CSKA Moskva – K. Vary 7:1 (kon.) | Riga – Třinec 4:5 (kon.) | Blues – Vítkovice 1:6 (kon.)
Jaroslavl – Sparta 4:5 (kon.) | Riga – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:2 (kon.)
Třinec – Blues 3:7 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
konec
Espoo Blues
1:6 (0:0, 0:2, 1:4)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 27.08.2016, 10:45 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.
     
    Krásné sobotní dopoledne z Třince přeji všem příznivcům mládežnického hokeje. Ve městě, kde sídlí extraligový klub Ocelářů, pokračuje druhý ročník mezinárodního turnaje President Cup, na kterém startují mužstva mladších dorostenců. Otevíracím zápasem dnešního dne v MINI WERK ARENĚ je duel mezi týmy Espoo Blues a HC Vítkovice Steel, které se utkají v přímém boji o postup do semifinále. Utkání odstartuje již v 10:45, přenosem vás bude provázet Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    PRESIDENT CUP 2016

    Premiérový ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců proběhl v Třinci již vloni a za účasti osmi mužstev se ze zisku trofeje radoval ruský celek CSKA Moskva. Obhájci titulu přijali pozvání také o rok později a na turnaji hrají spolu s domácím Třincem, Vítkovicemi, pražskou Spartou, Karlovými Vary, Espoo Blues z Finska, Dinamem Riga z Lotyšska a Lokomotivem Jaroslavl, který nahradil běloruské Dinamo Minsk.

    Ve čtvrtek byla mužstva v průběhu slavnostního večera rozlosována do dvou skupin tak, aby odehrála co nejvíce zápasů proti týmům z cizích zemí. Třinec byl nasazen do skupiny ve WERK ARENĚ a jeho nejčastější soupeř Vítkovice do skupiny v MINI WERK ARENĚ. V menší hale hraje také největší favorit z Moskvy. Losování se mimo jiné účastnili také generální manažer třineckého klubu Ing. Ján Moder a hokejista Dallasu Stars Radek Faksa.
     
    DOSAVADNÍ VÝSLEDKY A TABULKY

    Skupina WERK ARENA
    HC Oceláři Třinec – Lokomotiv Jaroslavl 4:6
    HC Sparta Praha – Dinamo Riga 5:3
    HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:7
    Lokomotiv Jaroslavl – Dinamo Riga 4:2
    Dinamo Riga – HC Oceláři Třinec 4:5

    Skupina MINI WERK ARENA
    HC Energie Karlovy Vary – Espoo Blues 6:5 sn
    HC Vítkovice Steel – CSKA Moskva 2:7
    HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Steel 4:7
    Espoo Blues – CSKA Moskva 1:12
    CSKA Moskva – HC Energie Karlovy Vary 7:1

    Skupina WERK ARENA
    1. HC Sparta Praha – 6 bodů, 12:5
    2. Lokomotiv Jaroslavl – 6 bodů, 10:6

    3. HC Oceláři Třinec – 3 body, 11:17
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, 9:14

    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 9 bodů, 26:4
    2. HC Vítkovice Steel – 3 body, 9:11

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 11:19
    4. Espoo Blues – 1 bod, 6:18
     
    SOBOTNÍ PROGRAM

    Dnes dopoledne se dohrávají základní skupiny, v odpoledním programu už se rozhoří boje o umístění. Ve WERK ARENĚ se budou hrát semifinále, zde v menší hale se odpoledne rozhodne o tom, kdo si v neděli zahraje o 5. místo a kdo o 7. pozici.

    WERK ARENA
    8:30: Dinamo Riga – HC Oceláři Třinec 4:5
    11:15: Lokomotiv Jaroslavl – HC Sparta Praha
    15:30: 1. WA – 2. MWA
    18:15: 2. WA – 1. MWA

    MINI WERK ARENA
    8:00: CSKA Moskva – HC Energie Karlovy Vary 7:1
    10:45: Espoo Blues – HC Vítkovice Steel
    15:00: 4. WA – 3. MWA
    17:45: 3. WA – 4. MWA
     
    ESPOO BLUES – VÍTKOVICE

    Espoo a Vítkovice na sebe před rokem v premiérovém ročníku President Cupu nenarazily, a tak odehrají první vzájemné utkání. Vítkovice v pátek podlehly suverénnímu CSKA 2:7, odpoledne se ale vrátily do hry o postup vítězstvím 7:4 nad Karlovými Vary. Espoo ve svém prvním zápase Energii podlehlo 5:6 po samostatných nájezdech, na Moskvany pak nestačilo jasně 1:12.

