Prešov – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 1:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 0:1 (kon.)
Michalovce – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Myjava – Trnava 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 20.08.2016, 19:00Niké liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Kedy ak nie teraz?!" píše sa na oficiálnom webe 1. FC Tatran Prešov. Šarišania v rámci šiesteho kola Fortuna ligy privítajú na domácom trávniku futbalistov FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble a budú bojovať o prvé víťazstvo v sezóne 2016/2017.

    Nováčik najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je po piatich odohraných zápasoch nekompromisne na chvoste tabuľky so ziskom jedného jediného bodu a odstrašujúcim skóre 0:11. Prešov vstúpil do nového ročníka najtesnejšou prehrou 0:1 na pôde Ružomberku, nasledoval zisk jediného bodu v domácom súboji s Michalovcami po remíze 0:0. Nasledovali dve vysoké prehry v pomere 4:0 v Žiline a v domácom súboji so Senicou. Naposledy Prešovčania odohrali zápas v slovenskom Ríme, kde Spartaku Trnava podľahli 2:0 a opäť sa im nepodarilo prelomiť nepriaznivú sériu piatich zápasov bez streleného gólu. Nepomohli ani nové posily v podobe Jakuba Rolinca a Ashira Musefiu. Náladu si hráči Prešova vylepšili len 9. augusta, keď v súboji druhého kola Slovnaft Cupu nadelili piatoligistovi z FK Predmier "štvorku."

    V druhom kole Slovnaft Cupu sa hráči FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble natrápili omnoho viac. Na ihrisku FK Čaňa len remizovali 0:0 a o postupe favorita rozhodli až pokutové kopy (3:5). Celku Zlatých Moraviec patrí v tabuľke desiata priečka so ziskom štyroch bodov a vyrovnaným skóre 6:6. Vráble odštartovali nový ročník domácou prehrou s Myjavou 0:1 a v druhom kole nestačili na bratislavský Slovan a prehrali 2:3. Zatiaľ jediná výhra zverencov Petra Gergelyho prišla v treťom kole, keď prekvapujúco pred očami vlastných divákov zdolali AS Trenčín rozdielom triedy 3:0. Štvrtý bod do tabuľky získali za bezgólovú remízu na pôde Michaloviec a naposledy v domácom prostredí podľahli Senici 0:1.

    Úvodný výkop je naplánovaný na 19:00 hod a zápasom vás budeme sprevádzať priamo z dejiska stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Jacko (C), Katona, Rolinc – Dzurík, Olansunjanmi, Keresteš, Streňo – Kubus, Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Petko, Dupkala, Tubonemi, Kačala, Leško, Micherda.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ranko, Obročník, Kapor – Bariš, Orávik (C), Válovčan, Kostadinov – Guilavogui, Pintér.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Švec, Karlík, Rejdovian, Konnsimbal.

    Rozhodca: Glova – Slyško, Hrčka.
     
    Už o malú chvíľu sa začne úvodný výkop dnešného súboja, v ktorom budú domáci futbalisti bojovať o vôbec prvé víťazstvo v novej sezóne Fortuna ligy 2016/2017.
     
    Aktéri dnešného stretnutia sa už zišli na ihrisku. Po odznení slovenskej hymny je všetko pripravené pre úvodný výkop, ktoý budú mať v réžii futbalisti Zlatých Moraviec.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo. Zlaté Moravce to skúšali dlhou nakopávanou loptou na ľavú stranu, no lopta po zásahu domáceho hráča skončila v aute.
     
    1
    Zlaté Moravce budú hneď v úvodných sekundách zahrávať rohový kop. Center kapitána Orávika ale odvrátil hlavou domáci kapitán Patrik Jacko.
     
    2
    Prešovčania majú prvýkrát v zápase loptu pod kontrolou a snažia sa o založenie svojej prvej útočnej akcie v zápase.
     
    2
    Lopta končí v aute. Pintér si po niekoľkých sekundách autové vhadzovanie opäť zopakuje.
     
    3
    Bartek teraz dobre prečítal hru a nedovolil, aby sa Válovčan dostal k lopte. Výbornú prácu pri pravom kraji odviedol aj Streňo, ktorý si dal pozor na spomínaného hráča Zlatých Moraviec a vytlačil ho za bránkovú čiaru.
     
    4
    Prešovčania vhadzujú aut v strede ihriska. Zlaté Moravce sú zatiaľ veľmi pozorné a súperovi nedovoľujú dostať sa na dostrel svojej brány.
     
