy.
     
    23
    Po výkopu Koláře na střed hřiště bude akce Jihlavy pokračovat autovým vhazováním z pravé strany.
     
    21
    Juniorská liga je soutěž, která je o individuálních chybách hráčů. Fotbalisté ještě nejsou herně vyspělí, a tak v ní padá hodně branek. Dnes je v Praze slunečno. Zatím vidíme pohledný fotbal, který přinesl jednu branku, ale pokud tempo hry vydrží, tak přijdou určitě další.
     
    20
    Akce Slavie nevypadala vůbec zle. Domácí rychle kombinovali na hranici vápna, ale domácí hráč si tak dlouho hrál s míčem až o něj přišel.
     
    19
    Tohle by se asi stávat nemělo. Modrý hráč vybojoval míč po střetu se soupeřem. Po autovém vhazování se balon dostal na hranici penalty, kde střílel hráč hostů. Míč ještě skočil před Řehákem, ale ten jej chytil do svých rukou.
    17. KOCOUREK - 1:0
     
    17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tenhle gól utkání pomůže. Určitě se nebude bránit. Slavia vybojovala míč na polovině Jihlavy po autovém vhazování. Míč si navedl na střed ONDŘEJ KOCOUREK. Kapitán domácích nedal střelou do horních pater branky Jihlavy Kolářovi žádnou šanci! Krásný fotbalový moment.
     
    16
    Hra Pražanů se vyznačuje dlouhými nákopy na útočníky dopředu. Ale zatím tudy cesta nevede. Jihlava hraje více kombinačně, více pozemi.
     
    16
    Obrana Pražanů působila soustředěně a zastavila akci hostů po pravé straně. Míč má opět brankář Slavie.
     
    15
    Mezitím domácí museli nuceně střídat. Rohový kop Jihlavy patřil mezi ty nepřesné. Vykopávat bude Řehák.
     
    15
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Badocha, přichází Gilian.
     
    14
    Akce hostů bude pokračovat prvním rohovým kopem zápasu z pravé strany.
     
    13
    Akce Jihlavy začíná výměnou balonu mezi stopery. Slavia rozehrávku nenapadá.
     
    12
    Teď to s agresivitou na polovině Jihlavy přehnal hráč Slávie. Může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    11
    Nákop Řeháka hledal v okolí vápna Jihlavy útočníka Slávie, ale nenašel, jenže v tom už má zase míč na nohou brankář domácích.
     
    10
    Centr hráče Slavie z pravé strany přistál na kopačkách stopera Jihlavy.
     
    10
    Hraje se ve velkém tempu. Oba týmy chtějí hrát fotbal. Nikdo nechce bránit.
     
    8
    Rychlá kombinace domácích v okolí vápna Jihlavy přinesla zmenšení střeleckého úhlu střelci Slávie. Poté si domácí hráč navedl míč na střed a pálil mimo branku hostů. Určitě první šance, která stála za to!
     
    7
    Zase měla Slavia minimum času na rozehrávku. Jihlava nepřijela do Prahy s obrannými úkoly.
     
    6
    Jenže také hosté byli nepřesní při základání útoku.
     
    6
    Tato akce nepřinesla nic závratného. Kolář bude vykopávat od vlastní branky.
     
    6
    Ale hosté rychle přišli o míč. Slavia bude vhazovat na pravé straně hřiště nějakých čtyřicet metrů od branky Koláře.
     
    4
    Hosté si vybojovali aktivním nápadáním rozehrávky soupeře hrací předmět. Ale vzápětí o něj přišli, načež na středovém kruhu byl faulován hráč Slavie a sudí důrazně domlouvá muži, který se provinil.
     
    3
    Akce Pražanů začíná opět od stoperské dvojice.
     
    3
    Jihlava moc nestíhala směrem dozadu, ale centr z hranice vápna byl nepřesný. Respektive skončil na kopačkách muže v modrém.
     
