Lok. Košice – R. Sobota 1:0 (kon.) | Bardejov – Spiš. N. Ves 5:0 (kon.) | MFK Zvolen – Haniska 3:3 (kon.)
Martin – Svätý Jur 4:1 (kon.) | Nitra – Šamorín 3:0 (kon.) | Poprad – Lipany 1:0 (kon.)
konec
FK Poprad
1:0 (0:0)
ŠK Odeva Lipany
sk Sobota 15.10.2016, 18:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám pekný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 2. ligy skupiny východ. FK Poprad dnes v NTC Poprad privíta ŠK Odeva Lipany. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti sa momentálne s 15 bodmi nachádzajú na 6. mieste. Z desiatich odohraných zápasov si pripísali tri výhry, jednu prehru a až šesť remíz, čo je vôbec najviac v skupine východ. Rovnaký počet remíz má v skupine západ len Nové Mesto nad Váhom. Podtatranci nazbierali najviac remíz práve v posledných piatich zápasoch, v ktorých ťahajú jednobodovú šnúru. Postupne remízovali s Mikulášom a VSS Košice bezgólovo, s Lokomotívou Košice sa zápas skončil 1:1 a následne opäť padli dve remízy s výsledkami 0:0 doma s Bardejovom a vo Zvolene. Popradčanov teda najviac trápi asi koncovka. Aj doma proti Bardejovu pred dvomi týždňami mali enormné množstvo šancí, ale nepodarilo sa im ich premeniť na gól. A vo futbale sa rátajú najprv góly. V Slovnaft Cupe Popradu zatiaľ žreb prial. V štvrtom kole narazil FK na Tisovec, ktorý Podtatranci vonku zdolali suverénne 0:4 a postúpili do 5. kola, v ktorom sa stretnú s fortunaligovým Tatranom Prešov.

    ŠK Odeva Lipany
    Futbalové mužstvo Lipian neodštartovalo dobre nový ročník a po desiatich zápasoch má na konte len 5 bodov. Tento počet im momentálne stačí len na poslednú 10. priečku, s ktorou hráči a vedenie nie sú spokojní. Lipany vyhrali len jeden jediný zápas, a to doma s Haniskou 4:2 v 4. kole. Odeva momentálne ťahá šnúru štyroch prehier. Dnešný súper Popradu sa na cestu pod Tatry povzbudil remízou z predchádzajúceho kola, kedy doma získal bodík po nerozhodnom výsledku 1:1 s aktuálne piatym Liptovským Mikulášom. Lipanom sa však vcelku pekne darilo v Slovnaft Cupe. Dostali sa do 4. kola, v ktorom na domácom ihrisku privítali súčasného lídra Fortuna Ligy MŠK Žilina. Šošoni odišli s tesnou výhrou 1:2 pred zrakmi 1 150 divákov.

    Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne patril Popradu. Stretnutie sa odohralo 13. augusta a Lipany podľahli súperovi 1:3. Za Odevu sa presadil len Miliutin, za hostí skórovali vtedy Ferenc, Alekou a Bilas.

    Sledujte spoločne s nami jediný večerný zápas dnešného programu 2. ligy. Pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Hatok, Šuľa, Peciar, Kica, Maťaš, Daško (C), Gallovič, Bilas, Ferenc, Ujčík
    Náhradníci: Huszárik, Lipták, Gruca, Lukáč, Lupčo, Tropp, Alekou

    ŠK Odeva Lipany: Bartoš – Vitovič, Popovec, Papp, Miliutin, Dlugoš, Pončák (C), Hovančík, Gomoľa, Hirka, Rokošný
    Náhradníci: Štroncer, Eliaš, Vysočan, Bondra, Angelovič, Kostár

    Rozhodca: Valášek – Bobko, Poláček.
     
    Na plochu prichádzajú oba tímy. Popradčania sa predstavia v bielych dresoch, hráči Lipian v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop na svoje kopačky získali Lipančania, ktorí sa pokúsili nakopnúť loptu po ľavom krídle cez Rokošného a skúsiť to priamo. Popradčania loptu zablokovali smerom do autu.
     
    1
    V úvodnej minúte sme videli aj "hrúbku" domáceho Peciara, ktorý nastrelil loptu priamo do rozbehnutého Hirku, ktorému sa pri bielom bode ukazoval Rokošný, no loptu pred ním defenzívne odstrelil Šuľa.
     
