Plzeň – Sparta 0:5 (kon.) | K. Vary – Zlín 7:4 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:3 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 0:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 2:0 (kon.)
Vítkovice – Třinec 0:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
HC Olomouc
Neděle 16.10.2016, 17:00 • DRFG Arena • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezkou neděli přeji všem fanynkám a fanouškům dobrého hokeje z brněnské DRFG Areny. Lídr extraligy Kometa Brno bude dnes na svém ledě hostit Olomouc.
     
    Souboj o čelo tabulky pokračuje. Ačkoliv Kometa v Chomutově ztrácela dvě branky, ve třetí třetině náskok Pirátů dohnala a v Podkrušnohoří vybojovali velmi cenný bod, přičemž bodovala podvanácté v letošní sezóně.
     
    Mora zažívá v nové sezóně herní výkyvy. Zvládla například bitvy proti Spartě, Chomutovu nebo Mladé Boleslavi, nicméně v posledních kolech je její forma ta tam. Olomoučtí nejprve doma padli po prodloužení 3:4 s Hradcem Králové, poté prohráli na ledě nedalekého Zlína a v posledním zápase podlehli doma Vítkovicím 2:4. Olomouci v současné době patří 7. místo se ziskem 17 bodů! V Brně tak Kohouti budou chtít po dvou zaváháních rozhodně bodovat.
     
    Na ledě Chomutova opět pálil ostrými Marek Kvapil, který zaznamenal dvě důležité trefy. Brněnský křídelník má na svém kontě již 16 kanadských bodů (7+9) a vládne produktivitě celé extraligy. Stejný počet bodů má na svém kontě také jeho spoluhráč z prvního útoku Martin Erat (6+10), jemuž patří v tabulce produktivitu druhé místo!
    Fanoušci Komety připravují choreo

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec, Kováčik, Gulaši, Malec, Trška, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Vincour – T. Havránek, Nečas, Dočekal – Kratochvíl.

    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, J. Mikúš – Holec, Ostřížek, Eberle – Skladaný, Herman, Fořt – Burian, Matai, Rác.

    Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Flegl, Polonyi..
     
    Do brány Komety se přesně po měsíci vrací Marek Čiliak, který se 16. září zranil na plzeňském ledě a od té doby jej plnohodně zastoupil kolega Karel Vejmelka.
     
    První start za Olomouc si pro změnu zapíše bývalý gólman Komety Martin Falter, pro kterého to budou první minuty v letošním ročníku extraligy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Blíží se začátek dnešního mače, DRFG se plní do posledních míst, i dnes se dá čekat magická hranice 7700 diváků, což v Brně znamená vyprodáno.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, rozhodčí jsou taktéž na ledě, můžeme pomaličku začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hosté se dostali do první slibné šance, Knotek vypálil z pravého kruhu a Marek Čiliak si připisuje první zákrok.
     
    00:38
    Vzápětí další šance, Laš vystřelil bekhendem a slovenský gólman musel zasahovat.
     
    00:49
    Domácí také zahrozili, a to pořádně. Kvapil našel před bránou Hrušku a od jeho brusle zamířil puk do Falterovy tyče!
     
    01:39
    Slibný začátek z obou stran, Olomouc začala aktivně, Kometa se dostává do tempa a už se také stěhuje před Martina Faltera.
     
    02:28
    A další zákrok olomouckého brankáře. Vincour vypálil z voleje a betony olomouckého brankáře byly připraveny.
     
    02:49
    Na druhé straně další dobrý pokus Mory. Rác vypálil na Čiliaka a ten měl co dělat, aby ošemetnou situaci ve své brankovišti vyřešil.
     
    03:38
    Domácí se na chvíli usadili v pásmu a zahrozili Dočekalem, ale puk letěl těsně vedle.
     
    03:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa pokračovala v aktivním napadaní a dočkala se odměny. Krásný pas před bránu vyslal Ondřej Němec a pro JANA HRUŠKU to byla jednoduchá záležitost. Stačilo dopravit kotouč do prázdné brány. Asistence: Ondřej Němec, Marek Kvapil.
    03:49 Jan HRUŠKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:08
    Olomouc však nehraje špatně a dál zaměstnává Čiliaka. Jaroměřského střelu nejprve odrazil kapitán Čermák a poté betonem zasáhl brněnský gólman.
     
    05:59
    Hraje se zajímavý hokej, Kometa dokázala udeřit po parádní kombinační akci, čímž zcela rozebrala soupeře a radovala se z gólu. Mora útočí, střílí, ale bez gólového efektu.
     
    07:08
    Čiliak si zachytá, Holec střílel nebezpečně přes beka a slovenský gólman toho mnoho neviděl.
     
