Blues – Riga 4:3 (kon.) | Vítkovice – CSKA Moskva 3:13 (kon.) | Třinec – K. Vary 4:5 (kon.)
Sparta – Jaroslavl 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Espoo Blues
4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Dinamo Riga
Neděle 28.08.2016, 09:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Krásné nedělní dopoledne z Třince přeji všem příznivcům mládežnického hokeje. Ve městě, kde sídlí extraligový klub Ocelářů, vrcholí druhý ročník mezinárodního turnaje President Cup, na kterém startují mužstva mladších dorostenců. V utkání o 5. místo se střetnou Dinamo Riga a Espoo Blues. Utkání odstartuje v 9:00, přenosem vás bude provázet Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    PRESIDENT CUP 2016

    Premiérový ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců proběhl v Třinci již vloni a za účasti osmi mužstev se ze zisku trofeje radoval ruský celek CSKA Moskva. Obhájci titulu přijali pozvání také o rok později a na turnaji hrají spolu s domácím Třincem, Vítkovicemi, pražskou Spartou, Karlovými Vary, Espoo Blues z Finska, Dinamem Riga z Lotyšska a Lokomotivem Jaroslavl, který nahradil běloruské Dinamo Minsk. Slavnostního losování se mimo jiné účastnili také generální manažer třineckého klubu Ing. Ján Moder a hokejista Dallasu Stars Radek Faksa.
     
    PRŮBĚH TURNAJE

    Skupina WERK ARENA
    1. HC Sparta Praha – 9 bodů, 17:9
    2. Lokomotiv Jaroslavl – 6 bodů, 14:11

    3. HC Oceláři Třinec – 3 body, 11:17
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, 9:14

    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 9 bodů, 26:4
    2. HC Vítkovice Steel – 6 bodů, 15:12

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 11:19
    4. Espoo Blues – 1 bod, 7:24

    Semifinále
    HC Sparta Praha – HC Vítkovice Steel 5:2
    Lokomotiv Jaroslavl – CSKA Moskva 4:3

    Utkání o 5. – 8. místo
    HC Energie Karlovy Vary – Dinamo Riga 2:5
    Espoo Blues – HC Oceláři Třinec 7:3
     
    PROGRAM POSLEDNÍHO DNE

    WERK ARENA
    9:30, utkání o 3. místo:
    HC Vítkovice Steel – CSKA Moskva

    12:30, finále:
    HC Sparta Praha – Lokomotiv Jaroslavl

    MINI WERK ARENA
    9:00, utkání o 5. místo:
    Espoo Blues – Dinamo Riga

    12:00, utkání o 7. místo:
    HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary

    Lokomotiv Jaroslavl se vloni premiérového ročníku turnaje neúčastnil, ale v letošním semifinále připravil zřejmě největší překvapení President Cupu, když v ruském souboji vyřadil obhájce titulu a největšího favorita CSKA Moskva. Jaroslavl si o titul zahraje se Spartou, Moskvanům zbude jen utkání o bronz proti Vítkovicím.

    Domácí Třinec letos zklamal a finálové účasti z loňska se zdaleka nepřiblížil. Ve skupině skončil třetí a v prvním zápase o umístění prohrál s Espoo Blues. Finové si stejně jako před rokem zahrají o pátou pozici, tentokrát s Dinamem Riga. Oceláři si to o předposlední příčku rozdají s Karlovými Vary.
     
    DINAMO RIGA – ESPOO BLUES

    Oba kluby se turnaje účastní podruhé, ale jak před rokem, tak letos je turnajový pavouk nikdy nesvedl dohromady. Ke konfrontaci lotyšského a finského klubového hokeje ve věkové kategorii mladších dorostenců dojde až nyní v souboji o 5. místo. Riga se do tohoto duelu probila díky vítězství 5:2 nad Karlovými Vary, které bylo její premiérové v celé dvouleté historii President Cupu. Blues si zahrají o 5. místo, protože rozstříleli Třinec 7:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Espoo Blues: Riihimäki (Stenroos) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius.
    Trenér: Toni Mäkiaho.

