Cracovia – Sparta 2:7 (kon.)
konec
Comarch Cracovia
2:7 (0:1, 2:3, 0:3)
HC Sparta Praha
Středa 17.08.2016, 19:30 • Sztuczne lodowisko im. Adama • Hokejová Liga mistrů • Skupina O
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera! (21:59:46)
     
    Už v neděli sparťané přivítají švédský Färjestad a pokud chtějí uspět i ve druhém utkání základní skupiny, budou se muset vyvarovat chyb, které dnes udělali.
     
    První vystoupení Comarchu a Sparty v aktuálním ročníku Champions Hockey League končí výhrou Pražanů 7:2. Český celek potvrdil roli favorita a díky hattricku Tomáše Netíka vstoupil do sezony vysokou výhrou.
    Fanoušci tymu Cracovia byli super

     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Dziubinski ještě vypálil a trefil brankový oblouk. Stav zápasu už se tedy nezmění a Sparta může slavit vysokou výhru.
     
    59:48
    Comarch ještě zajíždí do třetiny...
     
    59:13
    Martin Procházka se prodral z levé strany a z kruhu pro vhazování pálil vedle branky Comarchu.
     
    58:57
    Až do této chvíle se hrálo převážně v útočném pásmu Sparty. Utkání už se spíše dohrává, protože Krakovu už se nedaří zachytit tempo.
     
    58:29
    Sparta okamžitě úřaduje a nedovoluje soupeři kombinovat. Třešničkou na dortu je úspěšný výlet Čajkovskému, díky kterému nasbírali sparťané cenné vteřiny.
     
    58:04
    Útočící hráč Comarchu se hnal směrem na branku, jenž nezkrotil přihrávku svého kolegy a po souboji s Petrem Kalinou (SPA) se bude vylučovat.
    57:34 NETÍK - 2:7
     
    57:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace Sparty končí sedmým gólem, kterému museli zatleskat i domácí diváci. Uher našel u pravé tyčky Pecha, jenž vracel před branku volnému TOMÁŠI NETÍKOVI, a ten parádní trefou o břevno dokonal hattrick – 2:7! Asistence: Lukáš Pech, Dominik Uher.
     
    57:06
    Krakov se navíc prodral do zakončení, ale střelecky se neprosadil. Útočí pro změnu Sparta.
     
    56:40
    Třetí obranný pár Comarchu prokázal trpělivost a delší kombinací dokázal vybojovat útočnou polovinu.
     
    56:07
    Domácí přece jen zahrozili. Z pravé strany se dokázal prosadit Kapica, jenž nebezpečně vypálil zpoza hráče, ale na Pöpperleho nevyzrál.
    55:01 NETÍK - 2:6
     
    55:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Krakově máme zřejmě rozhodnuto. Comarchu se nepodařilo udržet útočné pásmo, což využil TOMÁŠ NETÍK a z následného útoku se prosadil parádní střelou z hranice kruhu. Dobrou práci odvedl také Dominik Uher, jenž dobře napadal domácího brankáře a situaci mu znepříjemnil – 2:6! Asistence: Dominik Uher.
     
    54:33
    Tomáš Pöpperle si připsal jistý zákrok po střele z pravé strany a drží náskok svého týmu.
     
    54:05
    Comarch ještě zahrozil a svou aktivitou si došel pro faul Lukáše Pecha (SPA). Dvě minuty za podražení dávají Krakovu naději.
     
    53:16
    Akce druhého útoku končí dalším ofsajdem Pražanů. Český zástupce v Champions Hockey League si hlídá náskok tří branek a nezdá se, že by o něj už přišel. Každopádně ale nepředbíhejme – komerční přestávka.
    Velká šance hostů
     
    52:31
    Brankář Tomáš Pöpperle držel kotouč za svou brankou a počkal si na najíždějícího soupeře, aby posunul kotouč svým spoluhráčům. Ti opět kombinují v útočné třetině.
     
    51:49
    Martin Procházka trochu vyděsil domácího brankáře, jenž už zřejmě nečekal, že tento pokus z levé strany doplachtí až k jeho brance.
     
    51:04
    Ve slibné šanci se ocitl Kudrna, jenž si najel z rohu kluziště pro přihrávku Pecha, míč si zkrotil nohou a dostal se do zakončení, které však brankou neskončilo.
     
