Ingolstadt – Zürich 1:4 (kon.) | Stavanger – Plzeň 0:3 (kon.) | Kuopio – Skellefteå 1:2 (kon.)
Krefeld – Vítkovice 2:0 (kon.) | Košice – Linz 2:3 (kon.) | Salzburg – Sheffield 8:1 (kon.)
Fribourg – Mnichov 3:0 (kon.)
konec
HC Košice
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Steinbach Black Wings Linz
Sobota 20.08.2016, 19:30Hokejová Liga mistrů • Skupina M
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v zápase

    HC Košice: 39

    EHC Black Wings Linz: 18 (21:53:01)
     
    Je hotovo. Domácí Košice byly po většinu utkání herně lepším celkem na ledové ploše, ale není jim to nic platné, protože soupeř udělil slovenskému klubu lekci z produktivity a raduje se z končeného, byť těsného vítězství 3:2. Rakouský celek si počkal na svou šanci, v poslední třetině z jedné mála příležitostí Lince udeřil hostující střelec Dan Dasilva a nakonec rozhodl o výsledku. EHC Black Wings berou první body do tabulky Ligy mistrů, Košice zůstávají poslední na nule. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácím Košicím utekl puk na modré čáře a teď už budou horko těžko nahánět vteřinky těsně před koncem základní hrací doby.
     
    59:16
    Puk má pod svou rukavicí brankář Ouzas, který nedovolil, aby mu proklouzl kolem levé tyče. Bude se ale opět vhazovat před brankou Black Wings.
     
    58:52
    Vladislav Habal tedy na střídačce a Košice hrají v šesti, jenže Linci se podařilo napoprvé vyhodit přes všechny čáry a zvládnout první situaci v poslední minutě.
     
    58:47
    Košice si vybírají oddechový čas a vymýšlejí taktiku na vstřelení branky. Jisté už teď je, že Vladislav Habal půjde na střídačku a domácí to zkusí v šesti.
     
    58:47
    Skoro minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby letí rozhodčího pravice nahoru a máme tu další vyloučení. Robert Lukas zadržel puk a musí jít sedět za zdržování hry. Dává tak soupeři ještě šanci na vyrovnání.
     
    57:48
    Už jen dvě minuty do konce základní hrací doby a Košicím se začíná čas poměrně rychle krátit. Přesilovka domácího celku už je navíc u konce, takže Linec má těžké chvíle pro tuto chvíli za sebou.
     
    55:38
    Dvě minuty za hrubost inkasuje hostující Oberkofler, společně s ním si jde za stejný prohřešek sednout domácí Košičan Jankovič, takže tresty se vykrátí a bude pokračovat přesilovka slovenského celku.
     
    55:38
    Gólman Ouzas drží svůj tým v hubeném vedení. Dorážet se pokoušeli hned dva hráči v modrém, ale obránce Lince Palin se postaral o to, aby byl jeho gólman alespoň částečně ochráněn. A zase to u klece EHC trošku jiskřilo.
     
    55:02
    Tohle je pravděpodobně jedna z posledních šancí Košic, jak s výsledkem něco udělat a dostat se ještě zavčas na vyrovnaný stav. Jenže zatím všechny pokus o střelu končí vedle branky.
     
    54:36
    Fanoušci se dožadovali potrestání faulu na svého oblíbence a nakonec se opravdu dočkali. Autor zatím rozdílové branky Dan Dasilva už sedí za katrem. Inkasoval dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:10
    To se teď změnilo, Nagy si najížděl na levém kruhu a klepal si o přihrávku. Kdyby puk na hokejku dostal, dost možná pošle pryž do odkryté branky, jenže to se nestalo.
     
    53:30
    Další delší pasáž bez přerušení, tohle tempo hry teď bude pochopitelně vyhovovat spíše hostům, kteří vytěžili z úplného minima vedení o jednu branku. Košice zatím nejsou na puku.
     
    52:30
    Ale jsou to hráči Lince, kdo se snaží soupeře držet v útlumu a nepouštět jej do větších možností. Oberkofler alespoň nahodil do střední části hrací plochy.
     
