Opava – SHK Hodonín 5:2 (kon.) | Šumperk – Technika Brno 9:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Poruba 2011 2:5 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 5:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Nymburk 0:0 (pře.) | Řisuty – Jablonec n/N 1:4 (kon.)
Žďár n/S – David Servis 5:2 (kon.) | Písek – Havlíčkův Brod 4:3 (1:0 po s.n.) | Sokolov – Klatovy 3:4 (kon.)
Pelhřimov – Tábor 2:1 (kon.) | Jindř. Hradec – Kolín 1:2 (1:2 po s.n.) | Trutnov – Bílina 2:4 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Děčín
4:3 (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 22.10.2016, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer přeji z děčínského zimního stadionu všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu deváté kolo druhé hokejové ligy a my budeme sledovat utkání mezi týmy HC Děčín a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Děčín

    Domácí Medvědi mají za sebou dvě prohry. Nejprve padli ve vyrovnaném souboji v Sokolově 2:3 po prodloužení, pak následovala prohra v Bílině 2:4, za kterou se mimo jiné prosadili také dva hráči, kteří v minulosti oblékali děčínský dres, a sice Milan Böhm a Martin Baránek. Obě děčínské trefy zaznamenal Jaroslav Hašek. Děčínští mají na svém kontě zatím devět bodů a okupují deváté, tedy předposlední místo druholigové tabulky skupiny Západ. Před svými diváky se dnes pokusí získat nějaké body, které by rozhodně byly potřeba. Ale proti dnešnímu soupeři z Podkrkonoší to nebude vůbec, ale vůbec jednoduché.
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Vrchlabí je totiž novým lídrem tabulky skupiny Západ. Rozjetý Stadion v minulém kole doslova smetl západočeský Sokolov, který mohl být rád, že neinkasoval potupnou desítku. Vrchlabští zvítězili vysoko 9:1 a jsou na prvním místě se ziskem sedmnácti bodů. Jejich skóre vstřelených branek je v počtu šestačtyřiceti přesných zásahů, což znamená, že jejich průměr na zápas je 5,75 gólů na jedno utkání. V tomto duelu tedy bude hlavně potřeba jejich smrtící úniky bránit. Podaří se Děčínu zastavit rozjetou vrchlabskou mašinu?
     
    Vzájemná utkání

    V loňském roce Medvědi nezískali s tímto soupeřem ani jeden bod. Nejprve padli na jeho ledě těsně 5:6 a také doma v odvetě neuspěli. Stadion si odvezl výhru 4:2. Hokejisté Děčína tak mají velkou motivaci obě loňské prohry odčinit, svému soupeři mají rozhodně co vracet. Žádná procházka růžovým sadem je však nečeká.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Saska, Chmel, Zdvořáček, Procházka J., Hucek, Kopta, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Sýkora, Zajan – Vykouk, Kment, Patzelt

    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků, Matějček, Kadavý, Jandejsek – Procházka M., Filip, Šťastný – Novák, Šimoníček, Bláha – Svoboda, Urban, Oppelt – Maďar, Miškovský, Čurda – Krsek

    Rozhodčí: Hodač – Marek, Ovsík.
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše a utkání tak za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se hned drali do prvního útoku. Hosté však zabojovali ve vlastním pásmu a kotouč tak získali na svoji stranu.
     
    00:30
    Před Michajlovem se jim nepodařilo vyslat střelu, ale nakonec zůstanou v útočném pásmu. Medvědi zahráli puk na zakázané uvolnění a hra se stěhuje před jejich brankáře.
     
    00:48
    Děčín právě vstřelil branku!
    Do samostatného úniku se dostal Daniel Volráb po chybě hostující obrany a poté se dostal až před Jelínka. Po jeho střele zazvonila tyč vrchlabské branky a kotouč se následně odrazil na hůl RADIMA VACKA, který puk usměrnil mezi tři tyče – 1:0. Asistence: Daniel Volráb.
     
    01:26
    Hosté se vzápětí dostali před Michajlova, na kterého pálil Novák, ale domácí brankář mu semaforem jeho šanci zneškodnil.
     
