Waasland-Beveren – Mouscron 0:0 (kon.) | Gent – Standard 1:0 (kon.)
konec
KAA Gent
1:0 (0:0)
Standard Lutych
Čtvrtek 27.10.2016, 20:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (22:34:14)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:5.
     
    Je dobojováno, Gent nakonec poráží Lutych těsně 1:0, a úspěšně tak skládá reparát za nečekanou víkendovou prohru na hřišti Eupenu! V úvodních pětačtyřiceti minutách příliš fotbalové krásy k vidění nebylo, šancí se narodilo opravdu poskrovnu. V druhém poločase už to bylo o poznání lepší, do gólem zavánějících příležitostí se dostávali především fotbalisté Standardu, jako první ale udeřili domácí, v sedmdesáté minutě se prosadil Kalifa Coulibaly! V závěrečných minutách měli Les Rouches ještě jednu slibnou příležitost, Emond ale z bezprostřední blízkosti pálil těsně mimo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se zásluhou Enoha dostali ještě k jednomu rohovému kopu, naložili s ním ale špatně, obrana Gentu balon sice posléze odklidila k Trebelovi, který jej do šestnáctky ihned vrátil, našel ale pouze náruč připraveného Yannicka Thoelena.
     
    90+1
    Domácí si v posledních minutách zápasu počínají chytře. Danijel Milićević dostal balon do křídla, místo uspěchaného pokusu o centr se však rozhodl pro své kolegy získat několik cenných vteřinek navíc a kulatý nesmyl přidržel.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty! Povede se Gentu uhájit hubený náskok?
    88.
     
    88
    Nedlouho nato Lutych zahrozil znovu! Raman se ideálně zorientoval a vyslal kupředu Mbenzu, který zvedl hlavu a okamžitě míč předložil před branku pro sbíhajícího si Renauda Emonda, ten však z bezprostřední blízkosti pálil vedle!
     
    87
    Benito Raman se chtěl předvést před fanoušky, v jejichž oblíbeném týmu ještě nedávno působil. Po rychlé kličce ke středu se zbavil Gershona, při střele však balonu dodal opačnou rotaci než zamýšlel, a poslal jej tak vedle.
     
    86
    Domácí se usadili na útočné polovině, Thomas Foket pro ně nakonec velice chytře vybojoval rohový kop. Po jeho rozehrávce se k hlavičce z nadějné pozice dostal Mitrović, branka mu ale byla malá.
     
    85
    Esiti si v souboji se Scholzem počínal nedovoleným způsobem, z následné výhody se však hostujícímu celku nepodařilo nic vymyslet. Domácí středopolař byl následně odměněn žlutou kartou.
     
    83
    Domácí byli blízko k přidání druhé branky! Opět zahrozili po rozehrání rohového kopu, Milićević poslal do šestnáctky nadýchaný centr, na který si opět naběhl Coulibaly, branku ale tentokráte o pár decimetrů minul!
     
    82
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Edmilson, přichází Mbenza.
     
    82
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Dejaegere, přichází Foket.
     
    81
    Do konce utkání zbývá už jen něco málo okolo deseti minut. Gent se zatím drží v těsném vedení, fotbalisté Lutychu ale s blížícím se koncem zvyšují obrátky svého výkonu a ženou se za vyrovnáním. Povede se jim to?
     
    79
    Brecht Dejaeger nepříjemně přišlápl kotník Laifisovi, následně se mezi oběma hráči rozpoutala menší výměna názorů. Sudí dokázal oba kohouty umravnit, vše se nakonec obešlo bez karetního trestu.
    78.
     
    78
    Mohlo být srovnáno! Po Trebelově pasu se k míči totiž dostal Junior Edmilson, který se s ním prodral až na hranici malého vápna. Sice pálil z ostrého úhlu, ovšem i tak přidělal domácím fanouškům pořádné starosti, trefil totiž tyč!
     
    77
    V akci dvou střídajících hráčů narazil Benito Raman volnému Emondovi, který se přes Asareho dokázal dostat k centru, brankář Thoelen ale dnes působí bezchybně a potvrdil to i nyní.
     
    76
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Belfodil, přichází Emond.
     
    75
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Van der Bruggen, přichází Esiti.
     