    51:50
    Ještě něco málo přes osm minut do konce základní hrací doby a Košice se pochopitelně chtějí co nejdříve dostat zpátky do útočného pásma.
    51:00 DASILVA - 2:3
     
    51:00
    Linz právě vstřelil branku!
    Jestli je něčeho dnešní utkání důkazem? Že na velké šance a krásné situace se hokej nehraje. Hosté jdou totiž podruhé v zápase do vedení, přestože ani ve třetí třetině nejsou lepším týmem na ledě. Využili ale košického zaváhání před Vladislavem Habalem a DAN DASILVA se postaral o to, aby linecký kádr dopravil kus černé gumy až za brankovou čáru. Teď uvidíme, jak budou domácí reagovat. Asistence: Joel James Kasimir Broda, Rob Hisey.
     
    50:45
    Přihrávka rukou košického útočníka v útočné periodě. Bude se tedy muset opět vhazovat na modré čáře, rozhodčí si prohřešku proti pravidlům hokeje všiml.
     
    50:25
    Nejdříve Habal měl co dělat, aby na brankovišti zastavil puk. To se mu sice povedlo, ale pak se před jeho zraky strhla roztržka, první větší v zápase. Ale vše nemělo dlouhé trvání, rozhodčí od sebe hráče docela rychle dostal.
     
    50:07
    Vladislav Habal vyjel za branku a rozehrál puk zavčas, aby našel své spoluhráče. Jenže ti se teď do útočného pásma dostávají s daleko většími komplikacemi.
     
    49:30
    Sledujeme pasáž, kdy se toho moc neděje, až po minutě a půl zavezli Slováci kus černé gumy do útočného pásma a vyslali střelu, byť těsně vedle levé tyčky.
     
    48:48
    Už jsou v útočné třetině také hosté, McLean po pravé straně unikal, ale velice solidně jej dokázal zavčas zastavit Dudáš. Linec pravděpodobně ještě nevystřelil v poslední části na branku.
     
    48:08
    Český trenér na slovenské střídačce během pauzy povzbudil své spoluhráče, ti hned po novém buly vyslyšeli jeho slova a hned se vrhli dopředu. Ale střelecky se jim zatím ve třetí třetin nedaří.
     
    47:50
    Dobře to teď vymyslel Nagy sám mezi dvěma kruhy v útočném pásmu, ale už moc moc kombinoval a měl spíše střílet. Na druhé straně odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, pokračujeme po komerční pauze.
     
    46:58
    Tak až nyní poprvé ve třetí periodě Linec na delší časový úsek v útočném pásmu. A hned si musel Vladislav Habal dávat pozor, protože puk, jenž letěl směrem na jeho klec, byl hodně neposedný a poskakoval.
     
    46:20
    Vašíčkem nahozený puk z dálky tečoval někdo směrem na brankoviště a tam se nečekán a nezván objevil Jakub Suja, který zkoušel touš ze vzduchu tečovat do sítě. Jen těsně to nedokázal.
     
    45:40
    Ani teď domácí kombinace kolem branky soupeře neustávají a už útočníci Košic spíše jen vyčkávají na správný moment, kdy přesně zakončit. Na ten ovšem doposud nedošlo.
     
    45:13
    Už to vypadalo, že by Hisey mohl po levé straně uniknout a vytvořit první lepší možnost EHC ve třetí části, ale místo toho rozhodčí přerušuje hru a bude se znovu vhazovat v obranném pásmu rakouského týmu.
     
    44:56
    Hosté si vybírají oddechový čas, v této situaci poměrně pochopitelný krok.
     
    44:50
    A tohle už je regulérní tlak, který předvádí Košičtí. Linec se osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění, takže teď nebudou moc hosté vystřídat.
     
    44:10
    Hodně dobrá možnost Košic, hned tři hráči v modrém dresu se teď natěsno rozestavěli kolem branky Rakušanů a jen tak tak, že kus černého neposedy neproskotačil mezi betony gólmana Ouzase!
     
    43:55
    Slibná akce domácích útočníků, na pravé straně se uvolňoval Hrinčina a snažil se najít puk, aby mohl pálit do prázdné branky. Ale místo toho pouze sledoval protihráče, jak kus černé gumy odpaluje daleko od zařízení.
     
    43:20
    Rozhodčí přerušil hru na útočné modré čáře Lince, protože si všiml postavení mimo hru. Ale bylo to jen o pár centimetrů, jinak mohli hosté klidně pokračovat v akci.
     