    50:47
    I přesto Sparta pokračuje v aktivitě a bude se opět vhazovat po pravici domácího brankáře. Český tým už si hlídá dostatečný náskok.
     
    50:17
    Kapitán Jaroslav Hlinka udržel zdánlivě ztracený kotouč a pokoušel se prosadit přes tři bránící hráče – neúspěšně.
     
    49:55
    Zajímavá akce Sparty šestý gól nepřinesla. Ihnačák zajel za branku, odkud zadovkou našel Vránu, který okamžitě posílal puk na Klimka, jehož střela z mezikruží brankou neskončila.
     
    49:49
    Na svou nepřesnost tentokrát doplatili Krakovští, jejichž nahozený kotouč skončil zakázaným uvolněním. Vhazuje se po pravici Radziszewskiho.
     
    49:34
    Mikuš hledal najíždějící kolegy, kteří nedokázali zasáhnout kotouč a nakonec jejich akci přerušil ofsajd.
     
    49:23
    Náskok tří branek je do závěru zápasu velmi povzbudivý. Sparta navíc může opět zaútočit, protože se vhazuje před polskou brankou.
    48:47 ČAJKOVSKÝ - 2:5
     
    48:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velmi aktivně dnes hraje Lukáš Klimek, který tentokrát nahrával na gól MICHALU ČAJKOVSKÉMU. Křídelník Sparty dostal v obranném pásmu hodně prostoru a v kruhu pro vhazování posunul puk do jízdy slovenskému obránci, a ten zkušeně zavěsil – 2:5! Asistence: Lukáš Klimek, Petr Vrána.
     
    48:27
    Díky nedůrazu domácí obrany mohl nahrávat Ihnačák, který našel Vránu, jehož střela z předbrankového prostoru zavinila pořádný zmatek.
     
    48:15
    Čtvrtá útočná formace Sparty zabojovala v rohu útočného pásma, odkud se pokoušel prosadit Cingel, před kterým zastavil kotouč Radiziszewski.
     
    47:24
    Třetí útok Sparty se prodral do zajímavé akce, kterou backhandem zakončil Kumstát. Šance vysokého útočníka byla spíše propagační.
     
    47:10
    Krakov okamžitě útočné pásmo ztratil a následně skončil puk v hledišti. Sudí nejprve ukázali na vhazování v obranném pásmu Sparty, ale po vzájemné dohodě přesunuli hru do středního pásma.
     
    46:48
    Svou lapačku musel vytasit brankář Pöpperleho, kterého prověřil střelou z pravé strany Kisielewski. Tato šance ovšem neměla příliš nadějí na úspěch – bude se vhazovat.
     
    46:04
    Neúspěšný byl také Ihnačák. Sparta to v posledních minutách zkouší spíše individuální, což zatím ovoce nepřináší. Obrana Comarchu dobře brání modrou čáru, zatímco v obranném pásmu už má se soupeřem problémy.
     
    45:33
    Individuálně se pokoušel prosadit Cingel, bohužel pro své mužstvo ho později zastavil Iberer. O chvíli později neuspěl ani Černoch.
     
    45:03
    Z pravé strany se dostal do zakončení český legionář Šinágl, jehož rána míří mimo. Vhazuje se v obranném pásmu Sparty.
     
    44:39
    Do zakončení se prodíral Netík, kterého zastavila převaha domácích borců. O pár vteřin později pokryl Radziszewski lehkou střelu ze strany.
     
    44:21
    Oběma týmům se dlouho nepodařilo dostat kotouč do útočného pásma, až se prosadili sparťané. Defenziva Comarchu se musí mít na pozoru.
     
    43:23
    Sparta napadá rozehrávku soupeře, kterému se sice nedaří dostat na útočnou polovinu, na druhou stranu nepouští hosty do zakončení.
     
    42:54
    Na pozoru se museli oba brankáři. Po Mikušově zaváhání Pöpperle nakonec zasahovat nemusel a na druhé straně se prosmýkl kolem Iberera Černoch, jehož dělovku Radziszewski pokryl.
     
    42:18
    Sparta na tom sice nebyla vzápětí o moc lépe a vhazovalo se před její branku. O několik vteřin později se ale do zakončení dostal Lukáš Cingel a od levého mantinelu pálil pouze do pozorného brankáře Krakova.
     
