Charleroi – Genk 2:1 (kon.) | Sint-Truiden – Waregem 0:2 (kon.) | Club Bruggy – Westerlo 4:0 (kon.)
Anderlecht – Mechelen 2:0 (kon.) | Kortrijk – Eupen 1:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:0 (1:0)
YR KV Mechelen
Středa 26.10.2016, 20:30 • Constant Vanden Stock Stadium (Anderlecht) • Belgická liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký večer, dnes se společně zaměříme na duel belgické fotbalové ligy mezi RSC Anderlecht a YR KV Mechelen. Utkání začíná ve 20:30 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    RSC ANDERLECHT
    Po jedenácti odehraných kolech nového ligového ročníku jsou domácí fotbalisté na druhé příčce v tabulce belgické fotbalové ligy se ziskem jednadvaceti bodů. Sázkové kanceláře je alespoň před dnešním zápase staví do pozice výrazných favoritů, ačkoliv RSC je zatím až deváté v tabulce domácích zápasů.

    V posledním utkání Anderlechtu před vlastními fanoušky z toho bylo drama proti Lokerenu, dvanáctému mužstvu soutěže a celku, který se kdysi utkal s Viktorií Plzeň v evropských pohárech. Diváci viděli jedinou branku a o tu se až v samotném závěru, v 89. minutě postaral pětadvacetiletý polský fotbalista RSC Lukasz Teodorczyk. Hosté dohrávali o desíti, když se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Georgios Galitsios.

    Naposledy ale jel Anderlecht na půdu soupeře a prohrál na hřišti Brug 1:2. Domácí vedli 2:0, ale závěr duelu měli ztížený, neboť do sprch putoval bez prvního napomenutí Wesley. Pár minut před vypršením normální hrací doby skóroval zmiňovaný Lukasz Teodorczyk, ale na jakýkoliv bodový zisk RSC to již nestačilo.
     
    YR KV MECHELEN
    Hostující fotbalisté jsou po jedenácti odehraných zápasech nové ligové belgické sezony na desátém místě, tedy na stejné pozici, na které skončili loňský ligový ročník se ziskem sedmatřiceti bodů a ztrátou osmnácti bodů na svého slavnějšího soupeře z Anderlechtu, který skončil třetí a probojoval se do bojů o titul.

    Mechelen je před dnešním zápasem pasován do role jednoznačného outsidera podle sázkových kanceláří. V posledním střetnutí z toho byla výhra nad Mouscronem v poměru 2:0, když obě trefy zaznamenali domácí fotbalisté ve druhém poločasu. Nejprve se v 65. minutě prosadil francouzský hráč Yohan Croizet, aby o devět minut později zajistil tři body do tabulky belgické ligy YR KV jeho řecký spoluhráč Dimitrios Kolovos.

    V posledním venkovním zápase prohrál Mechelen na stadionu Genku, tedy mužstva, za které nastupuje exsparťanský střední obránce Jakub Brabec. Mimochodem, tento fotbalista se vešel do základní sestavy osmého týmu nejvyšší belgické fotbalové soutěže. V sedmé minutě na sebe upozornil žlutou kartu, ale nakonec nebyl ani střídán a odehrál celý zápas. A i on přispěl k výhře Genku 2:1. Hosté nedohrávali v jedenácti mužích, neboť v prvním poločase, kdy ještě Mechelen vedl 1:0, putoval pryč z hrací plochy Laurens Paulussen a to bez jakékoliv první žluté karty! Zkrátka dostal okamžitě červenou kartu!

    I to pomohlo Genku k tomu, aby zápas otočil brankami Karelise (z pokutového kopu) a posléze trefou Baileyho.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    Co se týče vzájemných zápasů mezi RSC a YR KV tak v posledních čtyřech střetnutích z toho byla pokaždé remíza. Naposledy za smírné skóre 2:2 v únoru letošního roku, kdy se hrálo na půdě Mechelenu. Hosté vedli 2:1, ale v 73. minutě zajistil dělbu bodů Francouz Nicolas Verdier.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Roef – Sowah Adjei, Dendoncker, Nuytinck, Acheampong – Capel, Badji, Tielemans, Hanni – Stanciu, Teodorczyk
    Náhradníci: Boeckx – Deschacht, Harbaoui, Bruno, Faes, Vancamp

    YR KV Mechelen: Moris – Chen Xavier, Cocalič, De Witte, Bjelica – Croizet, El Messaoudi, Kolovos, Filipovič, Claes – Verdier
    Náhradníci: Coosemans – Matthys, Randall Leal, Veselinovič, Schoutderden, Elias Cobbaut, Vanlerberghe

    Rozhodčí: Van De Velde – Meers, Dens (všichni Belgie).
     