    42:53
    Jde vidět, že domácí by moc chtěli, snaží se za každou cenu dostat až před brankoviště a tam vymýšlet finty. Ale na svou šanci si ještě musejí počkat, další zásah Ouzase lapačkou.
     
    42:08
    Hned po buly se napřahoval na modré čáře jeden z košických obránců, jehož ránu těsně před brankovištěm ještě někdo tečoval. Ale puk se nenasměroval do sítě, takže gólman hostů mohl zůstat v klidu.
     
    41:55
    Častěji jsou také ve třetí třetině na puku domácí, ale brankář Ouzas je zatím důvodem, proč je skóre stále vyrovnané a ani jedna strana nemá výsledkově blíže k vítězství, další buly u branky EHC.
     
    41:35
    Linec hraje v plném počtu, předtím vyslal dobré pokus od modré čáry obránce slovenského klubu Šedivý. Ale trefil jen připravené betony soupeřova gólmana.
     
    40:58
    Už jen něco okolo půl minuty do návratu Bordy na ledovou plochu, Ouzas sice musel na led, ale hned se mu podařil vyhodit s pomocí spoluhráčů puk daleko od klece.
     
    40:28
    Jedna střela z dálky, ale pak už se Lineckým podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Tahle přesilovka zatím není taková, jakou by si ji asi domácí hokejisté představovali.
     
    40:08
    Stejně jako na začátku druhé třetiny, také na startu té třetí dohrávají Košice zbytek přesilové hry z předchozí části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za malý okamžik odstartuje třetí perioda, máme se ještě na co těšit, dá se očekávat, že budeme sledovat napínavý hokej.
     
    Jsme na startu poslední třetiny, respektive poslední části ze základní hrací doby. Uvidíme totiž, zda se rozhodne v šedesáti minutách hry, nebo zda bude muset dojít na prodloužení.
     
    Také po druhé dvacetiminutovce je skóre na kostce v Košicích vyrovnané. Domácí sice otočili nepříznivé skóre, dokonce využili přesilovku. Ale chvíli před druhou sirénou vyrovnal hostující Lebler na 2:2. Uvidíme, co nám přinese třetí dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Ještě jeden trest ve druhé periodě, dvě minuty za zdržování hry dostává hostující hokejista Broda, který vyhodil puk přes mantinel, a tak si musí jít na dvě minuty odpočinout.
    39:12 LEBLER - 2:2
     
    39:12
    Linz právě vstřelil branku!
    No tak pozor, tohle je studená a hlavně hodně nečekaná sprška pro domácí HC Košice chvíli před druhou sirénou. Lineckým se podařilo vyhrát buly v útočném pásmu a BRIAN LEBLER nelenil, hned se vydal směrem k Habalovi. A to se vyplatilo, poslal puk směrem na zařízení a kus černé gumy skončil až v brance. Dá se říci, že hosté toho herně moc nepředvedli, ale i tak dotahují skóre na 2:2. Zajímavý vývoj. Asistence: Sebastien Piché, Bret McLean.
     
    39:04
    Začala poslední minuta druhé třetiny a minimálně ještě jednou se bude ve druhém dějství vhazovat, tentokráte po levé ruce Vladislava Habala.
     
    38:50
    Po delším časovém úseku bez šance je tu protiútok Lince, ale dvojice hráčů v bílém dresu zbytečně zazmatkovala a příliš se unáhlila se střelou, která šla už od modré čáry.
     
    38:33
    Rozhodčí sice přerušuje hru, ale vylučovat nebude, signalizuje pouze hru vysokou holí.
     
    38:30
    Zakázané uvolnění Lince, hra se tedy vrací před hostující branku a Rakušané mají na konci prostřední periody problémy s tím, aby se dostali ven z obranného pásma.
     
    37:58
    Také další vhazování zvládli lépe hosté a Ouzas musel pořádně přitisknout beton k levé tyči, aby mu mezírkou nepronikl kotouč do sítě. Bude se teď vhazovat znovu na stejném místě.
     
    37:25
    Domácí už stačili vystřídat, a tak mají čerstvé síly na ledě, které opět ukazují své útočné dovednosti. Samozřejmě se budou snažit co nejdříve dostat do zakončení, nakonec pálil od modré Deyl.
     
