Kanada – Rusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Tým Evropy 2:3 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Tým Evropy
Neděle 25.09.2016, 19:10 • Air Canada Centre (Toronto) • Světový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali jsme parádní utkání, které rozhodně nenudilo. Z mé strany je to už dnes opravdu všechno, přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:19:43)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Tomáš Tatar (EUR) 2+0
    2. Nicklas Bäckström (SWE) 1+0
    3. Marián Gáborík (EUR) 1+0
     
    Slovenská stopa v utkání

    Andrej Sekera (EUR) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:59
    Marián Gáborík (EUR) – 1+0, 4 střely, čas na ledě 17:58
    Tomáš Tatar (EUR) – 2+0, 5 střel, čas na ledě 15:12
    Zdeno Chára (EUR) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 22:26
    Marián Hossa (EUR) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:40
    Jaroslav Halák (EUR) – 37 zákroků, 94,9% úspěšnosti, čas na ledě 63:08
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 39 – 31
    Zásahy brankářů: 28 -37
    Vyloučení: 3 – 4
    Bodyčeky: 16 – 8
    Vyhrané buly: 29 – 31
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Toto utkání sledovalo v Air Canada Centru v Torontu 12 595 diváků.
     
    A je to. Kanaďané znají svého soupeře, kterým se stal odborníky nazývaný outsidery, Tým Evropy. Velká radost propukla po rozhodující brance Tomáše Tatara, naopak na švédské straně je vidět velké zklamání. Vítěz může být ale pouze jeden a houževnatý výběr Evropy si postup do finále za své výkony rozhodně zasloužil. Dokonají tuto krásnou pohádku hokejisté tohoto výběru? Proti Kanadě to bude rozhodně velmi, velmi těžké.
     
    Konec zápasu.
    63:43 Tomáš TATAR - 2:3
     
    63:43
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Neuvěřitelné! Týmu Evropy stačily k rozhodující brance necelé čtyři minuty. TOMÁŠ TATAR dokázal dopravit kotouč do odkryté branky Švédů a rozhoduje toto utkání. Branku znovu musel potvrdit videorozhodčí po výzvě švédského trenéra, neboť gól byl dosažen nohou, ale bylo to marné. Gól byl naprosto regulérní a Tým Evropy, který byl hodně podceňovaný, nakonec slaví postup do finále Světového poháru. Asistence: Mats Zuccarello, Anže Kopitar.
     
    62:58
    Zdeno Chára dostal přihrávku od Andreje Sekery, ale ten mu odskočil z hokejky. K následné střele se tak druhý jmenovaný nedostal.
     
    62:00
    Hagelin nahodil kotouč z velké dálky do útočného pásma, kde byl k teči připravený Loui Eriksson, ale nakonec jeho pomoc nebyla potřeba. Puk skončil na pozorném Jaroslavu Halákovi.
     
    60:25
    U kotouče je Tým Evropy, konkrétně Anže Kopitar, který o něj ale záhy rychle přišel. Do rychlého protiútoku tak mohou projít Švédové.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
    Tým Kanady, finalista Světového poháru, bedlivě sleduje svého potenciálního soupeře ve finále.

     
    Statistiky třetí třetiny

    Střely na branku: 14 – 7
    Zásahy brankářů: 6 – 13
    Vyloučení: 0 – 1
    Bodyčeky: 5 – 2
    Vyhrané buly: 8 – 9
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila. Švédové dokázali vyrovnat díky Eriku Karlssonovi, který bombou od modré čáry prostřelil Haláka. Uvidíme tedy prodloužení, ale nyní to bude v pěti hráčích na obou stranách a dvacet minut, pokud nepadne branka. Drama až do poslední chvíle, toto semifinále rozhodně oko diváka baví. Prodloužení začne přibližně ve 21:55 hodin.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Po střele Ekholma se zaskvěl přesným zákrokem Jaroslav Halák a pět vteřin před vypršením řádné hrací doby tak podržel svůj tým.
     