    5
    Jakub Rolinc sa napokon odhodlal k strele spred šestnástky, no jeho pokus pravačkou skončil mimo brány brankára Kováča. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    5
    Dlhá lopta nasmerovaná na Válovčana skončila v aute. Pri lopte je Streňo.
     
    6
    Olansunjanmi sa teraz prezentoval krásnou individuálnou akciou, jeho prízemnú strelu vyrazil brankár Kováč len do žrde, z piatich metrov sa k lopte dostal Rolinc, ktorý zakončoval do prázdnej brány, no prešovský hráč nepochopiteľne delovkou opečiatkoval brvno.
     
    6
    Po obrovskom rozruchu zo šance Prešovčanov sa hra na ihrisku upokojila. Zlaté Moravce obliehajú domácu šestnástku a snažia sa dostať na dostrel brankára Taliana.
     
    7
    Stela hosťujúcich hráčov skončila ďaleko od prešovskej brány, nasledovať bude odkop v podaní Jozefa Taliana.
     
    8
    Talianov odkop od brány bol ale nepresný, lopta končí v aute a dostáva sa opäť na kopačky hosťujúcich hráčov.
     
    9
    Zlaté Moravce to zväčša skúšajú po ľavej strane, kde je ale zatiaľ dôrazný Streňo, ktorý je zatiaľ v obrannej činnosti stopercentný.
     
    10
    Lukáš Kubus sa teraz po pravej strane dostal do dobrej šance, dostal sa k zakončeniu, no akciu domáceho tímu prerušil hvizd rozhodcu.
     
    11
    Jacko teraz v súboji s Barišom získal loptu. Prešovčania budú zahrávať štandardnú situáciu zo stredu ihriska.
     
    12
    Dlhá nakopávaná lopta na Olansunjanmiho sa neujala. Zlaté Moravce zažehnali hroziace nebezpečenstvo.
     
    13
    Kubus sa teraz snažil vysunúť do úniku Katonu, no prihrávka prešovského hráča nebola presná a lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    13
    A opäť sledujeme Prešovčanov v útočnom snažení. Tentoraz sa k ďalekonosnému pokusu odhodlal Dávid Keresteš, no jeho projektil skončil mimo brány Kováča.
     
    14
    Jacko bol teraz faulovaný v strede poľa, rozhodca Glova ponecháva domácemu celku výhodu a Šarišania tak môžu pokračovať v útočnej akcii.
     
    14
    Lopta napokon končí v aute. Zlaté Moravce budú zahrávať autové vhadzovanie.
     
    15
    Za nami je prvá pätnásťminútovka dnešného stretnutia. Prešovčania majú miernu prevahu, vypracovali si niekoľko sľubných príležitostí, no zatiaľ sa im nedarí strelecky presadiť.
     
    16
    Kubus si svojou aktivitou vypýtal faul na pravej stane. Keresteš bude zahrávať štandardnú situáciu zo sľubnej vzdialenosti.
     
    17
    Keresteš našiel veľmi dobrým centrom na vzdialenejšej žrdi kapitána Patrika Jacka, no hlavičkový pokus prešovského futbalistu skončila nad bránou hostí.
     
    17
    Útočnú snahu Prešova teraz prerušilo ofsajdové postavenie domáceho celku. Šarišania si za svoju snahu vyslúžili od obecenstva potlesk.
     
    18
    Na druhej strane sa v ofsajdovom postavení ocitol útočník Pepe Guilavogui. Lopta sa sťahuje na kopačky domáceho celku.
     
    19
    Guilavogui sa ani tentoraz nepresadil. Pri pravej rohovej zástavke bol odzbrojený a loptu do hry dostane odkopom brankár domácich Jozef Talian.
     
    20
    Kostadinov sa teraz pekným technickým kúskom zbavil Patrika Jacka, nabehol si s loptou na kopačkách pred šestnástku a odhodlal sa k strele, no jeho pokus brankára Taliana nevystrašil. Lopta skončila vyše meter nad bránou.
     
    21
    A ďalšia pološanca v podaní Prešovčanov. Olansunjanmi vyslal z ľavej strany center na vzdialenejšiu žrď, kde stál Kubus, no ten zakončoval z veľmi ťažkej pozície a jeho strela z voleja skončila mimo brány.
     
