Liberec – Chodov 1:9 (kon.) | Ostrava – Jičín 9:1 (kon.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
9:1 (3:1, 3:0, 3:0)
Finance Novák FBK Jičín
Sobota 24.09.2016, 20:00 • ČPP Aréna, Ostrava (kapacita: 350 míst) • ČEZ Extraliga žen • 2. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer, ženská florbalová extraliga dnes pokračuje svým druhým kolem. Druhý dnešní zápas obstarají celky FBC Ostrava a Jičín. Utkání startuje ve 20:00!
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    FBC Ostrava vstoupil do sezóny s jasným cílem, navázat na loňské šesté místo. Pro dosažení tohoto cíle přišlo do týmu i několik posil, tou nejvýznamnější je asi talentovaná brankařka Veronika Tomšová, juniorská reprezentantka, která do extraligy vstoupila v dresu Olomouce. Svěřenkyně trenéra Robenka si přes sezónou připsali rozdílné výsledky v přípravných turnajích, na Czech Openu se Ostravanky zaskvěly postupem z těžké skupiny. Ve čtvrtfinále už však tomuto celku vystavilo stopku Pixbo. Na Women Ostrava Cupu pak kombinované družstvo s mnoha juniorkami ve stejné fázi turnaje nestačilo na Spišskou Ves. V pohárových bojích těsně před startem ligy v základní skupině nepotkala Ostrava přemožitele a postoupila přímo do osmifinále. Do extraligového ročníku pak domácí vstoupili celkem pohodovou výhrou 6:3 nad Židenicemi, jedinou možnou starostí před zápasem s Jičínem tak asi bude absence kvarteta Režnárová, Wolfová, Vavrečková a Szuczurová. Nejproduktivnější hráčkou Ostravy je po prvním kole Veronika Káčová (0+3).
     
    FBK Jičín
    Jičín zažil v loňské premiérové sezóně v nejvyšší soutěži výrazný úspěch, zachránil se pro novou sezónu v play-down. Před tou novou však zažil velký otřes, po 1/16 finálovým vyřazením na Czech Open byl sice ještě podepsán kouč Martin Řehák, ale těsně před novou sezónou byl kvůli neshodám s hráčkami odvolán. Na jeho místo byl následně narychlo jmenován Martin Petrgál. Řehák se v pozdějším rozhovoru vyjádřil o jičínském týmu, jako o „odpadišti nepotřebných hráček", přesto dokázali jičínské florbalistky porazit v úvodním kole Olomouc 5:4 po prodloužení. Nejproduktivnější hráčkou hostů po úvodním zápase je Lucie Klotvourová (2+1).
     
    Poslední 2 zápasy obou týmů

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    18.09.2016 Židenice x FBC Ostrava 3:6 (extraliga)
    04.09.2016 Opava x FBC Ostrava 0:15 (pohár)

    FBK Jičín
    17.09.2016 Jičín x Olomouc 5:4 pr. (extraliga)
    21.08.2016 Jičín x Weißenfels 8:5 (přípravný zápas)
     
    Poslední 2 vzájemné zápasy v extralize

    14.02.2016 Jičín x FBC Ostrava 3:8
    20.09.2015 FBC Ostrava x Jičín 11:2
     
    Úvodní sestavy:

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Tomšová (Holubová) – Kahánková, Vavrečková, Kotzurová, Podroužková, Jurečková, Zuzaníková, Kajfoszová – Vrlíková, Šrotová, Nikol Škopková – Šuranyiová, Šablaturová, Nela Škopková – Lichnová, Káčová, Kapcová – Pastušková, Kopková.

    FBK Jičín: Samková (A. Kociánová) – Růžičková, Chlumská, Florianová, Müllerová, Kořínková – Kůželová, Kloutvorová, Kosová – Žůrková, Drbohlavová, Exnarová – Satýnková, Domonkosová, Špíglová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný.
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou pánové Martin Petřík a Tomáš Podlesný, tedy možná nejzkušenější rozhodcovská dvojice v českém ženském florbale. Oba dva v minulé sezóně zažili atmosféru mistrovství světa, kde pískali i prestižní finále mezi Finskem a Švédskem, v dubnu se pak ukázali v O2 aréně na ženském Superfinále mezi Vítkovicemi a Chodovem. Letos už mimo jiné řídili i první zápas žen pod otevřeným nebem na pražské Štvanici.
     
    Hráčky už míří na úvodní buly, za pár okamžiků začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:35
    Šrotová se pokoušela o první atak na jičínskou bránu, ale byla zdvojena a o míček tak během chvilky přichází.
     
    0:41
    Na palubovce ležela Kajfosová, ale po chvíli se už za asistence zdravotnice zvedá.
     