    Před posledním utkání skupiny v MINI WERK ARENĚ je situace daná jednoznačně. CSKA Moskva postoupí do semifinále z prvního místa a Karlovy Vary budou hrát jen o umístění. O druhou místenku do WERK ARENY si to rozdají Espoo a Vítkovice. Ostravanům stačí z toho utkání bod, Blues potřebují plnohodnotné vítězství.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Espoo a Vítkovicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #BLUvVIT a #PresidentCup.
     
    Úvodní sestavy:

    Espoo Blues: Stenroos, Riihimäki – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius.
    Trenér: Toni Mäkiaho.

    HC Vítkovice Steel: Malík, Micka – Zapletal, Raška, Havlík, Kočí, Smolka, Plánka, Řehák – Vojtovič, Beránek, Kylnar (C), Planka, Vjačka, Smička, Tvrdý, Ivan, Hudeček, Pastor, Rusina, Lednický, Zajíc, Kubík, Lewandowski. Trenér: Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Daniel Polášek – Daniel Majetný, Daniel Mareček.
     
    Týmy jsou nastoupeny na modrých čarách a společně s diváky si vyslechnou finskou a českou hymnu.
     
    Vítkovice budou hrát v bílých dresech, Espoo v tmavě modrých se žlutým pruhem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Utkání bylo zahájeno a brankář Malík musel hned ukázat, jak si rozumí s holí. Vyjel z brány pro puk a povedlo se mu rozehrát.
     
    00:47
    Espoo se marně snažilo usadit v útočné třetině a neohrozilo vítkovickou branku. Brzy však skončil také průnik Smičky po levém křídle.
     
    01:47
    Nahození Savenkova od modré čáry prošlo po ledu až na Malíkovu branku. Vítkovický brankář zakryl kotouč lapačkou.
     
    01:57
    Forslund a Wallenius mohli využít zaváhání ve vítkovické rozehrávce, ale druhý jmenovaný se nakonec do zakončení neprodral.
     
    02:34
    Savenkova nahodil kotouč před branku, kam si sjížděl Iso-Kuortti. Ani jeho ale důslední obránci Vítkovic nepustili ke střele.
     
    03:10
    Puolakka si v nadějné pozici nedokázal zpracovat Niemiho přihrávku, a bylo po šanci Espoo. Blues ale vyšel vstup do zápasu lépe než Ostravanům.
     
    03:53
    V obranném pásmu Finů se zatím takřka nehraje a Riihimäki, jenže včera odchytal dvě třetiny proti CSKA, je zatím bez práce.
     
    04:13
    Jenže teď si zřejmě Riihimäki zachytá. Edward Rissanen (BLU) je vyloučen na dvě minuty za podražení. První přesilovka pro Vítkovice.
     
    04:53
    Zatím je to ze strany Vítkovic boj o udržení v útočném pásmu. Riihimäki řešil jediné nahození a vyrazil puk k mantinelu.
     
    05:23
    Kylnar si ve slibné pozici nezpracoval Lewandowského přihrávku, ale i tak zůstávají bílí na puku. Nyní už vypadá jejich přesilovka lépe.
     
    06:07
    Vjačka nabil na modré čáře Smičkovi, po jehož střele clonil před Riihimäkim ještě Lewandowski. Finský brankář přesto volný puk našel a zakryl.
     
    06:45
    Tvrdý zachytil chybou rozehrávku Espoo, které už je v plném počtu, a nahodil puk na Riihimäkiho. Ten dokázal kotouč vytěsnit.
     
    07:18
    Zapletal nepronikl přes Rissanena do středního pásma, ale o něco později už se to jeho spoluhráčům povedlo.
     