    22
    Zlaté Moravce sa teraz prezentovali veľmi peknou akciou po pravej strane. Po dvoch rýchlych prihrávkach sa dostali do šestnástky Prešova, no nedostali sa k žiadnemu výraznejšiemu zakončeniu, ktoré mohlo otvoriť skóre. Lopta končí mimo prešovskej brány.
     
    23
    Bartek bol teraz faulovaný Guilavoguim, Prešovčania sa snažili prekvapiť súpera rýchlou rozohrávkou, no defenzíva hostí ostala pozorná.
     
    24
    Lopta je momentálne v moci brankára Kováča, ktorý posiela svojich spoluhráčov hlboko na súperovu polovicu. Po jeho odkope ale lopta končí v aute.
     
    25
    A rozhodca Glova udeľuje po 25 minútach hry prvú žltú kartu, ktorú vidí hosťujúci Michal Obročník za mimoriadne tvrdý faul na domáceho Olansunjanmiho, ktorý dnes patrí medzi najaktívnejších hráčov na ihrisku.
     
    26
    Práve spomínaný Olansunjanmi sa snažil z ľavej strany predrať do šance, no lopta mu ušla spod kontroly a skončila za bránkovou čiarou.
     
    26
    A Olansunjanmi si vypýtal ďalší faul odmenený žltou kartou. Tentoraz sa previnil Damián Bariš.
     
    26
    Prešov bude zahrávať priamy kop zo sľubnej príležitosti. Pri lopte je kapitán Patrik Jacko.
     
    27
    Kapitán Prešova sa snažil prekvapiť brankára Kováča technickou strelou, no jeho pokusu chýbala väčšia razancia i presnosť. Hosťujúci brankár bez väčších problémov skryl loptu vo svojom náručí.
     
    28
    Na druhej strane pohrozil Guilavogui, ktorý sa dostal do úniku, no jeho pokus zmaril pozorný Talian. Prešovský brankár výborne vybehol a znížil súperovi strelecký uhol.
     
    29
    Lopta je opäť v moci hostí zo Zlatých Moraviec, ktorí mali po šanci Guilavoguiho k dispozícii rohový kop, z ktorého ale nič nedokázali vyťažiť.
     
    30
    Válovčan sa teraz po ľavej strane predral do šestnástky súpera. Zlaté Moravce budú mať k dispozícii ďalší rohový kop.
     
    30
    Center kapitána Orávika ale skončil len na pozornej prešovskej obrane, ktorá odvrátila loptu ďaleko od svojej brány.
     
    31
    Zlaté Moravce teraz obliehali prešovskú bránu, no center Válovčana nenašiel žiadneho zo spoluhráčov, nasledovať bude odkop od brány.
     
    31
    Za nami je prvá polhodina hry, v ktorej diváci v Prešove zatiaľ nevideli žiadny gól. Najbližšie k nemu mali v piatej minúte Prešovčania, keď v priebehu niekoľkých sekúnd nastrelili žŕdku i brvno.
     
    32
    Talian teraz dlhým výkopom založil sľubnú útočnú akciu súpera. K strele sa dostal Olansunjanmi, no jeho pokus ľavačkou bol mimoriadne nepresný.
     
    33
    Zlaté Moravce sú stále pri lopte, obliehajú prešovskú šestnástku, no zatiaľ si nedokážu vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    34
    Celá prešovská jedenástka je nasťahovaná pred vlastnou bránou, Zlaté Moravce zatlačili svojho súpera, no zo svojej aktivity zatiaľ nedokážu nič vyťažiť.
     
    35
    A sledujeme ďalšiu útočnú akciu hostí, ktorí v posledných minútach prebrali iniciatívu v zápase a majú viac z hry.
     
    36
    Prešovčania boli teraz v súboji o loptu faulovaní, po nepresnej rozohrávke ale lopta končí v aute. Zlaté Moravce budú vhadzovať aut v strede ihriska.
     
    37
    Dlhá lopta Pintéra za prešovskú obranu skončila na pozornej defenzíve domáceho celku, ktorá je zatiaľ stopercentná.
     
    38
    Po ľavej strane sa dopredu derie Olansunjanmi, ktorý prízemnou prihrávkou našiel pred bránou Rolinca, no prešovský hráč sa k zakončeniu nedostal a bol odzbrojený.
     