    01:43
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Velmi brzy se hosté z úvodní branky oklepali a hned po vhazování v útočném pásmu srovnávají stav tohoto zápasu. Po buly se ke kotouči dostal PATRIK MAĎAR a okamžitou střelou nedal Michajlovovi vůbec žádnou šanci – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Martin Čurda.
     
    02:50
    Z pravého kruhu střílel na Jelínka Michal Oliverius, navrátilec do děčínské sestavy po zranění ale svou střelu za jeho záda neposlal. Nicméně Medvědi v útočném pásmu zůstanou, vhazovat se bude po levici Jelínka.
     
    03:40
    Úvod utkání nabízí velmi pohledný útočný hokej, který se musí divákům líbit. Do Děčína přijela Stadion povzbudit i hrstka vrchlabských příznivců.
     
    04:48
    Děčínští se dostali do útočného pásma, ale hosté velmi dobře hlídali vlastní modrou čáru a Medvědy z něho záhy vykázali.
     
    05:11
    Od modré čáry vyslal jedovatou střelu Martin Zdvořáček a Jakub Jelínek vytasil přesný zákrok, kterým podržel svůj tým.
     
    05:46
    Na druhé straně střílel na Michajlova Tomáš Šťastný, ale trefil pouze boční konstrukci domácí branky. Medvědi přebírají kotouč a jdou do dalšího útoku.
     
    06:15
    Obrovská šance pro domácí tým. Z pravé strany unikl všem Ondřej Sýkora, jenž na Jelínka vyslal prudkou střelu. Jen díky jeho pohotovému zákroku hosté neinkasovali. Za jeho zákrok mu následně jeho spoluhráči děkovali.
     
    07:28
    Urban vyšťoural kotouč ve středním pásmu a hned se hnal až před domácí branku. Obrana Děčína však znemožnila jeho střelu a vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    08:08
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá Ondřej Sýkora za hru vysokou holí.
     
    08:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Klement – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Patzelt – 2 min.).
     
    08:38
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Síly na ledě se po trestech vyrovnaly a nyní jsou v útočném pásmu hosté.
     
    10:01
    Martin Filip pálil na Michajlova z těsné blízkosti, ale domácí brankář efektním semaforem jeho projektil dokázal pokrýt.
     
    10:08
    Domácí jsou v plném počtu a čeká je zkrácená přesilová hra.
     
    10:38
    Po ráně Volrába z prostoru mezi kruhy se zaskvěl na druhé straně Jelínek a další jeho zákrok podržel hosty. Následně pak jsou Vrchlabští v plném počtu.
     
    10:45
    Moc dlouho jim to ale nevydrželo. Dvě minuty za podražení dostává Miškovský.
     
    11:30
    Kotouč po střele Zdvořáčka se snášel na branku hostů, ale z výskoku ho dokázal zachytit Jakub Jelínek, který si tak připisuje další úspěšný zákrok.
     
    12:05
    Medvědi neudrželi kotouč na svých holích v útočném pásmu a hosté ho následně vyhazují až před brankáře Michajlova.
     
    12:36
    Hosté se znovu osvobodili a už to vypadá, že své další oslabení ubrání.
     
    12:45
    Je to tak, Miškovský je na ledové ploše a Vrchlabí je tedy v plném počtu.
     
    13:46
    Medvědi pokračovali v útočném tažení na hostující branku, ale pronikající Faigl byl seknut a Šimoníček tak dostává dvě minuty za sekání.
     
    14:09
    Martin Filip zachytil kotouč ve středním pásmu a okamžitě ho poslal až před domácí branku.
     
    14:41
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale Medvědi svou početní výhodu využívají. Do prostoru mezi kruhy se na přihrávku připravil TOMÁŠ FAIGL, který svou bombou vymetl v síti hostí všechny pavučiny. Návrat do sestavy tak oslavil ve velkém stylu – 2:1. Děčín si tak své vedení bere zpátky. Asistence: Michal Oliverius, Jan Kment.
     
    16:04
    Zbytečné vyloučení na straně hostů. Jirků sekl projíždějícího děčínského hráče a toho si hlavní rozhodčí okamžitě všiml.
     