    Domácí nastoupí ve fialovém, hosté ve žlutočerveném!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop mělo na starosti domácí mužstvo, ale nebude se jednat o nějaký rychlý útok. Hráči ve fialovém začínají pěkně od belgického brankáře Roefa.
     
    1
    Vůbec poprvé se v dnešním mači dotknout míče také stopeři RSC, tedy Dendocker a Nuytnick. Anderlecht je v dnešním utkání favoritem.
     
    2
    Domácí obrana nikam nespěchá. Postupně si vyměnila míč kompletní obranná čtyřka Anderlechtu až vše skončilo u Sowaha Andeie na pravém kraji defenzivy fialových.
     
    3
    Útok domácích nebyl nikterak dlouhý. Nicméně lucemuburský brankář hostů Moris nemusel zasahovat a právě od něj začne akce Mechelenu.
     
    4
    Viděli jsme první roh zápasu, když Acheampong nastřelil spoluhráče Tielemanse. Hosté centrovali na zadní tyč, jenže sudí Van De Valde pouze ukázal, že Roef bude vykopávat od vlastní branky.
     
    6
    Tak to je hodně zajímavý start zápasu. Verdier utíkal sám na Roefa a byl podražen, takže následovala penalta, kterou ale gólman domácích chytil právě Verdierovi.
     
    7
    A právě domácí belgický brankář Roef dostal žlutou kartu za svůj faul na francouzského útočníka Mechelenu.
     
    8
    Ta chycená penalta bude mít v závěru zápasu velkou hodnotu. Nyní se ale díváme na Morise, který vykopává od vlastní branky. Anderlecht trošku asi nalomil psychiku hostujícího mužstva.
     
    10
    Na začátku desáté minuty zápasu měli hosté k dispozici zajímavou příležitost, když byl nařízen volný přímý kop, jenže míč se snesl pouze na hlavu stojícího hráče Anderlechtu!
     
    11
    Hostující obránce Chen Xavier nyní dirigoval dění na hřišti, jenže tým Mechelenu se musí opět vrátit až ke svému brankáři Morisovi.
     
    11
    Obránce domácích Nuytnick unikal po levé straně hřiště, jenže právě on nakonec ani neodcentroval před branku Morise. Hlavní sudí Van De Velde signalizuje, že právě od hráče Anderlechtu šel míč v souboji s obráncem do zámezí.
     
    12
    Mechelen sem vůbec nepřijel bránit a úvodních minut více drží míč, je aktivnější, více tvoří hru. Jenže penaltu neproměnil a to jej může hodně mrzet.
     
    13
    Domácí obrana drží míč, konkrétně stoperská dvojice Dendoncker a Nuytnick, tak uvidíme, jestli se Anderlecht dostane k ohrožení hostující branky.
     
    14
    Dendocker, obránce Anderlechtu, stínoval v rohu hřiště svého soupeře, francouzského útočníka Verdiera, to byl základ úspěšné defenzivy celku ve fialovém.
     
    14
    Na pravém kraji obrany RSC dnes kooperuje bek Sowah Adjei a právě on si nyní vypomáhá v rozehrávce se svým spoluhráčem přihrávkou do středu hrací plochy.
     
    15
    Acheapong se hlásil na levé straně obrany o míč jako malý žáček, ale Stanciu, bývalý hráč Steauy Bukurešť mu nepřihrál. Nicméně Anderlecht nyní svírá svého soupeře.
     
    16
    Achaeampong přece jen dostal míč, jenže jeho myšlenku nepochopil nikdo z jeho spoluhráčů, a tak se míč dostal až k Lucemburčanovi Morisovi, který si zahraje nohama.
     
    18
    Tak tohle byla obrovská šance hostujícího celku, kdy jsme sledovali rychlý ťukec Mechelenu. Až Filipovič šel sám na Roefa, ale vyběhl a zlikvidoval šanci YR KV!
     
    19
    Před Morise přilétl centr z pravé strany, jenže domácí záložník Badji naprosto selhal v zakončení a napálil míč vysoko nad branku lucemburského gólmana z hranice pětadvaceti metrů.
     
