Olomouc – Trenčín 5:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Slavia – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Plzeň 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Havířov – Zlín 1:2 (kon.)
Žďár n/S – Kolín 2:1 (kon.) | Klášterec nO – Sokolov 4:5 (3:4 po s.n.) | Tábor – Motor ČB 0:6 (kon.)
Vsetín – Přerov 3:5 (kon.) | Děčín – Bílina 4:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 6:2 (kon.)
Technika Brno – SHK Hodonín 3:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pelhřimov 10:0 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 5:2 (kon.)
Šumperk – Opava 0:0 (zruš.) | K. Vary – Chomutov 6:2 (kon.) | Poruba 2011 – Vítkovice 3:9 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
10:0 (5:0, 2:0, 3:0)
HC Lední Medvědi Pelhřimov
Úterý 30.08.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Dobrý den! Je mou milou povinností, že vás můžu přivítat ze zimního stadionu v Kotlině u dalšího přátelského zápasu, v němž se pod hlavičkou derby Vysočiny střetnou BK Havlíčkův Brod a HC Lední Medvědi Pelhřimov. Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod v prvním přátelském utkání sice padl na ledě Tábora 4:6, ale potom vyhrál třikrát za sebou. Doma porazil v derby Vysočiny Žďár nad Sázavou (4:3), v další regionální bitvě vyloupil právě Pelhřimov (4:2) a před svými fanoušky rozstřílel Kolín (6:1). Bruslaři naposledy prohráli, když v odvetě na Bouchalkách podlehli Žďáru nad Sázavou 3:4.
     
    Pelhřimov zatím odehrál čtyři přípravné duely a hned třikrát se radoval z vítězství. Dvakrát poměřil síly s Jindřichovým Hradcem (doma 7:1 a venku 3:1) a v domácím prostředí si vyšlápl i na Žďár nad Sázavou (4:3 po samostatných nájezdech). Jediným dosavadním přemožitelem Medvědů byl Havlíčkův Brod, který si z jejich doupěte odvezl výhru 4:2.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – Kulhánek, T. Semrád, Vala, Duben, Lacina, Mečiar – Přidal, Cejpek, Endál – Severa, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Navrátil

    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Sochor) – Port, Z. Jelínek, Wasserbauer, D. Kasalý, Hort, Benýšek, Kalenda – F. Kasalý, Vysloužil, Pekárek, Votápek, Bezděk, Šulák, Siřiště, Kulík, Dupljaku.
     
    Oba celky nastoupily na ledovou plochu, pozdravily se a už se pomalu staví k zahajovací buly dnešního přípravného utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Bruslaři získali kotouč jako první a nahodili ho do útočného pásma. Tam byl u něj jako první Patrik Přidal, dlouho si ale puku neužil a domácí zakládají novou akci zpoza své brány.
     
    00:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle byla bleskovka! První lajna šla pomalu střídat, na puku ale zůstal Lukáš Endál a poslal dopředu čerstvého LUBOŠE VOŘÍŠKA, který jako správný kapitán střelou z pravé strany k bližší tyči překonává Martina Černého! Asistence: Lukáš Endál.
     
    01:27
    Domácí mohou rychle své vedení ještě vylepšit, Lukáš Siřiště (PEL) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    02:21
    Lední Medvědi se ale brání dobře a už dvakrát vyhodili puk až za bránu Michaela Pance.
     
    02:52
    Na spodku levého kruhu se dostal ke střele David Michálek, rána mu al úplně nesedla a skončila na betonech gólmana hostů. Poté se ještě natahoval po dorážce, na puk ovšem nedosáhl.
     
    03:27
    Až ne nebezpečnou pozici loňského nejlepšího střelce extraligy se domácí do větší šance nedostali a hosté jsou již kompletní.
     
    04:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hole havlíčkobrodských hokejistů zůstaly v přesilové hře němé, teď je všechno ale jinak! Tomáš Mečiar poslal přesnou přihrávku na PETRA KUCHTU, který objel bránu z pravé strany a kolem protější tyče zasunul kotouč až do sítě! Asistence: Tomáš Mečiar.
     
    05:36
    Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu a z pravého kruhu ihned střílel Luboš Voříšek, jeho pokus ale skončil na betonech Martina Černého.
     
    06:02
    Aktivita je od začátku na straně Havlíčkova Brodu a domácí se hnali znovu do útoku. Ten vedl po pravé straně David Michálek, jeho střelu z ostrého úhlu ale hostující brankář pokryl.
     