    39
    Prešovčania budú zahrávať rohový kop. Loptu si pri rohovej zástavke stavia Dávid Keresteš.
     
    40
    Kerestešov center našiel vo vápne jedného zo svojich spoluhráčov, no zakončenie hlavou skončilo len nad bránou Zlatých Moraviec.
     
    40
    Zlaté Moravce okamžite ohrozili prešovskú bránu, no Talian si dal pozor na dobiedzajúceho Válovčana a ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    42
    A Zlaté Moravce mali obrovskú šancu na otvorenie skóre. Kostadinov sa dostal k centru z pravej strany a ľahkým priťuknutím hlavou poslal loptu na brvno. Talian bol už prekonaný. Lopta po odraze do brvna končí za prešovskou bránou.
     
    43
    Hostia budú mať k dispozícii rohový kop. Center z pravej strany sa ale neujal, Zlaté Moravce – Vráble ale naďalej obliehajú prešovskú šestnástku.
     
    43
    Pintérov center z ľavej strany teraz narobil prešovskej obrane problémy, no lopta napokon končí za bránkovou čiarou. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    44
    Kubus sa teraz ocitol osamotený na pravej strane, prihrávkou našiel Rolinca nabiehajúceho z druhej vlny, no jeho strela z prvej skončila vysoko nad bránou Kováča.
     
    45
    Pred nami je posledná minúta prvého polčasu. Loptu odkopuje od svojej brány Jozef Talian. Prešov má k dispozícii jednu z posledných šancí na otvorenie skóre v prvej 45-minútovke.
     
    45
    Prešovčania majú stále loptu na svojich kopačkách. Katona teraz zakombinoval s Kubusom, ktorý sa snažil prešovskému útočníkovi vrátiť loptu, no obrana hostí ostala pozorná.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    A za nami je prvá 45-minútovka, v ktorej diváci nevideli ani jeden gól. Prešovčania mali k nemu najbližšie v piatej minúte, keď Olansunjanmiho strela skončila na žrdi a následná dorážka Rolinca na brvne, no ani táto šanca Prešovčanom nestačila na to, aby si v novej sezóne Fortuna ligy otvorili strelecký účet. Na prvý gól po návrate medzi slovenskú elitu tak čakajú už 495 minút. Zlaté Moravce svojho súpera zatlačili predovšetkým v záverečnej pätnásťminútovke prvého dejstva, no ani im sa nepodarilo rozvlniť sieť za brankárom Talianom. Najbližšie k tomu mal v 42. minúte Kostadinov, ktorého hlavička skončila na brvne, no ani po tejto šanci gól nepadol a diváci v Prešove tak videli bezgólový prvý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    Druhý polčas je pred nami. Loptu budú rozohrávať domáci futbalisti, ktorí zatiaľ 495 minút márne čakajú na gólovú radosť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas pod rozsvietenými reflektormi sa začal. Lopta je v moci prešovského tímu, ktorý sa po pravej strane snaží založiť prvú útočnú akciu.
     
    46
    A Prešovčania sa teraz dožadovali pokutového kopu, no rozhodca Glova správne posúdil situáciu, odpískal ruku, no v neprospech domáceho tímu.
     
    46
    Po ľavej strane sa do útoku rútil Guilavogui, no definitívnu stopku jeho akcii vystavil Streňo.
     
    47
    Keresteš bol v strede poľa faulovaný, lopta sa sťahuje na kopačky domáceho celku, ktorý sa postupnými krátkymi prihrávkami snaží dostať na dostrel brankára Kováča.
     
    48
    Guilavogui sa snažil zbaviť dobiedzajúceho Barteka efektnou pätičkou, no prešovský futbalista sa nenechal nachytať na hruškách.
     
    49
    Jacko si teraz posunul loptu veľmi ďaleko. Pintér ho odzbrojil a okamžite dlhou prihrávkou hľadal v strede poľa svojich spoluhráčov.
     
    50
    Úspešný súboj o loptu zviedol Bariš, ktorý sa dostal k centru z pravej strany, no jeho prihrávka skončila len na brániacich Prešovčanoch.
     
    51
    Zlaté Moravce – Vráble pokračujú v nastolenom trende zo záveru prvého polčasu, sú aktívni, tlačia sa pred prešovskú bránu, no zatiaľ si nedokážu vypracovať žiadnu vážnejšiu šancu.
     
    51
    Olansunjanmi sa teraz prezentoval peknou akciou po ľavej strane, individuálne sa presadil, natlačil sa až pred brankára Kováča, ktorého ale nedokázal prekonať. Prešov bude zahrávať rohový kop.
     
