Blues – Riga 4:3 (kon.) | Vítkovice – CSKA Moskva 3:13 (kon.) | Třinec – K. Vary 4:5 (kon.)
Sparta – Jaroslavl 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Espoo Blues
4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Dinamo Riga
Neděle 28.08.2016, 09:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    56:53
    Barovskis nahodil puk na branku a Riihimäki jej nedokázal udržet. Polcs se tlačil k dorážce, jenže finský gólman už napodruhé uspěl.
     
    52:55
    Teď navíc přichází přesilovka pro Espoo a šance přidat pojišťovací branku. Emils Mežnieks (RIG) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    51:13
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo obrací stav utkání na svou stranu a teď se zase bude muset snažit Dinamo! Forsell přihrál z pravé strany přes celé útočné pásmo na RONIHO HIRVONENA, po jehož forhendové střele se Bruveris natahoval marně – 4:3! Asistence: Kaius Forsell, Miro Timmerbacka.
     
    50:24
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues vyrovnávají stav zápasu a závěr bude ještě pořádně zajímavý! Po vyhraném vhazování ve středním pásmu se dostali až před Bruverise, kde si počínal nejdůrazněji HUGO RIKKILÄ a dotlačil kotouč až za čáru – 3:3! Bez asistence.
     
    45:34
    Isiguzo se zleva protlačil až před bránu Bruverise, který si ale bekhendové zakončení útočníka Blues pohlídal a vykopl kotouč betonem.
     
    37:51
    A další dva dvouminutové tresty za hrubost pro kohouty před bránou Bruverise. Potrestáni za bitku jsou Aleksi Poikselkä (BLU) a Jegors Matejko (RIG).
     
    36:32
    Sotva skončily tresty hráčům, kteří byli na trestné lavici, už tam po další bitce jedou další dva. Emils Mežnieks (RIG) a Julius Mäkinen (BLU) jsou oba potrestáni dvěma minutami za hrubost.
     
    33:48
    Po střele Iso-Kuorttiho se před Bruverisem strhla potyčka mezi Arkadijsem Topolevsem (RIG) a Rudim Maarnim (BLU). Oba jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
     
    32:28
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues využívají přesilovku, a navíc i nadále budou hrát v pěti proti čtyřem. Kombinací se propracovali až před Bruverise, kterého zblízka po přihrávce od Forslunda překonal PATRICK ISIGUZO – 2:3! Asistence: Alexander Forslund.
     
    31:22
    Espoo si zahraje pětiminutovou přesilovku po faulu Aleksandrse Biškinse (RIG) u mantinelu. Biškins obdržel trest pět minut plus do konce utkání. Pětiminutový trest odpyká Rihards Geldners.
     
    30:18
    V polovině utkání dochází ke střídání brankářů v brankovišti Rigy. Arturse Šilovse tam nahrazuje Bruno Bruveris.
     
    30:18
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga navyšuje své vedení! Prohorenko pronikl po pravém křídle až před branku, kde se puk odrazil přímo na hůl DOMINIKSE MARCINKEVIČSE. Ten si jej zpracoval a poslal nechytatelně pod horní tyčku Riihimäkiho brány – 1:3! Asistence: Glebs Prohorenko.
     
    28:41
    Biškins naznačil střelu a přihrál Matejkovi před prázdnou branku. Jenže brankář Riihimäki se stihl přesunout a fantastickým zákrokem lapačkou zabránil třetímu gólu ve své síti!
     
    26:44
    Milbergsovu střelu zpacifikoval Riihimäki svým betonem, ale o něco později Dilan Savenkov (BLU) fauloval. Dvě minuty za držení protihráče pro hokejistu Blues.
     
    23:17
    Šilovs vyrazil nebezpečnou střelu Niemiho, ale v přerušené hře se vylučuje. Aleksandrs Biškins (RIG) odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:01
    Riga právě vstřelila branku!
    Ale ALEKSANDRS BIŠKINS to obráncům Blues vrací vůbec tím nejlepším možným způsobem! Najel si na zadní tyčku Riihimäkiho brány, obdržel nádhernou přihrávkou křížem celého útočného pásma od Barovskise a stačilo mu napálit puk z prvního doteku do prázdné klece – 1:2! Asistence: Arturs Barovskis.
     
    15:37
    Rudolfs Polcs (RIG) je vyloučen na dvě plus dvě minuty za hrubost. První trest za něj odpyká Dominiks Marcinkevičs. Na opačné straně obdržel jen dvě minuty za hrubost Edward Rissanen (BLU).
     
    14:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo v první periodě vyrovnává stav utkání! Grundmanis našel na levém křídle rozjetého GLEBSE PROHORENKA, jenž prudkou ranou mezi betony nachytal Riihimäkiho v nedbalkách – 1:1! Asistence: Elvis Grundmanis.
     
    09:34
    Současné vyloučení dvou hráčů. Patrick Isiguzo (BLU) si odpyká dvě minuty za vysokou hůl, Emils Mežnieks (RIG) menší trest za hrubost. Obě mužstva hrají ve čtyřech.
     
    03:11
    Ou, to byla velká šance Rigy! Grundmanis přihrál zpoza branky mezi kruhy Prohorenko, a ten vypálil z první. Riihimäki předvedl parádní zákrok a kotouč udržel ve výstroji.
     
    01:21
    Nyní mají ovšem bílí šanci na rychlé vyrovnaní, neboť si po vyloučení Lasseho Walleniuse (BLU) na dvě minuty za podražení zahrají přesilovku.
     
    00:37
    Espoo právě vstřelilo branku!
    A hned první útočná akce Finů končí gólem, tak to je začátek! Espoo zprava nahrnulo puk před Šilovse a PYRY VALTTERI PUOLAKKA jej okolo levého betonu lotyšského brankáře dotlačil až do sítě – 1:0! Bez asistence.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Puolakka, 33. Isiguzo (Forslund), 51. Rikkilä, 52. Hirvonen (Forsell, Timmerbacka) – 15. Prohorenko (Grundmanis), 20. Biškins (Barovskis), 31. D. Marcinkevičs (Prohorenko)


    Espoo Blues: Riihimäki (Stenroos) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.
    Dinamo Riga: Šilovs (Bruveris) – Beločickis, Barovskis, Milbergs (C), Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Roman Mrkva – Stanislav Kašinský, Mikuláš Dohnal

    Diváci: 40
    bahis siteleri