    06:37
    Lední Medvědi se sice ubránili, ale sami nejsou schopni přejít do útočné akce. Nepřesnou přihrávku ve středím pásmu s klidem zachytil Tomáš Semrád.
     
    06:59
    A znovu. Hosté sebrali Havlíčkovu Brodu kotouč, pak jej ale zase jenom odevzdali svému soupeři.
     
    07:14
    David Vala (HBR) se dopustil faulu kolenem v útočné třetině a přesilovou hru si vyzkouší také Pelhřimov.
     
    07:54
    Ta ale neměla dlouhého trvání. Lukáš Endál vyvezl puk do útočného pásma a Vladimír Port (PEL) si pomohl hákováním.
     
    08:51
    Hraje se v pásmu Pelhřimova, oba celky bojují o kotouč v rohu kluziště.
     
    09:14
    David Vala je zpátky na ledě a začíná zkrácená přesilová hra domácích.
     
    09:54
    Pelhřimov ale rychle získal kotouč na své hole a poslal jej přes všechny čáry. Teď už jsou hosté kompletní.
     
    09:58
    Krátce na to ale měl dost prostoru na levé straně Filip Beneš, Martin Černý mu ale zmenšil střelecký úhel a udržel střelu ve své náruči.
     
    11:07
    Miroslav Duben chyboval v rozehrávce z rohu vlastního pásma a před brankoviště se dral Petr Votápek, který se snažil procedit puk skrz Pancovy betony. To se mu ale nepodařilo. Pak se jeho spoluhráči z útočné formace tlačili k dorážce, v tu chvíli už byla domácí obrana srovnaná a získala kotouč pro sebe.
     
    11:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tisíckrát omílaná písnička – nedáš, dostaneš – se znovu potvrdila. Hosté nepotrestali havlíčkobrodskou chybu, a tak sami inkasují. TOMÁŠ SEMRÁD zpracoval přihrávku v levém kruhu a hbitou střelou zápěstím překonal Martina Černého potřetí! Asistence: Lukáš Endál.
     
    14:04
    Kryštof Kulhánek odmítl bránícího hráče na pravé straně, objel bránu a přihrál na modrou čáru Tomáši Semrádovi. Ten se vydal podél levého hrazení dopředu, tak ale kotouč ztratil.
     
    14:52
    Jiří Wasserbauer (PEL) už se nemohl dívat na útočné tanečky Havlíčkova Brodu a zastavil je za pomoci sekání. Odsedí si tak dvouminutový trest.
     
    15:43
    Bruslaři kombinují v útočném pásmu. Přihrávka mířící mezi kruhy svého adresáta sice nenašla, ale dostala se až na modrou čáru k Miroslavu Dubnovi, jehož ránu vyrazil Martin Černý betony.
     
    16:38
    Lukáš Endál nabral rychlost na pravé straně a z prostoru kruhu nahodil kotouč na bránu bekhendem. Hostující brankář dráhu puku zkontroloval svými betony a Pelhřimov se následně osvobodil.
     
    16:52
    Přesilové hry se zatím domácí nedaří úplně podle vlastních představ. Góly padají z nenápadných akcí. Hosté hrají v plném počtu.
     
    17:36
    Domácí se nadechovali k dalšímu rychlému útoku, na modré čáře je ale zastavil hvizd sudího kvůli ofsajdu.
     
    18:38
    Miroslav Duben se napřahoval ke střele od modré čáry, neposedný kotouč mu ale přeskočil hokejku a vyhnal domácí do středního pásma.
     
    18:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se ovšem do pásma velice rychle vrátili a znovu udeřili! Po střele FILIPA NAVRÁTILA z levého kruhu musí Martin Černý lovit další kotouč ze sítě! Asistence: Tomáš Cejpek.
     
    19:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byl fofr! Stačilo pouhých 16 sekund a Kotlinou zní pátá! Pelhřimovští neví, kde jim hlava stojí. PATRIK PŘIDAL se uvolnil na pravé straně a střelou zápěstím se nemýlil! Asistence: Lukáš Endál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina má naprosto jednoznačný průběh, Bruslaři šli do vedení zásluhou Luboše Voříška hned v úvodní minutě a Petr Kuchta jej brzy zdvojnásobil. Hosté se dostali do nadějné pozice po chybě Havlíčkova Brodu jenom jednou. Jinak utkání opanují domácí. Před přestávkou dokázali nastřádat pětibrankové vedení, když další góly přidali Filip Navrátil, Tomáš Semrád a Patrik Přidal. Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Na vhazování si lépe počínal Pelhřimov, hned první přihrávka byla ale nepřesná a sbírá ji Tomáš Semrád.
     