    41:50
    Za nahozeným kotoučem si dojel za branku Radziszewki, jenž společně se svým kolegou z obrany vyhodil kotouč pouze do moci Pražanů.
     
    41:24
    Wajda hledal z rohu kluziště některého ze svých kolegů, což se mu nepodařilo, následně však musel Pöpperle likvidovat střelu z pravé strany.
     
    40:51
    Nepřesnou rozehrávku málem potrestala dvojice sparťanů, z nichž druhým a zakončujícím byl Čajkovský. střelou z mezikruží pálil mimo.
     
    40:26
    Comarch vstoupil do třetí třetiny v početní převaze, ale stále se nedostal před branku Pöpperleho a navíc se musí bránit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejová kvalita je ovšem na straně Pražanů, kteří by si v případě vzorné koncentrace měli dokráčet pro první výhru. Hokej však bývá ošidný a Comarch se rozhodně nevzdá.
    fanoušci Sparty jsou také v hledišti na Tauron Arena

     
    Comarch si přenese přesilovou hru do třetí třetiny, ve které se pokusí smazat dvoubrankovou ztrátu. Prostřední třetina totiž nabídla celkem pět branek, z nichž tři skončily v síti Krakova. Sparta potvrzuje roli favorita, jenže dělá chyby v defenzivě a svým zaváháním dává šanci soupeři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Krakov využil zaváhání sparťanské defenzivy a střelou z levé strany prověřil Pöpperleho. Brankář Sparty kotouč podržel ve své lapačce a v závěru prostřední části bude muset být pozorný při vhazování po své pravici.
     
    39:14
    Comarch kombinoval v útočné třetině, kde si Juraj Mikuš (SPA) pomohl krosčekem a v závěru druhé třetiny nabídl soupeři přesilovou hru.
     
    38:41
    V posledních vteřinách se ovšem musel bránit, což se mu podařilo a následně si dlouhým nahozením vybojoval útočné pásmo.
     
    38:05
    Nešťastné branky jsou černou kaňkou sparťanského výkonu, který je s výjimkou několika zaváhání velmi dobrý. Uvidíme, zda se Comarch vstřelenou brankou nakopne.
    37:37 JENČÍK - 2:4
     
    37:37
    Kraków právě vstřelil branku!
    Rána z čistého nebe končí v síti Tomáše Pöpperleho. Slabon nabil na modré čáře RICHARDU JENČÍKOVI, který okamžitě vystřelil a puk díky odrazu od hokejky bránícího hráče zaplul až pod břevno sparťanské branky – 2:4! Asistence: Damian Slabon, Damian Kapica.
     
    37:16
    Juraj Mikuš zaváhal na obranné modré čáře, ale za pomoci svého kolegy nepustil soupeře do zakončení. Sparta jde dopředu.
     
    36:40
    Sparta ustála rychlý protiútoku Krakova a mohla zaútočit. Jmenovitě se do šance dostal Jaroslav Hlinka, jehož střelu domácí brankář vyrazil před sebe a Dominik Uher dorážel mimo.
     
    36:17
    Kolotoč v braně Comarchu málem přinesl ovoce. Jaroslav Hlinka pěkně míchal kotouč v levém kruhu pro vhazování a po chvilce ho poslal na branku, kde vznikl závar. Radziszewski byl ovšem pozorný.
     
    35:33
    Pro vyhozený kotouč musel vyjet brankář Pöpperle, který málem poslal kotouč na hůl napadajícího soupeře. To se nestalo a Sparta opět kombinuje na útočné polovině.
     
    35:02
    Comarch se okamžitě po vhazování osvobodil, přesto se následně sparťané dostali do útočné třetiny. Brankáře soupeře se jim zatím ohrozit nepodařilo.
     
    34:33
    Ze sparťanské aktivity pramení fauly, které sudí trestají. Další z nich zavinil Michael Kolarz (CRA), jenž zastavil ve slibné šanci Martina Procházku. Potrestají sparťané další faul?
     
    34:27
    Sparta úspěšně kombinuje v útočném pásmu, kde se snaží zakončit. Domácí obránci mají velké problémy.
     
    33:31
    Cracovia mohla zaútočit, ale nahozený kotouč skončil v rukavici brankáře Pöpperleho, jenž ho okamžitě poslal svým spoluhráčům.
     