    59:11
    Roman Josi střílel z velké dálky, ale Henrik Lundqvist přeci jenom raději kotouč zachytil do své lapačky a poté ho okamžitě rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    58:35
    Gabriel Landeskog zatáhl kotouč do útočného pásma, kde ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Berglunda, ale druhý jmenovaný střílel pouze vysoko nad.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:26
    Oba týmy se nyní více soustředí na obranu. Je to pochopitelné, nikdo nechce udělat chybu, která by ho stála zřejmě vítěznou branku jednoho z obou soupeřů.
    55:28 Erik KARLSSON - 2:2
     
    55:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno. Švédi nakonec svůj pobyt v pásmu Týmu Evropy zúročili srovnáním na 2:2. Od modré čáry pálil ERIK KARLSSON, který dokázal poslat svou střelou kotouč za záda jinak výborného Jaroslava Haláka. Znovu se tedy začíná znovu od začátku. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    54:50
    Znovu to vzali na sebe bratři Sedinové, ale Henrik nakonec svou střelu poslal hodně vedle branky Týmu Evropy. Nicméně pásmo Švédové udrželi.
     
    53:30
    Hossovo nahození z ostrého úhlu od Mariána Hossy pohlídal v poklidu Henrik Lundqvist.
    52:48 Bäckström měl velkou šanci ke srovnání stavu skóre, nakonec ale střelecky selhal.
     
    52:48
    Nicklas Bäckström měl velkou příležitost k vyrovnání, ale svou ránu nakonec poslal jen těsně vedle branky Jaroslava Haláka. Poté jen nevěřícně kroutil hlavou, jakou šanci promarnil.
     
    52:15
    Náznak šance Švédů v útočném pásmu, ale znovu z toho nic nebylo. Ne, takhle to nepůjde. Hráči v modrých dresech začínají být více nervózní a kazí své přihrávky.
     
    51:33
    Evropský výběr je při velké chuti a znovu vyslal na Henrika Lundqvista další střelu. Ten má ve svém brankovišti v posledních chvílích doslova plné ruce práce.
     
    50:43
    Na druhé straně se Švédům nepovedl útok a Andrej Sekera toho využil, dostal se ke kotouči a poslal ho mimo ohrožení evropské branky.
    49:30 Obrovská šance Vaneka, kterou za minutu dvanáct uhasil obranným zákrokem Anton Strålman.
     
    49:30
    Thomas Vanek šel úplně sám na Henrika Lundqvista, na kterého pak vyslal střelu švihem. Kotouč už směřoval do branky, ale nakonec ho dokázal zastavit Anton Strålman, který doslova ukradl jasný gól Vaneka. Obrovská šance Týmu Evropy jít do dvoubrankového náskoku!
     
    48:48
    Jannik Hansen vypíchl kotouč Patricu Hörnqvistovi a poslal ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    47:16
    Hagelin pálil sice z úhlu, ale Jaroslav Halák přesto musel zasahovat. Nejprve sklapl své betony a poté si příložníkem posunul kotouč blíže sobě, aby ho následně ukryl pod svoji lapačku.
     
    46:14
    Tým Evropy své oslabení dobře ubránil a nyní je už v plném počtu. Následuje komerční přestávka a toho určitě využije švédský trenér, aby svým svěřencům dal rychlé pokyny.
     
    45:51
    Bratři Sedinové si vyměnili kotouč před brankou Evropy, ale ani jeden z nich pak netrefil dobře kotouč. Halák tak znovu mohl být v klidu a jeho tým vyhazuje puk znovu daleko od jeho svatyně.
     
    44:57
    Švédové se uhnízdili v pásmu Týmu Evropy, odkud na Jaroslava Haláka pálí snad z každé pozice. Nakonec se ale k puku dostal Marián Hossa, který ho okamžitě posílá pryč z obranného pásma.
     
    44:14
    Mats Zuccarello dostává dvě minuty za hákování a nabízí tak Švédům šanci srovnat v přesilové hře.
     
    44:07
    Christian Ehrhoff hledal svou přihrávkou Matse Zuccarella, který ale na puk nedosáhl.
     
    43:35
    Patric Hörnqvist vyslal z pravého kruhu nebezpečnou střelu, se kterou si ovšem Jaroslav Halák dokázal poradit. Po tom, co dostal kotouč do své moci, raději přerušil hru.
     
