Kanada – Rusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Tým Evropy 2:3 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Tým Evropy
Neděle 25.09.2016, 19:10 • Air Canada Centre (Toronto) • Světový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Toto utkání sledovalo v Air Canada Centru v Torontu 12 595 diváků.
    63:43 Tomáš TATAR - 2:3
     
    63:43
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Neuvěřitelné! Týmu Evropy stačily k rozhodující brance necelé čtyři minuty. TOMÁŠ TATAR dokázal dopravit kotouč do odkryté branky Švédů a rozhoduje toto utkání. Branku znovu musel potvrdit videorozhodčí po výzvě švédského trenéra, neboť gól byl dosažen nohou, ale bylo to marné. Gól byl naprosto regulérní a Tým Evropy, který byl hodně podceňovaný, nakonec slaví postup do finále Světového poháru. Asistence: Mats Zuccarello, Anže Kopitar.
    55:28 Erik KARLSSON - 2:2
     
    55:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno. Švédi nakonec svůj pobyt v pásmu Týmu Evropy zúročili srovnáním na 2:2. Od modré čáry pálil ERIK KARLSSON, který dokázal poslat svou střelou kotouč za záda jinak výborného Jaroslava Haláka. Znovu se tedy začíná znovu od začátku. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
    52:48 Bäckström měl velkou šanci ke srovnání stavu skóre, nakonec ale střelecky selhal.
     
    52:48
    Nicklas Bäckström měl velkou příležitost k vyrovnání, ale svou ránu nakonec poslal jen těsně vedle branky Jaroslava Haláka. Poté jen nevěřícně kroutil hlavou, jakou šanci promarnil.
    49:30 Obrovská šance Vaneka, kterou za minutu dvanáct uhasil obranným zákrokem Anton Strålman.
     
    49:30
    Thomas Vanek šel úplně sám na Henrika Lundqvista, na kterého pak vyslal střelu švihem. Kotouč už směřoval do branky, ale nakonec ho dokázal zastavit Anton Strålman, který doslova ukradl jasný gól Vaneka. Obrovská šance Týmu Evropy jít do dvoubrankového náskoku!
     
    44:14
    Mats Zuccarello dostává dvě minuty za hákování a nabízí tak Švédům šanci srovnat v přesilové hře.
    40:12 Tomáš TATAR - 1:2
     
    40:12
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    Tak to je pro švédský tým doslova šok. Tým Evropy hned po vhazování sebral Švédům kotouč a k němu se dostal TOMÁŠ TATAR, který sice napoprvé neskóroval, ale po odrazu kotouče pak za záda Henrika Lundqvista dorazil svou vlastní střelu. Nyní jsou to tedy Švédové, kteří budou muset dohánět jednobrankové manko. Asistence: Andrej Sekera.
    36:27 Marián GÁBORÍK - 1:1
     
    36:27
    Tým Evropy právě vstřelil gól!
    A je vyrovnáno! Výborně to udělal Christian Ehrhoff zpoza branky Švédska, kde našel před brankou úplně volného MARIÁNA GÁBORÍKA, který jen tak plácl do kotouče, který se nakonec pomalu došoural za brankovou čáru. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Christian Ehrhoff, Anže Kopitar.
     
    35:01
    Vyloučení na obou stranách. Marián Hossa z Týmu Evropy a na švédské straně pak Mattias Ekholm. Oba kohouti pykají za hrubost.
    32:14 Hossa unikl ve vlastním oslabení a jeho střelu zlikvidoval ramenem švédský brankář.
     
    32:14
    Ve vlastním oslabení se dostal ke střele Marián Hossa a Henrik Lundqvist musel jeho ránu zlikvidovat svým ramenem a opět podržel těsné vedení svého celku.
     
    30:41
    Tým Evropy špatně střídal a hrál v šesti hráčích. Lavička tak dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Leon Draisaitl.
     
    28:37
    Filip Forsberg inkasuje dvouminutový trest za nedovolené bránění a nabízí tak evropskému výběru další početní výhodu.
     
    23:44
    Niklas Hjalmarsson dostává dvě minuty za podražení a první přesilovou hru si zahraje Tým Evropy.
    22:31 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:0
     
    22:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po vhazování před brankou Týmu Evropy se k odraženému kotouči dostal NICKLAS BÄCKSTRÖM, pro kterého nebyl problém dopravit ho do odkryté klece. Švédové se tak ujímají vedení 1:0. Celou situaci ale museli posoudit ještě videorozhodčí. Kouč Evropy si totiž vzal výzvu a domníval se, že byl Halák nedovoleně bráněn. Branka ale byla uznána, a tak musí Tým Evropy dohánět své manko. Asistence: Anton Strålman, Patric Hörnqvist.
    19:18 Skrumáž před švédskou brankou. Hossa s Tatarem však marně dobývali Lundqvistovu klec.
     
    19:18
    V závěru prvního dějství se do šance dostali hokejisté Evropy, ale ve velké skrumáži před Lundqvistem neuspěl Hossa ani Tatar.
     
    04:39
    Seidenberg putuje na trestnou lavici na dvě minuty za sekání, když svému soupeři přesekl hokejku. Švédi si tak zahrají první přesilovou hru.
    01:43 Landeskog ujel všem, ale jeho zakončení brankou neskončilo.
     
    01:43
    Landeskog si nabruslil do blízkosti Haláka, ale jeho střela mezi betony neprošla. Slovenský brankář si připsal další zákrok a raději přerušil hru.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Bäckström (Strålman, Hörnqvist), 56. E. Karlsson (H. Sedin, D. Sedin) – 37. Gáborík (Ehrhoff, Kopitar), 41. Tatar (Sekera), 64. Tatar (Zuccarello, Kopitar)


    Švédsko: Lundqvist (Markström) – E. Karlsson, Ekholm, Strålman, Hedman, Hjalmarsson, Ekman-Larsson – Eriksson, H. Sedin (C), D. Sedin – Hörnqvist, Bäckström, Forsberg – Silfverberg, Krüger, Hagelin – Söderberg, Berglund, Landeskog.
    Tým Evropy: Halák (Greiss) – Chára, Sekera, Seidenberg, Josi, Ehrhoff, Streit – Hossa, Kopitar (C), Tatar – Zuccarello, Nielsen, Gáborík – Niederreiter, Draisaitl, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek.

    Rozhodčí: Dan O´Rourke, Dan O´Halloran – Derek Amell, Jonny Murray

    Diváci: 12595
    bahis siteleri