    20
    Anderlecht zatím svého méně slavnějšího soupeře nikterak nedrtí. Sledujeme vyrovnaný zápas a jak jsem řekl – hosté neproměnili v páté minutě penaltu, což byla největší šance dosavadního průběhu dnešního střetnutí.
     
    21
    Hostujícím fanouškům se to moc nelíbí, ale pomezní sudí ukazuje, že nikoliv od Acheamponga, ale od hráče Mechelenu šel míč do autu.
     
    21
    Následoval ale útočný faul, jehož obětí se stal stoper domácích Nuytnick. Míč si bere brankář Roef a právě tento Belgičan bude rozehrávat.
     
    22
    Domácí sice velice rychle dostali míč na pravou stranu hřiště, tedy na Sowaha Andeie, jenže ještě rychlejším způsobem o hrací předmět také přišli.
     
    23
    Sowah Adjei šel do souboje s El Messaoudim nohama napřed a pochopitelně zasáhl nohy svého soupeře z Mechelenu. Tohle nepostrádalo moc umění...
     
    24
    Tak tohle nebyla vůbec špatná šance domácích, jenže zakončení nebylo přesné. Po přiklepnutí střelil z velice dobré pozice Nuytnick, jenže branku Morise přestřelil.
     
    26
    Polák Teodorczyk bojoval jako pravý lev ve vápně hostujícího mužstva, jenže k míči se nedostal. Na druhé straně úplně zbytečně fauloval Sowah Adjei.
     
    26
    Ale hostující mužstvo ani nevystřelilo na branku, ve které stojí v prvním poločase Belgičan Roef a právě on bude rozehrávat akci Anderlechtu.
     
    27
    Belgičan Tielemans centroval do vápna hostů z pravé strany a svoji vzdušnou přihrávku adresoval do okolí penalty, Mechelen se nadvakrát ubránil.
     
    28
    Posléze hlavní rozhodčí Van De Velde přerušil akci hostů, protože od Nizozemce Claese šel míč do zámezí, jenže domácí hráči nic nevytěžili ze svého útoku a opět si zahraje Moris.
     
    29
    Ale ani domácí hráči se nemuseli obávat ohrožení branky Roefa, tenhle brankář Anderlechtu si pohlídal míč před soupeři a už rozmýšlí, co vymyslí RSC.
     
    30
    Teodorczyk při napadání fauloval Bjelicu. Oba hráči si to poté jasně vyříkali až si je musel zavolat hlavní arbitr Van De Velde a důrazně jim vysvětlit, že tohle se tedy v Bruselu dít nebude.
     
    31
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    1:0! LUCASZ TEODORCZYK si v rychlosti narazil míč se spoluhráčem. Posléze se snažil o střelu na zadní tyč, to se mu nepovedlo, ale míč se k němu odrazil a z úhlu propálil mezi nohama brankáře Morise!
    31. Łukasz Teodorczyk (AND) - 1:0
     
    32
    A najednou má penalta hostů, která skončila zákrokem Roefa velkou hodnotu. Anderlecht zatím neměl moc šancí. Mezitím dostává za faul ve středu hřiště žlutou kartu domácí Španěl Capel!
     
    34
    Hosté rozehráli nakrátko ze středového kruhu, jenže z akce Mechelenu se nic moc zajímavého nestalo. Sledovali jsme pouze nepřesný centr na zadní tyč.
     
    34
    De Witte byl napadaný útočníkem domácího mužstva a zkrátka mu nezbylo nic jiného než zpětná přihrávka na muže, který před chvílí inkasoval, tedy Lucemburčana Morise!
     
    35
    Tak tohle nebyla vůbec špatná myšlenka hostujícího obránce, který chtěl najít útočníka Mechelenu, jenže Roef včas vyběhl a přerušil veškeré záměry hráčů YR KV!
     
    36
    Sledujeme postupný útok hostujícího mužstva, kde se o zábavu na levé straně stará obránce Bjelica.
     
    37
    Ale hostující celek nic nevytěžil z této akce. Poslední dobou je útočná aktivita Mechelenu de facto nulová. Zahraje si Belgičan Roef.
     
    37
    Acheampong táhl akci domácího mužstva po levé straně, jenže domácí se ke střele nedostali, a tak bude rozehrávat lucemburský brankář Moris.
     