    08:28
    Kometa často a ráda kombinuje, některé akce stojí za to, ale občas se souhra samozřejmě nepodaří. Káňa s Čermákem pěkně tvořili v pásmu, ale k zakončení se nedostali.
     
    09:28
    To však neplatí pro čtvrtou brněnskou formaci. Dočekal našel parádní přihrávkou Nečase a Falter nadvakrát musel zachraňovat svůj tým od druhého inkasovaného gólu.
     
    10:38
    Kováčik vyslal od modré pořádnou pumelice, která však končí těsně vedle. Poté se dostával k puku Gulaši, ale raději puk podržel na modré a počkal na spoluhráče.
     
    11:47
    Nečas dnes ve čtvrté lajně a i tam nehraje vůbec špatně. Sedmnáctiletý mladík napřáhl a Falter musel znovu zakročit.
     
    12:44
    Martin Nečas zůstal na ledě, zatímco ostatní z jeho formace střídali, podržel puk, přešel přes tři bránící hráče a ještě vystřelil. Celá hala mu aplaudovala, stejně jako děkují teď fanoušci Mory svému brankáři.
     
    13:52
    Kometa stále krásně kombinuje, akce mají nápad, například Erata příhra na Kvapila a jeho teč opět zaměstnala obranu Hanáků.
     
    13:52
    Po komerční přestávce buly ve středním pásmu.
     
    14:15
    Chyba Martin Faltera, který neodhadl situaci za bránou a málem z toho byla gólovka pro Malce, který střílel od modré, leč vedle.
     
    14:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže ho to dvakrát mrzet nemusí. MARTIN ERAT se ocitl takřka v olomoucké kuchyni a po skvělé kombinační akci posunuje puk za bezmocného Faltera. Opět totální vyšachování obrany a v podstatě jednoduché zakončení. Asistence: Ondřej Němec, Jan Štencel.
    14:36 Martin ERAT - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    15:36
    První vyloučení zápasu, za nedovolené bránění odchází za katr Škůrek.
     
    16:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita téměř okamžitě. Brňané i dnes dokazují, proč mají nejlepší útok v lize. MAREK KVAPIL dostal ideální přihrávku od Nečase, s ničím se dlouho nepáral a přízemní střelou propálil Faltera. Je to již 3:0. Asistence: Martin Nečas, Martin Zaťovič.
    16:09 Marek KVAPIL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:26
    Brno se rozjelo, je v pohodě a nyní je vládcem ledu. Olomouc nehrála špatně do takové páté minuty, kdy nebezpečně hrozila, ale na Čiliaka nevyzrála.
     
    18:56
    Další skvělá kombinace, Erat našel v mezikruží Hrušku a jeho střelu v poslední moment zablokoval jeden z olomouckých obránců.
     
    19:28
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, diváci děkují za předvedený výkon, který od svého týmu prozatím mohli sledovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Dvacet minut první třetiny je za námi. Kometa potvrzuje papírové předpoklady, vede vysoko 3:0 a má solidně nakročeno k dalším bodům. Ještě máme před sebou dvě třetiny, tak uvidíme, co hosté vymyslí. Začátek neměli špatný, ale pak se Kometa dostala do herní pohody a třemi brankami pokořila Faltera v olomoucké brány.
     
    Střely na bránu po první třetině: 11:8.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Branislav Konrád v bráně, Martin Falter odchytal dvacet minut a už je nyní na střídačce.
     
    20:42
    Olomouc zahrozila Skladaným, Čiliak musel zasahovat.
     
    20:49
    Na druhé straně šance pro Vojtěcha Němce, který ujel po pravé straně a Konrád vůbec nic neviděl. Puk však zachytil mezi betony.
     
    20:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Následovalo buly, které vyhrál Čermák, poslal puk na modrou čáru, kde byl připravený slovenský bek PETER TRŠKA a jeho čistý průstřel znamená, že Kometa vede již 4:0. Začátek se domácím tedy povedl výtečně a dál baví diváky pěknými brankami. Asistence: Leoš Čermák.
    20:54 Peter TRŠKA - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:37
    Teď střílel od modré Staněk a Čiliak toho moc neviděl, ale poradil si. Poté i se střelou Houdka, která byla navíc tečovaná.
     
    23:17
    Kometa dál tlačí a vytváří si šance. Kováčik nahodil kotouč před bránu, kde byl Haščák a jeho jemná teč nadělalala Konrádovi obrovské starosti.
     
    24:25
    Kotouč vypadl z hlediště, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    25:00
    Nepříjemné nahození na bránu vyslal Libor Zábranský, olomoucký gólman si pohlídal prostor u své zadní tyče.
     
    25:38
    Jan Hruška poslal kotouč mezi kruhy, kde byl Martin Erat a po jeho střele zasahuje Konrád svou lapačkou.
     