    36:38
    Fechtig nahazoval puk ještě zpátky do útočného pásma, ale už to nestihl nikdo z jeho spoluhráčů a mohly hrát Košice. Ty teď nikam nespěchají a spíše se snaží nechybovat.
     
    36:08
    Poprvé od druhé inkasované branky hokejisté Black Wings u klece Košic, konkrétně za jejich brankou. Pak se sice natlačili hráči v bílém do Habalova brankoviště, ale zároveň vystrnadili klec z jejího postavení.
     
    35:33
    A zase musel vše řešit na poslední chvíli Ouzas, když se dostával k zakončení na brankovišti Bartanus, který tentokrát puk do sítě nedotlačil. Získal alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    34:48
    Asi není divu, že jsou teď Košice na koni. Ač to s nimi na začátku druhého dějství nevypadalo dobře, teď mají zápas pod kontrolou a opět diktují na ledě tempo.
    33:43 SPILAR - 2:1
     
    33:43
    Košice vstřelily branku!
    Sotva se košická Steel Arena doradovala dnes poprvé, už zní gólová siréna znovu a tentokrát to je samotný GABRIEL SPILAR, autor nahrávky u předchozího gólu, kdo se jako první dostal k odraženému kotouči a celkem bez problému doklepl puk za bezmocného Ouzase. Tomu obrana v žádném případě nepomohla, naopak ho nechala na holičkách a brankář EHC to nemohl stíhat ke své tyči ani v tomto případě. Asistence: Jakub Suja, Ladislav Nagy.
    32:44 SUJA - 1:1
     
    32:44
    Košice vstřelily branku!
    To už ale není pravda, protože Košice nakonec využívají svou přesilovou hru a prolamují smůlu, která se jich v zápase až doposud držela. Tahle akce ale byla jako z hokejové učebnice, JAKUB SUJA dostal do mezikruží nádhernou nahrávku od Spilara a z první pálil přímo do sítě Lince. Gólman Ouzas mohl už jen těžko něco dělat, tahle rána byla hodně povedená. Máme tedy vyrovnáno a začínáme výsledkově od začátku. Asistence: Gabriel Spilar, Radek Deyl.
     
    32:16
    Také napodruhé dokázal Linec vyhodit a vyjma střely na začátku oslabení se mu daří dobře v další početní nevýhodě. Necelých osm minut před koncem tak hosté stále drží hubené vedení.
     
    31:40
    Košice vyhrály buly a hned se pokusil Šmach střílet z první, přestože byl poměrně daleko od branky. Pak už se puk dokutálel až ke kleci Habala.
     
    31:24
    Pravděpodobně nechtěný faul, ale tohle bylo na dvě minuty bez diskusí. Rozhodčí stál od celého souboje asi jen metr a všiml si vysoké hokejky, kterou zahrál do soupeřova obličeje Piché. Početní výhoda pro domácí.
     
    30:54
    Chvíli to teď bylo přečíslení tři na dva pro Košické, pak se stačil vrátit i třetí hokejista v bílém trikotu. Přesto dokázal Bartanus po nahrávce od Jiřího Bicka vystřelit kousek nad ledem.
     
    30:08
    Co se musí uznat a nechat, Košice velmi dobře zvládají přechod ze středního pásma do útočného, ten mají natrénovaný velmi precizně. Obrana Lince si teď dává o něco větší pozor.
     
    29:28
    Jedna střela za druhou teď létá z košických hokejek! Z levé strany, z pravé strany, domácí to opravdu zkoušejí možně i nemožně, ale trápí se střelecky dál. Velmi blízko byl tentokrát po ráně z první Hovorka..
     
    28:50
    Také další buly před klecí Lince zvládli lépe hokejisté ze Slovenska, jenže tentokrát už nedokázali puk udržet na modré čáře a Vašíček se marně natahoval za toušem dozadu.
     
    28:15
    Trošku to teď vypadá, jakoby Košice hrály přesilovku. Tak dobře si rozebrali soupeře před jejich brankou. Jenže co je to domácím platné, když nepošlou lepší zakončení na Ouzase.
     
    27:48
    Teď domácí dokonce na nějaký čas sevřeli Black Wings před jejich brankou, Varga zkoušel mířit puk někde po ledě do branky. Jenže neprosadil se. Pokračuje střelecký smůla Košic.
     