    00:59
    Ostrava právě vstřelila branku!
    MARKÉTA VRLÍKOVÁ si krásným sólem prošla až na půlku Jičína, kde už neměla nejmenší problémy se zakončením do sítě Samkové. Bez asistence.
     
    01:25
    Ostrava prakticky zatím nepustila soupeřky k míčku, Jičín se jen s velkými těžkostmi brání domácímu tlaku.
     
    03:21
    Vavrečková se Šrotovou se snažili najít skulinku v jičínské defenzívě, nakonec však jejich kombinaci přerušuje svou hokejkou Chlumská.
     
    04:07
    Jedna z ostravských hráček zůstává ležet za mantinelem, Müllerová podle všeho půjde na trestnou lavici.
     
    04:07
    Vyloučení v týmu FBK Jičín (Leona Müllerová – 2 minuty, Nedovolené vrážení).
     
    04:59
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Kapcová se snažila trefit zátahem prostor u levé tyčky v brance Samkové, nakonec však jičínská brankářka dokázala zakročit. Na dorážku NELY ŠKOPKOVÉ však již byla krátká. Asistence: Nela Kapcová.
     
    05:32
    Samková se musela činit ve svém brankovišti, když míček po zajímavé kombinaci hostů poletoval po brankové čáře. Nakonec však ostravské hráčky nebezpečí odvrátili.
     
    06:27
    Ostrava je zatím pánem zápasu, s jičínskou defenzívou nemá sebemenší problémy a svými krosy často rychle překonává statickou obranu.
     
    07:57
    Ostrava právě vstřelila branku!
    MARKÉTA VRLÍKOVÁ hezkou střelou po bleskovém úniku zvyšuje už na 3:0. Pro Jičín se zápas začíná komplikovat hned od samotného začátku. Bez asistence.
     
    09:37
    Ostrava půjde do čtyř! Káčová byla u mantinelu až příliš agilní a přehodila svou spoluhráčku na jičínskou střídačku. I přes odpor domácích hráček si půjde sednout na 2 minuty za nedovolené vrážení.
     
    09:53
    Jičín právě vstřelil branku!
    Žůrková vyslala ve vlastní přesilovce perfektní pas na MARKÉTU KOSOVOU, která už nekompromisně zakončila do brány Holubové. Asistence: Gabriela Žůrková.
     
    09:59
    Vavrečková z rychlé akce po vhazování trefila spojnici! Jen málo chybělo k většímu vedení domácích.
     
    11:30
    Jičín přišel o možnost rozehrávky, protože se dostavil na místo volného úderu po pětisekundovém limitu. Ostrava se tak dostává k míčku.
     
    12:01
    Nela Škopková se pokusila o dělovku z půlící čáry, jenže její pokus končí nad bránou. Jičín bude rozehrávat z rohu.
     
    13:25
    Jičín se nedokáže dostat do rozehrávky na polovinu soupeře, Ostrava totiž zatím pozorně brání.
     
    14:37
    Floriánová se snažila dostat na půlku soupeře, ale byla hned v úvodu svého snažení zastavena. Domácí se dostávají do dalšího tlaku u brány Samkové.
     
    15:50
    Pastušková s Káčovou se pokoušely o rychlou kombinaci, přihrávka od druhé jmenované vak končí v hradbě těl jičínských florbalistek.
     
    17:32
    Tomšová měla v posledních chvílích také několik slušných zákroků, ovšem pokaždé situaci vyřešila s ledovým klidem a nedala hostům důvod ke snížení.
     
    18:37
    Pastušková poslala Kotzurové kros přes mezírku v domácí obraně, ale adresátka svou střelou pohlednou akci gólově nezakončila. Její rána z úhlu letěla nad.
     
    19:27
    Oba týmy se už nikam v závěru netlačí, chtějí už asi dohrát třetinu bez obdržené branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu se nesla v dominanci domácích hráček, které v prvních pěti minutách prakticky soupeřky nepustili k míčku. Skóre 3:0 pro Ostravu přesně vypovídalo o stavu na palubovce. Pak se ale dokázala přesto trefit v přesilovce Kosová, která zužitkovala krásný pas před volnou branku. Po této situaci se však na hřišti už moc věcí neudálo, stav tedy zůstal stejný. Druhá třetina začne v cca 20:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Káčová vystihla zadovku Drbohlavové a už se hnala na Samkovou. Jičínská golmanka však zasahuje.
     
    21:25
    Ostrava napadá rozehrávku Jičína už za jejich brankou, hosté to mají dnes velice těžké dostat se alespoň na soupeřovu půlku.
     
    22:40
    Šrotová poslala na zteč Lichnovou, ale Samková dnes doslova kouzlí. Znovu totiž předvádí exkluzivní zákrok.
     