    38
    Ale hostující mužstvo nepřešlo ani polovinu hřiště v hlavním městě Belgie. Na tahu je tak domácí tým, akce je zatím podpořená aktivitou kapitána Hanniho.
     
    39
    Acheampong dnes dělá celkem hodně chyb na levém obránci bruselského mužstva, jenže hostující celek zatím ani jednu z jeho chyb nepotrestal.
     
    40
    Bejlica, obránce hostujícího mužstva, si prohlédl žlutou kartu z rukou belgického rozhodčího Van De Weldeho.
     
    41
    A to samé se stalo také Sowahu Adjeiovi po faulu ve středu hřiště. Rozhodčí Van de Welde ani vteřinu neváhal a potrestal obránce Anderlechtu.
    41. Žlutá karta
     
    42
    Rumun Stanciu tak dlouho přetlačoval svého soupeře, Španěla Capela, až se rozhodčí Van De Velde rozhodl pro odpískání nedovoleného zákroku hráči Mechelenu.
     
    42
    Tempo zápasu v posledních minutách malinko opadlo, nicméně platí, že Anderlechtu výrazně pomohla první branka utkání, kterou vstřelil Polák Teodorczyk.
     
    44
    Kapitán domácích Hanni zatahal za dres Kolovose a uviděl žlutou kartu.
     
    45
    Tak tohle je velká komplikace pro hosty, protože Stanciu vyslal spoluhráče do útoku, dostal míč na něj mezi dvěma soupeři, načež Bjelica fauloval. Dostal podruhé žlutou kartu a hosté budou dohrávat o desíti!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Z přímého kopu už domácí nic nevytěžili, ale mají tenhle zápas výborně rozehraný, ačkoliv v prvním poločase nebyli nikterak výrazně aktivnější, tak hostující Verdier neproměnil pokutový kop a určitě si na to tenhle Francouz vzpomněl, když Teodorczyk otevřel skóre zápasu v 31. minutě. V poslední minutě první pětačtyřicetiminutovky viděl druhou žlutou Bjelica!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Claes, přichází Schouterden.
     
    47
    Rozehrávat bude muž, kterého čeká zřejmě hodně práce ve druhém poločase, tedy brankář Mechelenu, Lucemburčan Moris.
     
    48
    Jenže hosté se k ničemu nedostali a hrací předmět už drží obrana Anderlechtu. Dá se očekávat, že domácí mužstvo bude diktovat tempo hry a bude si vytvářet šance před Morisem.
     
    48
    Nepřesný nákop obránce Mechelenu sbírá bez větších problémů belgický brankář Roef. Bude to velice složité pro hostující fotbalisty, co se týče jakéhokoliv bodového zisku z hlavního města Belgie!
     
    50
    Belgičan Tielemas si vzal na starost rohový kop z pravé strany domácího celku, ale brankář Moris vyběhl ze své branky a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    51
    Španěl Capel chtěl najít svého spoluhráče, jenže skluzem tomu zabránil Slovinec Filipovič. Domácí hráči se ale k ničemu nedostali po rohovém kopu z pravé strany.
     
    52
    Hostující celek se dostal přes polovinu hrací plochy až k centru z levé strany, jehož autorem byl řecký záložník Mechelenu Kolovos. Domácí obrana ale dobře zasáhla.
     
    53
    Capel byl faulovaný hostujícím Schouterdem. Posléze se domácí hráči dostali k zajímavé příležitosti, kdy hráč Anderlechtu střílel z dobré pozice ve vápně Mechelenu. RSC ale i nadále vede pouze o jednu branku.
     
    54
    A zase nebyl domácí bek Acheampong nikterak jistý na kraji defenzivy RSC Anderlecht. Není to zrovna nejjistější výkon svěřence švýcarského trenéra Weilera.
     
    55
    Anderlecht je trpělivý poté, co se domácí celek dostal přes polovinu hřiště a svírá hostující mužstvo, to stojí hodně fyzických sil hra bez hracího předmětu.
     
    56
    Přišlo mi, že hostující stoper de Witte si pomohl držením v souboji se soupeřem, ale rozhodčí Van De Welde nechal hru pokračovat.
     
    57
    Velice dobré zpracování ukázal v hlavním městě Belgie hostující řecký fotbalista Kolovos, jenže nikdo mu nepřišel na pomoc v souboji s domácí obranou.
     
    58
    Po střele Francouze Croizeta, kdy si hostující hráč navedl míč do středu na levou nohu, měli hráči Mechelenu k dispozici rohový kop z pravé strany, ale fotbalisté ve fialovém bez problémů odvrátili centr.
     