    27:13
    Byť ani slovenský klub se nehodlá nechat zahanbit. Dobrá střela letěla z pravé strany, pravděpodobně to byl Spilar, kdo se opřel do puku a těsně minul pravou tyčku.
     
    26:28
    Pokračuje se útokem Lince, je vidět, že vstřelená branka hostům hodně pomohla a teď jsou to snad poprvé v zápase právě oni, kdo se snaží trošku diktovat tempo hry.
     
    26:08
    Následuje krátká komerční přestávka, to už jsou Košičtí kompletní, oslabení přestáli bez inkasovaného gólu.
     
    26:00
    Když už to vypadalo, že se Hofer prodere do zakončení bekhendem, dobře ho zezadu dokázal překvapit jeden z domácích hokejistů a jeho počínání zavčas zastavil.
     
    25:15
    Lepší jsou v přesilovce Lince jednoznačně Košice, ty až doposud soupeře k ničemu nepustily, naopak si sami šance vytvořily. Oslabení tedy tentokrát zvládají Slováci dobře.
     
    24:40
    Mohlo být však rázem vyrovnáno, Košice zabraly i v oslabení a je tu další samostatný únik domácích v zápase. Na poslední chvíli dokázal Ouzase zareagovat na puk mířící mezi jeho betony.
     
    24:10
    Slovenský celek si teď navíc zahraje podruhé v oslabení, na trestnou lavici musí odjet David Soltes, který podrazil soka v jízdě kolem pravého mantinelu. Přesilová Lince.
    22:55 HOFER - 0:1
     
    22:55
    Linz právě vstřelil branku!
    No tak se na to podívejme, do vedení jdou hosté z Lince, kteří teď předvedli první lepší útočnou akci ve druhé třetině a hned je z toho branka. Je tedy pravda, že Rakušanům přála pořádná porce štěstí. EHC totiž zavezlo kus černé gumy do útočného pásma, Habal na první dvě střely stačil v pohodě reagovat, ale když se ke kotouči kousek u levého kruhu dostal FABIO HOFER a plácl do puku, už se jen ohlížel za sebe, jak se mu pryž třepotá v síti. Košice tak budou muset ještě více zabrat směrem dopředu. Asistence: Brett McLean, Brett Palin.
     
    22:15
    To Black Wings netuší, kudy se vůbec k zařízení Habala propracovat. Sice se na nějaký čas usadili v pásmu Košic, ale vypadalo to, že nikde nebyl ani centimetr místa na zakončení.
     
    21:28
    Hraje se tedy v pěti mužích na obou stranách barikády, Slováci teď raději v klidu dostřídali, než aby se někam uspěchaně hnali. Vepředu ale mají problém se stabilněji usadit.
     
    20:55
    Už jen posledních pár vteřin do té doby, než se obránce Altmann vrátí na ledovou plochu, Linec navíc opět vyhazuje a vypadá to, že zvládne také druhé oslabení v utkání.
     
    20:30
    Dobře to teď myslel dvojice ve tmavém trikotu, když si najížděla na pravé straně a Jiří Bicek dostával do jízdy solidní přihrávku. Ale znovu to bylo o něco horší se zakončením, které se domácím ani teď nezdařilo, Ouzas připraven.
     
    20:12
    Už se hraje prostřední třetina, jako první se k puku dostali hráči Košic, na buly totiž uspěl domácí Hruška, jeho spoluhráč z obrany už hned dostávali puk co nejvíce dopředu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Rozhodčí na ledové ploše, hráči se taktéž trousí z kabin. Pojďme se podívat, zda se konečně ve Steel Areně dočkáme první branky duelu.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, Košice ji začnou v přesilovce, které se jí doposud moc nedařily. Lépe řečeno, domácí nedokázaly využít šancí, jež jim byly nabídnuty.
     
    Střely na branku v první třetině

    HC Košice: 12

    EHC Black Wings Linz: 5
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Košicemi a Lincem. Jednoznačně více ze hry zatím mají domácí, kteří ale nevyužili své šance a i s trochou smůly hrají s rakouským celkem za stavu 0:0. Na startu druhého dějství ale na slovenský klub čeká zbytek přesilovky, tak uvidíme, jak si s ní domácí parta poradí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Tak ještě jedno buly před Ouzasem, gólman Black Wings musel do rozkleku, ale na střelu z pravé strany dobře viděl, takže neměl problémy zasáhnout.
     