    74
    Ve snaze zabránit předchozí akci Lutychu se s vlastním brankářem srazil Nana Asare. Obránce Gentu je týmovými zdravotníky odveden za postranní čáru, v utkání by však měl být schopen pokračovat.
     
    73
    Krátce po úvodní vstřelené brance se hosté málem přiřítili s okamžitou odpovědí. Po pravé straně se až k centru protáhl Belfadil, těsně před Thoelenem ještě balon lehce tečoval před chvílí předchozí Raman, domácí gólman ale byl připraven.
     
    71
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sá, přichází Raman.
    70. Kalif COULIBALY - 1:0
     
    70
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak jsem to asi zakřikl, dvacet minut před koncem se totiž domácí tým ujímá vedení! Dejaegere se vřítil do vápna a pro své kolegy vybojoval rohový kop, tradiční exekutor těchto situací Milićević poté poslal balon na hlavu KALIFY COULIBALYHO, který přetlačil svého strážce a trefil se přesně k tyči!
     
    69
    Od domácího celku je to dnes v útoční fázi naprostá mizérie. Nyní to pouze potvrdil Nana Asare, který dostal od obrany soupeře poměrně dost volného prostoru, naložil s ním ale prachmizerně, pro jakýsi centr v jeho podání si doběhl Gillet.
    67.
     
    67
    Tohle musí být gól! Beldafil se šikovně zbavil svého strážce, poté se rozhlédl kolem sebe a vyslal parádní uličku za obranu Gentu, na kterou si naběhl Orlando Sá. Ten se tváří v tvář brankáři Thoelenovi rozhodl zakončit šajtlí, prostor mezi třemi tyčemi ale nezasáhl!
     
    66
    Sá nedokázal balon zpracovat, fotbalisté KAA se tak mohli vrhnout do přečíslení pěti proti čtyřem. Sám na sebe to vzal Kalifa Coulibaly, který se sice dostal až na hranici šestnáctky, tam ale celou akci pohřbil špatnou nahrávkou.
     
    65
    Nana Asare neměl na vybranou, rodící se protiakci Lutychu musel zastavit za cenu jasného faulu. Překvapivě vyvázl bez karetního trestu, chvíli nato poslal míč do šestnáctky Trebel, hlavičkující Sá si ale nepohlídal ofsajd.
     
    64
    Další šance a znovu zmařena kvůli ofenzivnímu faulu. Tentokráte se do slibně vypadající příležitosti hnal Neto, také on si ale pomohl zákrokem za hranicí fotbalových pravidel. Posléze se ještě lehce pošťuchoval s Enohem, sudí ale drobnou potyčku zastavil.
     
    63
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Nielsen, přichází Saief.
     
    62
    Nana Asare dostal Gershona díky špatné zpětné přihrávce do poměrně nepříjemné situace. Domácí zadák byl okamžitě atakován dotírajícím Sá, proto volil zpětný pas na Thoelena, který balon okamžitě zakopl do hlediště.
     
    61
    Nyní už to vypadalo nadějně. Elderson Echiéjilé se krkolomným způsobem dostal do šestnáctky, kde si nejprve obhodil Nielsena, následně se to samé pokoušel provést v konfrontaci s Mitrovićem, pomohl si ale rukama, což sudí nemohl přehlédnout.
     
    60
    Máme za sebou patnáct minut z druhého poločasu a musím přiznat, že zatím sledujeme stejně podprůměrnou podívanou jako v první půli. Dočkáme se v nadcházejících minutách nějaké gólem zavánějící šance?
     
    58
    Tato standardní situace se domácímu celku vůbec nepovedla, Gentští se navíc zapomněli včas vrátit do obrany, a nabídli tak nadějně vyhlížející protiakci Edmilsonovi. Ten se ale ve snaze probít kupředu dopustil faulu proti Asaremu.
     
    57
    Moses Simon opět uplatnil své rychlé nohy a prodral se přes statického Soarese. Následně si balon přehodil na pravačku a odcentroval, Milićevićův pokus ale na roh ztečoval padající Scholz.
     
    56
    Krátce nato byla k vidění velmi podobná akce, akorát na opačném konci hrací plochy. Enoh si všiml za obranu sbíhajícího Sá, právě jemu také svůj pas adresoval, hostující útočník ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze Thoelena.
     