    52
    Kerestešov center nenašiel pred bránou Kováča žiadneho adresáta. Zlaté Moravce sa ubránili.
     
    52
    Patrik Jacko stratil v strede poľa loptu, Zlaté Moravce boli ale zatlačené až k vlastnej bráne, Kováč rieši situáciu dlhým odkopom lopty až do autu.
     
    53
    Prešov bude zahrávať štandardnú situáciu. Pri lopte je Keresteš, na hranici šestnástky hostí sa snažia nájsť si priestor na zakončenie prešovskí futbalisti.
     
    54
    Kerestešov center pred bránu súpera nabiehajúceho Dzuríka nenašiel. Loptu do bezpečia upratal Boszorád.
     
    55
    Talian teraz skryl loptu vo svojom náručí. Prešovskému brankárovi robila strieľaná prihrávka mierne problémy, no napokon dokázal skrotiť neposlušnú loptu.
     
    56
    Po nepresnom centri Prešovčanov nasleduje odkop od brány hostí.
     
    56
    A ďalší center z pravej strany v podaní Martina Válovčana nebol úspešný. Loptu do hry pošle odkopom od brány Jozef Talian.
     
    57
    A opäť ďalšia nakopávaná lopta pred prešovskú bránu, Talian s veľkým prehľadom odvracia center do stredu ihriska.
     
    57
    A ďalšia nakopávaná lopta, aktéri stretnutia poľavili v útočnej snahe a diváci momentálne sledujú len bezmyšlienkovité nakopávanie lopty v podaní oboch tímov.
     
    58
    Keresteš vyslal do šprintérskeho súboja Rolinca, no Ranko v spolupráci s brankárom Kováčom situáciu zvládol na výbornú a prešovskému hráčovi nedovolili dostať sa k lopte.
     
    59
    Do poslednej tridsaťminútovky tréneri na oboch stranách posielajú do hry čerstvé sily. Na strane hostí z ihriska odchádza Martin Válovčan, ktorého nahradí Jozef Rejdovian.
    O zmenu skóre v drese domácich sa postará Dávid Leško, ktorý vystriedal Petra Katonu.
     
    60
    Zápas vstupuje do svojej poslednej tridsaťminútovky. Diváci v Prešove zatiaľ márne čakajú na otvorenie skóre.
     
    61
    Prešov dal gól!
    A Prešov si po 511 minútach bez streleného gólu otvára strelecký účet vo Fortuna lige. DÁVID LEŠKO strávil na ihrisku necelé dve minúty a hneď sa strelecky presadil krásnou technickou strelou pravačkou, ktorou obstrelil brankára Kováča, ktorý bol na strelu prešovského futbalistu prikrátky.
     
    62
    Na prešovskom štadióne to okamžite ožilo. Domáci fanúšikovia ženú svojich miláčikov dopredu a pýtajú si ďalší gól v sieti Zlatých Moraviec.
     
    63
    Pri lopte sú hostia, ktorí majú stále dostatok času na to, aby v metropole Šariša zabojovali o zisk bodov.
     
    64
    Bartej bol na vlastnej polovici faulovaný. Prešov sa dostáva k lopte a má namierené k prvému víťazstvu v novej sezóne.
     
    65
    Leško teraz opäť poriadne zavaril defenzíve hostí. Predral sa až k brankárovi Kováčovi, prihrávkou hľadal spoluhráčov nabiehajúcich z druhej vlny, no obrana Zlatých Moraviec si na túto situáciu dala pozor a Prešovčanom nedovolili ohroziť bránu Kováča.
     
    66
    A do hry sa dostáva Jesus Konnsimbal, ktorý na ihrisku vystrieda Michala Obročníka.
     
    67
    Do šestnástky hostí teraz smerovala vysoká lopta. Rolinc ale vo vzdušnom súboji s brankárom Kováčom nemal šancu. Hosťujúci brankár dlhým výkopom posiela spoluhráčov do útoku.
     
    68
    Zlaté Moravce – Vráble teraz podkúrili prešovskej obrane, Talian v bráne domáceho celku ostal pozorný. Po ďalekonostnej strele napokon lopta končí mimo brány.
     
    69
    Loptu do hry poslal Talian odkopom od brány. Prešov zatiaľ vedie najtesnejším rozdielom 1:0. Lopta je v moci hostí, ktorí budú zahrávať štandardnú situáciu zo stredu ihriska.
     