    19:35
    Už druhé vyhození hostů během krátkého času, vypadá to, že prvních dvacet minut hry dohrajeme v Košicích bez branek, nebo ne?
     
    19:08
    Před koncem první třetiny si ještě Košice zahrají přesilovku, rozhodčí si dobře všiml zákroku Maria Altmanna u jeho vlastní branky. Obránce Lince dostává dvě minuty za držení a bude koukat na hru zpoza mantinelu.
     
    18:44
    Puk ve středním pásmu, kde jej má na hokejce hostující Altmann, to teď bude do konce první třetiny Lineckým stačit. Je pravda, že skóre 0:0 je pro Rakušany hodně milé.
     
    17:58
    Pokud to tak půjde dál, tak dnes budeme mít zápas na východě Slovenska hodně rychle dohraný. Ani v této pasáži se moc nepřerušuje a spíše kotouč létá z jedné strany na druhou. Fanoušci ale nadále poslušně skandují.
     
    17:20
    Další pokus hokejistů z Rakouska o založení rychlé protiakce, ale tentokrát je z toho pouze nahození na hokejky soupeře. Košice okamžitě odpovídají protiútokem na druhou stranu.
     
    16:39
    V tuto chvíli sledujeme poměrně vzácnější úkaz, který jsme zatím tolikrát vidět nemohli. Do útočné možnosti se dostal Linec, konkrétně Oberkofler, ale ještě než vypálil, jeho pokus někdo před brankou zblokoval.
     
    15:58
    Zase stejný obrázek. Obránci Košic ještě udrželi puk na modré čáře, vrátili jej za branku, ale tam nikdo nevytvořil střeleckou příležitost. Linec pouze vyhazuje co nejdál.
     
    15:28
    Hraje se dlouhá pasáž bez přerušení, ale jak už bylo psáno, bohužel pro diváky atraktivního hokeje i bez větších šancí a střel. Po delší době sice vyslal puk na branku obránce Košic Martin Dudáš, ale tohle nebyla překvapivá rána pro Ouzase.
     
    14:50
    Tři na tři směrem k rakouské klec, Bartanus to myslel dobře nahozením na svého spoluhráče na brankoviště, ale ani z této situace branka napadne. Oba týmy budou muset více střílet.
     
    13:50
    Košičtí fanoušci oceňují poctivou obrannou hru svého týmu, ale jistě by rádi viděli první branku. Znovu domácí za klecí soupeře, ale odtamtud se mu nedaří dostat do zakončení.
     
    13:18
    Po pravé straně to zkoušel sám proti čtyřem hokejistům v modrém Dasilva, jenže měl jen opravdu malou šanci uspět proti takové přesile.
     
    12:35
    Trošku to vypadá, že Rakušané opravili mezery v obraně, které v první pěti minutách byly až příliš okaté. Teď je tolik vidět není, a tak slovenský celek má problémy dostávat se do vyložených šancí.
     
    12:13
    Nahození Deyla od modré čáry sice ještě před Ouzasem poskočilo a málem jej překvapilo. Ale gólman Lince se přesto nenechal znejistět a přerušuje hru. Po komerční přestávce následuje nové vhazování v obranné periodě hostů.
     
    11:45
    Jsme nějakých osm minut před koncem prvního dějství a na úvodní branku stále čekáme. Šancí je k vidění dost, ale střelci zatím nemají ani na jedné straně potřebné štěstíčko.
     
    11:33
    Domácí hráči si nerozuměli při dlouhé rozehrávce, puku už se nikdo nestačil dotknout a rozhodčí musí odpískat zakázané uvolnění.
     
    10:57
    Už jen vteřiny do návratu vyloučeného Juraje Milého, Košičtí navíc opět vyhodili dostatečně daleko od své branky a zdá se, že první oslabení v utkání zvládnou bez větších starostí.
     
    10:32
    Palin na nic nečekal a kousek před modrou čarou vystřelil zápěstím. Jenže bývalý brankář Karlových Varů Vladislav Habal na kus černé gumy moc dobře viděl a bez obtíží jej lapil do své rukavice.
     
    09:58
    Navíc Košice už vyhazují přes všechny čáry a budou poprvé v oslabení moci vystřídat. Je ale pravda, že Black Wings se velmi rychle vrátili zpátky před Habala.
     