    17:01
    Hosté své oslabení zatím hrají velmi dobře a Medvědy takřka k ničemu nepouštějí. Nyní se k puku dostal Kadavý, jenž ho posílá až před Michajlova.
     
    17:22
    Vaněk střílel od modré čáry a kotouč po jeho prudké střele orazítkoval břevno hostující svatyně!
     
    18:04
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    18:25
    Jelínek musel opět zasahovat. Medvědi zaútočili znovu na jeho branku, kterou svým přesným zákrokem dokázal uhájit. Vhazovat se po přerušení hry bude po jeho pravé ruce.
     
    18:48
    Na druhé straně si úspěšný zákrok připsal také Michajlov, jenž lapil střelu z pravého kruhu z hole Bláhy.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    V závěru periody se ještě dvěma střelami blýskli domácí, ale Jelínek ve svém brankovišti doslova čaroval a další gól za svá záda nepustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto utkání je za námi. Hned v první minutě se ujali vedení zásluhou Radima Vacka domácí hokejisté, ale hosté prakticky okamžitě srovnali Patrikem Maďarem. V patnácté minutě ale propálil Jelínka Tomáš Faigl, který využil přesilovou hru. Uvidíme, co nám přinese další třetina, která začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hned po úvodním vhazování raději ukryl pod svojí lapačku nahozený kotouč před jeho branku Michajlov a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    20:29
    Hosté byli znovu hodně aktivní a dostali se zpět před domácí branku kde střílel Oppelt. Jeho rána ale byla sražena vysoko nad.
     
    21:09
    Slibně se rozvíjející akci Vrchlabí zastavilo postavení mimo hru, ve kterém se ocitl Novák. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    22:05
    Martin Zdvořáček se ocitl úplně sám před hostující brankou, ale kotouč nedokázal zkrotit a okamžitě se Jelínek zmocnil kotouče a přerušuje hru.
     
    22:48
    Před Huckem zívala odkrytá branka hostů, ale poté, co děčínský obránce střílel z levého kruhu, na poslední chvíli poslal kotouč do bezpečí jeden z hostujících obránců!
     
    23:11
    Klement vyslal od modré čáry štiplavý projektil na Michajlova, který sklapnutím svých betonů zachytil kotouč.
     
    23:37
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Za hákování už sedí na trestné lavici domácí Hucek.
     
    23:58
    Vrchlabští se usadili v útočném pásmu, ale jejich přihrávku zachytil Chmel, který okamžitě posílá puk až před Jakuba Jelínka.
     
    24:40
    A další osvobození domácích, kteří šli vystřídat svou unavenou čtveřici. Na ledě je čerstvá čtyřka Medvědů a vhazovat se bude před Michajlovem.
     
    25:05
    Nyní se domácí brankář předvedl další přesným zákrokem. Tomáš Jirků na něho poslal vzdušnou střelu, kterou ale efektním semaforem Michajlov chytá!
     
    25:37
    Hucek je na ledě a to znamená jediné, domácí celek je už v plném počtu.
     
    26:14
    Šimoníček byl moc rychlý při zavádění kotouče do útočného pásma a byl v ofsajdové pasti. Hra se tedy stěhuje zpět do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    26:59
    Zdvořáček střílel z pravé strany na Jakuba Jelínka, ten mu doslova ukradl letící kotouč a připisuje si tak další skvělý zákrok.
     
    28:14
    Na druhé straně se ke střele v prostoru mezi kruhy dostal Urban, ale jeho střela nakonec skončila pouze vedle Michajlovovy svatyně.
     
    29:06
    Martin Filip vyslal z pravého kruhu zdravici pro Michajlova, který svým levým betonem zneškodnil jeho prudkou střelu.
     
    29:23
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Nyní už ale musel lovit puk ze své sítě podruhé. Znovu to bylo po vhazování v pásmu Medvědů a střela, která na něho mířila z hole ADAMA JANDEJSKA, skončila za jeho zády – 2:2. Znovu je tedy vyrovnáno a v polovině utkání se tak začíná znovu od začátku. Asistence: Tomáš Bláha.
     
    30:31
    Michal Oliverius si převzal kotouč od Tomáše Faigla a poté se z prostoru mezi kruhy dostal ke střele. Ta však skončila na lapačce Jakuba Jelínka.
     