    42:43
    Carl Hagelin delší dobu operoval před brankou Jaroslava Haláka, ale ten mohl být v klidu. Kotouč mu totiž sebral Mark Streit a uháněl s ním do středního pásma. Švédům se teď vůbec nic nedaří.
     
    42:06
    Pierre-Édouard Bellemare se dostal ke slibné střele, kterou ale Švédové vyrazili nad ochrannou síť. Tým Evropy ještě více přidal na obrátkách a hráči v modrých dresech to ještě budou mít hodně těžké.
    40:12 Tomáš TATAR - 1:2
     
    40:12
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Tak to je pro švédský tým doslova šok. Tým Evropy hned po vhazování sebral Švédům kotouč a k němu se dostal TOMÁŠ TATAR, který sice napoprvé neskóroval, ale po odrazu kotouče pak za záda Henrika Lundqvista dorazil svou vlastní střelu. Nyní jsou to tedy Švédové, kteří budou muset dohánět jednobrankové manko. Asistence: Andrej Sekera.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 9 – 16
    Zásahy brankářů: 15 – 8
    Vyloučení: 3 – 2
    Bodyčeky: 1 – 4
    Vyhrané buly: 12 – 8
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    I druhá třetina je už minulostí. V ní se Týmu Evropy podařilo vyrovnat v jejím závěru, když se prosadil Marián Gáborík. Od té chvíle byli Evropané hodně aktivní a na Henrika Lundqvista vyslali další nebezpečné střely. Brankář Švédska však svůj tým podržel. Třetí část hry, která začne přibližně ve 21:05, nám jistě nabídne další skvělou podívanou. Zůstaňte tedy stále s námi u našeho online přenosu, ať o nic nepřijdete.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Švédové jsou jako opaření a nyní museli čelit další akci svého soupeře. Na koni jsou tak rozhodně hráči Týmu Evropy, kterým vyrovnávací branka doslova vlila krev do žil.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:35
    A další šance Týmu Evropy, ve které byl Leon Draisaitl. Jeho přízemní střelu raději kryje Henrik Lundqvist pod svojí lapačkou.
     
    37:29
    Evropané jsou od vyrovnávací branky více aktivní a znovu se tlačili před Henrika Lundqvista, ten ale svými zákroky znovu podržel Švédy a nedovolil Evropě otočit skóre na svou stranu.
     
    37:01
    Oba celky jsou už v plném počtu.
    36:27 Marián GÁBORÍK - 1:1
     
    36:27
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    A je vyrovnáno! Výborně to udělal Christian Ehrhoff zpoza branky Švédska, kde našel před brankou úplně volného MARIÁNA GÁBORÍKA, který jen tak plácl do kotouče, který se nakonec pomalu došoural za brankovou čáru. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Christian Ehrhoff, Anže Kopitar.
     
    35:16
    Tým Evropy se dostal do situace dva na jednoho, ale byl bez šance. Obránci švédského celku jim v jejich úmyslu dokázali zabránit a nedovolili, aby vůbec ohrozili branku Henrika Lundqvista.
     
    35:01
    Uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. V tomto utkání dnes vůbec poprvé.
     
    35:01
    Vyloučení na obou stranách. Marián Hossa z Týmu Evropy a na švédské straně pak Mattias Ekholm. Oba kohouti pykají za hrubost.
     
    34:14
    Tým Evropy je nyní hodně aktivní a vycítil šanci na vyrovnání. V další akci se ocitl Thomas Vanek, ale obrana Švédska byla pozorná. Na druhé straně pak byl v dobré střelecké pozici Mattias Ekholm, ale jeho rána byla sražena na ochrannou síť.
     
    33:21
    A další šance Evropy, ve které byl Zdeno Chára. Jeho ránu ale znovu zlikvidoval Henrik Lundqvist, jenž doslova drží Švédy znovu nad vodou.
     
    32:41
    Draisaitl je na ledě a Tým Evropy je tak kompletní.
    32:14 Hossa unikl ve vlastním oslabení a jeho střelu zlikvidoval ramenem švédský brankář.
     
