MS v cyklistke - preteky mužov U23 Kristoffer Halvorsen (Nórsko) (kon.)
konec
MS v cyklistke - preteky mužov U23

Kristoffer Halvorsen (Nórsko)

sk Čtvrtek 13.10.2016, 11:30Cyklistika
     
    Titul majstra sveta v kategórii U23 putuje do Severnej Európy. Dlho to vyzeralo, že sa bude tešiť Pascal Ackermann, no na páske ho predstihol Nór Kristoffer Halvorsen. Toto víťazstvo je úplne zaslúžené, keďže Nóri boli aktívni počas celých pretekov. Bohužiaľ, slovenský cyklista Erik Baška sa do záverečného špurtu nezapojil a skončil na 13. mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dnešného dňa. Týmito pretekmi vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (14:50:57)
    Kristoffer Halvorsen sa stáva majstrom sveta!

     
    CIEĽ
    Novým majstrom sveta v kategórii U23 sa stáva nórsky reprezentant KRISTOFFER HALVORSEN! Ten mal v závere najviac síl a tesne triumfoval pre Nemcom Pascalom Ackermannom. Bronzovú medailu si z katarskej Dohy odvezie Talian Jakub Mareczko.
     
    1
    POSLEDNÝ KILOMETER! Kto sa stane novým majstrom sveta? Videli sme aj nepríjemný pád jedného z belgických pretekárov. Erik Baška zrejme stačiť nebude.
     
    2
    Už len dva kilometre ostávajú do konca pretekov. Tempo určujú najmä Nóri a Nemci, ktorí majú vpredu zrejme najpočetnejšie zastúpenie.
     
    3
    Erik Baška sa momentálne drží za talianskymi pretekármi, čo je určite veľmi dobrá taktika. Favoritom by totiž mal byť Jakub Mareczko, ktorý v tejto sezóne vyhral osemkrát.
    Nepríjemný pád tesne pred koncom pretekov.

     
    4
    V strednej časti pelotónu sme videli pád štyroch jazdcov. Z nich boli až dvaja Francúzi, čo môže hrať v záverečnom špurte veľkú rolu.
     
    5
    A už sú tu aj francúzski cyklisti. Pelotón sa poriadne naťahuje, no v popredných miestach sa drží aj náš reprezentant Erik Baška.
     
    6
    Postupne sa dostávajú do čela pretekov aj Nemci. Záver bude mimoriadne vyrovnaný a vyhrať môže minimálne 5-6 pretekárov. Verme, že to bude Erik Baška.
     
    7
    Tempo je skutočne veľmi rýchle. Na trati je viacero kruhových objazdov, kde sa pelotón rozdeľuje. Vyťažili z toho najmä Taliani, ktorí sa dostali dopredu.
    Do cieľa ostáva posledných osem kilometrov

     
    8
    Nórski reprezentanti udávajú tempo v záverečných kilometroch. Okolo dvadsiatej pozície sú aj traja slovenskí cyklisti, z ktorých má najväčšie šance uspieť Erik Baška.
     
    9
    V pelotóne si postupne vytvárajú pozície najfavorizovanejšie tímy. Veľmi dobre idú najmä Nóri, ktorí sú sformovaní až v pätici na čele hlavného poľa.
     
    10
    Posledných desať kilometrov ostáva do konca pretekov majstrovstiev sveta v kategórie U23. Začíname prakticky odznova, pretože únik je definitívne minulosťou.
     
    12
    Pelotón má vedúcu skupinu na dohľad a je len otázkou času, kedy ju dobehne. Podľa grafiky je aktuálny rozdiel 13 sekúnd, no opticky to vyzerá o niečo menej.
    Posledné kolo sa začalo

     
    14
    Pred malou chvíľou cyklisti preleteli cieľovým priestorom po deviatykrát. Do konca pretekov tak ostáva posledné kolo, pred ktorým má únik náskok 20 sekúnd!
     
    16
    Do čela hlavnej skupiny sa dostávajú Nóri a Nemci. Zatiaľ sú mierne v úzadí favorizovaní Taliani, ale do cieľa ostáva ešte veľmi veľa kilometrov.

    Miroslav Kováčik

    Konečné výsledky:
    1. Kristoffer Halvorsen (Nórsko) 3:40:53
    2. Pascal Ackermann (Nemecko) - rovnaký čas
    3. Jakub Mareczko (Taliansko)
    4. Phil Bauhaus (Nemecko)
    5. Amund Grondahl Jansen (Nórsko)
    6. Jason Lowndes (Austrália)
    7. Ivan García Cortina (Španielsko)
    8. Aksel Nommela (Estónsko)
    9. Jonathan Dibben (Veľká Británia)
    10. Alan Banaszek (Poľsko)
    13. Erik Baška (Slovensko)
    bahis siteleri