    2
    Akci Slávie po levé straně hřiště přerušuje útočný faul. Jihlava má dost času na rozehrávku.
     
    1
    Fotbalisté Slavie a Jihlavy začali boj o ligové body ve třetím kole juniorské ligy. Slavia v klasické červenobílé kombinaci dresů, Jihlava v ryze modré. Výkop měli na starost hosté, ale o míč rychle přišli, načež je tu akce Slavie od brankáře Řeháka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu.
     
    Začátek zápasu bude zpožděný. Hráči Jihlavy přijeli pozdě vinou kolony.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Řehák – Broukal, Veselý, Badocha, Kocourek (C), Antwi, Pelyak, Prošek, Vavrouš, Vazda, Kodr
    Náhradníci: Žárský, Gilian, Vávra, Souček, Zoubek, Schulz, Lisa

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Fulnek, Pěnkava, Dumovič, Vedral – Vitásek, Tlustý, Záviška – Šerý (C), Svatík, Sargsyan
    Náhradníci: Jágrik, Pedro, Novotný, Průša, Beseda, Fiala, Fikar

    Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Vít.
     
    FC Vysočina Jihlava
    Hosté nevstoupili do nové sezony vůbec špatně, a sice ziskem tří bodů po výhře v Plzni 3:2, kdy Vysočina vedla 3:0, a soupeř zdramatizoval utkání dvěma góly v závěru. Vzápětí prohrála jedinou inkasovanou brankou s Libercem 0.1, když se deset minut před koncem duelu prosadil Šulc. Po dvou kolech tak patří Jihlavě v tabulce juniorské ligy dvanáctá příčka. Do dnešního zápasu vstupuje v roli papírového outsidera. Naplní tuto roli hostující celek, anebo dojde k překvapení?
     
    SK Slavia Praha
    Pražané vytěžili ze dvou úvodních zápasů nové sezony čtyři body. Nejprve před domácími diváky udrželi čisté konto v souboji s Brnem a vyhráli 2:0. Posléze si rozdělili body v Českých Budějovicích po remíze 1:1, kterou hodnotil trenér Pavel Řehák: "V zápase jsme dominovali, vytvořili jsme si 4 jasné gólové šance, branku jsme dostali po ojedinělé akci domácích, kdy využili odraženého balonu a zaváhání našeho stopera. Ve 2. poločase jsme měli hru pod kontrolou, Budějovice jsme přehrávali a nepřešly snad přes půlicí čáru. Bohužel nám chyběl ve finální fázi důraz, lepší zakončení, lepší střelba."
    V dnešním střetnutí budou sešívaní plnit roli favorita. Celek z hlavního města České republiky skončil v uplynulém ligovém ročníku na deváté pozici se ziskem 49 bodů.
     
    Hezký den, ve třetím kole nejvyšší české fotbalové soutěže juniorů se ve třetím kole poměří SK Slavia Praha a FC Vysočina Jihlava. Výkop tohoto zápasu je naplánovaný na 15:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Muzikář

    Branky: 17. Kocourek, 32. Veselý

    Karty:   59. Pěnkava (JIH)


    SK Slavia Praha: Řehák – Broukal, Veselý (82. Žárský), Badocha (15. Gilian), Kocourek (C), Antwi (75. Souček), Pelyak, Prošek (87. Vávra), Vavrouš, Vazda (67. Zoubek), Kod (82r
    Náhradníci: Žárský, Gilian, Vávra, Souček, Zoubek, Schulz, Lisa

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Fulnek (62. Fiala), Pěnkava, Dumovič, Vedral – Vitásek (75. Fikar), Tlustý (46. Pedro), Záviška – Šerý (C) (75. Novotný), Svatík, Sargsyan
    Náhradníci: Jágrik, Pedro, Novotný, Průša, Beseda, Fiala, Fikar

    Rozhodčí: Váňa – Arnošt, Vít
    bahis siteleri