    Dinamo Riga: Šilovs (Bruveris) – Beločickis, Barovskis, Milbergs (C), Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Roman Mrkva – Stanislav Kašinský, Mikuláš Dohnal.
     
    Obě mužstva už jsou na rozbruslení a připravena ke svému poslednímu zápasu na turnaji. Blues v tmavě modrých dresech se žlutým pruhem, tým z hlavního města Lotyšska v bílém.
     
    Rozhodčí už jsou na ledě a hráči se šikují na modrých čarách. Před zápasem ještě zazní finská a lotyšská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Zápas o 5. místo právě odstartoval. Blues ubránili první útočný výpad Rigy a Rikkilä s Mäkinenem rozjíždějí útočnou akci Espoo.
     
    00:37
    Espoo právě vstřelilo branku!
    A hned první útočná akce Finů končí gólem, tak to je začátek! Espoo zprava nahrnulo puk před Šilovse a PYRY VALTTERI PUOLAKKA jej okolo levého betonu lotyšského brankáře dotlačil až do sítě – 1:0! Bez asistence.
     
    01:15
    Forslund nahodil puk před bránu na teč Walleniusovi, ale Šilovs tentokrát dokázal betonem zasáhnout. Dinamo je v úvodu pod tlakem.
     
    01:21
    Nyní mají ovšem bílí šanci na rychlé vyrovnaní, neboť si po vyloučení Lasseho Walleniuse (BLU) na dvě minuty za podražení zahrají přesilovku.
     
    02:04
    Riga je v útočné třetině a snaží se kombinací rozebrat obrannou čtyřku Espoo. Tvrdou ránu Matejka od modré čáry Riihimäki vyrazil.
     
    02:58
    Ansons střílel z pravého křídla vedle, branku Riihimäkiho neohrozila ani další rána Matejka. Zasahovat už finský gólman musel proti pokusu Barovskise z levého kruhu, a skvěle to zvládl.
     
    03:11
    Ou, to byla velká šance Rigy! Grundmanis přihrál zpoza branky mezi kruhy Prohorenko, a ten vypálil z první. Riihimäki předvedl parádní zákrok a kotouč udržel ve výstroji.
     
    03:42
    Dinamo odehrálo dobrou přesilovku a skoro nepustilo Blues z jejich obranné třetiny. Nicméně vyrovnání nedocílilo.
     
    04:13
    A Espoo se i nadále musí bránit rižskému náporu, který ještě zůstal po skončené přesilovce. Mežnieksovu střelu zablokoval Tulensalo.
     
    04:50
    Maarni zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj sice přišel, ale hráči Rigy si při rozehrávce nepočínají zrovna nejjistěji.
     
    05:23
    Jelinskis pronikl po pravé straně a z otočky chtěl přes bránícího Savenkova vystřelit. Z těžkého úhlu ale bránu Riihimäkiho minul.
     
    05:57
    Isiguzo byl zastaven při výjezdu z obranného pásma a hokejisté Rigy nahodili kotouč po hrazení. Nyní se vydávají napadat rozehrávku Espoo.
     
    06:30
    Rozehrávající Jungarå trefil jen napadajícího Polcse, který by se byl býval octl ve výborné příležitosti, kdyby dříve zjistil, kde má puk.
     
    07:08
    Barovskisova skrytá střela nepřekvapil Riihimäkiho, který dokázal kotouč vyrazit. Na opačné straně mířil bekhendem nepřesně Forsell.
     
    07:48
    Útočnou akci Dinama zabrzdil ofsajd a poté už mohli dopředu Finové. Jenže Rissanenovi při zpětné kličce na střed puk utekl.
     
    08:25
    Rozhodčí odpustili Espoo pomalé vyhození přes všechny čáry, a tak mohou tmavě modří vystřídat. Zatím se plynulé utkání příliš nepřerušuje.
     
    08:42
    Riihimäki zalehl odražený kotouč, který mu vypadl po rižském nahození. Na vhazování po jeho pravici jdou Forslund a Prohorenko.
     