    20:57
    Kryštof Kulhánek zavezl puk do pásma po pravé straně, za modrou čarou si přibrzdil a chtěl rozehrát, o puk ho ale připravil Petr Votápek.
     
    21:28
    David Vala dostal nabito na modrou čáru, jeho ránu z pravé strany Martin Černý vyrazil. K odraženému puku se dostala hostující obrana, ale poslala jej jenom na zakázané uvolnění.
     
    22:09
    Petr Votápka se dostal do zakončení, když se z pravé strany natlačil před bránu, zblízka ale trefil jenom betony Michaela Pance.
     
    22:43
    Kotouče se znovu ujali domácí a mířili do útoku, nepodařilo se jim ale přejít přes modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    23:14
    Kryštof Kulhánek se vydal na útočný výlet a z pravé strany se dostal až za hostující klec, kterou objel a snažil se nahrnout kotouč do brány, Martin Černý byl ovšem pozorný a přikryl kotouč lapačkou.
     
    23:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí vyhráli vhazování v pravém kruhu útočného pásma na DAVIDA VALU, který ukázal svoji šikovnost. Proháčkoval se s pukem až mezi kruhy, kde si připravil kotouč na forhend a švihem jej namířil nad lapačku Martina Černého! Asistence: Tomáš Cejpek.
     
    24:20
    Po vyhrané buly se ke kotouči dostal Filip Beneš, objel s ním bránu a hledal před brankoviště najíždějícího Petra Kuchtu, přihrávku ale zastavil pelhřimovský bek.
     
    25:47
    Hosté se dostali ke kotouči, ale následně jej jenom nahodili na Pance a odešli střídat. Rozehrávat tak může Jakub Lacina.
     
    26:39
    Lukáš Siřiště (PEL) zastavil pronikajícího Lukáše Endála jenom za cenu hákování a je po zásluze potrestán.
     
    27:38
    Lukáš Endál z levé strany poslal přihrávku přes brankoviště až na Patrika Přidala, který bez přípravy vypálil. Martin Černému nevěděl, jak střelu chytil, a obránci mu museli pomoct, aby mu puk nevypadl zpod betonu.
     
    28:25
    Kryštof Kulhánek vyslal dělovku od modré čáry, ta byla ale nepřesná. Kotouč se ovšem odrazil od zadního mantinelu k Patriku Přidalovi, jehož ránu z pravého kruhu Martin Černý pokryl.
     
    28:25
    Hosté (PEL) jsou potrestáni dalším menším trestem a domácí si zahrají několik sekund v dvojnásobné početní převaze.
     
    29:06
    Pelhřimov už se brání ve čtyřech. Puk se dostal na vrcholek levého kruhu, kde se napřahoval Jakub Lacina, jeho tvrdou ránu hostující brankář udržel na svém plastronu.
     
    29:55
    Domácí se drželi v útočném pásmu a kombinovali. Tomáš Chlubna hledal přes šířku kluziště Kryštofa Kulhánka, přihrávku ale vystihl hostující obránce a osvobodil svůj tým.
     
    30:25
    Pelhřimov ustál dlouhé oslabení bez inkasované branky a je kompletní.
     
    30:46
    Po krásné kombinaci zůstal u levé tyče hostující klece úplně volný Tomáš Semrád, kotouč se mu ale postavil na hranu a domácí hráč jej poslal vysoko do ochranné sítě.
     
    31:33
    Filip Beneš uvolnil z prav strany Petra Kuchtu, který se dostal sám před brankáře, bekhendový blafák ale mezi tři tyče neusměrnil. Po něm ještě dorážel David Kozlík a hosté vůbec nestíhají. Zdeněk Jelínek (PEL) si pomohl sekáním.
     
    32:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A domácí se poprvé prosadil také v přesilové hře! Kryštof Kulhánek z levé strany přihrál do pravého kruh na LUKÁŠE ENDÁLA, který kotouč zpracoval a vypálil zápěstím. Puk mezi betony Martina Černého proklouzl až do sítě! Asistence: Kryštof Kulhánek, Patrik Přidal.
     
    33:43
    Domácí jsou pány na ledě a vypracovali si další nebezpečnou šanci, kterou zlikvidoval hostující gólman. Jenomže k tomu se jeden z obránců (PEL) provinil hákováním a je z toho další přesilová hra Havlíčkova Brodu.
     