    31:00
    Chmel nahazoval kotouč před hostující branku a Jelínek i tak musel zasahovat. Svou holí sklepl puk vedle sebe, kde si ho převzali vrchlabští obránci.
     
    31:56
    Na druhé straně si na domácí branku najížděl Šimoníček, jenže jeho úmysl vystihl Chmel, který ho o kotouč připravil.
     
    32:44
    Na Michajlova mířila další jedovatá střela z hole Svobody, tu ale ukryl mezi svými betony. Hosté čím dál více vystrkují růžky a snaží se poprvé strhnout vedení na svou stranu.
     
    33:37
    Michal Oliverius našel svou přihrávkou najíždějícího Václava Racka, který bombou z pravého kruhu nechal vyniknout Jelínka, jenž hodně svůj tým podržel.
     
    34:28
    Na Jelínka mířila střela Sýkory, který z vrcholu pravého kruhu opět zaměstnal brankáře hostů.
     
    36:15
    Zakázané uvolnění na straně Vrchlabí, hra se tak znovu stěhuje před Jakuba Jelínka. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:30
    Zdvořáček střílel od modré čáry, Jelínek vyrazil jeho střelu před sebe, ale k odraženému kotouči se Faigl nakonec nedostal a po zisku puku se hosté přemístili do útočného pásma.
     
    37:23
    Radim Vacek si nabruslil před Jelínka, chtěl ještě udělat o krok navíc, ale brankář hostů byl na svém místě. Následně pak před ním dorážel do poloodkryté klece Daniel Volráb, ale Jelínek se fantasticky přesunul zpět a puk zachytil.
     
    38:51
    Tomáš Faigl zachytil obětavě kotouč po ráně od modré čáry, následně pak, když ležel na zemi, zezadu ho krosčekoval Miškovský, který tak zbytečně oslabuje svůj tým.
     
    39:27
    Hosté se dokázali osvobodit a kotouč doletěl až před Michajlova. Medvědi tak budou muset svou útočnou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní hosté dokázali srovnat zásluhou Adama Jandejska a hostům se dýchalo lépe. Na obou stranách pak byly k vidění další šance, skóre se už ale do konce druhé periody nezměnilo. Čeká nás tak jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Odražený kotouč, který se dostal k pravé tyčce Jelínkovy branky sebrali hosté a uhánějí s ním do útočného pásma.
     
    40:51
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    41:40
    Nyní se budou ve čtyřech bránit Medvědi. Tomáš Faigl dostává dvě minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici.
     
    41:50
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    A hostům k využití své početní výhody stačilo pouhých deset vteřin. Po vhazování před Michajlovem se ke střele napřáhl TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který tak poprvé v zápase strhává vedení na stranu Vrchlabí – 2:3. Asistence: Martin Klement.
     
    43:01
    Jaroslav Hašek uvolnil Daniela Volrába, který si sjel blíže hostující brance, ale svou následnou střelu poslal do boční konstrukce Jelínkovy svatyně.
     
    43:50
    Procházka od modré čáry vyslal tvrdou střelu na Jelínka, ten ji dokázal vyrazit před sebe a hned na to pak chytil i dorážku Tomáše Faigla.
     
    45:11
    Rušno bylo před brankou domácího celku. Na Michajlova mířily dvě nebezpečné střely hostů, se kterými si ovšem dokázal poradit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    45:35
    Šťastný se proháčkoval za obranu Děčína, z levého kruhu pak střílel na Michajlova, ale střelu srazila domácí obrana do ochranné sítě.
    Dnešek prostě patří 2. lize!

     
    45:43
    Souběžné vyloučení na obou stranách. Domácí Fojt dostává pět minut za úder do oblasti hlavy a krku a trest do konce, na hostující pak Urban za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách a poté budou mít přesilovku hosté.
     
    47:36
    Medvědi zatlačili hosty v jejich pásmu a dlouho ho neopouštěli. Nyní se dostali do obrovské šance, kterou však neproměnili. Jelínek tak svůj tým hodně podržel.
     
    47:43
    Hosté jsou kompletní a nyní je čeká zkrácená přesilová hra.
     