    70
    Dlhý center hostí na vzdialenejšiu žrď sa dostal k Guilavoguimu, ktorý ale nedokázal spracovať ťažkú loptu, nasledovať bude odkop od brány v podaní Prešovčana Jozefa Taliana.
     
    70
    Útočná akcia hostí bola prerušená po ofsajdovom postavení jedného z útočiacich hráčov Zlatých Moraviec.
     
    71
    Z ihriska sa porúča domáci hráč Lukáš Kubus, ktorého miesto na ihrisku zaujme Richard Kačala.
     
    72
    Prešov sa teraz prezentoval peknou akciou. Olansunjanmi našiel na pravej strane striedajúceho Kačalu, ktorý posielal prihrávku pred bránu Kováča. Lopta bola odvrátená na roh.
     
    72
    A Dávid Keresteš si rohový kop z pravej strany zopakuje. Jeho prízemný center totiž odvrátila obrana hostí.
     
    73
    Keresteš hľadal svojou prihrávkou Rolinca, no prešovský futbalista sa k zakončeniu nedostal.
     
    74
    Kačala si svojou aktivitou v strede poľa vypýtal faul. Prešov bude rozohrávať loptu, no domáci futbalisti sa nikam neponáhľajú, 16 minút pred koncom zápasu vedú 1:0.
     
    75
    Guilavogui teraz vybojoval v súboji o loptu rohový kop. Zlaté Moravce majú dobrú príležitosť na vyrovnanie.
     
    76
    Kostadinov poslal dobrý center pred prešovskú bránu. Rejdovian sa dostal k zakončeniu hlavou, no lopta skončila mimo brány.
     
    76
    Zápas vstupuje do poslednej pätnásťminútovky, Prešov vedie o jeden gól, no Zlaté Moravce svojou aktivitou dávajú jasne najavo, že hodlajú v závere zápasu zabojovať o zvrátenie nepriaznivého stavu.
     
    77
    Dnešné stretnutie sleduje 1408 divákov.
     
    77
    Pri lopte sú hráči Zlatých Moraviec, ktorí obliehajú súperovu bránu. Prešovská defenzíva je zatiaľ stopercentná.
     
    78
    Dlhá lopta nasmerovaná na pravú stranu, kde operuje kapitán Orávik skončila za bránkovou čiarou. Nasledovať bude odkop od brány v podaní Jozefa Taliana.
     
    79
    Žltú kartu za faul teraz od hlavného rozhodcu Glovu vidí prešovský kapitán Patrick Jacko.
     
    80
    Kapitán Orávik teraz mäkkým centrom hľadal pred bránou svojich spoluhráčov. Talian ale vytiahol veľmi dobrý zákrok a podržal svoj tím.
     
    81
    Žltú kartu za tvrdý stret s brankárom Talianom vidí hosťujúci Jesus Konnsimbal.
     
    81
    Po krátkom ošetrení prešovského brankára sa bude pokračovať v hre.
     
    82
    Zlaté Moravce majú loptu na svojich kopačkách. Prešovčania ale v strede poľa odviedli vynikajúcu prácu. Olansunjanmi bol dvomi protihráčmi okopávaný z každej strany a vypýtal si faul.
     
    83
    Žltú kartu za faul na Olansunjanmiho vidí hosťujúci Michal Ranko. Prešov bude zahrávať štandardnú situáciu z sľubnej príležitosti.
     
    83
    Dávid Leško ale nedokázal z priameho kopu prekopnúť múr brankára Kováča. Lopta po odraze od jedného z hosťujúcich hráčov končí bezpečne v náručí brankára Zlatých Moraviec.
     
    84
    A do hry sa dostáva Hector Tubonemi, ktorý na ihrisku vystrieda Jakuba Rolinca.
     
    84
    Olansunjanmani sa nedokázal presadiť cez dôraznú obranu Zlatých Moraviec. Lopta končí v aute.
     
    85
    Leško teraz neprihral presne, Zlaté Moravce sa dostávajú k lopte.
     
    85
    A rozhodca Glova vyberá opäť žltú kartu. Tentoraz ju vidí domáci futbalista Richard Kačala.
     
    86
    Jozef Talian si teraz vyslúžil potlesk od domácich tribún, keď si parádne vyskočil na center z pravej strany. Center kapitána Orávika sa tak neujal.
     