    59
    To na druhé straně mohl dnes podruhé skórovat polský útočník Lukasz Teodorczyk, ale hráči Anderlechtu nakonec uskočil míč. Nicméně hráči ve fialovém zůstávají u míče, ale musí se stáhnout na polovinu hrací plochy.
     
    60
    Centr Tielemanse z pravé strany odvrátil na rohový kop Anderlechtu hostující El Messaoudi. Hráči domácích mají převahu ve druhém poločase, což je také dáno tím, že hosté hrají o desíti.
     
    61
    Rumun Stanciu byl faulovaný zhruba pětatřicet minuty od branky Lucemburčana Morise a pochopitelně Anderlecht nikam nepospíchá, ačkoliv vedení o jednu branku je ošidné.
     
    62
    Akce Mechelenu je zastavena obráncem Anderlechtu na polovině hrací plochy. Hostující celek se posléze sice ubránil, ale bude čelit dalšímu rohovému kopu Anderlechtu.
     
    63
    Po centru na zadní tyč si rutinní zákrok připsal lucemburský brankář Moris. Jenže o desíti se proti takovému týmu, jakým je Anderlecht, hraje opravdu složitě, hlavně, když hrajete na půdě soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází De Witte, přichází Vanlerberghe.
     
    65
    Tak tohle byl rychlý kontr domácího mužstva, jenže Acheampong se zachoval trošku jako sobec. Obránce Anderlechtu nepřihrál, nýbrž vystřelil a vypálil pouze do rukavic Morise, který míč vyrazil.
     
    66
    Jeden útočník hostujícího mužstva, a sice Francouz Verdier, to měl se zpracováním míče proti třem obráncům Anderlechtu velice složité. Domácí hráči mu sebrali míč.
     
    67
    To, že hraje Mechelen o desíti je strašně znát. Hlavně v ofenzivní části. Myslím si, že Bjelica to svým spoluhráčům výrazně pokazil v dnešním zápase.
    67.
     
    68
    Tak ani tentokráte nebyl Francouz Verdier úspěšný. Hráč Mechlenu nevyhrál rychlostní souboj. Na druhou stranu hřiště se řítí Španěl Capel!
     
    69
    Rumun Stanciu ukázal parádní rychlost, prošel mezi dvěma hráči Mechelenu. Brankář Moris ale odolal a hostující celek stále prohrává o jednu branku.
     
    70
    V sedmdesáté minutě zápasu se směrem dopředu snaží cosi vymyslet řecký hráč hostů Kolovos, ale Anderlecht výborně zhustil střed hřiště.
     
    71
    Na programu dne je další rohový kop Anderlechtu Brusel. Tak jak skončí standardní situace domácího mužstva?
     
    72
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází El Messaoudi, přichází Matthys.
     
    73
    Anderlecht tlačí svého soupeře. Vytváří si souvislí tlak před brankářem Morisem, jenže zatím bez přesného zakončení ve druhém poločase.
     
    74
    Domácí hráč Capel ukázal výborný přehled o hře, výborné rychlostní předpoklady, jenže přihrávku adresoval do těsného ofsajdu.
     
    75
    Hostující brankář Moris bez problémů chytil centr z levé strany, který mířil na penaltu. Těch těžkých zákroků lucemburského gólmana Mechelenu dnes nebylo mnoho.
     
    76
    Slyšíme pískot z tribun. Domácí příznivci nejsou spokojeni s tím, co Anderlecht předvádí. Asi čekali větší tlak a více šancí domácího celku poté, co se nechal po druhé žluté kartě vyloučit Bjelica.
     
    77
    Ale ona známá pravda říká, že občas se ve fotbale hraje hůře pro deseti než proti jedenácti. I tak sledujeme ale poměrně nudný druhý poločas.
     
    78
    Tak teď vůbec nechápu, proč se Teodorczyk neodhodlal ke střele ve vápně Mechelenu. Šance a prostor na to rozhodně byly. Jenže on zvolil ještě zbytečnou přihrávku na pravou stranu.
    78.
     
    78
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Teodorczyk (, přichází Harbaoui.
     
    79
    Anderlecht nepouští ve druhém poločase soupeře k ničemu. Nyní sledujeme kombinaci obranné čtyřky domácího mužstva na polovině hřiště.
     