    32:51
    Comarch opět zaváhal v obranném pásmu, kde domácí nebránili vůbec dobře a dali soupeři hodně prostoru. Před brankou se nakonec dostal ke střele jeden z hostujících borců, ale mířil mimo krakovskou branku.
     
    32:22
    Kotouč se aktuálně nachází za brankou Sparty, kde hosté v bílých dresech čekají na vystřídání svých spoluhráčů z útoku.
     
    31:33
    Tentokrát hrají aktivně domácí, jimž se nedaří usadit v útočném pásmu Sparty. Diváci aktuálně sledují sérii nepřesností na obou stranách.
     
    30:48
    Sparta založila další útok zpoza své branky, ale o kotouč po krátké chvíli přišla.
     
    30:26
    V posledních vteřinách se hraje převážně ve středním pásmu, kde se oba celky střídají v držení kotouče.
     
    30:02
    Na útočné modré čáře dostal kotouč Lukáš Cingel, kterému se ovšem nepodařilo přejít přes bránícího hráče soupeře.
     
    29:32
    Sparta pokračuje ve své aktivitě a domácí obrana s ní má velké problémy. Akci Pražanů nakonec zastavil hvizd sudího, který přerušil hru po hře vysokou holí v podání Pecha.
    28:40 NETÍK - 1:4
     
    28:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí chybují, Sparta je trestá. Tentokrát nedokázali ubránit velmi aktivní druhý útok, jehož akci zakončil z levého kruhu TOMÁŠ NETÍK a mířil přesně – 1:4! Asistence: Juraj Mikuš.
     
    28:16
    Dvojice Petr Kumstát – Lukáš Pech mohla zahrozit vzápětí, když první jmenovaný hledal na zadní tyči svého kolegu, který nedokázal doklepnout puk do odkryté sítě.
     
    27:35
    Ihnačák nebezpečně nahodil kotouč před branku, kde se pohyboval Netík. Bohužel pro hosty puk nezkrotil.
     
    27:19
    Sparta už hraje v pěti proti třem a okamžitě zahrozila. Dominik Uher pálil z levé strany a domácí brankář zasáhl pravým betonem. O několik vteřin později pálil od modré Čajkovský, jehož střelu se pokusili dorazit Vrána s Uherem – neúspěšně.
     
    26:33
    Rozhodčí začali rozdávat tresty ve velkém. Sparta si tentokrát vyzkouší přesilovou hru 4 na 3, kterou zavinil svým faulem Krystian Dziubinski (CRA).
    26:12 KALINA - 1:3
     
    26:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí obránci nechali trestuhodně volného PETRA KALINU, který před brankou dostal kotouč od Dominika Uhera a z otočky vrátil Spartě dvoubrankové vedení – 1:3! Asistence: Dominik Uher.
     
    25:57
    Při vyrovnaném počtu hráčů jsou aktivnější sparťané, kteří se snaží zaútočit. Comarch se zatím úspěšně brání.
     
    25:11
    Pražané vyhráli buly v útočném pásmu, kde několik vteřin kombinovali, zakončit však nedokázali.
     
    25:03
    Comarch si ovšem přesilové hry dlouho neužil. Patryk Noworyta (CRA) sekl po vhazování soupeře a síly na led se vyrovnají.
     
    24:48
    Úspěšný střelec Sparty se tentokrát příliš neukázal. Obránce Martin Gernát (SPA) zahrál vysokou holí a posílá svůj tým do čtyř.
    23:59 Drzewiecki (CRA) - 1:2
     
    23:59
    Kraków právě vstřelil branku!
    Odpověď Comarchu na sebe nenechala dlouho čekat. Domácí potrestali další zaváhání Pražanů, ujeli do přečíslení dvou na jednoho a po přihrávce z levé strany prostřelil Pöpperleho FILIP DRZEWIECKI – 1:2! Asistence: Richard Jenčík, Damian Slabon.
     
    23:54
    Sparta tentokrát neuspěla, přestože byl před odkrytou brankou Netík. Puku si ovšem nevšiml včas a už ho nedokázal poslat do branky.
    23:01 Gernat (SPA) - 0:2
     
    23:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se sparťané prosazují. Najíždějící MARTIN GERNÁT dostal přihrávku přes celé pásmo a povedenou střelou zavěsil – 0:2! Asistence: Lukáš Klimek.
     