    25:59
    Miroslav Holec vypálil v plné rychlosti za modrou čárou, ale pro Čiliaka to nebylo nic složitého. Spíš museli dávat pozor diváci, protože puk skončil až na tribuně.
     
    26:57
    Kotouč znovu mimo hřiště, po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:26
    Rozhodčí pustili několik ostřejších soubojů a hraje se dál bez menších trestů. Trška využil volného prostoru před bránou a najel si až před Konráda, ten ale zasahovat nemusel. Puk letěl těsně nad.
     
    29:37
    Na další šance čekáme, hosté se málem dostali ke střele, ale Čiliak byl u kotouče včas a rozehrál od brány...
     
    30:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je sníženo. Od modré vystřelil obránce MARTIN VYRŮBALÍK a puk propadl přes obránce až do brněnské sítě. Čiliak toho mnoho neviděl a musel lovit kotouč ze své klece. Asistence: Jakub Herman.
    30:21 Martin VYRŮBALÍK - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:57
    Na ledě zůstal ležet Juraj Mikůš, vylučovat se nebude, i když se hosté dožadovali trestu.
     
    31:59
    Domácí po delší době zahrozili skvělou šancí. Haščák našel volného Hrušku a Konrád jeho pokus vyrazil ramenem těsně nad bránu.
     
    33:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v síti Čiliaka. Olomouc se dostala do brejku a také do zakončení. JURAJ MIKÚŠ napřáhl z mezikruží nad lapačku Čiliaka a rázem je to o dva góly. Asistence: Marek Laš, Robin Staněk.
    33:22 Juraj MIKÚŠ - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:37
    Kometa musí znovu zabrat, poslední minuty hrála až příliš bohorovně a hosté hrozí šancemi.
     
    35:20
    A už to mohlo být jen o branku. Juraj Mikůš ujížděl sám na bránu a chtěl zakončit bekhendem, ale slovenský gólman nedal svému soupeři prostor na zadní tyči.
     
    36:27
    Každopádně Olomouc v posledních minutách hodně zlobí, měla solidní šance.
     
    36:32
    Po komerční pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    36:59
    Obrovská šance pro Zaťoviče, který byl zničehonic u Konráda, ale ten mu nedovolil popáté skórovat.
     
    37:07
    Ihned po buly pálil Čermák, následoval ho z pravého kruhu Káňa, ale tentokrát to nebylo pro Olomouc nic složitého.
     
    38:06
    Ofsajd Olomouce, která v závěru druhé třetiny bojuje o další snížení skóre. Kometa se ale už dostala také do tempa a začala hrát aktivněji.
     
    38:30
    Tutovka pro Marcela Haščáka, který jel sám na svého slovenského krajana Konráda, ale ten ho v souboji tváří v tvář vychytal.
     
    39:25
    Už se hraje poslední minuta první třetiny a Kometa uzamkla svého soupeře do pásma a vytvářela si solidní šance. Jenže vše pochytal Konrád a do šaten se tak jde za stavu 4:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Střely na bránu po 2. třetině – 24:13.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    Je za námi druhá třetina, která znovu nabídla tři branky, tentokrát ale padla jedna do olomoucké sítě a dvě do té brněnské. Kometa lehce polevila, vedla 4:0 a hosté se dostali rychlými góly zpět do hry. Na rozdíl jediného gólu mohl navíc snížit Mikůš, ale Čiliak svůj tým podržel. Kometa je však v útoku silná, pakliže roztočí před Konrádem kolotoč, má olomoucká defenziva plné ruce práce. Pokračovat budeme za pár minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Jdeme do třetí části hry, Kometa má náskok celkem solidní, ale v hokeji tohle rozhodně nic neznamená.
     
    40:49
    Kometa zahrozila Nečasem a Zaťovičem, oba jsou nyní ve druhé lajně a bude z toho přesilovka.
     
    41:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Houdek – 2 min., držení protihráče).
     
    41:09
    Druhé vyloučení zápasu a druhá přesilovka Komety. V prvním případě z toho byla branka.
     
    41:57
    Hanáci první minutu přežili bez větších starostí, na Konráda toho moc nešlo.
     
    42:56
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Juraj Mikúš – 2 min., krosček).
     
    42:56
    Další přesilovka pro Kometu, pět vteřin bude dokonce dvojnásobná.
     
    43:26
    Hosté ve čtyřech, ale dobře vypálil Kvapil a puk skončil těsně vedle. Poté tým Zdeňka Venery vyhazuje.
     
    44:26
    Čermák dával puk pod sebe na Kováčika, ale ten neudržel pásmo. Hosté znovu vyhazují a zdá se, že oslabení přežijí.
     
    45:18
    Je to tak, Mora v pěti. Nicméně se vyskytla dobrá šance Komety, Dočekal se dostal před Konráda, ten ale puk vyrazil.
     