    35:21
    Domácím vychází kombinace přes celé pásmo, na jejímž konci stojí David Michálek a pálí z mezikruží, Martin černý ho ale dvakrát vychytal betony.
     
    35:43
    Hosté se ubránili, stále jsou ovšem pod tlakem.
     
    36:12
    Jiří Severa pálil z prostoru mezi kruhy a po něm ještě před brankovištěm dorážel David Michálek, puk jen těsně proskotačil kolem pravé tyčky Pelhřimova a hosté puk raději odehráli na zakázané uvolnění.
     
    36:59
    Tlak domácích neustává. Na pravé straně byl úplně volný Jakub Lacina, hostující hráči ani neměli sílu k němu dobruslit, domácí obránce mířil puk do horního rohu brány a pelhřimovský gólman puk vyrazil ramenem. Následuje další zakázané uvolnění Ledních Medvědů.
     
    37:54
    Až teď si hosté ulevili a odívali se do útočného pásma, jenže tam se Liridon Dupljaku (PEL) provinil podražením a Pelhřimovští se budou opět bránit.
     
    38:01
    Martin Vysloužil (PEL) při snaze vyhodit poslal kotouč až ke stropu a putuje na trestnou lavici za zdržování. Hosté jdou do tří.
     
    38:23
    Pelhřimov se osvobodil a Bruslaři zakládají útok ze svého pásma. Jejich rozehrávka ale skončila zakázaným uvolněním.
     
    38:23
    Domácí si berou oddechový čas.
     
    39:03
    Patrik Přidal střílel z pravé strany po přihrávce přes brankoviště a mířil puk nahoru do odkryté části klece přesouvajícího s Martina Černého, ten ovšem stačil rukavicí kotouč vytěsnit nad bránu.
     
    39:54
    Liridon Dupljaku je zpátky na ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se domácí prosadili "pouze" dvakrát, když přesně mířili David Vala a Lukáš Endál. Průběh utkání je ovšem naprosto jednoznačný a domácí svého soupeře k ničemu nepouští. Třetí perioda začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Tomáš Cejpek sebral kotouč z buly a Tomáš Semrád může zakládat první útok Bruslařů.
     
    40:18
    Jiří Severa pálil z pravého kruhu, Martin Černý jeho ránu zkrotil na své hrudi.
     
    40:28
    David Vala (HBR) je vyloučen za vysokou hůl a Lední Medvědi si zahrají v početní výhodě.
     
    41:09
    Na ledě to vypadá ale úplně opačně. sou to domácí, kdo kombinuje v útočném pásmu a střelu Davida Kozlíka z levého kruhu zneškodnil Martin Černý lvím skokem.
     
    41:55
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, kde ho za vlastní bránou zastavil Michael Panec. Vyhodit kotouč po mantinelu se mu nepodařilo, hra je ale stejně přerušena pro hostující přihrávku rukou.
     
    42:28
    David Vala je zpátky ve hře a Michael Panec nemusel předvést ani jeden zákrok.
     
    42:53
    Hosté dostávají další příležitost, když si jde Jakub Lacina (HBR) odpykat dvouminutový trest za hákování.
     
    43:36
    Ledním Medvědům se dařilo kombinovat v útočném pásmu, pak se ale nepřesnou přihrávkou sami vyhnali až za modrou čáru.
     
    44:07
    Další pokus o udržení se v útočném pásmu hostům nevyšel a Bruslaři se osvobozují.
     
    44:44
    Před brankovištěm zůstal osamocený Lukáš Siřiště, zblízka ale vyprášil jenom betony Michaela Pance.
     
    44:53
    Jakub Lacina se vrací z trestné lavice zpátky do hry.
     
    45:24
    Pelhřimov se dostal ke střele z vrcholku levého kruhu, puk byl ale zablokovaný domácí obranou a odrazil se do ochranné sítě.
     
    46:21
    Tomáš Semrád dojížděl puk za vlastní bránou a u mantinelu nešťastně upadl a jen těžko se zvedá z ledu. Snad to nebude nic vážného a v dalším střídání ho uvidíme opět na ledě.
     
    47:06
    Jiří Severa pokazil nahrávku a dopředu se dostali hosté. Jakub Pekárek nebezpečně pálil z mezikruží, Michael Panec jeho pokus vytěsnil vyrážečkou.
     
    47:41
    Jiří Severe se snažil napravit své zaváhání a uvolnil se v pravém kruhu. Udělal dva kroky k ose hřiště a vypálil zápěstím, puk se po jeho střele odrazil od tyče!
     