    55
    Rami Gershon nasadil potupné jesličky Edmilsonovi, poté dlouhatánským nákopem přes více jak polovinu hřiště vyslal na zteč rychlonohého Simona, který dělal, co mohl, balon ale před přechodem přes postranní lajnu nezastihl.
     
    54
    Domácí zvolili zajímavý způsob rozběhu po celé šestnáctce, svého soupeře tím docela zmátli. Danijel Milićević svůj centr poslal na hranici penaltového puntíku, kde se k hlavičce procpal Coulibaly, scházela mu ale přesnost.
     
    53
    Renato Neto vystihl rozehrávku Enoha a roztáhl hru na Danijela Milićeviće. Jeho pokus o centr byl ale i v tomto případě zablokován, následovat však bude rohový kop ve prospěch Gentu. Jak s ním domácí naloží?
     
    52
    Ou, to bylo nepříjemné! Kalifa Coulibaly se dostal přes Scholze, po další kličce ale velice nešetrně vrazil do nic netušícího Williama Soarese, kterému se zpět na nohy opravdu dvakrát nechce.
     
    51
    Asare v osobním souboji přetlačil Trebela, následně se pokusil směrem kupředu vyslat nabíhajícího si Mosese, ten byl ale obsazen a následně i tvrdě, ovšem čistě zpacifikován Soaresem.
     
    50
    Coulibaly vyhrál hlavičkový souboj a sklepl balon pro volného Milićeviće. Ten si narazil s Dejaegerem, poté se pokusil individuálně procpat až k centru, proti ale byl ve skluzu hrající Constantinos Laifis.
     
    49
    Ne, domácím se dnes směrem do útoku zatím absolutně nedaří. Jejich akce troskotají na časté nepřesnosti při zdánlivě jednoduchých přihrávkách, toto tvrzení teď pouze potvrdil Hannes Van der Bergen.
     
    48
    Po faulu na Nielsena rozehrávali domácí volný přímý kop z hloubi obranné poloviny. Neto dlouhým pasem oslovil Coulibalyho, tomu ale tentokráte nevyšlo zpracování, čehož okamžitě využil pozorný Scholz.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupily oba celky bez jediné změny. Ihned po rozehrávce se kupředu po pravé straně vydal Belfadil, při centru ale lehce zaškobrtl a podle toho to také vypadalo, míč doskákal jen k Thoelenovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V nastaveném čase se nic podstatného nestalo, po prvním poločase je tak skóre bezbrankové. Příliš atraktivní fotbal se v Gentu zatím nehraje, k vidění byla po většinu času velice vyrovnaná partie, na jedinou vážnější šanci úvodní pětačtyřicetiminutovky jsme si počkali až do devětadvacáté minuty, kdy Thoelen nepříjemně prověřil Belfadil, domácí gólman ale předvedl pohotový zákrok.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45
    Domácí fanoušci se zlobí. Na dlouhý nákop od Gershona si nabíhal Moses Simon, který se v šestnáctce po souboji se Soaresem poroučel k zemi, sudí však zcela správně nechal hru plynout.
     
    44
    Na hrací ploše začínají působit emoce, výrazně se přiostřilo. Nana Asare do souboje s Trebelem přiběhl o chvíli později a svého protivníka nemilosrdně sestřelil. Sudí poněkud nepochopitelně neudělil kartu, rozhodl se pouze pro slovní domluvu.
     
    43
    Vzápětí rozehrával Laifis přímý kop z obranné poloviny. Na jeho dlouhatánský nákop si za obranu soupeře nabíhal Orlando Sá, nepohlídal si ale ofsajdové postavení, na což pomezní sudí okamžitě upozornil svého kolegu.
     
    42
    Po Soaresově faulu zahrávali fotbalisté Gentu přímý kop z jednatřicet metrů. Rozhodli se pro rozehrávku na krátko, Neto s Coulibalym si ale narazili velice nepřesně, druhý jmenovaný se navíc dopustil nedovoleného zákroku.
    41. Žlutá karta
     
    41
    Žlutou kartu dostává Soares (Standard Lutych).
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá už jen pět minut, na úvodní branku zatím marně čekáme. Dočkáme se ještě v úvodní pětačtyřicetiminutovce, nebo se oba celky odeberou do kabin za bezbrankového stavu?
     