    32:14
    Ve vlastním oslabení se dostal ke střele Marián Hossa a Henrik Lundqvist musel jeho ránu zlikvidovat svým ramenem a opět podržel těsné vedení svého celku.
     
    31:35
    Bäckström špatně rozehrál puk v útočném pásmu a Švédi se tak sami o něj připravili. Výběr Evropy pak znovu poslal puk až před brankáře Henrika Lundqvista.
     
    30:46
    Hned po vhazování v pásmu evropského týmu se ke kotouči dostali hokejisté Týmu Evropy, kteří ho posílají na opačný konec kluziště.
     
    30:41
    Tým Evropy špatně střídal a hrál v šesti hráčích. Lavička tak dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Leon Draisaitl.
     
    30:37
    Švédsko je už v plném počtu.
     
    30:09
    Marián Hossa naskočil na led a hned v útočném pásmu poslal přihrávku Romanu Josimu na modrou čáru. Druhý jmenovaný poté okamžitě vystřelil, ale střela byla sražena nad ochrannou síť.
     
    29:21
    Chára dobře clonil před Henrikem Lundqvistem, ale nakonec to nebylo nic platné. Kotouč si po střele Vaneka převzali Švédové a okamžitě ho vyhazují do bezpečí.
     
    28:37
    Filip Forsberg inkasuje dvouminutový trest za nedovolené bránění a nabízí tak evropskému výběru další početní výhodu.
     
    28:00
    Roman Josi pálil od modré čáry, jeho střelu ještě tečoval Thomas Vanek, ale marně. Henrik Lundqvist proti jeho ráně zasáhl svojí lapačkou a podržel tak těsné švédské vedení.
     
    26:53
    Filip Forsberg neudržel poskakující kotouč před evropskou brankou. Po něm ho nedokázal usměrnit ani Bäckström, a tak si mohl Halák oddechnout. Jeho tým tak míří na opačnou stranu.
     
    26:33
    Niklas Hjalmarsson se hned zapojil do obranného zákroku, když doslova sebral kotouč z hole Tobiase Riedera. Po této akci pak na řadu přichází komerční pauza.
     
    25:44
    Další vyhození kotouče do bezpečí a přesilová hra Týmu Evropy končí. Niklas Hjalmarsson je na ledě a jeho tým je v plném počtu.
     
    25:08
    Švédové se dostali v obranném pásmu ke kotouči a bleskově poté ho vyhazují až před Jaroslava Haláka. Zatím své oslabení hrají velmi dobře.
     
    24:31
    Švédové se dostali do slibné akce ve vlastním oslabení, ale nakonec Josi dokázal zastavit dvojici hráčů v modrých dresech a pomohl tak Jaroslavu Halákovi, který nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    23:44
    Niklas Hjalmarsson dostává dvě minuty za podražení a první přesilovou hru si zahraje Tým Evropy.
    22:31 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:0
     
    22:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po vhazování před brankou Týmu Evropy se k odraženému kotouči dostal NICKLAS BÄCKSTRÖM, pro kterého nebyl problém dopravit ho do odkryté klece. Švédové se tak ujímají vedení 1:0. Celou situaci ale museli posoudit ještě videorozhodčí. Kouč Evropy si totiž vzal výzvu a domníval se, že byl Halák nedovoleně bráněn. Branka ale byla uznána, a tak musí Tým Evropy dohánět své manko. Asistence: Anton Strålman, Patric Hörnqvist.
     
    22:01
    Další útok zakládají hokejisté Týmu Evropy z hloubi vlastního pásma. V tom útočném pak hledal svou přihrávkou Nino Niederreiter svého spoluhráče Tobiase Riedera. Střela druhého jmenovaného pak skončila jen vysoko nad.
     
    21:34
    Z pravé strany střílel Pierre-Édouard Bellemare, ale lapačka Henrika Lundqvista byla na svém místě a připravena.
     
    21:02
    Na druhé straně pak před brankou Švédska zahrozila formace Mariána Gáboríka, ale také tento útok Týmu Evropy nikterak Henrika Lundqvista neohrozil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce po tom, co kotouč skončil na ochranné síti.
     