    3
    Brankár Bartoš vykopol loptu prostredníctvom päťkového kopu. V strede poľa zvíťazili v súbojoch domáci a loptu poslali späť na obrannú polovicu Lipian.
     
    5
    Rudolf Bilas urobil pár rýchlych krokov a vytvoril si pozíciu na strelu. Zakončenie však bolo zrazené na rohový kop pre Poprad.
     
    6
    Gallovič prihral loptu Ferencovi na ľavé krídlo, ktorý sa však nedokázal včas uvoľniť proti hráčovi súpera. Poprad však ostáva naďalej pri lopte.
     
    7
    Ferencovi sa na ľavej strane ihriska ukazoval krajný obranca Kica. Kombinácia však nebola dotiahnutá do úspešného konca. Lipančania si vydýchli a rozohrávať teda v pokoji môže brankár Bartoš.
     
    8
    Hráči Lipian sa nedokázali dostať do ofenzívneho ťaženia. Loptu získali domáci, Peciar posielal zo stredu ihriska dlhý center až k šestnástke. Maťaš loptu odhlavičkoval, ale hlavička bola kostrbatá a Bartoš nemal problém loptu zachytiť.
     
    10
    Maťaš si spracoval prihrávku od Hatoka a snažil sa loptu posúvať do nebezpečnej zóny pred bránu. Hráči Lipian však boli rozostavení vzorne a loptu zachytili.
     
    11
    Po rohovom kope sa naskytla príležitosť pre hostí. Loptu v malej nadmorskej výške zasiahol, dalo by sa povedať, z voleja Rokošný, ale triafal iba do stredu brány, kde bol Malec!
     
    12
    Ferenc vymiešal na ľavej strane Popovca a ponúkol loptu do šestnástky Ujčíkovi. Ten sa ocitol v dobrej možnosti, no už nezakončil.
     
    13
    Popradčania presunuli hru na pravú stranu k Hatokovi. Ostatní hráči si už nabiehali do šestnástky, a tak sa obranca Popradu asi ocitol pod veľkým tlakom, že spoluhráči od neho čakajú loptu. Nakoniec zlyhal v súboji s Vitovičom a neodcentroval.
     
    15
    Domáci v týchto chvíľach majú jasnú hernú prevahu. Hráči Lipian sa len presúvajú sprava doľava a zhora dolu podľa pohybu lopty a nič ofenzívne nepodnikajú.
     
    16
    Kica po výmene lopty s Ferencom pri ľavej rohovej zástavke adresoval center do vnútra šestnástky, na ktorý však nereagoval nik z hráčov. Bol v prvom rade nepresný, keďže letel priamo k žrdi, kde stál pozorný Bartoš.
     
    18
    Maťaš si vymenil na blízko loptu s Bilasom a hráči sa snažili pokračovať v akcii smerom k Bartošovi. Hráči Odevy boli opäť dobre rozostavení a bránili zodpovedne.
     
    19
    Ferenc zle prihral na obrannej polovici cez os ihriska. Lopta sa ocitla v priestoroch, kde číhal Kristián Hirka a snažil sa aplikovať svoj strelecký inštinkt. Jeho zakončenie však letelo vedľa Malecovej brány.
     
    20
    Hirka opäť narobil isté nepríjemnosti domácej defenzíve. Šuľa neskoro odkopával loptu, nechával si pre seba veľa času a už sa blížil práve Hirka. Nakoniec musel zasiahnuť Malec, ktorý loptu odkopával asi meter pred Hirkom.
     
    20
    Hlavný rozhodca sa rozhodol prvýkrát v zápase vytiahnuť žltú kartu. Obdržal ju Pavol Popovec, ktorý nie veľmi lichotivým zákrokom poslal k zemi Ferenca.
     
    22
    Maťaš si na pravej strane ihriska snažil vymeniť loptu s Hatokom. Hráčom však v týchto chvíľach veľmi nevyšla kombinácia. Loptu získali hostia, ktorí si opäť po tvoriacom sa tlaku domácich môžu opäť vydýchnuť.
     