    39
    Tentokráte se faulu na útočné polovině dopustili domácí, konkrétně Asare. S rozehrávkou přímého kopu hosté příliš dlouho neotáleli, Fai dlouhým nákopem přenesl hru na Edmilsona, jeho centr byl ovšem zablokován.
     
    38
    Ani další centr z arzenálu Danijela Milićeviće nebyl úplně zdařilý. K hlavičce se sice snažil prodrat Kalifa Coulibaly, brankář Gillet ale odhadl dráhu letu balonu ideálně a dokázal jej vyboxovat mimo nebezpečnou oblast.
     
    37
    Nedlouho nato byl však na levém křídle jasně faulován Nana Asare, obrana Lutychu se tak musí po krátké odmlce opět bránit. Jak si s další standardní situací poradí?
     
    36
    Po faulu na Van der Bruggena zahrávali domácí přímý kop. K jeho exekuci se postavil Milićević, na jeho přetažený centrovaný balon se však nikdo z kolegů nedokázal vyšponovat.
     
    35
    Trebel nechal balon za sebou, na to konto se kupředu vydal Neto, který roztáhl hru na Asareho, po jehož centru se v šestnáctce srazili brankář Gillet se Scholzem. Domácí však této nejistoty využít nedokázali, míč stačil odkopnout Laifis.
     
    34
    Neto se obtočil okolo svého strážce, poté na zteč vyslal Danijela Milićeviće. Ten se posléze protáhl až k centru, ten se mu ale nevydařil podle vlastních představ, balon totiž doskákal přímo do náruče připraveného Gilleta.
     
    33
    Coulibaly se na útočné polovině dostal mezi dva bránící hráče, i tak ale míč dokázal posunout na levou stranu k volnému Asaremu. Ten se přes Soarese sice dostal k centru, o hlavičku se snažícího Mosese ale ve vzduchu přetlačil Scholz.
     
    31
    Po krátké pauze mohou museli zdravotníci opět na hrací plochu. Rami Gershon po vzdušném souboji s Edmilsonem špatně došlápl, během pár chvilek to však dokázal rozchodit a v pokračování v utkání mu tak nic nebude bránit.
     
    30
    Tlak Lutychu ještě pár okamžiků pokračoval. Echiéjilé po sérii manévru přelstil Nielsena a odhodlal se ke střele, trefil ale pouze před brankou stojícího Sá, který navíc stál ve více jak dvoumetrovém ofsajdu.
     
    29
    Výborný Thoelen! Celá akce Standardu se narodila velice nenápadně, Gilletův vykopávaný balon hlavou za sebe prodloužil Sá, Ishak Belfadil poté v šestnáctce ramenem odstavil Nielsena a vypálil tvrdě na bližší tyč, domácí gólman však stačil zareagovat a předvedl povedený zásah!
     
    28
    Belfadil už je opět na hřišti. Mezitím se o zaměstnání domácí obrany opět snažil Edmilson, po jehož nepřehledném souboji s Nielsenem se balon odporoučel mim hřiště, sudí jej nakonec přisoudil Gentu.
     
    27
    Následovalo autové vhazování fotbalistů Lutychu. Edmilson balon poslal k Echiéjilému, který se rozhodl vypálit z opravdu uctivé vzdálenosti. Jako šťastné řešení se to neukázalo, Thoelen mohl zůstat zcela v klidu, balon totiž skončil vysoko nad brankou.
     
    26
    Elderson Echiéjilé si vyměnil balon s Edmilson, který jej přes celou šíři hrací plochy přenesl na druhou stranu k Faiovi. Ten balon okamžitě poslal do šestnáctky, tam si však nejlépe ze všech počínal Rami Gershon.
     
    25
    Hra se přerušuje. Na trávníku totiž zůstává ležet Belfodil, opakovaný záběr ale ukazuje, že si zranění přivodil sám při špatném došlápnutí po vzdušném souboji s Asarem. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    24
    Jenže v modrém hrající domácí zvolili rozehrávku na krátko, načež fotbalisté Standardu přispěchali s aktivním napadáním a svého soupeře vytlačili až na obrannou polovinu.
     