    20:13
    Švédové se znovu hned po vhazování dostali do útočného pásma. Útok vedený Nicklasem Bäckströmem však před Jaroslavem Halákem nic nevymyslel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Slovenské fanynky v Torontu pochopitelně fandí Týmu Evropy.

     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 10 – 5
    Zásahy brankářů: 5 – 10
    Vyloučení: 0 – 1
    Bodyčeky: 7 – 0
    Vyhrané buly: 6 – 12
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    První třetina tohoto druhého semifinále je za námi. Kdo čekal z obou stran velmi opatrný vstup do zápasu, mýlil se. Hokej z obou stran nabídl útočnou podívanou. Švédové jsou zatím aktivnější před evropskou brankou, ale několikrát zahrozili také hokejisté Týmu Evropy. Zatím je tedy vše pro oba celky otevřené a v dalším průběhu hry se tak máme rozhodně stále na co těšit. Druhá třetina začne přibližně ve 20:05. Sledujte i nadále náš online přenos, ať nepřijdete o nejdůležitější události.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Z dálky ještě pálil jeden ze švédských obránců, ale bylo to spíše takové nahození daleko od vlastní branky. Už se nic nestane, první část hry tak pomalu ale jistě končí.
    19:18 Skrumáž před švédskou brankou. Hossa s Tatarem však marně dobývali Lundqvistovu klec.
     
    19:18
    V závěru prvního dějství se do šance dostali hokejisté Evropy, ale ve velké skrumáži před Lundqvistem neuspěl Hossa ani Tatar.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:35
    Zdeno Chára se napřáhl k mohutné střele od modré čáry, ale kotouč se k brance švédského týmu nedostal. Zastavila ho pozorným zákrokem obrana v modrých dresech.
     
    17:45
    Zatím stále čekáme na úvodní branku tohoto utkání, daleko k ní neměly oba týmy, ale oba brankáři zatím byli proti a svými zákroky své kolegy podrželi.
     
    16:44
    Patrik Berglund si podél pravého mantinelu sjel do útočného pásma a chtěl pokračovat dále až před Jaroslava Haláka, ale marně. Dostal se totiž do postavení mimo hru, kterou sudí vykázali zpět do středu hřiště.
     
    16:10
    Gáborík sebral Erhofovi kotouč a dostal se s ním až do pásma švédského týmu. Zuccarello našel volného Hansena, ale tomu poté puk sjel z čepele a rázem tak bylo ze slibné akce Týmu Evropy.
     
    15:10
    Anže Kopitar nahodil kotouč do útočného pásma, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k němu nedostal. Opět tak mohou Švédové ohrozit branku Evropy v dalším útočném manévru.
     
    14:49
    A znovu tu máme komerční přestávku. Toho oba týmy využijí i ke krátké poradě.
     
    13:41
    Loui Eriksson si šikovně nabruslil před Jaroslava Haláka, vyslal na něho přízemní střelu, ale marně dobýval jeho klec. Opět se skóre nemění a sledujeme mimo útočného hokeje také pozornost obou brankářů.
     
    12:49
    Roman Josi se snažil projít přes Ekholma, ale to se mu nepovedlo. Nicméně se znovu dostal ke kotouči, který chtěl přihrát Zuccarellovi, ale i nyní nebyl úspěšný.
     
    12:33
    Hokejisté Týmu Evropy však na buly nebyli úspěšní a jejich dnešní soupeř se tak lehce dostal ke kotouči. S ním pak míří opět před brankáře Jaroslava Haláka.
     
    12:19
    Švédové se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje do jejich pásma. Vhazovat se bude po pravici Henrika Lundqvista.
     
    12:13
    Hedman srazil kotouč nad ochrannou síť a po přerušení hry pak na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    11:23
    Nino Niederreiter kombinoval v pásmu Švédska s Leonem Draisaitlem, ale druhý jmenovaný se nakonec ke střele nedostal. Prostor tak dostávají opět Švédové, kteří už přecházejí do pásma Evropy.
     