    22:54
    O několik vteřin později už zakončoval samotný Lukáš Cingel, jenž dostal parádní přihrávku z rohu od Jiřího Černocha, ale trefil pouze domácího brankáře.
     
    22:36
    Těm chvíli trvalo, než se dokázali dostat do útočné třetiny, kde Cingel dlouho hledal někoho ze svých spoluhráčů – bez úspěchu.
     
    22:06
    Krakov se nedokázal udržet v útočném pásmu a musí se vracet zpět, aby zastavil rodící se akci Pražanů.
     
    21:41
    Když už se mu to podařilo, přišla ztráta, po níž se mohli rozehrát sparťané. Svěřenci Jiřího Kalouse si ovšem nedokázali poradit s aktivním napadáním soupeře a vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    21:17
    Bohužel neúspěšně, přesto se Comarchu nedaří dostat na útočnou polovinu.
     
    20:48
    Nahozený kotouč protečoval kapitán Jaroslav Hlinka a druhá formace se snaží vybojovat kotouč v útočném pásmu.
     
    20:16
    Na začátku druhé třetiny sice opět drželi kotouč sparťané, jenže kvůli špatné rozehrávce Čajkovského se museli mít na pozoru. Aktuálně už ale mohou zaútočit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Opravdu tomu tak bylo. Sparta byla v první třetině aktivnějším týmem a potvrdila roli papírového favorita. Už při první přesilové hře šla po zásluze do vedení, když skóroval Klimek. Postupem času ovšem přidali i domácí a Spartu několikrát podržel brankář Pöpperle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Nahozený kotouč Klimka nedokázal usměrnit nikdo ze sparťanů, což byla zřejmě poslední možnost Sparty.
     
    19:40
    Domácí zahrozili střelou z pravé strany, kterou ukryl Pöpperle a raději přerušil hru.
     
    18:48
    Sparta si zahrává, protože dělá jednu chybu za druhou. Poláci to tentokrát mohli potrestat ve dvou hráčích, ale Dziubinski pálil v těžké pozici pouze nad.
     
    17:56
    Comarch se dostal do dalšího protiútoku dvou na jednoho, který tentokrát zakončil první hráč, jenže Pöpperle byl pozorný.
     
    17:32
    Šikovnost prokázali Klimek s Ihnačákem. Druhý jmenovaný poslal podél mantinelu kotouč, kterého se za brankou ujal Klimek a pokoušel se zaskočit brankáře domácích. Radziszewski byl ovšem pozorný a nenechal se zaskočit ani následnou dorážkou Ihnačáka.
     
    17:11
    Puk se nachází převážně na útočné polovině pražského celku, který opět přidal na aktivitě.
     
    16:40
    Sparta se zlepšila až po Dutkově návratu. Chytré nahození Cingela mířilo na hůl Černocha, jenž kotouč před brankou netrefil.
    15:45 Skvělý zákrok brankáře
     
    15:45
    Sparta mohla být navíc potrestána gólem! K odraženému kotouči se dostal Kristian Dziubinski, jehož neúspěšně stíhal Jaroslav Hlinka, ale bohužel pro domácí nedokázal tváří v tvář Pöpperlemu skórovat.
     
    15:16
    Diváci tleskají za další dobré vyhození Comarchu, kterému vychází druhé oslabení mnohem lépe. Sparta se naopak trápí.
     
    14:52
    Spartě se nepodařilo zakončit ani v posledních vteřinách, přestože kombinovala v útočném pásmu.
     
    14:23
    Vstup do druhé přesilové hry sparťanům nevyšel. Svěřenci Jiřího Kalouse nedokázali udržet kotouč v útočném pásmu a následně zahráli na zakázané uvolnění.
     
    13:46
    Výborná práce Uhera končí dalším trestem pro domácí. Útočník Sparty okamžitě po vhazování obral o kotouč Rafala Dutku (CRA), který ho vzápětí sekl a dostal menší trest.
     
    13:32
    Pěkná akce druhého útoku. Dominik Uher zabojoval u mantinelu, kde získal kotouč a posunul ho na hokejku Jaroslava Hlinky, jenž pálil pouze nad domácí branku.
     