    23
    Eyong Enoh vystoupil z defenzivní řady a špatně načasovaným skluzem poslal k zemi Coulibalyho, následovat ta bude přímý kop pro Gent. Z této vzdálenosti se dá branka v pohodě ohrozit.
     
    22
    Ve středu hřiště došlo k několika osobním soubojm mezi Enohem a Van der Bruggenem, sudí nakonec odpískal faul domácího borce. Lutych na to konto rozehrál standardní situaci, po níž se k centru dostal Edmilson, Thoelen si jej ale pohlídal.
     
    21
    Moses Simon znovu zaměstnal obranu hostí, naštěstí pro Lutych jej však na poslední chvíli odzbrojil Soares. Domácí však zůstali u balonu, směrem kupředu se ale Netovi nikdo nenabízel, proto se brazilský středopolař rozhodl pro přihrávku na Thoelena.
     
    20
    Danijel Milićević se zbavil Laifise a odcentroval směrem ke Coulibalymu, ten se ale ve vzduchu neprosadil. Následovala rychlá protiakce Standardu, Junior Edmilson si však vylámal zuby na pozorně hrajícím Asarem.
     
    19
    Opět Moses Simon! Nigerijský rychlík si balon potáhl okolo Soarese, poté si jej zastavil na hranici šestnáctky, kde se rozhodl ještě pro jednu kličku, brankář Gillet ale jeho záměr ukázkově přečetl a včas vyběhl.
     
    18
    Opět se dostali do zakončení! Na Trebelův centr si tentokráte naskočil Eyong Enoh, jeho hlavička ale postrádala přesnost. Balon nicméně ještě stačil doběhnout Scholz, který jej vrátil do šestnáctky, žádného kolegu ale nenašel.
     
    17
    Vzápětí se však na pravé straně krásně uvolnil Ishak Belfadil, jehož centr byl ztečován na rohový kop. Jak s ním hostující fotbalisté naloží?
     
    16
    Moses Simon si na levém křídle vyměnil balon s Dejaegerem, poté se přiřítil jako uragán do šestnáctky, kde si balon už už chystal na zakončení, nakonec ale nepochodil, poněvadž výstaví skluz ze svého repertoáru vytáhl Scholz.
     
    15
    Sice tak učinil. Standard však měl k dispozici další kop od rohového praporku. Adrien Trebel tentokráte poslal dlouhý centr na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Laifis, který nemířil špatně, rozvlnil ale pouze boční síť.
     
    14
    Nielsen poněkud zazmatkoval a odhlavičkoval balon na roh, ač byl zcela neatakován. Exekuce této standardní situace se ujal hostující kapitán Trebel, jehož přízemní centr na bližší tyč vypadal nepříjemně, Renato Neto ale balon odkopl.
     
    13
    Po několikaminutové odmlce se kupředu vydal i Lutych. Jednalo se o sóloakci středem hřiště postupujícího Scholze, který se málem dostal do šestnáctky, těsně před ní jej ale díky fantasticky načasovanému skluzu zastavil Van der Bruggen.
     
    12
    Po několika nepřesnostech na obou stranách vyslal Mitrović dlouhý nákop na Coulibalyho, ten opět prokázal svou obrovskou sílu ve vzdušných soubojích, dále ale neměl s kým kombinovat, proto se rozhodl o otočení hry směrem vzad.
     
    11
    Zatím jsou domácí o dost aktivnějším celkem, největší šanci však měli před několika minutami fotbalisté z Lutychu. Moses Simon nyní velice aktivně napadal rozehrávajícího Soarese, který pod tlakem nahrával brankáři Gilletovi, neprovedl to ale ideálně, domácí gólman musel míč odkopnout do autu.
     
    10
    Ani v pořadí druhý roh v podání Gentu nebyl vůbec špatný. Danijel Milićević poslal do šestnáctky nadýchaný centr, na letící balon si naskočil téměř nehlídaný Rami Gershon, s jeho hlavičkou však Gillet díky pomoci svých obránců neměl starosti.
     
    9
    Moses Simon znovu rozkmital své rychlé nohy, na konci své sóloakce pro hráče KAA vybojoval premiérový rohový kop. Ten rozehráli domácí na krátko, nakonec centroval Milićević, hlavička na zadní tyči číhajícího Nielsena byla znovu ztečována na roh.
     
