Kladno – Letohrad 4:2 (kon.) | Plzeň – Hr. Králové 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Kovo Praha 2:3 (3:4 po s.s.)
Kert Park Praha – Most 1:2 (kon.) | Pardubice – Sudoměřice 3:1 (kon.)
konec
HBC Pardubice
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
SK Sudoměřice
Pátek 28.10.2016, 18:00CROSSDOCK Extraliga • 12. kolo
     
    Domácí tak nakonec dramatickou koncovku zvládli a po zásluze vítězí. Ode mě je to tak z Pardubic vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (20:37:44)
     
    Zásahy brankářů za celé utkání – 32:25
     
    Konec zápasu.
     
    44:50
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, tři body zůstanou u domácích! Jan Bílý se dostal k nastřelenému míčku, který po souboji u mantinelu poslal před branku na ONDŘEJE BŘEZINU, který dával za svoji kariéru už tuze lehčích branek – 3:1!
     
    44:39
    Střídačka hostů už se skoro radovala z vyrovnání, jenomže dorážka do odkryté branky od Janíka nebo od Fraňa gólem nekončí!
     
    44:31
    Domácí vyhazují za červenou, zakázané uvolnění to ale nebude, proto Sudoměřice míči zachytily a hned letí dopředu.
     
    44:25
    Pardubice jsou v pěti, hosté v šesti a také v útoku, kde domácí tlačí, co jim síly stačí!
     
    44:01
    Oddechový čas také pro pardubické Autosklo, které bude za pár vteřin kompletní!
     
    43:36
    Sudoměřice se radovaly z vyrovnání! Míček ale skončil v síti zřejmě po odpískání a hosté ani větší odpor nekladou, takže se zřejmě nepletu.
     
    42:55
    Dvakrát do tvrdé střely od modré skočil obětavě Bílý, který pokaždé dokázal tělem míček poslat do trochu jiných míst, než by hosté potřebovali!
     
    42:25
    Lavička Sudoměřic si bere logicky oddechový čas, co vymyslí?!
     
    42:25
    Pardubický Mokříž se nyní hodně zlobí, sudí ho totiž posílá na dvě minuty na trestnou lavici zřejmě za nezapnutou helmu, tedy neupravenou výstroj. Tohle bude hodně dlouhé oslabení pro Autosklo!
     
    42:03
    Navrátil proběhl obranou domácích a málem už vymíchal i brankáře Stárka. Jenomže právě ten holí zabránil možná i vyrovnání!
     
    41:05
    Sudoměřice právě vstřelily branku!
    Jenomže jakoby se hrálo hostům lépe v pěti proti pěti! Protože jen po pár vteřinách, co se vrátil Krejčí z trestné lavice, se dokázal po střele Havlíka dostat k dorážce MILAN SKYBA a máme tak zaděláno na pořádné drama – 2:1!
     
    40:54
    Jihomoravané své výhody nevyužili, Pardubice jsou v plném počtu.
     
    39:55
    Hosté se snaží něco vymýšlet, Stárek ale zatím v pohodě obě střely pokryl.
     
    39:15
    Sudoměřice už jsou v plné počtu a jdou zkusit ještě něco udělat s momentálně nepovedeným výsledkem.
     
    38:54
    Počty na hřišti se ale vyrovnají, za podražení na útočné polovině dostává menší trest domácí Krejčí.
     
    37:50
    Autosklo už kombinuje na útočné polovině a snaží se dát definitivní tečku nad vývojem dnešního zápasu.
     
    37:30
    Oba brankáři jsou zpět v brankách a hra tak bude pokračovat.
     
    37:30
    Pardubice do kombinace nespěchaly, jelikož věděly, že se budou totiž strany.
     
    37:15
    Po skoro dvou a půl třetinách zápasu je tu teprve druhé vyloučené, a to znovu na straně hostů. Michal Tóth totiž podle sudího poslal nedovoleně na zem kapitána Autoskla a je to tak početní výhoda pro domácí.
     
    35:54
    Nyní se neděje nic výrazného, snad jen to, že se v útoku drží domácí a hosté se snaží hrát na rychlé brejky. Stárek ale žádný nebezpečný krýt nemusel.
     
    34:43
    Další trefu Autoskla se z levé strany snažil vsítit Kasal, který měl dokonce dvojnásobnou šanci, protože se k němu míček po první střele znovu odrazil. Na pohotové zákroky brankáře si ale nepřišel.
     
    33:26
    Hraje se i nadále před brankou Terna, takže to skutečně vypadá na to, že si domácí už dvoubrankové vedení chtějí v klidu pohlídat. Ale uvidíme, třeba nás ještě Sudoměřice překvapí.
     