    48:39
    Ve vlastním oslabení ujel Daniel Volráb, ale střela z pravé strany pak skončila na chrániči jednoho z hostujících obránců.
     
    49:18
    Domácí se dostali ke kotouči ve vlastním pásmu a hned puk vyhazují až před Jelínka.
     
    50:06
    A opět je tu osvobození Medvědů, kteří tak mají podstatnou část oslabení za sebou. Hosté zakládají svou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    50:22
    Další trest pro domácí, Zdvořáček dostává dvě minuty za podražení.
     
    50:43
    Medvědi jsou ve čtyřech.
     
    51:15
    Kotouč letí znovu až před Jelínka a domácí se znovu dokázali osvobodit.
     
    52:01
    Patrik Urban pálil z pravé strany na Michajlova, ten fantastickým zákrokem jeho ránu chytil a jen díky němu hosté nevedou o dva góly. Byla to střela z kategorie těch tutových.
     
    52:22
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    52:54
    Michajlov lapil další jedovatou střelu hostů, kteří jsou nyní hodně aktivní. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    53:33
    Vacek číhal před hostující brankou, kotouč mu na jeho hůl poslal Jaroslav Hašek, ale Jelínek vyrovnání nepřipustil.
     
    54:18
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nádherná souhra děčínské první formace. Podél levého mantinelu si nabruslil DANIEL VOLRÁB, který poté z vrcholu levého kruhu vyslal nechytatelnou střelu, na kterou Jelínek neměl nárok – 3:3. Je znovu vyrovnáno. Asistence: Jaroslav Hašek, Radomír Vaněk.
     
    55:02
    Václav Racek měl na holi vedoucí branku. Dostal se do těsné blízkosti Jelínka, na kterého vyslal přízemní střelu a jen díky pohotovému zákroku brankáře hosté neinkasovali.
     
    55:53
    Medvědů je nyní doslova plné kluziště. Václav Racek znovu hrozil před Jelínkem, ale jeho dorážku chytil do své lapačky.
     
    56:27
    Jaroslav Hašek zblízka pálil na Jelínka, kotouč prosvištěl jen těsně nad jeho břevnem. Domácí hosty doslova vaří, ale ti jejich tlaku odolávají.
     
    57:21
    Po delsí době se do pásma Děčína dostali hosté, ale střela Šimoníčka zamířila jen do lapačky Michajlova.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Hra se nyní uklidnila a s přibývajícím časem oba celky raději brání. Nikdo nechce udělat chybu, která by některý z týmů stála inkasovanou branku.
     
    59:19
    Hosté v posledních chvílích musejí děkovat svému brankáři, za zákroky, které předvádí. Před malou chvílí fantasticky zlikvidoval střelu Vaňka od modré čáry.
     
    59:19
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    59:25
    Medvědi zachytili puk v obranném pásmu a šikovně ho vyhazují do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:07
    Po vhazování se do útočného pásma vrhli domácí, z pravé strany střílel Hašek, Jelínek vyrazil puk před sebe a pak chytil dorážku Petra Sasky.
     
    60:58
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi ujeli tři na jednoho a je z toho rozhodující branka. Z prostoru mezi kruhy tvrdě vystřelil MARTIN ZDVOŘÁČEK, který tak připisuje bod navíc pro Děčín. Asistence: Václav Racek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hned v první minutě nastaveného času rozhodli o své výhře domácí hokejisté, kteří tak získali bonusový bod navíc.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:10:08)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Vacek (Volráb), 15. Faigl (Oliverius, Kment), 55. Volráb (Hašek, Vaněk), 61. Zdvořáček (Racek) – 2. Maďar (Čurda), 30. Jandejsek (Bláha), 42. Šťastný (Klement)


    HC Děčín: Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Saska, Chmel, Zdvořáček, Procházka J., Hucek, Kopta, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Sýkora, Zajan – Vykouk, Kment, Patzelt
    HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků, Matějček, Kadavý, Jandejsek – Procházka M., Filip, Šťastný – Novák, Šimoníček, Bláha – Svoboda, Urban, Oppelt – Maďar, Miškovský, Čurda – Krsek

    Rozhodčí: Hodač – Marek, Ovsík
    bahis siteleri