Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MŠK Žilina o ďalšom pôsobení Adriána Guľu

sk Čtvrtek 13.10.2016, 14:00Tiskové konference
     
    S konštatovaním, že tréner MŠK Žilina Adrián Guľa zostáva kormidelníkom tímu až do roku 2020 sa s vami lúčim a želám ešte pekný zvyšok dňa. (14:24:44)
     
    Tlačová konferencia sa skončila.
     
    Na záver dostal Adrián Guľa žltý dres MŠK Žilina so symbolickým číslom 2020, ktoré zobrazuje rok, do ktorého podpísal zmluvu so svojim staronovým zamestnávateľom.
     
    Otázka: Oslávite podpis už v najbližšom zápase s Dunajskou Stredou?

    Adrián Guľa: Verím, že na to pozitívne zareaguje aj mužstvo. Chceme vyhrať každý zápas.
     
    Otázka na trénera: Je taký klub, ktorý by ste nikdy neodmietli, prípadne viete si predstaviť, že by ste pôsobili v Žiline dlhé roky ako napríklad Wenger v Arsenale?
    Karol Belaník: Sú to nereálne ciele. Adrián je mladý tréner, má určité ambície, no je to prirodzený vývoj, že sa niekto chce niekam posunúť. Osobne pochybujem, že by k niečomu takému došlo. Budem rád, ak sa kontrakt dodrží do konca.

    Adrián Guľa: Je to tak (smiech). Pre mňa je podstatné, čo sa robí teraz. Vychutnáme si to. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Jednou je kvalita klubu a druhou kvalita našej ligy. Človek, aby sa zlepšoval, bude potrebovať asi aj vyskúšať si zahraničie. No musíme sa sústrediť už na najbližší zápas.
     
    Otázka na trénera: Prečo ste sa rozhodli ostať? Sparta mohla byť predsa lákavá.
    Adrián Guľa: Podpisom sme deklarovali jasný postoj ku klubu a k práci. Futbal je otvorená činnosť a nebudeme sa limitovať časom. Je tam určitá dohoda, ktorá musí napĺňať mňa i klub. Systémová práca nie je len o výchove hráčov. Chcem nachystať ďalších ľudí, aby boli nastavení pokračovať v určitom systéme celého klubu. Nepozerám sa, či som niekoho odmietol alebo že bola ponuka silnejšia a slabšia. Na Slovensku nebýva tradičné, že uznajú vašu prácu. Keď vám dajú dôveru aj na ďalšie roky, tak je to pre mňa najvýznamnejšie ocenenie. Cítim sa tu dobre aj celá moja rodina. Je to pre mňa výnimočný deň.
     
    Karol Belaník: Ak by tréner naznačil, že chce zmeniť pôsobisko aj počas kontraktu, vieme si k tomu sadnúť. Mali záujem o Guľu z Českej republiky či Poľska. No nedokončená misia v MŠK Žilina bola asi silnejšia.
     
    Adrián Guľa: Práca nie je postavená na finančných hodnotách. Napríklad po prestupe Bénesa mi jeho otec poďakoval a to sú silné momenty.
     
    Otázka na Karola Belaníka: Aká je trhová hodnota trénera Guľu?
    Karol Belaník: Momentálne nevyčisliteľná (smiech).
     
    K. Belaník: Hráči dokázali plnohodnotne prestúpiť do zahraničia. Dostal sa na významnú úroveň. Napríklad Škriniar a Bénes nám robia veľkú radosť. Je to dobré pre náš klub a pre celý slovenský futbal. Naši hráči majú režim, aký je aj v zahraničí. Ten im umožňuje plynulý presun do zahraničia a preto potom nie sú zaskočení.
     
    Otázka na trénera: Aké boli doterajšie roky z vášho pohľadu?
    A. Guľa: Zaujímavé, inšpirujúce, ale nie jednoduché. Boli to potrebné veci, ktoré som mal zažiť. A tak to aj beriem. Môžeme sa neustále zlepšovať. Keď to rovnako cíti klub ako MŠK Žilina, tak som šťastný. Je vidieť, že má zmysel na Slovensku férovo, čestne trénovať. Do práce sa teším každý deň. Sme naštartovaní, no potrebujeme pečať, napríklad v podobe majstrovského titulu. Práca ma baví.
     
    Adrián Guľa: Bolo to pre mňa emočné a vyčerpavajúce. Bola to obrovská odmena nielen mojej práce, ale celého tímu. Som nadšený, že tu môžem sedieť a pôsobiť naďalej v MŠK Žilina.
     
    Karol Belaník: Zmluvy predĺžili aj ďalší členovia realizačného tímu, vrátane trénera B-tímu Jaroslava Kentoša.
     
    Karol Belaník: Hráčsky káder zostal prakticky nemenný, bol tu priestor na kontinuálnu prácu. Hráči tvrdo pracovali a tréner sa chce zlepšovať. Boli rôzne šumy okolo jeho odchodu, ale rozhodli sme sa pre pokoj a sme presvedčení, že naša misia sa ešte neskončila. Sme šťastní. Veríme, že toto rozhodnutie prinesie ovocie aj do budúcnosti. Je toho pred nami veľa.
     
    Karol Belaník: "Dovoľte, aby som otvoril tlačovú konferenciu, ktorá sa týka ďalšieho pôsobenia Adriána Guľu v MŠK Žilina. Najdôležitejšie je to, že klub a Adrián Guľa sa dohodli na spolupráci do 30. júna 2020. Adrián je dôležitou súčasťou našej futbalovej rodiny. Je schopný napĺňať našu filozofiu a bol pre nás najoptimálnejšou voľbou. Obe strany majú pocit, že misia ešte nie je u konca a nás čakajú ďalšie výzvy a ciele, ktoré chceme napĺňať. Doterajšie pôsobenie nebolo vždy jednoduché. V prvej sezóne prišlo k určitej obmene kádra, chceli sme čo najviac adaptovať mladých hráčov z akadémie. Bolo to ťažké, cítili sme tlak aj verejnosti. Druhá sezóna bola lepšia, bojovali sme o titul. Sezóna dopadla nad očakávanie. Tretia sezóna sa začala veľmi dobre, prišli však problémy a po jesennej časti sme zaostávali za najlepšími. Odišli viacerí hráči, museli sme prakticky znovu skladať káder.
     
    Tlačová konferencia sa začala.
     
    Ako dopadne ďalší osud mladého trénera na lavičke MŠK ešte známe nie je. O pár hodín sa však dozvieme, či Guľa podpíše novú zmluvu alebo zmení pôsobisko.
     
    Bývalý tréner AS Trenčín prišiel pod Dubeň v roku 2013. V prvej sezóne sa mu príliš v Žiline nedarilo, ale dá sa povedať, že išlo o zoznamovací ročník. Postupne sa Žiličnanom pod vedením 41-ročného Guľu začalo dariť viac a viac.
    Táto sezóna Fortuna ligy môže byť pre MŠK pokojne i majstrovská. Mladé mužstvo je po tretine súťaže na prvom mieste s pohodlným šesťbodovým náskokom.
     
    Už dnes popoludní sa na štadióne MŠK Žilina uskutoční tlačová konferencia za účasti hlavného trénera A-tímu Adriána Guľu a športového manažéra Karola Belaníka, na ktorej sa rozhodne o ďalšom pôsobení Guľu na lavičke žlto-zelených.

    Milan Gončár

    bahis siteleri