    07:51
    Hráči Blues mají na začátku první třetiny problémy s nedisciplinovaností. Axel Sjölund (BLU) byl potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    08:39
    Kočí sice udržel útočné pásmo a nahodil kotouč po mantinelu, jenže pak už se k puku dostali Blues a vyhodili přes všechny čáry.
     
    08:57
    Je tady první vyloučení na straně Vítkovic, jejichž přesilovka skončila. Za katr usedá na dvě minuty kvůli nedovolenému bránění Tomáš Havlík (VIT).
     
    09:18
    Momentálně se hraje ve čtyřech na obou stranách a finský brankář Riihimäki musel řešit střelu od modré čáry.
     
    09:46
    Beránek s Lewandowským zaměstnali Riihimäkiho znovu o několik sekund později. Od Lewandowského brusle ale kotouč zamířil pod Riihimäkiho lapačku.
     
    10:16
    Espoo je v plném počtu a hraje zkrácenou přesilovku. Okamžitě se usadilo v útočné třetině, jenže Rissanenovu střelu přizvedl Vojtovič do ochranné sítě.
     
    10:46
    Ani další pokus z hole Rissanena od modré čáry na Malíka neprošel. Espoo už v přesilovce příliš času nezbývá.
     
    12:36
    Beránek poslal na obranné modré čáře čistým hitem k ledu Mäkinena, ale o kotouč přišel. Do útoku se hrnou Blues.
     
    13:22
    Obě defenzivy zatím v zápase fungují na jedničku. Ta finská nepustila do úniku Vojtoviče, Vítkovice nedovolily zakončit Maarnimu.
     
    13:54
    V posledních minutách má hra spád, ale do zakončení se mužstva příliš nedostávají. Je znát, že v tomto zápase jde týmům o hodně.
     
    14:50
    Ivanovo nahození z dálky Riihimäkiho branku minulo a Espoo se zadarmo dostávají ke kotouči. V obranné třetině zakládají nový útok.
     
    15:49
    Do samostatného úniku byl na útočné modré čáře vyslán Isiguzo a mířil bekhendem mezi betony Malíka. Ten si však mezeru pohlídal a udržel bezbrankový stav.
     
    16:19
    Po dalším nahození už Malík přerušuje hru a drží kotouč ve své moci. Sledujeme vyrovnané utkání, jaký to rozdíl oproti předchozímu duelu CSKA s Karlovými Vary.
     
    16:50
    Hirvonen si šikovně stáhl kotouč před Ivanem a už se tlačil do šance. Jenže cestu mu zkřížil Havlík a sebral kotouč pro sebe.
     
    17:11
    Pastor se zleva proháčkoval až před Riihimäkiho a chtěl puk zasunout za beton finského gólmana. Jenže Fin udržel betony na ledě a nepustil kotouč do brány.
     
    18:07
    Také na druhé straně se Malík blýskl povedeným zákrokem betonem proti Forslundovi. Espoo teď nebezpečně dotírá na jeho branku.
     
    18:35
    Ale Vítkovice se ubránily a samy podnikly nebezpečný výpad dopředu. Na konci stála nepřesná bekhendová střela Planky.
     
    19:13
    Rozběhla se poslední minuta úvodní třetiny a Lewandowski zkusil individuálně proniknout mezi čtyři obránce Blues. Dlouho se držel, ale o kotouč pak přišel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:28.
     
    Prvních dvacet minut souboje o postup do semifinále mezi Espoo a Vítkovicemi je minulostí, branka v MINI WERK ARENĚ nepadla. Zpočátku byli aktivnější Finové, ale Ostravané hru brzy vyrovnali. Největší šanci periody měl v šestnácté minutě Isiguzo, ale útočník Blues si vylámal bekhendovým zakončením zuby na brankáři Malíkovi. O dvě minuty později se zase Pastorovi na druhé straně nepovedlo v zajímavé šanci překonat Riihimäkiho. Osud zápasu zůstává před dalšími třetinami otevřený.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Druhá třetina odstartovala a do první útočná akce se odvážné vrhl Maarni. Zavezl puk do pásma a teď o něj bojuje s obránci u mantinelu.
     