    24
    Ferenc zahrával štandardku z pravej strany. Vyzeral, že to zahrá suverénne a vytvorí pre svojich spoluhráčov ideálnu šancu na gól. Lopta mu však na kopačku nesadla, poslal prízemný pas, ktorý zachytili hostia.
     
    26
    Miliutin posúval loptu po pravom krídle na Dlugoša, proti ktorému však stál sebavedomý Daško a situáciu s chladnou hlavou vyriešil.
     
    27
    Oleksij Miliutin si hravo poradil s Daškom na pravom krídle, ktorému nasadil jasličky. Následne vnikol do šestnástky, pripravoval si loptu na strelu, ale napokon Maleca nepreveril a pochopiteľne ani neprekonal.
     
    28
    Pre Lipany sa však črtala veľká šanca. Hostia sa ocitli v prečíslení. Hovančík podporil útok. Loptu posunul do vnútra šestnástky Pončákovi, ktorý ešte hľadal prihrávkou Hirku, no vtedy zasiahol sklzom Ferenc.
     
    30
    Ferenc dostal loptu na hranicu šestnástky a pripravil si ju na strelu. Lopta síce letela dobre, mala dostatočnú razanciu, ale mierila veľmi nepresne.
     
    31
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Dávid Gallovič, prichádza Peter Lupčo.
     
    32
    Tomáš Peciar pohľadom nenašiel nikoho voľného spoluhráča ani naľavo, ani napravo a ani v strede, a tak sa z veľkej diaľky rozhodol pre strelu. Lopta preletela vysoko nad hornou žrďou.
     
    33
    Lupčo sa z pravej strany pokúšal o center na Maťaša na hranicu pokutového územia, lenže Lipančania boli na mieste skôr a situáciu riešili striktne.
     
    34
    Daško dlhým pasom hľadal na pravú stranu Hatoka, ktorý sa pokúšal predĺžiť na Maťaša taktiež na rovnakej časti ihriska. Alchýmia opäť pri tejto dvojici nefungovala.
     
    35
    Aktivitu od hosťujúceho tímu sledujeme len sporadicky. Malec v podstate ani nie je vo vlastnej šestnástke, keďže vďaka útočným výpadom svojich spoluhráčov vychádza z brány, aby si ich vedel pozrieť dôkladnejšie.
     
    37
    Lupčo sa dostal do súboja s hosťujúcim Jánom Dlugošom, ktorému istý čas trvalo, kým sa postavil z trávnika. Striedať však nemusí, bude pokračovať v rozbehnutom zápase.
     
    39
    Po dlhšom čase musel ochraňovať svoju svätyňu Malec, ktorý čelil nepríjemnej strele od Mateja Hovančíka. Jeho delovka bola veľmi razantná, ale za to aj veľmi nepresná.
     
    40
    Lupčo centrom z pravej strany hľadal v šestnástke Ujčíka, ktorý si hľadal priestor na jej hranici. Strážil ho však Gomoľa a ani mu nedovolil čo i len pomyslieť na hlavičkové zakončenie.
     
    43
    Popovec posielal po odpískanej ruke v strede poľa loptu priamo dopredu, aby aspoň na nejaký čas jeho tím získal možnosť podieľať sa aj na obliehaní Malecovej brány. Nakoniec loptu však o malú chvíľu mali v moci domáci.
     
    45
    Peciar už bol na útočnej polovici, spracoval prihrávku Kica a posielal dlhý center smerom do pokutového územia. Tam však na nejaký center nik veľmi nečakal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodný polčas nepriniesol príliš zaujímavý futbal. Domáci mali jasnú hernú prevahu a hostí nepustili takmer do ničoho, len do pár šancí, ktoré sa však naskytli iba pri náhodnom odstránení lopty z vlastnej šestnástky.
    Stav je teda po prvých 45 minútach nerozhodný 0:0.
    Druhý polčas sa začína približne o 18:58.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Róbert Ujčík, prichádza Alekos Alekou.
     
    47
    Obrovská príležitosť v úvode prvého polčasu pre Poprad! Maťaš posunul loptu z pravej strany do šestnástky Lupčovi, ktorý nakrátko priťukával lepšie postavenému Daškovi, ktorý však z ideálnej pozície bránu netrafil!
     
    49
    Viktor Maťaš sa opäť dostal do ideálnej pozície, bežal po pravej strane, prenikol do vnútra šestnástky a chcel adresovať prihrávku. Lopta mu však unikla a šla až za bránkovú čiaru.
     