    09:25
    První přesilovku v zápase Linec začíná docela solidně, udržel puk na hokejkách v pásmu a snaží se kombinovat nahrávkami po mantinelech. Ale ty, v tuto chvíli, nikam nevedou.
     
    09:09
    Někdo hrál v šesti a rozhodčí si toho moc dobře všiml. Byly to Košice, které teď odesílají na trestnou lavici jedno ze svých hokejistů, jenž půjde pykat týmový trest. Je jím Milý.
     
    08:35
    Wings dokázali otupit onen dlouhý tlak Košic, takže hostující fanoušci se teď tolik strachovat nemusejí. Ale je to pořád mužstvo ze Slovenska, kdo diktuje tempo kolem útočné modré čáry.
     
    08:08
    Linec v útočném pásmu, ale i v tomto případě jen na jeho hrotu, odkud jen těžko ohrozí branku Vladislava Habala. Následně puk končí na střídačce a hra je přerušena.
     
    07:30
    Až teď dostali hokejisté v bílých trikotech touš aspoň do středního pásma, tam si s ním ale moc rady nevěděli. Fechtig při druhé kličce o kus černé gumy přišel.
     
    07:10
    Další obrovská šance Košic, úplně sám se řítil na branku Spilar, snažil se vymíchat Ouzase, ale kličkou do forhendu pouze namířil puk do boční konstrukce branky. Není však pochyb o tom, kdo je aktivnějším celkem na ledě.
     
    06:40
    Jakoby vyloučení Lince úplně změnilo hru na ledě, hosté se prakticky nedostávají na kotouč a Košice diktují tempo hry, nyní mají dostatek času vystřídat.
     
    06:05
    Už nějakou chvíli se hosté nedostali z vlastního obranného pásma a vypadá to, že k tomu jen tak nedojde. Tentokráte z pravé strany minul branku Spilar.
     
    05:48
    Sice už při hře proti pěti, ale Košice mají stále jednoznačně navrch. Další zásah gólmana Ouzase, který musel tasit lapačku u levé tyče. Následuje buly před jeho zraky.
     
    05:14
    Rakouské problémy prozatím zažehnány, hosté jsou v pěti a Ouzas uklidil puk pod svou lapačku. Ale Slováci se dostali do tempa a to jim v tuto chvíli bude vyhovovat.
     
    04:50
    Napodruhé se Linec dokázal osvobodit, ale i tak si hostující parta musí dávat pozor, protože před brankou Ouzase je čím dál více nebezpečnou.
     
    03:48
    Košicím se povedlo soupeře zavřít v pásmu a z modré čáry zkoušel střelecky překvapit Ouzase Jiří Vašíček. Jenže český obránce trefil jen betony gólmana Lince.
     
    03:07
    Teď už je hra opravdu přerušena a následuje vyloučení na straně Black Wings. Na dvě minuty za podražení míří za katr Hisey, jeho tým se teď bude muset bránit.
     
    02:35
    Jeden z útočníků Košic podražen a bude se vylučovat, domácí si za okamžik zahrají první přesilovku. A navíc málem dali branku ve výhodě.
     
    02:00
    Jenže teď chyba v defenzívě i na druhé straně barikády a naopak se mohli radovat hosté ze vstřelené branky. McLean ovšem těsně minul z první pravou tyčku Habalovy klece.
     
    01:16
    Jenže teď už bylo nebezpečno, postarali se o to Košice a jejich druhá útočná formace. Jeden z domácích obránců vyslal nenápadnou, ale o to více nebezpečnou střelu z dálky.
     
    00:54
    Linec se snaží najít první lepší útočnou pozici, ale ve třech se mu nepodařilo přejít přes bránící hráče slovenského týmu. Ani jedna strana nikam zatím nespěchá.
     
    00:28
    Poprvé si dnes vyjel z branky domácí gólman Habal, který chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale moc se mu to nepovedlo a docela zariskoval.
     