    8
    Pěkná akce domácího celku! Na Gershonův pas si naběhl Kalifa Coulibaly, který si balon ideálně zpracoval a poté se kolem svého strážce dokázal i obtočit. Domácí útočník posléze ještě hledal rozběhnutého Simona, toho ale k míči nepustil vracející se Fai.
     
    7
    Fotbalisté Gentu se nyní na pár okamžiků usadili na útočné polovině. Renato Neto se pokusil vyslat na zteč Milićeviće, ten si však v souboji jeden na jednoho neporadil se Scholzem, chvíli nato se navíc dopustil nedovoleného zákroku.
     
    6
    Enoh se rozhlédl a poslal balon na levou stranu, kde si jej zpracoval Echiéjilé. Nigerijský rychlí poslal nepříjemný centr do šestnáctky, o hlavičku se snažící Sá byl ale předčen Mitrovićem.
     
    5
    Moses Simon si na polovině hřiště narazil s Netem, načež kupředu vyslal Coulibalyho, který se pokusil individuálně projít přes Soarese, balon si ale až příliš odkopl, kulatý nesmysl poté zacílil až do zámezí.
    4.
     
    4
    Fotbalisté Standardu se na útočnou polovinu poprvé podívali až nyní a hned z toho byla obrovská šance! Na dlouhý nákop od Laifise si naběhl Sá, tváří v tvář brankáři Thoelenovi napoprvé neuspěl, poté už byl úspěšný, sudí mu ale odpískal faul.
     
    3
    Domácí se o balonu drželi ještě nějakou chvíli, o samostatný průnik se pokusil rychlonohý Simon, narazil ale na pozorného Soarese. Následně to po druhé straně zkoušel Milićević, v souboji s Laifisem si ale pomohl faulem.
     
    2
    Fanoušci hostujícího celku kousek od trávníku vhodili pyrotechniku, hned od úvodních minut je tak viditelnost na trávníku podstatě stížená. Jako první se vpřed vydali domácí, Asare si balon píchl mezi dva protihráče, ukousl si ale až příliš velké sousto.
     
    1
    Bart Vertenten, hlavní sudí dnešního klání, právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Gentem a Lutychem tak může začít! Výkop byl přisouzen domácím fotbalistům, kteří nastupují v modrých dresech, naopak hosté zvolili červenou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás všechny srdečně vítám u sledování našeho přenosu! Hráči obou celků se právě shromažďují v útrobách stadionu, za pár okamžiků je hlavní sudí Vertenten přivede na travnatou plochu a budeme moci začít!
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Thoelen – Nielsen, Mitrović, Gershon – Dejaegere, Neto, Van der Bruggen, Asare – Milićević, Coulibaly, Simon
    Náhradníci: Rinne – Saief, Schoofs, Perbet, Foket, Rabiu, Esiti, Ndongala

    Standard Lutych: Gillet – Soares, Scholz, Laifis – Fai, Enoh, Trebel, Echiéjilé – Belfodil, Sá, Edmilson
    Náhradníci: Hubert – Goreux, Raman, Emond, Mbenza, Fiore, Cissé

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně

    20.9. 2015 – KAA Gent:Standard Lutych 4:1

    Branky: 42. Kums, 45+1. Milićević, 62. Matton, 90. Matton – 2. Knockaert

    KAA Gent: Sels – Foket, Mitrović, Nielsen, Asare – Raman (57. Matton), Kums, Renato Neto, Soumahoro (29. Simon) – Milićevič (81. Pedersen) – Depoitre.

    Standard Lutych: Thuram – Andrade, Fiore, Arslanagić, Van Damme – Dossevi (70. Badibanga), Dussaut, Trebel, Knockaert (66. Mmaee) – Yatabaré – Emond (59. Yattara).

    -------------------------------------------------------------------------

    24.1. 2016 – Standard Lutych:KAA Gent 0:3

    Branky: 49. Depoitre, 55. Kums, 70. Dejaegere

    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Scholz, Kosanović, Fiore – Enoh, Yatabaré (63. Boschilia) – Dossevi, Treber, Edmilson Junior (74. Badibanga) – Emond (58. Santini).