    48:25
    David Kozlík hledal bekhendem před brankoviště najíždějícího Petra Kuchtu. Ten byl hostujícím obráncem odstaven a Martin Černý raději přikryl puk pod lapačku.
     
    49:12
    Lukáš Siřiště se dostal za domácí obranu a udržel beka na zádech, v tísni ale nedokázal svoji bekhendovou střelu usměrnit a bránu. Bruslaři následně vyhodili puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    50:38
    Hra teď byla trochu pomalejší, to ale změnili David Vala (HBR) a Liridon Dupljaku (PEL), kteří se pustili do pěstmi. Oba aktéři této bitky, v níž měl mírně navrch havlíčkobrodský bek, dostali osobní trest do konce utkání.
     
    52:12
    Po akci Tomáše Ludvíka na pravé straně přebral kotouč Filip Navrátil, který hledal před bránou Tomáše Chlubnu, ten ale a pas svého spoluhráče nedosáhl.
     
    52:37
    Nicméně Bruslaři nadále pokračují v útočení. Pelhřimov je sice potom obral o kotouč, následně jej ale poslal jenom na zakázané uvolnění.
     
    53:26
    Tempo hry sice trošku upadá, 335 lidí, kteří se dnes přišli do Kotliny podívat, teď ale pobavil Jakub Lacina, který fotbalovým skluzem ukopl kotouč před hostujícím útočníkem a ještě dokázal najít hůl svého spoluhráče.
     
    55:24
    Utkání se spíše už jen dohrává. Hostující nemají energii na útočení a domácí mají nahráno, jejich kombinace je tak trochu laxní.
     
    56:24
    Chybnou rozehrávku hostů vystihl Jiří Severa a dostal se do úniku, ve kterém byl zastaven podražením. Bylo tak Nařízení trestní střílení!
     
    56:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    JIŘÍ SEVERA před hostujícím gólmanem nevymýšlel žádnou kličku, jenom pečlivě namířil a střelou nad pravý beton rozvlnil síť! Bez asistence.
     
    57:03
    Hostující (PEL) hráči naprosto zbytečně a hrubě faulovali v útočném pásmu a budou hrát v oslabení 3 na 5. Jeden z hráčů dostal 2 minuty za hrubost a druhá 5 minut za hrubost.
     
    58:47
    Přihrávku Miroslava Dubna vystihl Petr Votápek a řítil se do úniku, skvělým zákrokem ho ovšem vychytal Michael Panec!
     
    59:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je to tu znovu, hosté svoji šanci neproměnili a tak přišel trest a domácí využívají početní výhodu! Kotouč putoval na modrou čáru, kde se do něj opřel JAKUB LACINA, jehož projektil se zastavil až v síti! Asistence: Petr Kuchta, David Kozlík.
     
    59:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A fanoušci se dočkali a zplna hrdla mohou skandovat deset! Půl minuty před koncem se prosadil již podruhé FILIP NAVRÁTIL! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas ani nemusím nijak speciálně popisovat, výsledek zápasu mluví za vše. Bruslaři měli jasně navrch a kromě několika chybiček svého soupeře do ničeho nepustili. A když Pelhřimov své slibné šance nedokázal využít, mohou se domácí radovat z debaklu svého soupeře poměrem 10:0! Ve třetí třetině se na střeleckou listinu ještě zapsali Jiří Severa, Jakub Lacina a Tomáš Chlubna.
     
    To je ode mne z Kotliny dnes vše, tímto se s vámi loučím a u dalších onlajnů se těším na počtenou. (20:22:05)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 1. Voříšek (Endál), 5. Kuchta (Mečiar), 12. Semrád (Endál), 19. Navrátil (Cejpek), 20. Přidal (Endál), 24. Vala (Cejpek), 33. Endál (Kulhánek, Přidal), 57. Severa (TS), 60. Lacina (Kuchta, Kozlík), 60. Navrátil (Chlubna)


    BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – Kulhánek, T. Semrád, Vala, Duben, Lacina, Mečiar – Přidal, Cejpek, Endál – Severa, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Navrátil
    HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Sochor) – Port, Z. Jelínek, Wasserbauer, D. Kasalý, Hort, Benýšek, Kalenda – F. Kasalý, Vysloužil, Pekárek, Votápek, Bezděk, Šulák, Siřiště, Kulík, Dupljaku

    Rozhodčí: Doležal, Kukeně – Krejčí, Křivohlavý

    Diváci: 335
    bahis siteleri