    32:51
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pokud se bude pokračovat ve stejném herním stylu, jako doposud, tak si troufám tvrdit, že je rozhodnuto. Petr Filip totiž natáhl od modré čáry a kapitán domácích JAN BÍLÝ poté dává důležitou branku svého týmu – 2:0.
     
    31:56
    Jednou se sice vhazovalo před brankou Autoskla, jinak se ale už hraje znovu převážně u branky Sudoměřic.
     
    31:02
    Všechno snažení hostů ale mohli hned utnout domácí, protože po dobrém individuálním průnikem středem hřiště musela zapracovat až mrštná lapačka brankáře Jihomoravanů!
     
    30:28
    A znovu domácí brankář! Hosté začali skutečně skvěle, jenomže proti vyrovnání stojí právě Stárek.
     
    30:08
    Sudoměřice se snaží zřejmě začít stejně tak, jako předchozí část skončily! Jelikož hned po buly se dostaly do útoku a Stárek už musel krýt pořádnou jedovku!
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:53
    Tohle mohla být tedy pořádně sprcha pro domácí, kdyby to Sudoměřicím vyšlo! Helešic se totiž dostal za modrou k míčku a tvrdě pálil do rozhozené obrany Pardubic. Do střely mu ale skočil právě jeden z vracejících se hráčů, takže z toho opět nakonec nic většího nebylo...
     
    29:03
    Mezi kruhy se na míček dostal Kubeš a rychle pálil, trefil však jen betony hostující strážce svatyně, takže z toho nic nebylo.
     
    28:30
    Platí i nadále, že se hraje před zraky domácí střídačky, která tak sleduje útočné snažení svých hráčů.
     
    27:57
    Po různých kombinacích mužstva z východních Čech už raději posílají hosté míček přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    26:53
    Nyní Autosklu znovu trošku uškodila voda na povrchu, o ztracený míček ale zabojovalo a hned ho získalo zpět.
     
    26:02
    Po dvou předchozích značných šancích Sudoměřic se domácí snaží trošku šlápnout na plyn, proto se hraje na polovině Sudoměřic. Tak uvidíme, co z toho bude.
     
    25:16
    Naopak na druhé straně to vypadalo zase hodně nadějně! Skyba od levého mantinelu střílel přímo na brankáře Stárka, který míček vyrazil jen před sebe. A právě toho chtěl využit Janík, jenž ale mezi betony míček nepropasoval!
     
    24:35
    Kombinovalo se zase chvíli před klecí hostů, Terna se ale do hry nemusel zapojit.
     
    24:11
    Jihomoravané se mohli dostat do hodně nadějné pozice a možná i snížit! Odraženého míčku se totiž na levém křídle ujal Patinka, jenž však nemohl na dnešním povrchu příliš sprintovat, i proto ho dostihl bránící Novotný, který mu skončil pod nohy, takže na přihrávku pro úplně volného spoluhráče na druhém křídle nemohlo dojít! Velká škoda pro hosty.
     
    22:53
    Hra se najednou otevřela a míček začal létat ze strany na stranu, u toho to ale prozatím zůstává, protože střelba k vidění zatím nebyla.
     
    21:36
    A Sudoměřicím se v útoku pochopitelně zalíbilo, proto došlo hned na další koncovku, a to tentokrát od Havlíka, jenž nadělala východočeskému brankářovi už výraznější práci. I toto ale zvládl, takže se stav nemění.
     
    21:25
    Z ničeho nic přišla od hostů střela z modré čáry a Stárek musel vyrážet rychle ramenem.
     
    20:43
    Dobrou minutu už se hraje jenom před brankářem Ternou, který tak musí být hodně na pozoru, aby nepřišla střela, který by znamenala v takovémto zápase už zřejmě definitivní bodovou stopku pro hosty.
     
    19:29
    Od pravého mantinelu si naběhl s míčkem na holi domácí Česák a snažil se zakončit do odkrytého pravého růžku, míček ale svatyni těsně minul!
     
    18:43
    Namoklý povrch i nadále hodně brzdí hru, oba celky nemohou hrát úplně naplno, jelikož jim to zkrátka a dobře namoklý plast nepovolí.
     
    17:56
    Sudoměřice se sice dostaly k brance domácích, jenomže Stárek zasahovat nemusel. Hostům se zatím vůbec nedaří dostat se do pořádné akce.
     
    17:07
    Po další tlaku Pardubických se píská zakázané uvolnění hostů.
     
    16:29
    Jenomže hosté se ani do žádné přílišné akce nedostali, v permanenci, alespoň tedy prozatím na pozornost, zůstává tak brankář Jihomoravanů.
     