    20:55
    Do zakončení se ale Blues nedostali. Na druhé straně vydoloval pod střídačkou Vítkovic Vojtovič puk pro Rašku, který od modré čáry přestřelil.
     
    21:44
    Riihimäki se rozhodl přikrýt kotouč u vnější konstrukce své branky a přerušit hru. Blues potřebovali vystřídat, což právě teď mohou.
     
    22:21
    Poikselkä nahazoval kotouč před branku, kam si sjel Wallenius, ale neodhodlal se ke střele. Espoo pokračuje v útočné třetině.
     
    22:43
    O něco později vyslal Poikselkä střelu, kterou už musel Malík vyrazit. U mantinelu se pak v ostrém osobním střetu potkaly dvě třináctky, Puolakka a Zapletal.
     
    23:38
    Puolakka předvedl nádhernou individuální akci, zbavil se vítkovických obránců, ale v závěru nedokázal přehodit vystrčený Malíkův beton! Vítkovický gólman si následně našel odražený puk a přerušil hru.
     
    24:31
    Ostravské mužstvo hrálo v šesti lidech a někdo z hráčů si bude muset odpykat dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Je to Ivan Ivan (VIT).
     
    24:53
    Hráči Espoo jsou nastěhováni před Malíkovou brankou, ale zatím jen trpělivě kombinují. Hirvonen ani Holmberg se dosud neodhodlali ke střele.
     
    25:18
    Po střele Hirvonena vyrazil Malík kotouč před sebe a naštěstí pro něj mířila dorážka mimo branku. Kvůli úmyslnému ofsajdu jde hra před Riihimäkiho.
     
    25:34
    Jungarå střílel od modré čáry a jeho rána byla zablokována. Hlasitě si potom o puk klepal Forslund, ale ani jemu Vítkovice nedovolily zakončit.
     
    26:20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané se prosazují v oslabení a jdou v důležitém utkání do vedení! Beránek vyslal do úniku JAKUBA LEWANDOWSKÉHO, který vyzrál na Riihimäkiho bekhendovým blafákem a zasunul kotouč do sítě – 0:1! Asistence: Adam Beránek.
     
    27:10
    Rozhodčí přerušili hru kvůli vítkovickému ofsajdu, a tak už byl souboj o puk v podání Vjačky a Timmerbacky naprosto zbytečný.
     
    27:29
    Sjölund nahodil kotouč od mantinelu před branku, jenže svou bližší tyčku si velmi dobře pohlídal Malík. Podržel kotouč a raději přerušil hru.
     
    28:05
    Mäkinenovo nahození proskákalo mimo branku, Tulensalovu střelu už se Malíkovi povedlo vytěsnit. Espoo zůstává v útočném pásmu.
     
    28:19
    Adam Beránek (VIT) fauloval jednoho ze soupeřů ve středním pásmu a odsedí si dvě minuty za podražení. Blues mají šanci vyrovnat.
     
    29:03
    Hirvonen si za modrou čarou zkušeně udělal prostor, několika náznaky střely se zbavil obránců, ale pak vypálil příklepem jen vedle.
     
    29:36
    Na opačné straně musel v přesilovce Espoo opět zasahovat Riihimäki. Vítkovicím se záhy povedlo vyhodit znovu a hraje se ve středním pásmu.
     
    29:44
    Sjölund objel bránu, vnikl až do mezikruží a vystřelil. Plánka vložil do jeho pokusu hůl a srazil puk do ochranné sítě.
     
    30:23
    Vítkovice už jsou v plném počtu a tlak Espoo aktuálně ještě zesílil. Malík měl co dělat se střelou, kterou vyslal od modré čáry Poikselkä.
     
    31:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané přečkali nápor Blues a následně sami podruhé v zápase udeřili! Lewandowski obral o puk váhajícího finského obránce a přihrál před bránu TOMÁŠI VJAČKOVI, jenž pod brankářem Riihimäkim dostal puk do sítě – 0:2! Asistence: Jakub Lewandowski.
     
    32:43
    Malík zatím chytá výborné utkání a poradil si také s nebezpečným pokusem Forslunda, kterého na středové ose v útočné třetině dobře uvolnil Wallenius. Ale nic z toho pro Finy.
     