    09:19
    Finský útočník byl úspěšnější a založil tak novou útočnou akci. Wallenius zavezl puk do pásma, objel branku a předal Forslundovi, proti jehož pokusu musel zasáhnout Šilovs.
     
    09:34
    Současné vyloučení dvou hráčů. Patrick Isiguzo (BLU) si odpyká dvě minuty za vysokou hůl, Emils Mežnieks (RIG) menší trest za hrubost. Obě mužstva hrají ve čtyřech.
     
    10:26
    Tečovaná střela Hirvonena zamířila mimo Šilovsovu branku. Ve čtyřech jsou zatím nebezpečnější hráči Espoo.
     
    10:44
    Na druhé straně však musel zasahovat také Riihimäki, který polapil odražený kotouč po akci Polcse a Prohorenka do lapačky.
     
    11:05
    Forslund unikl po pravém křídle a vystřelil. Šilovs byl připraven a udržel puk ve výstroji. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    11:40
    Wallenius dostal nabito na modré čáře, jenže ostrým příklepem zařízení netrefil. Po osobním souboji spadli na led Forslund a Biškins.
     
    12:03
    Obě mužstva jsou již v plném počtu a Riga se provinila zakázaným uvolněním. Bezprostředně po buly prověřil Šilovsovu pozornost Jungarå.
     
    12:34
    Topolevs si nabruslil s pukem na pravé křídlo a příklepem poslal kotouč na branku. Riihimäki byl dole u tyčky lapačkou včas.
     
    12:50
    Rikkilä vyjel proti Polcsovi blokovat střelu, ale kotouč prosvištěl kolem něj a také kolem Riihimäkiho tyčky až na zadní mantinel.
     
    13:40
    Holmberg se střelou od modré čáry tak dlouho váhal, až nakonec nastřelil jednoho z rižských hráčů. Lotyšům pak ale pokus o rychlý brejk nevyšel.
     
    14:20
    Šilovs jen tak po očku zkontroloval Timmebackovo nahození, které zamířilo od modré čáry těsně vedle branky.
     
    14:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo v první periodě vyrovnává stav utkání! Grundmanis našel na levém křídle rozjetého GLEBSE PROHORENKA, jenž prudkou ranou mezi betony nachytal Riihimäkiho v nedbalkách – 1:1! Asistence: Elvis Grundmanis.
     
    15:37
    D. Marcinkevičs se dostal při bránění do potíží, z čehož mohl profitovat Puolakka. Zpoza brány nahodil puk na Šilovse, lotyšský brankář si vleže poradil.
     
    15:37
    Rudolfs Polcs (RIG) je vyloučen na dvě plus dvě minuty za hrubost. První trest za něj odpyká Dominiks Marcinkevičs. Na opačné straně obdržel jen dvě minuty za hrubost Edward Rissanen (BLU).
     
    16:55
    Mladší dorostenci z jižního Finska hrají přesilovou hru a drží se v útočném pásmu. Na nebezpečnou příležitost ale stále čekají.
     
    17:03
    Hirvonen se na pravém křídle odhodlal ke střelu, pro kterou si však díky skvělému zákroku lapačkou došel gólman Šilovs.
     
    17:49
    Obě mužstva už hrají v plném počtu. Šilovs si připsal další úspěšný zákrok a po vyhraném vhazování jde Riga do útoku.
     
    18:21
    Forsell unikl po pravém křídle a přenechal za sebou kotouč Hirvonenovi. Ten ale z těžkého úhlu nepřekvapil Šilovse u první tyčky.
     
    18:35
    Pokus Biškinse o zakončení byl zablokován a lotyšský útočník následně u mantinelu dostal od obránců co proto.
     
    19:01
    Riga právě vstřelila branku!
    Ale ALEKSANDRS BIŠKINS to obráncům Blues vrací vůbec tím nejlepším možným způsobem! Najel si na zadní tyčku Riihimäkiho brány, obdržel nádhernou přihrávkou křížem celého útočného pásma od Barovskise a stačilo mu napálit puk z prvního doteku do prázdné klece – 1:2! Asistence: Arturs Barovskis.
     