    00:10
    Utkání už začalo a jako první se na puk dostali hokejisté Košic. Ti ovšem jen vyhodili puk, stejně jako Linec. Hned na úvod zakázané uvolnění kádru z Rakouska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou celků jsou už na ledě, košická Steel Arena se plní a my jsme pomalu připraveni začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, zhruba za pět minut začínáme, hráči za okamžik přijedou na ledovou plochu. Pro oba kádry se jedná o druhý zápas ve skupině, stejně tak je pro oba hodně důležitý, co se jejich šance na postup týče. Favoritem jsou domácí Košice.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Vašíček, Šedivý, Jankovič, Šmach, Dudáš, Matějka, Hričina – Suja, Nagy (C), Spilar – Bicek, Boltun, Bartanus – Varga, Hruška, Hovorka – Soltes, Bartoš, Milý

    EHC Black Wings Linz: Ouzas (Divis) – Piche, Dorion, R. Lukas, Palin, Altmann, Kirchschlaeger, Fechtig, Mayrhauser – Lebler, McLean, Hofer – Broda, Hisey, Dasilva – Loik, Gaffal, Oberkofler – P. Lukas (C), Spannring, Moderer

    Rozhodčí: Deweerdt (Belgie), Baluška – Korba, Šefčík (všichni Slovensko).

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat další zápas Ligy mistrů, konkrétně skupiny M. Ta nabídne už třetí klání, ve kterém se proti sobě postaví slovenská družina HC Košice a rakouský mančaft EHC Black Wings Linz. Oba týmy svůj úvodním duel prohrály, takže se budou chtít předvést o něco lépe.
     
    Aktuální pořadí skupiny M

    1. SC Bern (6 bodů)
    2. EHC Black Wings Linz (0 bodů)
    3. HC Košice (0 bodů)
     
    Dosavadní zápasy obou týmů v letošní LM

    HC Košice – SC Bern (3:6)
    EHC Black Wings Linz – SC Bern (1:3)
     
    HC KOŠICE

    Účastník slovenské nejvyšší soutěže a jeden z nejúspěšnějších klubů Slovenska současnosti chce dokázat, že se může rovnat i s evropskou elitou. Ale první letošní pokus na kolbištích Champions Hockey League kádru z východního cípu své země úplně podle představ nevyšel. Košičtí sice poslali do sítě Bernu tři kotouče, ale ani to ne výhru nestačilo, švýcarský mančaft skóroval hned šestkrát. České fandy možná bude zajímat pohled do košického brankoviště, kde působí hned dva čeští gólmani – Vladislav Habal a Miroslav Kopřiva. Obecně soupiska slovenského klubu disponuje zajímavými jmény z České republiky, i ta se budou snažit v Lize mistrů prosadit. Košice doma potřebují především zalepit díry v obraně.
     
    EHC BLACK WINGS LINZ

    Linz nezačal v Lize mistrů příliš dobře. Je pravda, že na úvod nedostal vůbec jednoduchého soupeře, rakouskému celku se totiž postavil do cesty švýcarský velikán SC Bern. Většinu zápasu ovládali hosté s medvědem ve znaku, Švýcaři vedli ve čtvrtek na ledě Černých křídel už 3:0 a domácí EHC dokázalo reagovat až po začátku třetí části, kdy vstřelilo alespoň jeden gól. Utkání s Košicemi tedy bude pro Linz druhým vystoupením v rámci Champions Hockey League.

    Doposud se za klub ze země našich jižní sousedů gólově prosadill Dan Dasilva, ostatní střelci zatím mlčí. Napraví Black Wings nezdar z předchozího mače? Linz určitě má na čem zapracovat. EHC nastupuje do druhé ročníku Ligy mistrů a je dvojnásobným šampionem Rakouska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Suja (Spilar, Deyl), 34. Spilar (Suja, Nagy) – 23. Hofer (McLean, Palin), 40. Lebler (Piché, McLean), 51. Dasilva (Broda, Hisey)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Vašíček, Šedivý, Jankovič, Šmach, Dudáš, Matějka, Hričina – Suja, Nagy (C), Spilar – Bicek, Boltun, Bartanus – Varga, Hruška, Hovorka – Soltes, Bartoš, Milý
    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Divis) – Piché, Dorion, R. Lukas, Palin, Altmann, Kirchschlaeger, Fechtig, Mayrhauser – Lebler, McLean, Hofer – Broda, Hisey, Dasilva – Loik, Gaffal, Oberkofler – P. Lukas (C), Spannring, Moderer

    Rozhodčí: Deweerdt (Belgie), Baluška – Korba, Šefčík (všichni Slovensko)
    bahis siteleri