    23:47
    Ostrava je ve ráži, Kotzurová se střelou z první skoro prosadila. Tentokrát už ale Samková tolik práce neměla, míček letěl těsně vedle.
     
    23:56
    Jičín se po dlouhé době dostává do menšího tlaku, domácí musejí hrát s velkým sebeobětováním, aby hosty neutralizovali.
     
    24:25
    Kořínková pálila z rychlého výběhu, míček však letěl vedle tyče ostravské branky.
     
    25:22
    Ostrava se v posledních chvílích zabydlela na jičínské půlce, prozatím však bez dalšího gólového zápisu.
     
    26:36
    Na velkém brankovišti před Tomšovou se hned několik hráček pralo o míček, rozhodčí nařizuje výhodu pro Ostravu, která se okamžitě valí k protější bráně.
     
    27:26
    Domonkosová se ocitla v přečíslení, ale ve finální fázi ji zklamalo zpracování. Jičín rozehrává zpoza své brány.
     
    27:59
    Lichnová obdržela asi ránu od soupeřky, po chvíli se však už z hřiště zvedá a míří na střídačku.
     
    28:13
    Ostrava právě vstřelila branku!
    ANDREA PASTUŠKOVÁ zvyšuje po rychlém protiútoku a přesné střele do šibenice už na 4:1 pro Ostravu! Asistence: Nela Kapcová.
     
    29:27
    Jičín se ještě nechce smířit s prohrou a snaží se obléhat bránu Ostravy. Zatažený blok domácích jim v tom však bez problémů zabraňuje.
     
    30:25
    Domonkosová na poslední chvíli zblokovala křižný pas od Vrlíkové a raději míček vyhazuje na polovinu domácích.
     
    31:38
    Ladislava Špíglová dostává za svůj zákrok u mantinelu dvouminutový trest, a to za sekání.
     
    32:44
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Nela Škopková se na několikrát pokoušela dorazit míček do brány Samkové, ale až díky přihrávce zpoza brány se Ostrava prosazuje. Střelkyní je však DENISA KOTZUROVÁ, která dokázala přesně zakončit střelu z hranice velkého brankoviště. Asistence: Nela Škopková.
     
    33:25
    Samková si připsala další divácky zajímavý zákrok, když skoro až tarzaním skokem zneškodnila ostravský pokus z poloviny hřiště.
     
    34:25
    Jičín vysunul své napadání hluboko do ostravského pásma, prozatím však tato činnost nemá valné výsledky.
     
    35:22
    Kombinace Šurányiové a Šablaturové málem byla další zajímavou akcí na jičínské polovině, tečovaná rána od druhé jmenované končí však pouze za zadním mantinelem.
     
    36:27
    Ostrava znovu jasně dominuje v útočné hře, Samková se musí hodně činit, aby všechny střelecké pokusy likvidovala.
     
    37:11
    Nela Škopková pálila z levé strany pouze do boční sítě, Ostrava však zůstává u míčku.
     
    Dnešní utkání sleduje 90 diváků.
     
    38:46
    Satýnková se nadvakrát pokoušela vystřelit bez přípravy u ostravské brány, vybojovala si však pouze volný úder.
     
    39:23
    Ostrava právě vstřelila branku!
    RADANA KAHÁNKOVÁ dokázala z rozehrávky u bočního mantinelu vstřelit krásnou branku, když se trefila přímo do levé šibenice. Bez asistence.
     
    39:52
    Šuranyiová se ještě v závěru pokoušela o přízemní střelu na vzdálenější tyč, míček však letěl o pár centimetrů mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první, Ostrava znovu na hřišti dominovala ve všech herních činnostech. Na skóre se tato herní část projevila, domácí ho navýšili o tři branky. Jičín se prakticky totiž nedostává do větších šancí a často o míček přichází, Ostrava pak skóruje většinou do otevřené obrany. Jen díky Samkové zatím hosté prohrávají jen o pět branek. Třetí třetina startuje v cca 21:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Tomšov musela zasahovat proti střele Floriánové, míček končí v rohu hřiště.
     
    41:22
    Klotvouová končí na zemi po ataku protihráčky, Jičín bude rozehrávat z rohu.
     
    42:17
    Hezká kombinace po ose Lichnová – Jurečková skončila střelou vedle, Samková v této situaci nemusela zasahovat.
     
    43:57
    Jičín je na začátku třetiny jasně aktivnější, střela Klotvourové málem proletěla až do sítě. Tomšová si musela dávat velký pozor, aby soupeřův pokus vyškrábla konečky prstů.
     