    19:45
    Dinamo během první dvacetiminutovky otočilo nepříznivý vývoj a před jejím koncem vede. Espoo se s tím ještě snaží něco udělat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:50.
     
    První třetina duelu o 5. místo mezi Espoo a Rigou je za námi. Blues šli do vedení hned z první střely na branku, když Šilovse po sedmatřiceti sekundách prostřelil Puolakka. Ve zbytku první třetiny byla ale menší herní převaha na straně Dinama. Ve čtvrté minutě ještě Prohorenka vychytal Riihimäki, ale o jedenáct minut později už byl na jeho prudkou střelu mezi betony krátký. Lotyši pak přestáli oslabení a v poslední minutě úvodního dějství je po excelentní Barovskisově přihrávce dostal do vedení Biškins.
    Třinec před startem posledního dne President Cupu. Na obrázku jsou MINI WERK ARENA a Javorový vrch.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Espoo zahájilo druhou třetinu aktivně a hned se nastěhovalo do útočného pásma. Mäkinenovu střelu polapil Šilovs do lapačky.
     
    20:39
    Totéž chtěl lotyšský gólman provést s pukem vystřeleným z hole Walleniuse. Kotouč mu z lapačky sice vypadl, ale naštěstí pro něj k jeho spoluhráčům.
     
    21:32
    Forsell se vrhl do samostatného úniku po pravém křídle, ale musel bojovat s lotyšskou přesilou. Dinamo nakonec ukořistilo kotouč.
     
    22:08
    Po ofsajdu Espoo se vhazovalo ve středním pásmu a na buly uspělo Dinamo. D. Marcinkevičs nahazuje puk po mantinelu.
     
    22:36
    Hirvonen přihrál doleva rozjetému Holmbergovi, jehož pokus Šilovs znovu schoval do lapačky. Hráči se rovnají na vhazování po jeho pravici.
     
    23:00
    Iso-Kuortti se šikovně natlačil přes bránícího Lininše až do branky, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Šilovse. Ten udržel betony i kotouč před brankovou čárou.
     
    23:17
    Šilovs vyrazil nebezpečnou střelu Niemiho, ale v přerušené hře se vylučuje. Aleksandrs Biškins (RIG) odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    24:03
    Puolakka nastřeloval kotouč před branku na teč Timmerbackovi, který jej ale usměrnil pouze mimo branku. Vedle byla sražena také rána Savenkova.
     
    24:27
    Šilovs ovládá práci s lapačkou bravurně. Puolakka nabil na levé křídlo Sjölundovi, který se z první opřel do puku, ale radost mu pokazil lotyšský brankář.
     
    25:09
    Jungarå sice střílel vedle, ale Šilovs raději i tak stáhl puk do lapačky ještě předtím nemusel zasahovat proti nepřesnému pokusu Isiguza.
     
    25:34
    Riga je v plném počtu a oslabení díky jistým Šilovsovým zákrokům v pohodě přečkala. Nyní už se hraje ve středním pásmu.
     
    26:07
    Hirvonen zkoušel štěstí od modré čáry, ale jeho střela se od chumlu těl mezi kruhy odrazila k mantinelu. Espoo neudrželo útočnou třetinu.
     
    26:44
    Milbergsovu střelu zpacifikoval Riihimäki svým betonem, ale o něco později Dilan Savenkov (BLU) fauloval. Dvě minuty za držení protihráče pro hokejistu Blues.
     
    27:26
    Espoo se zatím brání v poklidu, a dokonce drží kotouč na hokejkách. Po pasu od Mäkinena může Maarni dokonce zaútočit.
     
    27:54
    Dinamo zatím marně hledá cestu do útočného pásma. Naposled hráče z města, kterému se kdysi říkalo Paříž východu, zastavil ofsajd.
     
    28:24
    Podruhé už byl přechod modré čáry v podání Rižských v pořádku, ale Ansons nedokázal po zpětné kličce mezi kruhy účinně vypálit.
     