    33:12
    Blues se tlačí dopředu a musí se pokusit do konce druhé třetiny alespoň snížit, pokud chtějí ještě pomýšlet na postup. Sjölund bojuje o puk u mantinelu s Beránkem.
     
    33:50
    Vítkovicím se nepovedlo dobře vystřídat, čehož mohli využít Iso-Kuortti s Puolakkou. Druhý jmenovaný si však nedokázal před Malíkem zpracovat puk.
     
    34:36
    Hirvonen sebevědomým průnikem získal pro Blues útočné pásmo, ale Vojtovič ho z něj časem vytlačil.
     
    34:56
    Malík vyjel za branku a suverénně rozehrál z Isiguzova nahození po mantinelu. Počínaní vítkovického brankáře sleduje z tribuny osobně také jeho otec, Marek Malík.
     
    35:35
    Holmbergův pokus od mantinelu zacinkal o boční konstrukci vítkovické branky. Na opačné straně před bránou upadl Lewandowski, ale o faul se nejednalo.
     
    36:17
    Smolkova nepřesná rozehrávka zůstala nepochopena, avšak zakázané uvolnění se nepíská. Espoo jde dopředu.
     
    36:30
    Maarni přebruslil Smičku, natlačil se před vítkovického obránce, ale bekhendovou kličkou nenašel recept na brankáře Malíka!
     
    36:55
    Lasse Wallenius (BLU) je potrestán dvěma minutami za podražení. Vítkovice mají příležitost ještě před přestávkou navýšit náskok.
     
    37:52
    Lewandowski má v tomto utkání bilanci jednoho gólu a jedné asistence. Nyní prokličkoval až před brankáře Riihimäkiho, který pak volný kotouč pokryl lapačkou.
     
    37:52
    Po zákroku Riihimäkiho se strhla potyčka, která přerostla v bitku. Zúčastnili se jí Jakub Lewandowski (VIT) a Alexander Jungarå (BLU). Oba hráči obdrželi dvouminutový trest za hrubost.
     
    38:34
    Mezitím tedy pokračuje vítkovická přesilovka, na počtu hráčů na ledě bitka nic nezměnila. Zapletalovo nahození vyrazil Riihimäki.
     
    39:12
    Maarni se octl v zajímavé šanci před Malíkem, ale vítkovický brankář svou klec opět zavřel. Blues už jsou v plném počtu.
     
    39:44
    Mäkinen nahazoval puk před branku, kam najížděl zakončovat Forslund. Jenže kotouč letěl vzduchem, a tak jej Forslund nedokázal usměrnit na Malíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:15.
     
    Druhá třetina začala dobrou příležitostí Espoo, jenže Puolakka po nádherné individuální akci nedokázal překonat Malíka. První gól utkání vstřelil ve vlastním oslabení vítkovický Lewandowski, když ujel všem a bekhendovým blafákem vykoupal Riihimäkiho. Lewandowski byl také u druhého zásahu Ostravanů, to přihrál před bránu Vjačkovi, a ten propasíroval puk pod gólmanem Blues až do sítě. Espoo se pak snažilo o korekci stavu, jenomže nikdo z jeho hráčů zatím nenašel recept na výborného Malíka. V závěru druhé části uzavřel Lewandowski tzv. hattrick Gordieho Howea, protože ke gólu a asistenci přidal také vyhranou bitku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    V MINI WERK ARENĚ odstartovala poslední třetiny této skupiny, v níž se Espoo pokusí otočit utkání s Vítkovicemi. Tulensalo nahazuje bekhendem za Malíkovu branku.
     
    40:35
    Robin Holmberg (BLU) brzdí nástup Espoo do třetí třetiny vyloučením. Odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    41:20
    Vítkovice se marně pokoušejí dostat do útočné třetiny. Malík vyrazil střelu Forsella, na druhé straně procpal puk do středního pásma Puolakka.
     
    41:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Sotva se Vítkovičtí usadili před brankou Riihimäkiho, udeřili v přesilovce potřetí v zápase! Znovu u toho byl JAKUB LEWANDOWSKI, který se uvolnil na pravém křídle a dorazil svou vlastní střelu za záda finského gólmana – 0:3! Bez asistence.
     