    10:23
    Po nepřesné střele Christiana Erhoffa si kotouč převzali znovu švédští hokejisté, kteří bez větších prodlev zavážejí kotouč opět do evropského území. Tam pálil Hagelin, ale Halák opět připraven.
     
    09:27
    Victor Hedman pálil z pravé strany po tom, co dostal pěknou přihrávku od Bäckströma, ale svou přízemní střelou vyzkoušel pouze pozornost Haláka, který kotouč vyrazil svou vyrážečkou.
     
    08:33
    Hossa posílal kotouč Anže Kopitarovi, ale ten byl obsazený pozornou obranou švédského týmu. Hráči v bílých dresech tak nyní Lundqvistovu branku neohrozili.
     
    07:44
    Hagelin poslal prudký pas před evropské brankoviště, kde hledal Krügera, ale ten nakonec jeho výzvu nemohl přijmout, neboť ho o černou gumu obrala pozorná obrana Týmu Evropy.
     
    07:18
    Marián Gáborík si nabruslil od zadního mantinelu před levou tyčku Lundqvistovy svatyně, ale nakonec ho nadvakrát nepřelstil. Švédský brankář ukryl kotouč pod svojí lapačku a také on hru přerušuje.
     
    06:48
    Victor Hedman našel svou přihrávkou před brankou Evropy volného Nicklase Bäckströma, ten ale pálil pouze do připravené hrudi Jaroslava Haláka. Ten hned na to raději přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    06:39
    Evropané první oslabení zvládli a nyní jsou už v plném počtu. Na řadu přichází krátká komerční přestávka.
     
    05:56
    Švédi se už uhnízdili v pásmu Týmu Evropy a už roztáčejí přesilovkový kolotoč. Od modré čáry následně pálil Erik Karlsson, ale jeho ránu srazil obránce Chára do bezpečí.
     
    05:08
    Jannik Hansen sebral Švédům kotouč a podél levého mantinelu se dostal do útočného pásma. Jeho střela sice mezi tři tyče nezamířila, ale Hansen alespoň pošetřil cenné vteřiny oslabení.
     
    04:39
    Seidenberg putuje na trestnou lavici na dvě minuty za sekání, když svému soupeři přesekl hokejku. Švédi si tak zahrají první přesilovou hru.
     
    04:23
    Tomáš Tatar nandělal problémy švédské obraně, která musela vyhlásit velký stupeň pohotovosti. Nicméně opět z toho nic nebylo a Henrik Lundqvist raději přerušil hru.
     
    03:29
    Erhoff se málem dostal do šance, ale poté přišel o kotouč, o který ho obrala obrana Švédska. Hokejisté Tre Konor tak míří do dalšího útoku.
     
    02:42
    Na druhé straně pálil z dálky Rieder, ale také Henrik Lundqvist nic nepovolil. Zatím sledujeme z obou stran útočný hokej, který se divákům rozhodně musí líbit.
    01:43 Landeskog ujel všem, ale jeho zakončení brankou neskončilo.
     
    01:43
    Landeskog si nabruslil do blízkosti Haláka, ale jeho střela mezi betony neprošla. Slovenský brankář si připsal další zákrok a raději přerušil hru.
     
    00:48
    Roman Josi bleskově pálil od modré čáry, ale puk po jeho ráně skončil jen vedle brány Švédska. Hned na to si kotouč převzali opět hráči v modrých dresech, kteří znovu míří před branku Týmu Evropy.
     
    00:21
    Švédi se hned po vhazování dostali do útoku, kde pálil Bäckström, ale jeho střela skončila pouze na brankáři Halákovi. Na opačné straně ujel Tatar a také on si připravil zajímavou pozici.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba kapitáni Henrik Sedin a také Anže Kopitar si podali u středového kruhu ruce a vyměnili si vlaječky. Následovat pak bude švédská hymna.
     
    Do branky Týmu Evropy se od úvodního buly postaví slovenský reprezentant Jaroslav Halák, na švédské straně pak začne mezi třemi tyčemi Henrik Lundqvist.
     
    Oba týmy se už chystají a za malou chvilku nastoupí na ledovou plochu. Tak jako tomu bývá v NHL i dnešní zápas začne s menším zpožděním.
     