    28:41
    Biškins naznačil střelu a přihrál Matejkovi před prázdnou branku. Jenže brankář Riihimäki se stihl přesunout a fantastickým zákrokem lapačkou zabránil třetímu gólu ve své síti!
     
    29:30
    Espoo už je v plném počtu a znovu může myslet na vyrovnání. Za brankou Šilovse prošlo hráčům obou mužstev několik zákroků na hraně faulu.
     
    30:18
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga navyšuje své vedení! Prohorenko pronikl po pravém křídle až před branku, kde se puk odrazil přímo na hůl DOMINIKSE MARCINKEVIČSE. Ten si jej zpracoval a poslal nechytatelně pod horní tyčku Riihimäkiho brány – 1:3! Asistence: Glebs Prohorenko.
     
    30:18
    V polovině utkání dochází ke střídání brankářů v brankovišti Rigy. Arturse Šilovse tam nahrazuje Bruno Bruveris.
     
    31:22
    Espoo si zahraje pětiminutovou přesilovku po faulu Aleksandrse Biškinse (RIG) u mantinelu. Biškins obdržel trest pět minut plus do konce utkání. Pětiminutový trest odpyká Rihards Geldners.
     
    32:28
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues využívají přesilovku, a navíc i nadále budou hrát v pěti proti čtyřem. Kombinací se propracovali až před Bruverise, kterého zblízka po přihrávce od Forslunda překonal PATRICK ISIGUZO – 2:3! Asistence: Alexander Forslund.
     
    33:25
    Espoo pokračuje v útočném pásmu, ale teď se spíše snaží dostat puk u mantinelu pod kontrolu. Až pak bude moci pomýšlet na vyrovnání.
     
    33:48
    Po střele Iso-Kuorttiho se před Bruverisem strhla potyčka mezi Arkadijsem Topolevsem (RIG) a Rudim Maarnim (BLU). Oba jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
     
    34:34
    Hráči Espoo ostřelují Bruverisovu branku. Těsně vedle zamířila střela Sjölunda z kruhu, puk poté vyskákal ven z obranného pásma.
     
    35:05
    Forslund zavezl pi po křídle až před Bruverise a snažil se ho překvapit rychlou střelu na přední tyčku. Neuspěl stejně jako Rikkilä u druhé tyče.
     
    35:53
    Dlouhá přesilovka Espoo už pomalu končí a Dinamo se povedlo několikrát v řadě vyhodit. Nyní se však znovu brání tlaku.
     
    36:32
    Sotva skončily tresty hráčům, kteří byli na trestné lavici, už tam po další bitce jedou další dva. Emils Mežnieks (RIG) a Julius Mäkinen (BLU) jsou oba potrestáni dvěma minutami za hrubost.
     
    36:50
    Na ledě se pořádně přiostřilo a u mantinelu je to jeden hit za druhým. Holmberg na hrazení tvrdě přimáčkl rozehrávajícího Brikmanise.
     
    37:33
    Maarni neuspěl proti dvojici protihráčů a Brikmanis vystřelil puk do středního pásma. Po dlouhé přesilovce má Espoo stále navrch.
     
    37:51
    A další dva dvouminutové tresty za hrubost pro kohouty před bránou Bruverise. Potrestáni za bitku jsou Aleksi Poikselkä (BLU) a Jegors Matejko (RIG).
     
    38:47
    Grundmanisovi se povedlo nadvakrát vystřelit a Riihimäki si po další době připsal zákrok. Riga zůstává v útočném pásmu.
     
    39:27
    Běží poslední minuta třetí třetiny a bílí stále okupují útočnou třetinu. Už je to ale bez střeleckých pokusů.
     
    39:53
    Na samý závěr prostřední periody už se hra přesunula zase před Bruverise, ale ani tady už to nevypadá na žádnou změnu skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:39.
     