    50
    Kica si spracoval prihrávku od Ferenca na ľavom krídle. Loptu sa pokúšal posúvať ďalej, ale cez obrancu Lipian neprešla.
     
    51
    Šuľa zužitkoval svoju výšku, ktorá ho stavia do výhodnej pozície. V hlavičkovom súboji v strede poľa a odvrátil hrozbu protiútoku.
     
    53
    Lipany budú od 53. minúty na ihrisku o jedného hráča menej. Pavol Popovec vložil nohu do dráhy pohybu Ferenca, fauloval ho a zinkasoval druhú žltú kartu, ktorá ho predčasne posiela dolu z trávnika.
     
    55
    Popradčania si vytvorili zaujímavú šancu a v podstate jednoduchým spôsobom. Bilas posunul na ľavú stranu Ferencovi, ktorý centrom v šestnástke hľadal Alekoua. Jeho hlavička bola síce gólová, ale zároveň aj ofsajdová.
     
    57
    Hlavný rozhodca po prvýkrát vyťahuje kartu aj proti domácemu hráči. Ján Hatok fauloval Miliutina a okamžite obdržal žltú kartu.
     
    58
    Striedanie v tíme ŠK Odeva Lipany: z ihriska odchádza Jakub Rokošný, prichádza Ján Angelovič.
     
    58
    Domáci zlyhali v koncovke opäť. Marián Ferenc sa dostal k strele z vnútra pokutového územia z ideálnej vzdialenosti pred bránkou. Bránu prestrelil, a preto sa okamžite chytil za tvár.
     
    60
    Domáci futbalisti sa snažia aj o ďalšie ofenzívne výtvory. Na Ferencov center z ľavej strany, žiaľ, nik nereagoval. Lopta pristála na opačnej strane ihriska pri Hatokovi, ktorý sa však cez obrancu nedostal.
     
    62
    Zraneného Erika Šuľu v domácom tíme vystrieda Marko Lukáč, ktorý je ofenzívne ladeným hráčom. Domáci potrebujú vylepšiť práve činnosť v útoku.
     
    64
    Viktor Maťaš si hľadal priestor v šestnástke a zároveň si pýtal loptu od Ferenca. Lopta skončila len v pokutovom území a nie pri Maťašovi.
     
    65
    Lukáč sa ukázal Kicovi v pokutovom území. Spracoval si ponúknutú prihrávku, otočil sa smerom k bráne a pálil. Žiaľ, ani tento pokus nemusel Bartoš likvidovať, pretože vôbec nebol presný.
     
    66
    Hostia sa na nejakú chvíľu môžu dostať bližšie k Malecovej brány a poprípade ohroziť brankára Popradu, ktorý už dlho nemusel vykonávať žiaden zákrok. Túto možnosť dostávajú Lipany za faul, ktorý spáchal Tomáš Peciar a vyslúžil si aj žltú kartu.
     
    67
    Zo štandardky spoza šestnástky pálil nepríjemne Matej Hovančík. Lopta letela krížom smerom k pravej žrdi a Malec musel podniknúť brankársky zásah.
     
    69
    Domáci sú teraz mierne stlmení smerom dopredu. Lipančanom sa aj o jedného menej darí získavať cenné sekundy. Robia tak pred plánovaným vhadzovaním autu alebo pri zahrávaní štandardiek.
     
    72
    Lukáč vrátil pri ľavej hranici šestnástky Ferencovi, ktorý posielal center. Pri opačnej žrdi ho zachytil Maťaš, prihral Alekouovi, ktorému sa ešte ponúkol Lukáč a ten strieľal. Už bol však v páde a koncovku úplne pokazil.
    Hráči počas zápasu
     
    73
    Lipany sú si vedomé svojho kritického stavu. Tentokrát sa cenné sekundy pokúsil nazbierať Gomoľa, ktorý mierne zdržiaval po zásahu protihráča. Hlavný rozhodca mu však podohováral, aby zbytočne nepreťahoval čas.
     
    75
    Lukáč posunul na pravú stranu Maťašovi, ktorý už bol v šestnástke, chystal sa na prihrávku do malého vápna, ale dostal sa do súboja s Vitovičom. Potom si pýtal penaltu, ktorá však neprišla.
     