    Ještě jednou hezký večer všem fanouškům toho nejkvalitnějšího hokeje, co může svět nabídnout. Za malý okamžik začne druhé semifinále Světového poháru. Kdo se nakonec stane po Kanadě druhým finalistou?
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.

    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Chára, Sekera, Seidenberg, Josi, Ehrhoff, Streit – Hossa, Kopitar (C), Tatar – Zuccarello, Nielsen, Gáborík – Niederreiter, Draisaitl, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek.

    Rozhodčí: Dan O´Rourke, Dan O´Halloran – Derek Amell, Jonny Murray.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu a kdo se bude radovat z postupu do finále Světového poháru, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Kanada je ve finále Světového poháru

    První semifinále mezi Kanadou a Ruskem již bylo odehráno. Domácí hokejisté s javorovými listy na hrudi neponechali nic náhodě a po výhře 5:3 nad ruskou sbornou postoupili do finále Světového poháru.

    KanadaRusko 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
    Branky a nahrávky: 8. Crosby, 38. Marchand (Crosby, Bergeron), 42. Marchand (Crosby, Bergeron), 46. Perry (Couture, Vlasic), 50. Tavares (Getzlaf, Vlasic) – 29. Kučerov (N. Zajcev, Malkin), 37. Kuzněcov (Tělegin, Dadonov), 60. Panarin (N. Kuljomin, Kučerov)
     
    Slovenská stopa v utkání

    Jaroslav Halák (EUR)
    Zdeno Chára (EUR)
    Andrej Sekera (EUR)
    Marián Gáborík (EUR)
    Marián Hossa (EUR)
    Tomáš Tatar (EUR)
     
    Tým Evropy

    Tým Evropy je složen z hráčů osmi národností – Slovensko, Německo, Švýcarsko, Norsko, Dánsko, Francie, Slovinsko a Rakousko. Před Světovým pohárem byl tento výběr pasován do role outsidera. Nakonec se ale ukázalo, že tahle pozice hokejistům výběru Evropy svědčila a ti tak mohli hrát uvolněně, bez jakéhokoli tlaku. Hned v prvním duelu dokázali porazit svěřenci Ralpha Kruegera USA 3:0 a rázem tak měli sebevědomí mnohem větší. V zápase zazářil slovenský brankář Halák a také Marián Gáborík, kterému svědčil útok společně s Nielsenem a Zuccarellem.

    Klíčový zápas byl pro tým Evropy s výběrem českého národního týmu. Ten po porážce s Kanadou musel uspět, aby si zajistil postup do semifinále. Jenomže evropský výběr dělal problémy i českým hokejistům. Po bezbrankové první třetině otevřel účet utkání Zdeno Chára a poslal Evropu do vedení. Jenomže Češi dokázali vyrovnat Voráčkem a vše bylo znovu otevřené. Ve třetím dějství museli Češi znovu dotahovat své gólové manko, evropský výběr po přesné trefě Zuccarella byl opět ve vedení. Hanzal ale vykřesal jiskru naděje na úspěch v tomto klíčovém souboji a vynutil tak pro české barvy prodloužení. V jeho třetí minutě ale udeřil Leon Draisaitl a bylo jasno. Evropa měla postup do semifinále takřka jistý. Češi ho měli už pouze jenom v rovině teorie, definitivní tečku jim dali Kanaďané, kteří neponechali nic náhodě a porazili také USA. Poslední zápas ve skupině odehráli Evropané s Kanadou, se kterou prohráli 1:4. Mrzet je to ale nemuselo, neboť věděli, že mají semifinále definitivně jisté.
     
    Nominace Týmu Evropy

    Brankáři: Thomas Greiss, Philipp Grubauer, Jaroslav Halák

    Obránci: Zdeno Chára, Christian Ehrhoff, Roman Josi, Luca Sbisa, Dennis Seidenberg, Andrej Sekera, Mark Streit

    Útočníci: Pierre-Édouard Bellemare, Mikkel Bødker, Leon Draisaitl, Marián Gáborík, Jannik Hansen, Marián Hossa, Anže Kopitar, Nino Niederreiter, Frans Nielsen, Tobias Rieder, Tomáš Tatar, Thomas Vanek, Mats Zuccarello


    Trenér: Ralph Krueger
    Švédská kabina je na dnešní bitvu o finále SP připravena.