    Ve druhé třetině jsme si na gól museli počkat jedenáct minut. Předtím totiž Riihimäki famózním zákrokem lapačkou vychytal Matejkovu střelu do odkryté branky. Až potom ho z pozice mezi kruhy nechytatelnou ranou pod břevno překonal D. Marcinkevičs. Riga vystřídala v polovině zápasu gólmany, Bruveris už ale po dvou minutách inkasoval z hole Isiguza, jenž zhodnotil dlouhou přesilovku Espoo po vyloučení Biškinse do konce utkání. Závěr druhé části okořenilo mnoho pěstních soubojů před brankou Šilovse. Hráči si chtějí poslední zápas na turnaji pořádně užít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Trochu kuriózní situace na začátek třetí třetiny, po buly vylétl puk až do světel pod stropem MINI WERK ARENY a rozhodčí Mrkva musel přerušit hru.
     
    40:32
    Riihimäki polapil Vilcinčův pokus od modré čáry. Po vhazování se Espoo dostalo alespoň do středního pásma.
     
    41:19
    Isiguzo a Hirvonen si nádherně vyměnili kotouč v útočném pásmu. Ale Bruveris si dokázal poradit se střelou druhého jmenovaného.
     
    42:23
    Maarni se od mantinelu zpoza branky dostal až před ni, ale ani on nedokázal dostat puk přes betony Bruverise do branky.
     
    42:51
    Po dalším zákroku Bruverise se vhazuje před brankou Rigy. Ve třetí třetině můžeme očekávat nápor Blues, kteří potřebují vyrovnat.
     
    43:23
    Timmerbacka se snažil prokličkovat před branku, ale obránci Dinama jeho úmysl přečetli a zbavili ho kotouče.
     
    44:41
    Topolevs nahodil puk od modré čáry na Riihimäkiho branku a finský brankář si poradil. Hra se otáčí z jedné strany na druhou.
     
    45:34
    Isiguzo se zleva protlačil až před bránu Bruverise, který si ale bekhendové zakončení útočníka Blues pohlídal a vykopl kotouč betonem.
     
    46:04
    Bruveris sáhl holí Hirvonenovi do vedení puku a zmařil mu úmysl protáhnout se do brankoviště. Útok Rigy po pravé straně byl brzy zastaven.
     
    46:49
    Bruveris udržel po nahození zprava lapačku přitisknutou k tělu a raději přerušil hru. Vhazuje se před svatyní Dinama.
     
    47:58
    Jelenskis se po levé straně protlačil k první tyčce Riihimäkiho brány, ale nedokázal finského brankáře překonat. Následovala osekávaná s Niemim.
     
    49:07
    Poikselkä lehl do rány Polcse a nepustil kotouč na branku. Stále se však hraje v blízkosti branky Espoo.
     
    49:45
    Finové zablokovali Ansonsovu přihrávku a ujeli do protiútoku. Isiguzo přihrával před bránu na Rissanena, který tečoval puk vedle.
     
    50:13
    Espoo zastavil při přechodu do útočného pásma ofsajd. Oběma týmům odstartovala poslední desetiminutovka President Cupu.
     
    50:24
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues vyrovnávají stav zápasu a závěr bude ještě pořádně zajímavý! Po vyhraném vhazování ve středním pásmu se dostali až před Bruverise, kde si počínal nejdůrazněji HUGO RIKKILÄ a dotlačil kotouč až za čáru – 3:3! Bez asistence.
     
    51:13
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo obrací stav utkání na svou stranu a teď se zase bude muset snažit Dinamo! Forsell přihrál z pravé strany přes celé útočné pásmo na RONIHO HIRVONENA, po jehož forhendové střele se Bruveris natahoval marně – 4:3! Asistence: Kaius Forsell, Miro Timmerbacka.
     
    51:13
    Dinamo Riga si bere oddechový čas.
     
    52:14
    Korkuss si našel odražený kotouč a nadvakrát pořádně zaměstnal brankáře Riihimäkiho. Ten i za pomoci obránců zvládl střelu i dorážku vyrazit.
     