    KAA Gent: Sels – Foket, Nielsen, Mitrović, Asare – Dejaegere (87. Matton), Milićević, Deaux (90. Rafinha), Kums, Simon (90+1. Wikheim) – Depoitre.
     
    Standard Lutych

    Lutych, na rozdíl od svého dnešního soka, zažívá mírný ústup ze slávy. Desetinásobný belgický šampion naposledy triumfoval na jaře roku 2009, od té doby dvakrát skončil těsně pod vrcholem, v minulém ročníku na něj zbylo až osmé místo, díky systému fungování Jupiler Pro League to však pro Standard znamenalo účast v základní skupině Evropské ligy. Po třech kolech této soutěže svěřenci Jankoviće na vítězství čekají, po remíze s Celtou Vigo a prohře v Amsterdamu Les Rouches přesně před týdnem doma poměrem 2:2 remizovali s řeckým Panathinaikosem.

    Co se týče působení na domácí půdě, je na tom Lutych o fous lépe než jeho dnešní oponent. V jedenácti kolech fotbalisté Standardu hořkost porážky poznali sice jen dvakrát, hned čtyřikrát ale remizovali, devatenáct bodů jim prozatím stačí na solidní pátou příčku. Celek z města nacházejícího se blízko hranic s Nizozemskem se může spolehnout na dobře fungující defenzivu, která doposud inkasovala jen devětkrát a hned šestkrát udržela čisté konto. Mimo jiné se jí to podařilo i při nedělním mači proti poslednímu Waaslandu-Beveren, který Jankovićova družina rozstřílela vysoko 5:0, po dvou vstřelených brankách si připsali Sá a talentovaný Raman.
     
    KAA Gent

    Gent v posledních letech zažívá nejúspěšnější období v klubové historii. Na jaře roku 2015 se fotbalisté KAA radovali z premiérového ligového titulu, loni nakoukli do milionářské Ligy mistrů a na domácí půdě obsadili taktéž velmi solidní třetí pozici. Přes léto odešlo několik klíčových opor, v aktuálně probíhajícím ročníku Jupiler Pro League to od svěřenců kouče Vanhaezebroucka není úplně ono, po jedenácti kolech se De Buffalo's drží až na sedmém místě, zoufat ale zatím nemusejí, překvapivý lídr z Waregemu totiž posbíral jen o pět bodů více.

    Tento víkend Gentští velice zbytečně prohráli na půdě v dolních patrech tabulky se pohybujícího Eupenu. Ještě v devadesáté minutě celek z Východních Flander držel vedení 2:1, domácí však v nastavení dokázali vsítit hned dvě branky, a fotbalisté KAA tak už potřetí v řadě ze stadionu soupeře nepřivezli ani bod. V rámci základní skupiny Evropské ligy, kam se De Buffalo's probojovali z třetího předkola kvalifikace, už je to poznání lepší. Družina Heina Vanhaezebroucka je po třech mačích na druhé pozici, na úvod si připsala cennou remízu v Braze, poté doma přehrála turecký Konyaspor, minulý týden však musela skousnout potupný debakl 0:5 od Šachtaru Doněck.
     
    Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Belgická Jupiler Pro League má tento týden do svého programu vložené jedno kolo navíc, dnes jsou na programu dvě utkání. V tomto online přenosu se společně zaměříme na atraktivní duel, v němž KAA Gent přivítá Standard Lutych! Doufejme, že nás čeká atraktivní podívaná – začínáme ve 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 70. Coulibaly

    Karty:   41. Soares (STA), 85. Esiti (STA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:5.
    KAA Gent: Thoelen – Nielsen (63. Saief), Mitrović, Gershon – Dejaegere (82. Foket), Neto, Van der Bruggen (75. Esiti), Asare – Milićević, Coulibaly, Simon
    Náhradníci: Rinne – Saief, Schoofs, Perbet, Foket, Rabiu, Esiti, Ndongala

    Standard Lutych: Gillet – Soares, Scholz, Laifis – Fai, Enoh, Trebel, Echiéjilé – Belfodil (76. Emond), Sá (71. Raman), Edmilson (82. Mbenza)
    Náhradníci: Hubert – Goreux, Raman, Emond, Mbenza, Fiore, Cissé

    Rozhodčí: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen
    bahis siteleri