    13:16
    Sparta vyhodila kotouč na zakázané uvolnění, což způsobilo hvizd sudího, protože hrála v plném počtu.
     
    12:50
    Brankář Pöpperle si připsal jistý zákrok proti lehké střele soupeře a za tou následující se stačilo pouze ohlédnout.
     
    12:25
    Krakov musí začít zpoza své branky, kam se dostal po zajímavé šanci. Individuální průnik z pravé strany ovšem ovoce nepřinesl.
     
    11:54
    Sparta se okamžitě osvobodila, ale po několika vteřinách už opět musí bránit. Comarch kombinuje v útočné třetině.
     
    11:09
    Přesilovou hru si zahrají také domácí. Vracející se Lukáš Pech (SPA) si pomohl háčkem, při kterém podrazil hráče soupeře a dostal dvouminutový trest. Tady nebyl prostor pro diskuze.
     
    10:49
    Obrana Comarchu zaváhala, ale Kumstát nahozený kotouč do branky dopravit nedokázal.
     
    10:15
    Polský celek mohl vzápětí odpovědět. Domácí útočník se prosadil po pravé straně, kde dokázal obejít dva bránící hráče a donutil brankáře Pöpperleho stisknout své betony.
    09:36 Klimek (SPA) - 0:1
     
    09:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Svěřenci Jiřího Kalouse první přesilovou hru okamžitě trestají. Čajkovský dostal kotouč na modré čáře, chytře si počkal a odrazem od mantinelu dostal puk k Pechovi, který ho u tyčky poslal k LUKÁŠI KLIMKOVI, který z předbrankového prostoru poslal svůj tým do vedení 1:0! Asistence: Lukáš Pech, Brian Ihnačák.
     
    09:17
    Brankáře Radziszewskiho neohrozili, ale zahrají si první přesilovou hru. Aktivní Piskáček donutil faulovat Rafala Dutku (CRA), který dostává menší trest.
     
    08:57
    Na ledě je opět elitní formace Sparty, která se pokusí najít okénko v defenzivě polského celku.
     
    08:06
    Sparta se nedokázala prosadit, přestože měla několik slibných příležitostí. Řada jejích pokusů končí mimo hokejky najíždějících hráčů.
     
    07:59
    Do protiútoku se hnali dva útočníci domácích, jejichž akce ztroskotala nepřesnou přihrávkou na útočné modré.
     
    07:34
    Cracovia se osvobozuje neefektivním vyhozením, které končí v moci Pražanů. Ti střídají a opět útočí.
     
    07:09
    Domácí brankář musel být pozorný proti nahozenému kotouči z hole sparťanského hráče. Sparta je v posledních vteřinách aktivnější.
     
    06:47
    Když se mohl Comarch osvobodit, tak na modré čáře dobře napadal Piskáček a vybojoval kotouč zpět.
     
    06:25
    Svěřenci Jiřího Kalouse pokračují v útočném pásmu, ale bez střeleckého efektu. Chybí tomu přesné zakončení.
     
    05:57
    Zakázané uvolnění v podání Comarchu znamená jediné – vhazování vedle domácí branky.
     
    05:36
    Tentokrát se ukázal třetí útok Sparty. Kumstát v rohu kluziště vybojoval kotouč pro Kudrnu, který zpoza branky posunul na Lukáše Pecha a sparťanský centr si poradil velmi dobře. Před brankou totiž vystřihl pěknou otočku, ale backhandem skórovat nedokázal.
     
    05:00
    Švrček se snažil vyslat do samostatného úniku Kudrnu, jenže ten kotouč nezachytil – zakázané uvolnění.
    04:43 Velká šance hostů
     
    04:43
    Diváci viděli první vážnější šanci zápasu! Jaroslav Hlinka našel z rohu kluziště volného Tomáše Netíka, který z mezikruží pálil pouze do brankáře soupeře.
     
    04:34
    První útok Sparty nadále kombinuje, přesto zatím brankáře soupeře neohrozil. To je dlouhé, zato dobré střídání první formace.
     
    04:05
    V posledních desítkách vteřin se hraje v obranném pásmu Comarchu, kde drží sparťané kotouč. Podaří se jim zahrozit?
     
