Sevilla – Barcelona 0:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:2 (0:0)
FC Barcelona
Neděle 14.08.2016, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španělský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tentokrát již vše. S konstatováním, že španělský superpohár získává po výhře 2:0 Barcelona se s vámi loučím a přeji dobrou noc. Brzy na počtenou! (00:03:08)
     
    Je dobojováno, Barcelonští vstoupili do soutěžního ročníku 2016/2016 stylově – ziskem domácího superpoháru. To Sevilla bude po tomto týdnu smutnit dvojnásobně, v úterý totiž v Superpoháru UEFA ztratila prakticky vyhrané utkání proti Realu Madrid a dnes nestačila ani na Barcelonské. Ti sice v první půli nebyli lepším týmem, v té druhé ovšem andalúský celek jednoznačně předčili. Sevillské srazil do kolen Suárezův gól krátce po změně stran, deset minut před koncem pak definitivně pojistil výhru Katalánců Munir El Haddadi. Luis Enrique si navzdory výhře ovšem musí drbat zbývající vlasy na hlavě, už v první půli totiž vinou zranění byli nuceni odstoupit Mathieu a především Iniesta. Bez zraněných se ovšem neobešli ani domácí, předčasně opustil bojiště Escudero.

     
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:17.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Už se nám rozběhla poslední minutka nastavení a na sevillském stadionu panuje hrobové ticho, Sevilla totiž po prohře v Superpoháru UEFA nevyhraje ani domácí obdobu této trofeje.
     
    90+1
    Lionel Messi se na pravém křídle zbavil Mercada a poté lehoulinkou zasekávačkou přenechal míč Luisovi Suárezovi, ten už ale s míčem nic kloudného nevymyslel.
     
    90
    Nakonec to budou pouze dvě minuty!
     
    89
    Mascherano s Piquém si vyměňují kulatý nesmysl na vlastní polovině, nyní se už čeká jen na to, kolik hlavní arbitr tohoto utkání nastaví.
     
    88
    O vítězství Barcelony už nepochybuje vůbec nikdo, nyní to navíc mohlo být už o tři góly! Lionel Messi se vyřítil sám na Sergia Rica, ze skvělé pozice ale vypálil přímo do domácího gólmana!
     
    87
    Mascherano posunul balon Munirovi, jemuž ovšem nevyšlo zpracování a míče se ujali domácí. Ne na dlouho, Sevillští totiž vyrobili zbytečnou chybu v rozehrávce.
     
    86
    Franco Vázquez se neohroženě vydal kupředu a nakonec se mu podařilo vybojovat rohový kop, nicméně z toho nic zajímavého nepramenilo.
     
    85
    Z něj žádné nebezpečí pro Rica nepramenilo, hosté se následně stáhli na vlastní polovinu, kde Blaugranas střádají cenné vteřinky.
     
    84
    Lionel Messi to po gólové přihrávce Munirovi zkouší sám, zpoza hranice pokutového území ale trefil pouze N'Zonziho – rohový kop pro Barcelonu.
     
    83
    Luis Suárez na útočné polovině naprosto zbytečně zavadil o domácího stopera Mercada, za tento zákrok mu sudí Gil udělil žlutou kartu.
     
    82
    Sevillským už ke vstřelení dvou gólů mnoho času nezbývá, u míče jsou nyní navíc svěřenci Luise Enriqueho, kteří nikam nespěchají a kombinují poblíž středového kruhu.
    81. Munir (BAR) - 0:2
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci jedno takové okénko dokázali tvrdě potrestat a zdá se, že je rozhodnuto! Messi pronikl středem hřiště a poté vyzval ke skórování trestuhodně neobsazeného MUNIRA EL HADDADIHO, jenž přesnou přízemní střelou nedal Ricovi šanci!
     
    79
    Barcelonští se budou v samotném závěru častěji a častěji vydávat do protiútoků, domácí se totiž tlačí kupředu a v obraně mají okénka někdy opravdu pochybné velikosti.

    Vojtěch Balon

    Branky: 54. L.Suárez, 81. Munir

    Karty:   32. Mercado (SEV), 70. N'Zonzi (SEV), 78. Vázquez (SEV) – 58. Busquets (BAR), 83. L.Suárez (BAR)


    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:17.
    Sevilla FC: Rico – Mariano, Rami, Mercado, Escudero (56. Sarabia) – Kranevitter (69. Ganso), N'Zonzi – Vitolo, Vázquez, Kijotake – Vietto (61. Ben Yedder).
    Náhradníci: Konopljanka, Iborra, Correa, Ganso, Churripi, Sarabia, Ben Yedder

    FC Barcelona: Bravo – Roberto, Piqué, Mascherano, Mathieu (27. Digne) – Rakitić, Busquets, Iniesta (35. D.Suárez) – Messi, L. Suárez, Turan (76. Munir).
    Náhradníci: Vidal, Masip, Umtiti, D. Suárez, Digne, Gomes, Munir

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Fernández
    Středa 17.08.2016
    Barcelona - Sevilla 3:0

    Branky: 10. Turan, 47. Turan, 56. Messi

    Karty:   32. Umtiti (BAR) – 88. Vitolo (SEV), 90. Sarabia (SEV)

    Neproměněná penalta: 33. Iborra (SEV), brankář Bravo zneškodnil

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
    thejrc.org