    77
    Ferenc odcentroval z pre neho typickej pozície z ľavej strany. Loptu získal Lukáč, ale k zakončeniu sa už nedostal.
     
    78
    Popradčania sú v koncovke absolútne nemohúcni a bezradní aj naďalej! Lukáč sa dostal k lopte tesne spred bránky, následne jeho strelu dorážal Alekou, ale iba do Bartoša!
     
    80
    Brankár Bartoš si opäť dal pozor a pomohol svojmu tímu. Ferenc ako klasicky z ľavej strany posielal center do vápna. Traja jeho spoluhráči čakali na loptu, ale tá skončila len v Bartošových rukách.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 580 divákov.
     
    83
    Daško našiel v medzierke potenciálne voľného Lukáča, ktorý sa mu ukazoval, ale nakoniec vybehol pre prihrávku oveľa skôr a nedokázal ju už zachytiť.
     
    84
    Peciar pálil ďaleko spoza hranice šestnástky. Našiel to ako jediné možné riešenie v tomto rozostavení. Lopta letela vysoko nad bránou.
     
    85
    Striedanie v tíme ŠK Odeva Lipany: z ihriska odchádza Ivan Pončák, prichádza Marcel Vysočan.
     
    86
    Kapitán hostí Pončák si však pri striedaní dáva načas. V pokoji odniesol kapitánsku pásku cez štvrtinu ihriska brankárovi Bartošovi a následne aj odkráčal k striedačkám. Z tribún sa spustil piskot a rozhodca reagoval a napomínal Pončáka.
     
    88
    Rudolf Bilas zahrával štandardku pre Poprad. Pálil z prvej spoza pokutového územia, lopta letela ponad bránku a skončila na hornej sieti.
     
    89
    Poprad dal gól!
    Štyri polčasy trvalo Popradu, kým strelil gól! Vo vytrápenom zápase s Lipanmi sa mu to konečne podarilo. Maťaš sa dostal k lopte v šestnástke, bol veľmi blízko. Bartoš prvý pokus vyrazil, ale dorážka MARIÁNA FERENCA bola už stopercentne gólová!
     
    90
    V tejto chvíli si už dovoľujem konštatovať, že tri body získa domáci Poprad, ktorý hrá vo výhode o jedného hráča, vyzerá byť spokojný a má absolútnu územnú prevahu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    Spasiť Lipany sa pokúšal hosťujúci Dlugoš, ktorý smeroval k pokutovému územi a snažil sa vytvoriť si pozíciu na zakončenie. Zastavil ho však Peciar.
     
    90+2
    Kica zrýchlil na ľavej strane, prihral Ferencovi, ktorý poslal do pokutového územia center. Lopta však skončila iba na hráčovi Odevy Lipany.
     
    90+3
    Rudolf Bilas skúsil šťastie z veľkej diaľky. Bartoš sa musel dvomi rukami poriadne natiahnuť za loptou a následne ju vyrazil do žrde!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Popradčania aj v druhom polčase okračovali v hre predovšetkým postavenej na územnej prevahe. Pomohla im druhá žltá karta Popovca, ktorá len posilnila ofenzívne ambície Popradu. Domáci sa veľmi natrápili na gól. Nakoniec im bolo dopriate, dal ho v 89. minúte Ferenc a Poprad po piatich zápasoch konečne získava tri body.

    Pekný zvyšok večera. (19:47:44)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 89. Ferenc

    Karty:   57. Hatok (PPD), 66. Peciar (PPD) – 20. Popovec (LIP)   53. Popovec (LIP)


    FK Poprad: Malec – Hatok, Šuľa, Peciar, Kica, Maťaš, Daško (C), Gallovič, Bilas, Ferenc, Ujčík
    Náhradníci: Huszárik, Lipták, Gruca, Lukáč, Lupčo, Tropp, Alekou

    ŠK Odeva Lipany: Bartoš – Vitovič, Popovec, Papp, Miliutin, Dlugoš, Pončák (C), Hovančík, Gomoľa, Hirka, Rokošný
    Náhradníci: Štroncer, Eliaš, Vysočan, Bondra, Angelovič, Kostár

    Rozhodčí: Valášek – Bobko, Poláček

    Diváci: 580
    bahis siteleri