    03:40
    Obrana polského celku dobře brání, směrem dopředu to ovšem není úplně růžové. Elitní útok Sparty totiž dobře napadá domácí rozehrávku.
     
    03:13
    Okamžitě po vystřídání a vhazování mohla zahrozit Sparta znovu, ale Klimkův nahozený kotouč z levé strany nenašel nikoho z najíždějících spoluhráčů.
     
    02:47
    O několik vteřin později už to neplatí. Sparta vyvezla kotouč až do útočné třetiny, kde střílel od modré čáry Černoch a jeho pokus vyrazil pravým betonem Radziszewski.
     
    02:20
    Oba týmy se vystřídaly v držení kotouče díky nepřesnosti soupeřovy rozehrávky. K ohrožení branky ovšem zatím nedošlo.
     
    01:51
    Další střídání a neúspěšný útok Pražanů, přesto Kalousovi svěřenci drží kotouč na útočné polovině.
     
    01:27
    Individuálním průnikem se zkoušel prosadit Tomáš Netík, jenž ztroskotal na pozorných obráncích soupeře.
     
    01:03
    Oba týmy následně vystřídaly a první pokus o založení útoku Spartě nevyšel. Obránci Pražanů to zkouší znovu.
     
    00:36
    Comarch se krátce po vhazování usadil v útočném pásmu Sparty, ale svou akci dostal pouze do rohu kluziště, kde se kotouče zmocnil český celek.
     
    00:15
    Úvodní buly zápasu vyhráli sparťané, jejichž první akce zápasu skončila zakázaným uvolněním. Vhazuje se před brankou Sparty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Sparťani si ještě před dopoledním rozbruslením zašli prohlédhnout hokejový chrám

     
    Vicemistr uplynulého ročníku Tipsport extraligy patří k zakládajícím členům Champions Hockey League a v letošním roce bude chtít pokračovat v úspěších z let minulých. Svěřenci nového trenéra Jiřího Kalouse budou navazovat na loňskou účast v osmifinále play off.

    Na ledě polského celku budou chtít potvrdit roli favorita a hlavně dobrou formu v přípravě. Sparta porazila v přátelských zápasech Slovan Bratislava a Ingolstadt shodně 4:2 a stejným výsledkem vstoupila i do turnaje v Le Sentier proti Lausanne. Po něm zdolala Ženevu 2:1 po samostatných nájezdech a po porážce 3:6 s Fribourgem turnaj ovládla.

    Nováček v evropské klubové soutěži, Comarch Cracovia, už je na tom o něco hůře. Do přípravy vstoupil porážkou 3:6 s Banskou Bystricou, po které porazil Prostějov 5:3, ale o den později padl 2:6 s Přerovem. Proti Sparta by ho ovšem měla hnát zaplněná hala a je dost možné, že budeme u nového rekordu v návštěvnosti Ligy mistrů.
     
    Všem fanouškům evropského hokeje přeji příjemný středeční podvečer! Do nové sezony Champions Hockey League vstoupí další český celek – pražská Sparta. V prvním duelu základní skupiny se představí na ledě polského Comarchu. Utkání na krakovském ledě začíná v 19:30.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 24. Drzewiecki (Jenčík, Slabon), 38. Jenčík (Slabon, Kapica) – 10. Klimek (Pech, Ihnačák), 24. Gernát (Klimek), 27. Kalina (Uher), 29. Netík (Mikuš), 49. Čajkovský (Klimek, Vrána), 56. Netík (Uher), 58. Netík (Pech, Uher)


    Comarch Cracovia: Radziszewski – Noworyta (C), Novajovský, Rompkowski, Iberer, Wajda, Kolarz, Dutka, Dabkowski – Svitana, Dziubinski (A), Šinágl – Urbanowicz, Slabon (A), Kapica – Drzewiecki, Chovan, Jenčík – Kisielewski, Kutsevich, Domogala.
    HC Sparta Praha: Pöpperle – Čajkovský, Piskáček, Kalina, Švrček, Hrbas, Mikuš, Eminger, Gernát – Ihnačák, Vrána (A), Klimek – Netík, Hlinka (C), Uher – Kudrna, Pech, Kumstát (A) – Černoch, Cingel, Procházka.

    Rozhodčí: Meszynski (POL), Toppel (DEN) – Hylinski, Smura (oba POL)

    Diváci: 7124
    bahis siteleri