    87
    Dávid Leško teraz prekombinoval svoju akciu, súperovi obrancovia ho odzbrojili od lopty a otáčajú hru.
     
    88
    Zlaté Moravce si vypracovali sľubnú šancu, no center z pravej strany Prešovčania odvrátili do bezpečia.
     
    88
    Olansunjanmi teraz podržal loptu, efektne sa zbavil protihráča a pozbieral pre svoj tím cenné sekundy.
     
    89
    Hostia stále obliehajú prešovskú bránu, center Orávika teraz odvrátil zo šestnástky Dzurík. Lopta je stále v moci hostí.
     
    89
    A situáciu teraz upokojuje brankár Jozef Talian, ktorý ukryl loptu vo svojom náručí a odkopáva ju čo najďalej od vlastnej šestnástky.
     
    90
    Beží posledná minúta základnej hracej doby. Prešovčania zahrávajú štandardnú situáciu, no po nepresnej prihrávke bude nasledovať odkop v podaní brankára Kováča.
     
    90
    Lopta je ďaleko od prešovskej brány. Potlesk od domácich tribún si po ďalšej peknej individuálnej akcii vyslúžil Olansunjanmi.
     
    90
    Bariš bol faulovaný. Brankár Kováč bude odkopávať loptu priamo do šestnástky Prešova.
     
    90
    Zápas sa predĺži o tri nadstavené minúty.
     
    90
    Hráči Zlatých Moraviec sa ale dopustili útočného faulu. Loptu na odkop z hranice šestnástky si pripravuje brankár Jozef Talian.
     
    90+1
    Zápas vstúpil do trojminútového nadstaveného času. Tubonemi si teraz vypýtal v útoku faul. Prešov zbiera cenné sekundy.
     
    90+1
    Prešovčania rozohrali štandardnú situáciu nakrátko a Tubonemi v súboji opäť pozbieral cenný čas.
     
    90+2
    Center Zlatých Moraviec do šestnástky Prešova bol odvrátený, domáci môžu ísť dopredu.
     
    90+2
    Šarišania sa nikam neponáhľajú. Tubonemi zatiahol loptu v útoku k rohovej zástavke, Prešovčania čakajú na záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+3
    A ten prišiel práve teraz. Prešov zdolal Zlaté Moravce 1:0!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Záverečný hvizd hlavného rozhodcu Filipa Glovu definitívne rozhodol o deľbe bodov v prospech Prešova, ktorý zdolal Zlaté Moravce – Vráble pred očami vlastných divákov najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral v 61. minúte Dávid Leško, ktorý krásnou technickou strelou obstrelil hosťujúceho brankára Kováča a po 511 minútach ukončil gólové suchoty Šarišanov v novej sezóne Fortuna ligy 2016/2017. Prešovčania sa tak v tabuľke dotiahli na svojho dnešného súpera. Oba tímy majú na konte po štyri body, no Prešovčania majú horšie skóre. Domáci futbalisti sa ale vďaka dnešnej výhre odlepili z dna tabuľky, keď predbehli aktuálne poslednú Dunajskú Stredu, ktorá v Michalovciach prehrala 0:1 a po šiestich zápasoch má na konte jeden jediný bod.
     
    Ďakujeme za pozornosť. Tento zápas pre vás komentoval Dávid Lech. Lúčim sa s vami s konštatovaním, že nováčik z Prešova si po výsledku 1:0 v šiestom kole Fortuna ligy na konto pripísal prvé víťazstvo v sezóne 2016/2017. (20:55:22)

    Dávid Lech

    Branky: 61. Leško

    Karty:   79. Jacko (PRE), 85. Kačala (PRE) – 25. Obročník (ZMO), 26. Bariš (ZMO), 81. Konnsimbal (ZMO), 83. Ranko (ZMO)


    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Bartek, Jacko (C), Streňo – Dzurík, Olansunjanmi, Keresteš, Kubus (71. Kačala) – Rolinc (84. Tubonemi), Katona (59. Leško).
    Náhradníci: Penksa – Petko, Dupkala, Tubonemi, Kačala, Leško, Micherda.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ranko, Obročník (66. Konnsimbal), Kapor – Bariš, Orávik (C), Válovčan (59. Rejdovian), Kostadinov – Guilavogui, Pintér.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Švec, Karlík, Rejdovian, Konnsimbal.

    Rozhodčí: Glova – Slyško, Hrčka

    Diváci: 1408
    bahis siteleri