    44:44
    Jičín svou defenzivní hru zpřesnil a nepouští Ostravu do vyložených příležitostí. V útoku však zatím na svou aktivitu vzadu navázat nedokázal.
     
    45:21
    Domonkosová pálila bez přípravy velké vzdálenosti, Tomšová ovšem předvedla další ze svých jistých zákroků a zabraňuje Jičínu ve snížení.
     
    46:12
    Žůrková si porozuměla s Klotvourovou a jejich pak práce skoro vyústila v první branku třetiny, míček se ale po brankové čáře svezl zpět do hřiště.
     
    47:52
    Nela Škopková se z otočky moc nemýlila, míček ale stejně končí pouze v boční síťce.
     
    48:36
    Ostrava se i při vysokém presinku soupeřek dokáže dostat z vlastní poloviny, zde ovšem většinou narazí na defenzivní zeď Jičína. Hosté tak povětšinou tuto třetinu kontrolují.
     
    49:45
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácí se ale i přes jičínský odpor dokázali prosadit. ELIŠKA JUREČKOVÁ trefila z první přesně pravou šibenici, a to z poloviny hřiště! Asistence: Radana Kahánková.
     
    50:37
    Domácí se vstřelenou brankou o dost osmělili a Jičín se momentálně musí bránit jejich velkému tlaku. Samková jen z vypětím všech sil kontroluje projektily od ostravských florbalistek.
     
    51:17
    U mantinelů se hra začíná dost přitvrzovat, hra je tak velice často přerušovaná, což pro diváky zrovna není moc k pokoukání.
     
    52:59
    Chlumská pálila z velkého úhlu pouze nad bránu, rozehrávat bude Ostrava.
     
    54:19
    Ostrava právě vstřelila branku!
    NELA KAPCOVÁ ukázala své individuální schopnosti a po obtočení brány zakončila přesně do míst, kam se Samková už nestačila přesunout. Asistence: Andrea Pastušková.
     
    55:05
    Na hřišti zůstává ležet jedna z ostravských forvardek, hra je na několik okamžiků přerušena. Pochvíli je však za asistence kustodů už z palubovky odváděna na střídačku.
     
    55:18
    Ostrava právě vstřelila branku!
    KAROLÍNA ŠABLATUROVÁ se dokázala prosadit z dorážky na hranici brankoviště a zvyšuje už na 9:1! Asistence: Lucie Šrotová.
     
    56:58
    Tomšová se musela blýsknout v nelehké situaci po přečíslení Jičína, pozorným zákrokem však zabraňuje skórování hostů.
     
    57:12
    Pokus o lob musela Samková likvidovat s velkou opatrností, míček se svezl skoro přesně na hranici malého brankoviště.
     
    58:22
    Šablaturová hledala své spoluhráčky před bránou, míček však skončil pouze na čepelích jičínských hráček. Balonek však po jejich vyhození znovu spadl k blízkosti brány Tomšové.
     
    59:20
    Srážka Káčové s Domonkosovou přerušuje hru, po ošetření se už ale obě hráčky zvedají a míří na střídačku.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky: Markéta Vrlíková (BGR), Markéta Kosová (JIC)
     
    Třetí třetina patřila ze začátku jasně Jičínu, jenže hosté se nedokázali z jasných šancí prosadit. Od 50. minuty už však znovu úřadovala Ostrava, která dokázala v poslední části přidat ještě tři branky. Konečné skóre 9:1 je sice pro Jičín kruté, ale přesně vypovídá o dění v zápase, kdy Ostrava ve všech částech hry dokázala přidat důležité branky, které soupeře znervózněly. Ostrava se díky tomuto výsledku dostane do popředí tabulky, Jičín se naopak určitě propadne. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty.
     
    Střely na branku: 30:16 (22:07:02)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Vrlíková, 5. Nela Škopková (Kapcová), 8. Vrlíková, 29. Pastušková (Kapcová), 33. Kotzurová (Nela Škopková), 40. Kahánková, 50. Jurečková (Kahánková), 55. Kapcová (Pastušková), 56. Šablaturová (Šrotová) – 10. Kosová (Žůrková)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Tomšová (Holubová) – Kahánková, Vavrečková, Kotzurová, Podroužková, Jurečková, Zuzaníková, Kajfoszová – Vrlíková, Šrotová, Nikol Škopková, Šuranyiová, Šablaturová, Nela Škopková, Lichnová, Káčová, Kapcová, Pastušková, Kopková.
    Finance Novák FBK Jičín: Samková (A. Kociánová) – Růžičková, Chlumská, Florianová, Müllerová, Kořínková – Kůželová, Kloutvorová, Kosová, Žůrková, Drbohlavová, Exnarová, Satýnková, Domonkosová, Špíglová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný

    Diváci: 90
    bahis siteleri