    42:50
    Vítkovice mají rázně nakročeno za postupem, Espoo by v tuto chvíli muselo vstřelit čtyři branky. Tvrdý jede za nahozeným kotoučem.
     
    43:44
    Beránek vytáhl puk středem kluziště, ale pak přihrál Lewandowskému jen na brusle. Útok Blues však také neměl dlouhého trvání.
     
    44:20
    Vojtovič už nedokázal Holmbergovi zabránit v nebezpečné střele z levého křídla, která však nakonec o kousek minula Malíkovu svatyni.
     
    44:48
    Vojtovič se octl před Riihimäkim v zajímavé příležitosti, avšak ještě před zakončením mu puk sjel z čepele a odskočil k mantinelu.
     
    45:42
    Malík to teď při práci s holí přehnal se sebevědomím a nechybělo mnoho, aby to skončilo vlastním gólem. Od modré čáry později napřáhl Jungarå a Malík zaváhání napravil jistým zákrokem.
     
    46:12
    Hirvonen střílel z ostrého úhlu a vítkovičtí obránci srazili kotouč mimo svého brankáře. Ostravané se teď soustředí především na defenzivu.
     
    46:47
    Ale v útočné fázi rozhodně nechtějí být neškodní. Beránek pronikl od levého mantinelu před branku, ani nadvakrát však Riihimäkiho nepřekonal.
     
    47:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Čepice na led! Nejenže Vítkovice vedou už o čtyři branky, ale JAKUB LEWANDOWSKI zapisuje na své konto gólový hattrick! Kylnar zaměstnal Riihimäkiho svou střelou z blízkosti branky a Lewandowskému se podařilo přes hůl obránce doklepnout do odkryté brány – 0:4! Asistence: Jakub Kylnar.
     
    48:19
    Na druhé straně bojuje o vůbec první čisté konto ze všech brankářů na turnaji Malík. Poikselkä mu bilanci svou ranou nepokazil.
     
    49:10
    Riihimäki chytil Beránkovo bekhendové nahození do lapačky a rychle rozehrál na obránce. Ti se bleskově přesouvají do útoku.
     
    49:34
    Vojtovičův pokus z úhlu vypadl Riihimäkimu za záda a kotouč volně poskakoval před brankovou čárou. Nejrychleji to zjistil Forsell a přitlačil puk na beton brankáře Blues.
     
    50:10
    Malík se nezalekl tvrdé střely Tulensala od modré čáry a vyhlavičkoval puk maskou k mantinelu.
     
    50:25
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues se poprvé v zápase prosazují a kazí vítkovickému brankáři čisté konto! Iso-Kuortti uvolnil před branku PYRYHO VALTTERIHO PUOLAKKU, který si pohrál s Malíkem, předvedl překrásnou fintu do bekhendu a zasunul puk do brány – 1:4! Asistence: Perttu Iso-Kuortti.
     
    51:14
    Havlík už to podle čárového rozhodčího nestihl a neudržel kotouč v útočném pásmu. Ostravskému mužstvu je odpískán ofsajd.
     
    51:53
    Jan Vojtovič (VIT) na útočné modré čáře důrazně atakoval Sjölunda a odsedí si dvě minuty za napadení. Espoo ještě může lehce zdramatizovat konec zápasu.
     
    52:20
    Timmerbacka nastřelil od modré čáry clonícího Lewandowského, s pokusem Holmberga z levé strany si zase poradil brankář Malík.
     
    52:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhá branka Vítkovic v oslabení v dnešním utkání naprosto potápí Blues! U odraženého puku byl u mantinelu nejrychleji DAVID PASTOR, nabruslil si před bránu a rychlou střelou nad lapačku překonal Riihimäkiho – 1:5! Asistence: René Smolka.
     
    53:28
    Blues pokračují v přesilovce, ale už prakticky bez šancí na dobrý výsledek zápasu. Lewandowski dostal puk do středního pásma, při pokusu o návrat zastavil Finy ofsajd.
     
    54:16
    Vítkovice už jsou v plném počtu. Zapletal si u mantinelu krásně najel Maarniho a přitlačil dlouhovlasého útočníka Espoo na hrazení.
     