    16:17
    Kubeš za brankou nahrál na Bílého, který střílel hodně z velkého úhlu, a právě proto si musel Terna hlídat bližší tyčku, aby mu tudy míček nepropadl za záda. Úspěšně to zvládl a dopředu to tak půjdou poprvé zkusit i Sudoměřice.
     
    15:23
    První přerušení hry ve druhém pokračování zařídil hostující brankář, který raději pozdržel hru po střele od modré čáry.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:35
    Ano, Sudoměřice se i dostaly ke koncovkám, obě dvě ale byly zblokované a Stárek tak zasahovat nemusel.
     
    14:00
    Před námi je poslední minuta úvodní periody a v posledních vteřinách se na míčku začíná zase více držet i hosté. Tak uvidíme, jestli se ještě něčeho do první sirény dočkáme.
     
    11:42
    I nadále tak platí, že více práce má prozatím brankář Jihomoravanů, jako třeba nyní, kdy kryl prudký projektil od modré, který vyslal Urban.
     
    10:47
    Sudoměřice se dostaly po delší chvíli na dostřel branky Pardubic a Stárek si musel připsat i jeden úspěšný zákrok. Ten ale zvládl, takže se pohledy diváků přesouvá zpět na polovinu Sudoměřic.
     
    10:01
    Hostující strážce svatyně teď měl plné ruce práce, jelikož se hned dvojice hráčů v domácích barvách snažila došťourat míček do sítě. Nejaktivnější v tomto počínání byl asi kapitán Bílý, jemuž se nakonec Terna přemoct nepodařilo.
     
    08:12
    Sudoměřicím se podařilo dostat hru na červenou čáru, za tou se ale příliš neohřály, jelikož Východočeši se hned zmocnili míčku a vrací se do útoku.
     
    07:29
    Hra se nyní přesunula na polovinu hostů, kde se domácí snaží dostat do kombinace, která by navýšila jejich vedení.
     
    06:41
    Od pravého mantinelu se dostal míček před branku hostů, kde zakončoval Förstl, brankář Terna ale stihl betony zaklapnout včas, takže zabránil jinak asi jasnému gólu.
     
    06:13
    Hra se sice přelévá ze strany na stranu, oba brankáři už ale dobrých pár desítek vteřin výraznější práci neměli.
     
    04:58
    Nutno podotknout, že s hosty přijel hodně početný kotel, který sčítá několik fanoušků. A právě ten nyní Sudoměřice žene za vyrovnávající trefou.
     
    04:02
    I nadále utkání hodně brzdí namoklý plast, který se momentálně smeká ještě více, jelikož v Pardubicích začalo silněji pršet.
     
    03:23
    Jihomoravané se hned snažili průběžný stav znovu vyrovnat, střela z otočky od Helešice ale Stárka nepřekvapila.
     
    03:01
    Pardubice právě vstřelily branku!
    ROMAN KREJČÍ natáhl od modré hned po vhazování a k překvapení všech končí míček až za zády Terna. Domácí tak bleskurychle využívají svoji početní výhodu – 1:0.
     
    02:51
    Až nyní se událo něco zásadnějšího, hostující Havlík dostává dvě minuty za držení a Pardubice budou mít přesilovou hru.
     
    01:13
    I nadále se hraje zatím nezajímavá hra, a to nyní ve středu hřiště, kde se na namoklém plastu bojuje o míček.
     
    00:43
    Ani ne po minutě hry už je po čtvrté přerušeno, tentokrát po zakázaném uvolnění hostů.
     
    00:25
    Hned prví akce mohla skončit výraznějším ohrožení branky, Kaluža ale nakonec nemohl zakončit podle představ, protože míček přilehl brankář Stárek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Smekal) – Filip, Krejčí, Vlasák, Kosina, Mokříž, Novotný, Ryba, Bucek – Bílý, Förstl, Březina, Kasal, Česák, Urbanec, Urban, Merta, Staněk.

    SK Sudoměřice: Terna (Kučera) – Novák, D. Tóth, Kudláč, M. Tóth, Fraňo, Patinka, Skyba, Havlík, Janík, Chovanec, Navrátil, Helešič..
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Novotný

    Branky a nahrávky: 4. Krejčí (Filip), 33. Bílý (Filip), 45. Březina (Bílý) – 42. Skyba (Havlík)


    HBC Pardubice: Stárek (Smekal) – Filip, Krejčí, Vlasák, Kosina, Mokříž, Novotný, Ryba, Bucek – Bílý, Förstl, Březina, Kasal, Česák, Urbanec, Urban, Merta, Staněk.
    SK Sudoměřice: Terna (Kučera) – Novák, D. Tóth, Kudláč, M. Tóth, Fraňo, Patinka, Skyba, Havlík, Janík, Chovanec, Navrátil, Helešič.