    45:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometu může tato branka pořádně uklidnit. Znovu se vzdaluje soupeři na rozdíl tří branek. Parádní trefu zaznamenává JAN HRUŠKA který vymetl pavučinky v pravé šibenici olomoucké brány a trefuje se dnes podruhé v zápase. Asistence: Martin Erat, Marek Kvapil.
    45:57 Jan HRUŠKA - 5:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:07
    Další velká šance Komety. Peter Trška projel po levé straně a z blízkosti trefuje Konráda do ramene. Puk poté končí v ochranné síti.
     
    48:28
    Hraje se poměrně rychle, bez nějakého zbytečného přerušování hry. Teď už to budou mít hosté hodně složité. Navíc mohli pošesté inkasovat. Ondřej Němec v dobré pozici minul olomouckou svatyni.
     
    49:02
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jakub Herman – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:21
    Krásná akce od Kvapila a ještě lepší provedení teče od Zaťoviče. A také skvělý zákrok Konráda, který lapačkou zachránil svůj tým.
     
    50:00
    Olomouc vyhazuje přes všechny čáry a poté zahrozila u Čiliaka. Vypadalo to na Eberleho, který se ocitl sám před brněnskou bránou, ale nedal.
     
    50:59
    Hosté jsou v pěti a ve svém oslabení dvakrát solidně zahrozili.
     
    51:31
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., hákování).
     
    51:31
    První přesilovka zápasu pro Olomouc, která v posledních vteřinách sahala po snížení.
     
    51:50
    Brňané vyhazují, také si vyzkouší hru ve čtyřech.
     
    52:58
    Houdek s Holcem v dobrých šancích, to byly rozhodně pozice na vstřelení gólu, ale uzdravený Čiliak dnes chytá spolehlivě.
     
    53:33
    Brno je v pěti, Olomouc nepředvedla špatnou přesilovku, ale brankář Komety si připsal několik dobrých zákroků.
     
    54:27
    Při hře 5/5 se rozjel po levé straně Kvapil, natlačil se až před Konráda, ale měl to v tísni před bránou složité.
     
    55:08
    Dnešnímu utkání přihlíží 7700 diváků – potřetí je letos v DRFG Areně vyprodáno.
     
    55:08
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., hákování).
     
    56:11
    Před bránou najetý Laš, který minul bránu. Poté střílel od modré Vyrůbalík a byla z toho boční tyč.
     
    56:37
    Kometa vyhazuje a i druhé oslabení zatím zvládá.
     
    57:08
    Marek Čiliak chytá střelu Staňka a tím končí přesilovka hostujícího celku.
     
    57:26
    Do konce zápasu zhruba dvě a půl minuty, do dvou akcí se dostali brněnští hráči. Nejprve Haščák a poté Vincour. Konrád ale vytáhl skvělé zákroky.
     
    58:57
    Gulašiho střela neprošla přes obránce a kotouč ve středním pásmu.
     
    59:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali ještě jedné branky. Bývalá brněnská dvojice se dostala před Čiliakovu bránu, byl to VILÉM BURIAN, který vypálil a trefil se přesně do míst, kam brankář Brna nedosáhl. Asistence: David Ostřížek.
    59:24 Vilém BURIAN - 5:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Víc už se nestane, Kometa bere tři body, když o nich rozhodla prakticky díky první třetině, která se ji povedla skvěle. Olomouc začala zlobit za stavu 4:0, měla šance a také snížila. Ale Kometa výsledek kontrovala, zvýšila stav a ke konci ji inkasovaná branka nemusí mrzet. Má plný počet bodů a zůstává na první místě tabulky.
     
    Hráči zápasu: Jan Hruška – Vilém Burian.
     
    Střely na bránu celkem: 32:25.
     
    Je dobojováno, Kometa tak bere tři body, Olomouc vstřelila tři góly, ale body si domů nepoveze. Díky za pozornost a přeji pěkný večer z Brna. (19:15:48)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 4. Hruška (O. Němec, M. Kvapil), 15. M. Erat (O. Němec, Štencel), 17. M. Kvapil (Nečas, Zaťovič), 21. Trška (Čermák), 46. Hruška (M. Erat, M. Kvapil) – 31. Vyrůbalík (Herman), 34. J. Mikúš (Laš, Staněk), 60. Burian (Ostřížek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec, Kováčik, Gulaši, Malec, Trška, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Vincour – T. Havránek, Nečas, Dočekal – Kratochvíl.
    HC Olomouc: Falter (21. Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, J. Knotek, J. Mikúš – Holec, Ostřížek, Eberle – Skladaný, Herman, Fořt – Burian, Matai, Rác.

    Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Flegl, Polonyi.

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    bahis siteleri