    54:50
    Stejnou mincí ovšem oplatil zákrok na svého spoluhráče Tulensalo, když na červené čáře ukázkovým hitem poslal k ledu Pastora.
     
    55:33
    Malík našel v nepřehledné situaci kotouč na brance a přikryl jej lapačkou. Okolo jeho brány se strhla pěstní výměna názorů mezi Adamem Beránkem (VIT) a Pyrym Valtterim Puolakkou (BLU). Oba obdrželi dvě minuty za hrubost.
     
    55:48
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    One man show v zápase Vítkovic proti Blues pokračuje! JAKUB LEWANDOWSKI se na pravém křídle zbavil všech bránících hráčů a přesnou ranou k tyči nedal Riihimäkimu šanci – 1:6! Vítkovický útočník si připsal již čtvrtý zásah. Bez asistence.
     
    57:15
    V tuto chvíli už je naprosto jasné, že Vítkovice doplní moskevské CSKA při postupu do semifinále. Utkání proti Espoo už se jen dohrává.
     
    58:04
    Ještě jedno vyloučení na straně mužstva z jižního Finska. Axel Sjölund (BLU) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění proti Pastorovi.
     
    58:34
    Hirvonen dohrál na mantinel nahazujícího Rašku a spolu s ním to odnesl také jeden z čárových rozhodčích. Vítkovice se zatím nemohou dostat do útočného pásma.
     
    59:08
    Vadit jim to ovšem vůbec nemusí, jelikož už se rozběhla poslední minuta zápasu. Blues bojují o kotouč za bránou Malíka.
     
    59:53
    Ivan si sjel před bránu na přihrávku od Tvrdého, ale nedokázal usměrnit puk na branku. Do konce zbývá pár sekund.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Pyry Valtteri Puolakka (BLU, 1+0)
    Jakub Lewandowski (VIT, 4+1)

    Ceny nejlepším hráčům předá bývalý vynikající hokejista Marek Malík, vítkovický patriot, který si zahrál také za oceánem v NHL.
     
    Utkání je u konce, Vítkovice si jasným vítězstvím zajistily postup do semifinále. V zápase zářil jejich útočník Jakub Lewandowski, který vstřelil čtyři branky, přidal jednu asistenci a ve druhé třetině také přepral finského soupeře. Ve třetí třetině se kromě třech branek Lewandowského prosadil ještě Pastor. Jediným mužem, který překonal vítkovického brankáře Malíka, se stal po krásné bekhendové kličce Puolakka. Espoo bude pokračovat v MINI WERK ARENĚ v bojích o umístění.
     
    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 9 bodů, 26:4
    2. HC Vítkovice Steel – 6 bodů, 15:12

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 11:19
    4. Espoo Blues – 1 bod, 7:24

    SOBOTNÍ ODPOLEDNÍ PROGRAM

    WERK ARENA, semifinále
    15:30: 1. WA – HC Vítkovice Steel
    18:15: 2. WA – CSKA Moskva

    MINI WERK ARENA, o umístění
    15:00: Dinamo Riga – HC Energie Karlovy Vary
    17:45: Espoo Blues – HC Oceláři Třinec
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a znovu se přihlásím odpoledne u zápasu rižského Dinama proti Karlovým Varům. Do té doby se mějte hezky, na počtenou! (12:56:36)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 51. Puolakka (Iso-Kuortti) – 27. Lewandowski (Beránek), 32. Vjačka (Lewandowski), 42. Lewandowski, 48. Lewandowski (Kylnar), 53. Pastor (Smolka), 56. Lewandowski


    Espoo Blues: Riihimäki (Stenroos) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.
    HC Vítkovice Ridera: Malík (Micka) – Zapletal, Raška, Havlík, Kočí, Smolka, Plánka, Řehák – Vojtovič, Beránek, Kylnar (C), Planka, Vjačka, Smička, Tvrdý, Ivan, Hudeček, Pastor, Rusina, Lednický, Zajíc, Kubík, Lewandowski. Trenér: Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Daniel Polášek – Daniel Majetný, Daniel Mareček

    Diváci: 50
    bahis siteleri