     
    Švédsko

    Hokejisté se třemi korunkami na hrudi vyhráli skupinu B o jeden bod před druhým Ruskem. Na své konto si připsali pět bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení. V prvním utkání narazili na velmi silný výběr Ruska, které bylo v tomto duelu favorizované. Jenomže švédský národní tým, který byl vytvořen pouze z hráčů NHL, dokázal ruskou sbornou zaskočit, když dvěma góly ve druhé třetině získal náskok 2:0. Jenže půl minuty před vypršením řádné hrací doby snížil na rozdíl jediné branky Alexandr Ovečkin a Rusové byli zpět ve hře. Poté to zkusili se šesti hráči v poli a sedm vteřin před třetí sirénou dostal puk za záda švédského brankáře znovu Ovečkin, ale nakonec jeho druhá branka nemohla být uznána, neboť video prokázalo, že gólu Ovečkin dosáhl rukou. Švédové se tak radovali z první výhry ve skupině.

    Následoval duel s Finy, který znovu Švédi vyhráli, a sice poměrem 2:0. Asi nejhezčí zápas sehráli s výběrem mladíků USA a Kanady, s týmem Severní Ameriky do 23 let. Ten se bleskově ujal po necelých dvou minutách hry vedení 2:0, na které však Švédi dokázali odpovědět. Do konce první části hry pak padly ještě dvě branky, a tak po divoké přestřelce šly oba týmy do kabin za stavu 3:2 pro Severní Ameriku. Další branku přidali švédští hokejisté, kteří dokázali náskok mladíků smazat a srovnali na 3:3. Nakonec zápas došel do prodloužení. To rozhodl necelou minutu před jeho koncem Nathan McKinnon a rozdradostnil svůj tým. Nicméně hokejisté Tre Konor měli postup jistý, zatímco mladíci museli čekat na duel Ruska s Finskem. Ten vyhrála ruská sborná a odsoudila tak tento šikovný tým ke konci už ve skupině. Jejich hokej ale rozhodně bavil a mladí američtí a kanadští hokejisté se neměli vůbec za co stydět, naopak. Dnes tedy čeká na Švédy nevyzpytatelný výběr Evropy, který taktéž na turnaji podal výborné výkony. Vyřadil ze hry také český národní tým, který tak rovněž skončil ve skupinové fázi.
     
    Nominace Švédska

    Brankáři: Henrik Lundqvist, Jacob Markström, Jhonas Enroth

    Obránci: Mattias Ekholm, Oliver Ekman-Larsson, Victor Hedman, Niklas Hjalmarsson, Erik Karlsson (A), Hampus Lindholm, Anton Stralman

    Útočníci: Nicklas Bäckström, Loui Eriksson, Filip Forsberg, Carl Hagelin, Patric Hörnqvist, Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Daniel Sedin (A), Henrik Sedin (C), Jakob Silfverberg, Mikael Backlund, Carl Söderberg, Patrik Berglund

    Trenér: Rikard Grönborg
    To nejlepší z kamery, kterou mají hlavní sudí na svých helmách.

     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Obrovská hokejová událost zvaná Světový pohár spěje pomalu do svého konce a dnes je na programu už druhý semifinálový zápas, ve kterém si to o finálovou účast rozdají Švédsko a Tým Evropy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Bäckström (Strålman, Hörnqvist), 56. E. Karlsson (H. Sedin, D. Sedin) – 37. Gáborík (Ehrhoff, Kopitar), 41. Tatar (Sekera), 64. Tatar (Zuccarello, Kopitar)


    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.
    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Chára, Sekera, Seidenberg, Josi, Ehrhoff, Streit – Hossa, Kopitar (C), Tatar – Zuccarello, Nielsen, Gáborík – Niederreiter, Draisaitl, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek.

    Rozhodčí: Dan O´Rourke, Dan O´Halloran – Derek Amell, Jonny Murray

    Diváci: 12595
    bahis siteleri