    81
    Byla nařízena penalta proti hostům.
    81. Penalta
     
    81
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Tohle už asi domácí celek nepustí. Schouterden podrazil Stancia ve vápně hostů a k penaltě se postavil YOERI TIELEMANS! Pokutový kop poslal doprostřed branky Morise! 2:0.
    81. Yoeri TIELEMANS - 2:0
     
    83
    Hanni, kapitán Anderlechtu, napadal při rozehrávce hostujícího obránce Chena Xaviera a získal míč pro domácí mužstvo.
     
    84
    Anderlecht začne svojí další akci od stopera Dendonckera. Vypadá to, že domácí mužstvo už pouze kontroluje hru.
     
    84
    Pět hráčů vzadu. Domácí Anderlecht se soustředí už pouze na obranu svého dvoubrankového náskoku. Je tam vidět ryze defenzivní taktika druhého mužstva belgické fotbalové ligy.
     
    86
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Sowah Adjei, přichází Deschacht.
     
    87
    Hosté se dostali až do vápna domácích, jenže Řek Kolovos podrazil Belgičan Dendockera v šestnáctce celku z hlavního města Belgie!
     
    87
    Anderlecht se už vůbec nežene směrem dopředu, domácí obránci si v rozehrávce vypomůžou s brankářem Roefem.
     
    89
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Hanni, přichází Bruno.
     
    89
    Na začátku předposlední minuty normální hrací doby domácí naposledy střídali. Moris rozehraje od své vlastní branky.
     
    90
    Capel sice přihrál spoluhráči, ten chtěl střílet z hranice vápna levou nohou, ale sám se ukličkoval. Hostující obrana tenhle útok přežila bez inkasované trefy.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Van De Velde se rozhodl, že nad rámec normální hrací doby přidá dvě minuty.
     
    90+1
    Z velké výšky se míč snášel do rukou Morise, ale ten prokázal dobrou orientaci v prostoru a míč chytil.
     
    90+2
    Domácí hráči byli aktivní, co se týče napadání rozehrávky hostů a presinku. Získali tak míč.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Hotovo! Anderlecht vítězí v utkání belgické ligy nad Mechelenem 2:0. Přitom mohl inkasovat hned v úvodu, ale Verdier poslal míč z penalty do ideální výšky pro brankáře Roefa. Následovala pasáž, ve které to vypadalo velice dobře s akciemi hostů, jenže nejprve Teodorczyk dal první branku zápasu poté, co prokázal důraz a vůli ve vápně, načež poslal míč mezi nohy brankáře Morise. Navíc se ještě před přestávkou podíval do kabin Bjelica po druhé žluté kartě.

    Ve druhém poločase se hrálo víceméně na jednu branku. Anderlecht odehrál velice zkušeně druhý poločas. Nepustil Mechelen do vážnější šance a Tielemans proměnil v 81. minutě pokutový kop po faulu na Stancia.

     
    Znamená to tedy, že Anderlecht je se ziskem 24 bodů druhý v tabulce belgické ligy za vedoucím Waregem. Mechelen je desátý a má bodů patnáct. Pro dnešek je to všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme dobrou noc! (22:23:41)

    Vít Muzikář

    Branky: 31. Teodorczyk, 81. Tielemans (pen.)

    Karty:   7. Roef (AND), 32. Capel (AND), 41. Adjei (AND), 44. Hanni (AND) – 40. Bjelica (MEC)   45. Bjelica (MEC)

    Neproměněná penalta: 6. Verdier (MEC), brankář Roef zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:4. Fauly: 18:13.
    RSC Anderlecht: Roef – Sowah Adjei (86. Deschacht), Dendoncker, Nuytinck, Acheampong – Capel, Badji, Tielemans, Hanni (89. Bruno)– Stanciu, Teodorczyk (78. Harbaoui)
    Náhradníci: Boeckx – Deschacht, Harbaoui, Bruno, Faes, Vancamp

    YR KV Mechelen: Moris – Chen Xavier, Cocalič, De Witte (64. Vanlerberghe), Bjelica – Croizet, El Messaoudi (74. Matthys), Kolovos, Filipovič, Claes (46. Schouterden) – Verdier
    Náhradníci: Coosemans – Matthys, Randall Leal, Veselinovič, Schoutderden, Elias Cobbaut, Vanlerberghe

    Rozhodčí: Van De Velde – Meers, Dens (všichni Belgie)
    bahis siteleri