    52:55
    Teď navíc přichází přesilovka pro Espoo a šance přidat pojišťovací branku. Emils Mežnieks (RIG) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    53:35
    Brikmanis nastavil pozadí přijíždějícímu Isiguzovi, který se pořádně proletěl. I tak se ale Espoo usadilo v útočném pásmu a kombinuje v přesilové hře.
     
    55:23
    Dinamo přečkalo přesilovku soupeře a ještě stále může pomýšlet na vyrovnání. Střelu Grundmanise od modré čáry Riihimäki udržel.
     
    55:48
    Grundmanis si u hrazení nedokázal zpracovat přihrávku od Prohorenka, a tak Riga přišla o útočné pásmo. Dopředu kvapí Blues.
     
    56:00
    Útok hráčů z jižního Finska skončil zákrokem Bruverise, který jako první našel kotouč v ošemetné situaci před brankou. Čtyři minuty před koncem se vhazuje v útočné třetině Espoo.
     
    56:21
    Jelenskis napoprvé neprošel na modré čáře Rikkilu a podruhé už se jednalo o ofsajd. Bruveris už pokukuje po střídačce, ale ještě je zřejmě příliš brzy.
     
    56:53
    Barovskis nahodil puk na branku a Riihimäki jej nedokázal udržet. Polcs se tlačil k dorážce, jenže finský gólman už napodruhé uspěl.
     
    57:32
    Pokus Barovskise od mantinelu nenadělal Riihimäkimu příliš mnoho starostí. Brankář Espoo zasáhl lapačkou.
     
    57:50
    Forsell dostal kotouč z obranného pásma modrých a napadá rižskou rozehrávku. Espoo se nechce v závěru dostat pod tlak.
     
    58:20
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny a Bruveris stále zůstává v brance Dinama. Riga se totiž nemůže usadit v útočné třetině.
     
    58:53
    Nyní se dokonce hraje za brankou lotyšského mužstva. Bílým zbývá na vyrovnání poslední minutka.
     
    59:23
    Maarni byl zachycen v ofsajdu, ale vhazuje se samozřejmě ve středním pásmu. Bruveris je na půl cesty z branky.
     
    59:53
    Riga už hraje v šesti, ale nemohla se dostat do útočného pásma. Jungarå zkusil trefit prázdnou branku a těsně minul. Zakázané uvolnění, poslední šance pro Lotyše.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Hugo Rikkilä (BLU, 1+0)
    Arturs Barovskis (RIG, 0+1)
     
    V utkání o 5. místo vítězí Espoo Blues nad mužstvem Dinama Riga. Ve třetí třetině doháněli Finové ztrátu, Isiguza ale v dobré šanci vychytal Bruveris. Vyrovnat se povedlo devět minut před koncem, kdy se po závaru před bránou prosadil Rikkilä. Riga v těchto momentech ztratila celý zápas, neboť o minutu později se po přihrávce Forsella trefil do odkryté branky Hirvonen. V závěru už Barovskis s Polcsem nedokázali vyrovnat a Dinamu nepomohla ani hra bez brankáře.
     
    ZÁVĚREČNÉ ZÁPASY PRESIDENT CUPU

    WERK ARENA
    12:30, finále:
    Lokomotiv Jaroslavl – HC Sparta Praha

    MINI WERK ARENA
    12:00, o 7. místo:
    HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Aktuálně můžete na Onlajnech sledovat třetí třetinu zápasu o 3. místo mezi Vítkovicemi a CSKA Moskva. Po poledni vám pak nabídneme také poslední dva duely President Cupu. Hezký den, na počtenou! (11:15:17)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Puolakka, 33. Isiguzo (Forslund), 51. Rikkilä, 52. Hirvonen (Forsell, Timmerbacka) – 15. Prohorenko (Grundmanis), 20. Biškins (Barovskis), 31. D. Marcinkevičs (Prohorenko)


    Espoo Blues: Riihimäki (Stenroos) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.
    Dinamo Riga: Šilovs (Bruveris) – Beločickis, Barovskis, Milbergs (C), Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Roman Mrkva – Stanislav Kašinský, Mikuláš Dohnal

    Diváci: 40
    bahis siteleri